Popularne Air Serbia Destinacije

Svi direktni letovi kompanije Air Serbia Beograd na jednom mestu

Ukoliko želite direktno da letite za Pariz, Amasterdam, Njujork, Tivat, Rim, Milano i druge evropske gradove Air Serbia je pravi izbor za vas. Kliknite na naziv grada i rezervišite avio karte za željeni datum putovanja.

Hotelski smeštaj

Ukoliko vam je potreban i smeštaj za putovanje možete ga rezervisati na linku Hoteli po pomo cenama.

Abu Dabi

Grad bisera

od 399€

Amsterdam

Grad sloboda

od 90€

Atina

Kolevka demokartije

od 99€

Banja Luka

Prestonica na Vrbasu

od 99€

Bejrut

U poseti 'Parizu Istoka'

od 379€

Berlin

Grad sa sto lica

od 15€

Brisel

U poseti 'prestonici Evrope'

od 129€

Bukurešt

Upoznajte 'Pariz istoka'

od 99€

Kopenhagen

U poseti gradu bajki

od 240€

Dizeldorf

Proverite zašto ga zovu "Mali Pariz"

od 189€

Frankfurt

Nemački Menhetn

od 169€

Istanbul

Dragulj Bosfora

od 109€

Sve destinacije do kojih leti Air Serbia direktno iz Beograda i Nisa

Klase u Air Serbia avionu

Upoznajte prednosti ekonomske i biznis klase na Air Serbia letu

U skladu sa budžetom i potrebama odaberite koja klasa vam više odgovara i obezbedite sebi avio karte za željeni datum putovanja.

Ekonomska klasa

Ekonomska klasa Air Serbia putnicima omogućava vrhunsku uslugu po prihvatljivim cenama. U zavisnosti od dužine leta pored izbora omiljenog jela (sendvič, dezert, napitak iz bara), putnici dobijaju i jastuk kako bi im put bio ugodniji. Postoji nekoliko tarifa u okviru ekonomske klase, sa pravilima oko nošenja prtljaga, koje se mogu videti u nastavku.

Dozvoljena težina ručnog prtljaga po osobi je 8kg.

Ukoliko želite veću komfornost, pročitajte šta vas očekuje u biznis klasi.

Na letovima ove avio kompanije između Beograda i Njujorka dozvoljeno je poneti 2x23kg besplatnog prtljaga. Prilikom putovanja sa decom za Njujork na raspolaganju je i Sky Au Pair dadilja koja je prošla posebnu obuku.

Biznis klasa

Biznis klasa Air Serbia, za razliku od klase kao što je ekonomska, pruža putnicima mnogo više pogodnosti.

Pored toga što su sedišta prostranija i udobnija, putnici imaju mogućnost da ponesu i više prtljaga.

Prilikom čekanja na let, putnik biznis klase kompanije Air Serbia ima mogućnost da se opusti u nekom od ekskluzivnih salona za goste na aerodromima širom sveta sa kojima je Air Serbia umrežena. U slučaju da lete iz Beograda mogu uživati u Premium salonu koji se nalazi između terminala A4 i A5 na aerodromu Nikola Tesla.

Let Beograd Njujork

Na ovom letu u ponudi su specijaliteti A la carte ili Dine Anytime menija (pripremljenim od najkvalitetnijih srpskih prozvoda). Dodatne pogodnosti su usluga brzog čekiranja, lični iPad sa izborom zabavnog sadržaja, obrok u vreme koje putnicima odgovara tokom leta, kao i prostrano sedište koje može da se pretvori u krevet (dužine do 161cm).

Prtljag na Air Serbia letu

Dozvoljene količine prtljaga na Air Serbia letovima

Na svim Air Serbia letovima možete da putujete sa jednim komadom ručnog prtljaga koji ne podleže naplati i da ponesete jedan komad ličnog prtljaga npr. mali ranac ili žensku tašnu. Obratite pažnju da ne prekoračite dozvoljenu težinu.

Spakujte sve što ne može da stane u ručni prtljag u neku drugu torbu i predajte na aerodromu. Dozvoljena težina besplatnog prtljaga zavisi od destinacije gde putujete, klase putovanja, tarife i kategorije članstva u Etihad Guest programu.

Svaki prtljag koji prelazi dozvoljenu težinu, broj i dimenzije se dodatno naplaćuje.

Ručni

Ručni prtljag Air Serbia, dozvoljava jedan besplatan komad, koji je uračunat u cenu karte.

Ekonomska


Dozvoljeni prtljag

Biznis


Dozvoljeni prtljag

Na letovima avionom tipa ATR-72, usled limitiranog prostora u putničkoj kabini, ručni prtljag može biti preuzet na ulazu u avion i smešten u prtljažnik. U slučaju da stvari koje su putnici planirali da ponesu na let ne mogu stati u ručni prtljag, neophodno ih je spakovati i predati osoblju na aerodromu, kao predati prtljag. 

Dodatno se besplatno mogu poneti i sledeće lične stvari:

 • ručna torba ili laptop – maksimalne težine do 4kg
 • kaput, šal
 • štap za hodanje
 • manja količina bescarinske robe – jednu kesu sa free shopa
 • hrana za bebe neophodna tokom leta kao i rasklopiva kolica ili nosiljku
 • potpuno rasklopiva invalidska kolica, štake ili drugi protetski uređaji

Predati

U slučaju da stvari koje su putnici planirali da ponesu na let ne mogu stati u ručni prtljag, moraju se spakovati i predati osoblju na aerodromu. Dozvoljena težina besplatnog prtljaga varira u zavisnosti od klase putovanja, rute, kategorije članstva u Etihad Guest programu.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

 

Biznis

Dozvoljeni prtljag

 

Dozvoljena količina predatog prtljaga na raznim relacijama:

Pravila ekonomske klase


Po Evropi i između Evrope i Bejruta/Tel Aviva

Za putnike od 2 do 12 i preko 12 godina nema uključenog prtljaga, 1 torba do 23kg, a za putnike mlađe od 2 godine: 1 dečija kolica potpuno sklopiva i 1 torba do 23kg.

Između Beograda i SAD

Za putnike od 2 do 12 i preko 12 godina: 2 torbe do 23 kg, a za putnike mlađe od 2 godine : 1 torba od 23kg max, 1 dečija kolica potpuno sklopiva.

Pravila biznis klase


Po Evropi i između Evrope i Bejruta/Tel Aviva 

Za putnike od 2 do 12 i preko 12 godina: dve torbe do 32kg, a za putnike mlađe od 2 godine : 1 dečija kolica potpuno sklopljiva, 1 torba do 23kg.

Između Beograda i SAD

Za putnike od 2 do 12 i preko 12 godina: 2 torbe do 32kg, a za putnike mlađe od 2 godine: 1 torba do 23kg max, 1 dečija kolica potpuno sklopljiva.

 

Naplata za višak predatog prtljaga

Ukoliko predati prtljag prevazilazi propisanu besplatnu količinu, biće potrebna novčana doplata.

 

 

Prioritetni

Vaš kofer može biti označen nalepnicom “Prioritet” i na traku za isporuku prtljaga biti isporučen zajedno sa torbama putnika iz više, biznis klase. Prioritetno obeležavanje prtljaga nije isto što i prihvatanje i otpremanje lomljivog prtljaga.

Kupovina usluge


Kupovina usluge:

 • Usluga se može kupiti samo na šalteru za prijavu na let na aerodromu. Cene su po komadu prtljaga, po putniku i podložne su izmenama – mogu varirati u zavisnosti od promene kursa razmene.
 • Cena usluge je ista za odrasle i za decu (od 2–12 godina). Prtljag beba će biti besplatno obeležen prioritetnim priveskom ukoliko su svi odrasli koji putuju sa bebom platili uslugu za sve komade svog prtljaga.
 • Broj komada prtljaga se može povećati a dodatni koferi se plaćaju – rezervacija na internet stranici Air Serbia najkasnije 4 sata pre poletanja.

 

 

Specijalni

Specijalna vrsta prtljaga uključuje: invalidska kolica, muzičke instrumente, urne i sportsku opremu. Prevoz  se odobrava od strane Air Serbia  i neophodno je obavestiti unapred.

Invalidska kolica i pomagala


Muzički instrumenti


Urna


Invalidska kolica i druga pomagala za kretanje

Potrebno je obavestiti tokom rezervacije karte, najkasnije 48 sati pred let – naznačiti tip pomagala, njegove dimenzije,  težinu i vrstu baterija ukoliko su u pitanju električna kolica.

Muzički instrumenti

 • Kao ručni prtljag: mali muzički instrumenti se mogu nositi kao ručni prtljag ukoliko su njihov broj, dimenzije i težina (zajedno sa zaštitnom kutijom) u skladu sa propisima za dozvoljenu količinu ručnog prtljaga.
 • Na dodatom sedištu: transport na dodatnom sedištu u avionu se savetuje za instrumente kao što su violončelo, gitara, bubnjevi, harfa, violina, viola, kao i za pojačala/ zvučnike. Prilikom rezervacije karte obavestite da želite da kupite dodatno sedište za instrument i o vrsti, težini i dimenzijama instrumenta. Dodatno sedište se plaća po istoj tarifi kao i  sedište putnika.
 • Kao predati prtljag: primenjuju se propisi za dozvoljenu količinu besplatnog predatog prtljaga u pogledu komada prtljaga/težine/dimenzija.

Instrument mora biti spakovan u zaštitnu, tvrdu i neoštećenu kutiju. Air Serbia zadržava pravo da proveri da li je muzički instrument propisno upakovan, u suprotnom neće snositi odgovornost za oštećenje instrumenta. Ukoliko instrument zajedno sa zaštitnom kutijom prekoračuje propise za dozvoljenu količinu predatog prtljaga, primenjuju se standardne naplate za višak prtljaga.

Takođe, ukoliko je zbir dimenzija kutije veći od 203 cm neophodno je prilikom rezervacije karte obavestiti – za prevoz ovakvog instrumenta neophodno odobrenje avio-kompanije Air Serbia. Ukoliko je zbir dimenzija zaštitne kutije  instrumenta veći od 330 cm i/ili je kutija zajedno sa instrumentom teža od 32 kg, muzički instrument se prevozi  isključivo kao roba (kargo).

Urna

Urna se može poneti u putničku kabinu, kao ručni prtljag. Neophodno je posedovati svu potrebnu dokumentaciju  za carinu zemlje u kojoj se započinje put, kao i zemlje u koju se putuje.

Višak

Ukoliko nemate dovoljno prostora u koferu, Air Serbia ima rešenje u smislu dodatne torbe, prtljaga većih dimenzija ili prtljaga većeg od dozvoljenog, uz određenu novčanu nadoknadu.

Rezervacija putem sajta


Kupovina prtljaga


Cena za višak prtljaga se naplaćuje na aerodromu. U slučaju da se odlučite da kupite dodatni prtljag direktno na aerodromu, morate uzeti u obzir dodatno vreme i troškove, koji su navedeni ispod.

 Naknade za višak prtljaga:

Iz Amerike / Kanade ka Evropi / Bliskom Istoku / Africi : 

 • Prvi standardni komad prtljaga preko propisanog broja, kao i drugi i svaki sledeći, ukoliko kupite unapred (do 4 h pre poletanja) iznosi  65 $ / 85 C$, ukoliko kupujete na aerodromu cena se kreće od 100-170 $, ili od 130 C$ do 200 C$.
 • Veća težina po komadu od propisane ali ne veća od 32 kg, ukoliko kupujete na aerodromu iznosi 90 $ / 260 C$.
 • Zbir dimenzija komada prtljaga veći od 158 cm ali ne veći od 203 cm, ukoliko kupujete na aerodromu iznosi 205 $ / 260 C$.
 • Prvi komad dodatnog teškog i glomaznog prtljaga ukoliko kupujete unapred iznosi 230 $ / 305 C$, ukoliko kupujete na aerodromu iznosi 385 $ / 490 C$.
 • Drugi i svaki sledeći komad dodatnog teškog i glomaznog prtljaga ukoliko kupujete na aerodromu iznosi 465 $ / 595 C$.
 • Zbir dimenzija zaštitne kutije u koju je smešten muzički instrument je veći od 203 cm ali ne veći od 330 cm ukoliko kupujete na aerodromu iznosi 225$ / 290 C$.

Naknada za ostala tržišta:

 • Prvi standardni komad prtljaga preko propisanog broja, kao i drugi i svaki sledeći ukoliko kupujete u poslovnicama Air Serbia-e iznosi 80€, dok na aerodromu iznosi od 80-150€.
 • Veća težina po komadu od propisane težine ali ne veća od 32 kg na aerodromu iznosi 80€.
 • Zbir dimenzija komada prtljaga je veći od 158 cm ali ne veći od 203 cm, na aerodromu iznosi 180€.
 • Prvi komad dodatnog XL prtljaga ukoliko kupujete u poslovnicama Air Serbia-e iznosi 210€, na aerodromu iznosi 340€.
 • Drugi i svaki sledeći komad dodatnog XL prtljaga ukoliko kupujete u poslovnicama Air Serbia-e iznosi 210€, na aerodromu 410€.
 • Zbir dimenzija zaštitne kutije u koju je smešten muzički instrument je veći od 203 cm ali ne veći od 330 cm iznosi 200€ kada se kupuje na aerodromu.

Pravila partnerskih aviokompanija za naknade za višak prtljaga

Ukoliko je vaše putovanje kombinacija prevoza letova Air Serbia-e i letova jedne ili više drugih avio kompanija, postoji mogućnost da se primenjuju naknade tih avio kompanija za višak prtljaga.

Zabranjeni predmeti

Neophodno je pridržavanje propisanih uslova za bezbedno nošenje tečnih materija, opasnih roba i drugih predmeta u prtljagu. Određeni artikli ne mogu da se nose unutar prtljaga ili je njihov prevoz moguć pod posebnim uslovima.

Vatreno oružje


Tečnost


Tečnost koja se prihvata u ručnom (pod uslovima navedenim ispod) i predatom prtljagu:

 • voda, sok, supe, mleko i mlečni proizvodi, hrana za bebe
 • kozmetika
 • aerosoli kao dezodorans, lak za kosu i druge vrste
 • lekovi u obliku tečnosti, gelova
 • insulin, krvna plazma i slično

Pravila za prevoz tečnosti u ručnom prtljagu:

 • Posude veće od 100 ml nisu dozvoljene, iako su delimično pune
 • Sve posude moraju biti spakovane u plastičnu providnu kesu sa zip zatvaračem  ili žlebom
 • Plastična kesa u kojoj su posude mora biti zatvorena i predaje se odvojeno prilikom bezbednosnog pregleda ručnog prtljaga
 • Jedna kesa po putniku je dozvoljena

Izuzeci kada se mogu uneti posude sa više od 100 ml tečnosti:

 • Hrana i mleko za bebe, u količini neophodnoj  bebi u zavisnosti od dužine trajanja leta
 • Tečnosti, paste, gelovi i aerosoli, kupljeni u bescarinskim prodavnicama u bezbednosno-restriktivnoj zoni aerodroma, upakovani u providnu zapečaćenu plastičnu kesu koja ne sme biti otvarana do krajnje destinacije. U kesi (zapečaćenoj u prodavnici) se mora nalaziti fiskalni račun za kupljenu robu, isključivo sa datumom dana putovanja
 • Lekovi u obliku tečnosti, gelova ili aerosola, uz lekarski nalaz izdat od nadležne medicinske ustanove ili ovlašćene lekarske ordinacije
 • Medicinski preparati kao što su insulin, krvna plazma i slično, uz potvrdu nadležne medicinske ustanove ili ovlašćene lekarske ordinacije

Lekovi i medicinska oprema koji su dozvoljeni u ručnom (uz prethodno odobrenje prevozioca) i predatom prtljagu:

 • lekovi kao tablete, kapsule
 • prenosivi medicinski elektronski uređaji koji sadrže litijum metal ili litijum-jonske ćelije ili baterije (automatski spoljni defibrilatori inhalatori CPAP aparat)
 • medicinski ili klinički termometar za ličnu upotrebu koji sadrži živu – maksimum jedan komad u ručnom i mora biti zaštićen

Alati, tupi i oštri predmeti dozvoljeni u predatom ali ne i u ručnom prtljagu:

 • noževi i sečiva duži od 6cm, makaze sa sečivom dužim od 6 cm mereno od kraja ušica
 • sekire, sekirice, dleta za led, brijači, satare, rezači za ambalažu, mačevi, oprema za borilačke veštine (mačevi, sablje)
 • tupi predmeti kao palice za bejzbol i softbol, štapovi i palice kao npr. pendreci,  palice obložene kožom, oprema za borilačke veštine
 • alati sa oštricom dužom od 6cm, šrafciger, poluga, bušilica (uključujući prenosive bežične bušilice), burgija, testere (uključujući prenosive bežične testere), pištolji za zakucavanje i heftanje

Municija, eksplozivi i oružje dozvoljeni u predatom ali ne i u ručnom prtljagu:

 • replike eksplozivnih sredstava
 • vatreno oružje za sport i lov
 • vazdušni i pištolji sa ugljendioksidom, kao što su pištolji sa dijabolama, puške i revolveri
 • igračke pištolji, replike i imitacije vatrenog oružja
 • sastavni delovi vatrenog oružja, ako se od prisutnih delova ne može sklopiti vatreno oružje, isključujući teleskopske nišane
 • lukovi strele, samostreli, harpuni, podvodne puške, signalni i startni pištolji, male praćke i katapulti

Invalidska kolica, baterije i elektronski uređaji dozvoljeni u ručnom ali ne i u predatom prtljagu:

 • Invalidska kolica i slični uređaji za kretanje koja se napajaju baterijama sa mokrom ćelijom koja ne može da iscuri, koja se napojaju sa suvom ćelijom i litijumskim baterijama (uz prethodno odobrnje prevozioca)

Prenosivi elektronski uređaji sa litijum metal ili litijum jon ćelijama ili baterijama za ličnu upotrebu( mobilni telefoni, kalkulatori, satovi, laptop računari, fotoaparati, kamere za snimanje) su dozvoljeni u ručnom i predatom prtljagu, kao i uređaji koji se napajaju litijum-jonskim baterijama jačine od 100 Wh do 160 Wh (uz prethodno odobrenje prevozioca).

Rasklopiva pomagala za kretanje koja se napajaju litijum-jonskim baterijama su dozvoljena u ručnom (ukoliko su baterije uklonjene i uz odobrenje prevozioca) a ne i u predatom.

Predmeti koji nisu dozvoljeni u ručnom i predatom prtljagu:

 • eksplozivi: eksplozivne kapsule, mine, granate i druge eksplozivne vojne naprave, dinamit, barut, plastični eksploziv …
 • baterije čija sadržina može da iscuri i uređaji koji se napajaju ovakvim baterijama
 • materije koje oksidišu: prašak za belenje i peroksid
 • gasovi koji oksidišu: zapaljivi, nezapaljivi, otrovni i rashlađeni gasovi
 • toksične supstance: cijanid, sredstva za uništavanje korova, arsenik, insekticidi, bakterijske i virusne kulture
 • radioaktivni i nemagnetisani materijali
 • korozivne supstance: živa u termometrima, kiseline, baze, baterije sa mokrim ćelijama koje mogu da iscure

Nepravilnosti

Savetuje se da ponesete putno osiguranje, u slučaju da dođe do gubitka prtljaga. Nepravilnost sa prtljagom se može prijaviti lokajnoj službi za Usluge sa prtljagom-Izgubljeni i nađeni prtljag, odmah po sletanju, pre nego se napusti aerodrom.

Kašnjenje


Izgubljeni


Oštećeni


U predatom prtljagu ne bi trebalo nositi dokumenta, novac i predmete od vrednosti. Air Serbia ne snosi odgovornost za izgubljeni ručni prtljag. U sučaju nepravilnosti sa prtljagom, za podnjošenje odgovarajuće prijave sledeća dokumenta su potrebna: aviokarta, potvrda o predatom prtljagu, karta za ukrcavanje.

Kašnjenje ili gubitak prtljaga

Kašnjenje preko 5 dana

U slučaju da prtljag nije pronađen u roku od 5 dana, za svaki komad prtljaga se popunjava  formular u PDF formatu i šalje se  na [email protected] ili adrese:

Air Serbia
Centar Baggage Tracing
Airport Nikola Tesla Terminal 1
Beograd, Serbia

Prijava gubitka prtljaga

Ukoliko prtljag nije pronađen 21 dan od dana kada je trebalo da stigne, podnosi se  zahtev za odštetu. U tom slučaju neophodno je prikupiti potrebnu dokumentaciju zajedno sa putnikovom prijavom nepravilnosti sa prtljagom –  izdaje je Služba aerodroma za Usluge sa prtljagom/Služba izgubljeno-nađeno.

Rok za podnošenje zahteva za kašnjenje predatog prtljaga  je najkasnije 21 dan od datuma kada je prtljag trebalo da bude isporučen, a izgubljenog ne pre isteka 21 dana od datuma predviđenog za prispeće prtljaga.

Oštećeni prtljag

Ukoliko neki predmeti nedostajuju ili je prtljag oštećen, prijavljuje se odmah po sletanju lokalnoj aerodromskoj Službi za usluge sa prtljagom/Izgubljeni i nađeni prtljag da bi se napravio Izveštaj o šteti ili krađi (DPR).  Potom se dobija  primerak izveštaja sa odgovarajućim referentnim brojem koji je potrebno sačuvati za prijavu. Ukoliko se primeti oštećenje ili da neki predmeti nedostaju nakon odlaska sa aerodroma, prijava se podnosi u roku od 7 dana.  Kada je Izveštaj o šteti ili krađi podnet, popunjava se formular zahteva. Podnosi se najkasnije 7 dana nakon što se dobije prtljag.

Sportska oprema

Svaki putnik je dužan da, prilikom rezervacije karte, navede ako želi nositi sa sobom neku vrstu sportske opreme kao i koje su njene karakteristike.

Mala


Srednja


Velika


Cenovnik:

 • Za letove između Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Slovenije:  30€ za malu, 45€ za srednju i 75€ za veliku opremu.
 • Za letove unutar ostatka Evrope: 40€ za malu, 65€ za srednju i 110€ za veliku opremu ako je prevozilac Air Serbia.
 • Za letove između Evrope i Bliskog Istoka/Afrike sa prevoziocem Air Serbia  55€ za malu, 90€ za srednju i 155€ za veliku opremu.
 • Za letove između Evrope i SAD vrši se naplata u iznosu od 30€ za malu, 45€ za srednju i 75€ za veliku opremu.
 • Za letove između Bliskog Istoka i SAD vrši se naplata u iznosu od 100€ za malu, 120€ za srednju i 210€ za veliku opremu.
 • Za letove koje obavljaju više prevozioca između Evrope i zemalja Severne, Srednje i Južne Amerike, Kariba i Havaja (izuzimajući Kanadu i SAD), i Azije (istočno od urala), Australije, Novog Zelanda i ostrava na Pacifiku: 115€ za malu, 190€ za srednju i 340€ za veliku opremu.

Čekiranje Air Serbia

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte proces ukrcavanja na Air Serbia let

Online check-in

Air Serbia Web Check In

Kliknite na dugme u nastavku i prijavite se online na let. Neophodno je da unesete šifru rezervacije i prezime da bi mogli da završite čekiranje. Na mail će vam stići bording karta sa kojom idete na aerodrom. Odštampajte je ili je zapamtite na telefonu.

Specijalni zahtevi na Air Serbia letovima

U nastavku su zahtevi koje možete da imate ka Air Serbia avio kompaniji

Ukoliko imate neke specijalne zahteve i potrebe pošaljite nam upit . U vaše ime mi šaljemo avio kompaniji upit i obaveštavamo vas da li su isti odobrili.

Trudnice u avionu

Možete leteti sa aviokompanijom Air Serbia do kraja 36. nedelje ukoliko očekujete jednu bebu – odnosno, do kraja 32. nedelje u slučaju da ćete postati mama blizanaca, trojki …

Za trudnoću stariju od 28-36. nedelje, potrebno je obavestiti prilikom rezervacije karte. Takođe, kada putujete u periodu od 28. do 36. nedelje trudnoće potrebno je nabaviti lekarsko uverenje o starosti trudnoće i terminu porođaja. Ono mora biti izdato najranije u 28. nedelji trudnoće. Potrebno ga je pokazati prilikom čekiranja i imati kod sebe u slučaju da ga član posade u toku leta traži na uvid.

Putnici sa invaliditetom

Putnici sa umanjenom sposobnošću kretanja
Kako bi se potvrdila rezervacija, neophodno je odrediti kategoriju putnika i obavestiti (najkasnije 48 sati pre leta) o vrsti pomoći koja je potrebna kako bi se angažovale odgovorne službe na aerodromu. Bez dodatne naplate će se obezbediti invalidska kolica ili drugi način prevoza do/od aviona i pomoći da se ukrcate i iskrcate iz aviona.

Kategorije putnika koji koriste invalidska kolica

Putnici koji mogu da se penju i silaze uz stepenice, da se sami kreću od svog i do svog mesta u kabini, ali su im invalidska kolica potrebna da pređu razdaljinu od i do aviona i moraju biti preneti uz i niz stepenice.

Putnici  koji se mogu sami kretati od i do svog mesta u putničkoj kabini ali nisu u mogućnosti da se penju i silaze niz stepenice i neophodna su im invalidska kolica pri dolasku i odlasku sa aviona.

Putnici koji su potpuno nepokretni – Za sopstvena invalidska kolica neophodno je obavestiti najkasnije 48 sati pre leta. Potrebno je informisati o težini, dimenzijama i vrsti pomagala i popuniti Obrazac za opis invalidskih kolica, odštampati jedan primerak i predati ga zaposlenima na šalteru za prijavu na let. Štake i druga protetička pomagala se mogu uneti u putničku kabinu bez dodatne naplate.

Takođe, neophodno je da putnici imaju MEDIF obrazac (obrazac sa zdravstvenim podacima putnika) popunjen i overen od strane lekara. Putnici koji imaju stabilan invaliditet ne moraju imati obrazac.

Pas vodič

Pas vodič za lica sa oštećenim vidom ili sluhom se transportuje u putničku kabinu bez naknade.

Prijava na let je obavezna dva sata pre putovanja.

Pravila za pse vodiče

Pas mora da ima brnjicu. Tokom leta će ležati pored vaših stopala, ne treba da bude u kavezu i ne sme da sedi na sedištu
Pas ne sme biti opasan, agresivan i neprijatnog mirisa
Neophodno je imati dozvolu za ulazak psa u zemlju u koju se putuje i ostala dokumenta zahtevana od strane zemalja izlaska, ulaska, tranzita
Neophodno je uverenje o vakcinisanju protiv besnila i zdravstvena uverenja koja su neophodna u tačkama tranzita, transfera, odredišta ili prekida putovanja

Prevoz pasa vodiča je dozvoljen na svim letovima kompanije Air Serbia osim na rutama koje uključuju:

 • Veliku Britaniju
 • Ujedinjene Arapske Emirate – zabranjen prevoz pasa koji vode lica sa oštećenjem sluha, dok je prevoz pasa koji vode lica sa oštećenim vidom dozvoljen;
 • svie države čije su vlade zvanično uvele takve zabrane;

Specijalni obroci

Možete naručiti specijalan obrok od momenta rezervacije do 24 časa, odnosno 48 časova kod Košer obroka pre leta za Njujork bez dodatnih troškova. U ponudi su samo na letovima Beograd Njujork.

U ponudi su :

Obroci mogu sadržati kikiriki.

Kućni ljubimci

Vaš kućni ljubimac može biti sa vama tokom leta, smešten u nosiljci pored vaših nogu, ispod sedišta ispred vas.

Pored navedenog, potrebno je imati potvrđeno mesto na letu i prijaviti se minimum dva sata pre poletanja.

Pravila za prihvatanje kućnog ljubimca:

 • Na letovima su dozvoljene samo psi i mačke
 • Ljubimac ne sme biti, agresivan, opasan i neprijatnog mirisa
 • Neophodno je nabaviti dozvolu za ulazak ljubimca u zemlju u koju se putuje i ostala dokumenta zahtevana od strane zemalja izlaska, ulaska i tranzita
 • Neophodno je uverenje o vakcinisanju protiv besnila i sva važeća zdravstvena uverenja neophodna u tačkama tranzita, transfera, odredišta ili prekida putovanja

Pravila za nosiljku za kućne ljubimce:

Dozvoljena je jedna nosiljka po putniku i da nosiljka i životinja nisu teži od 8 kg.

Maksimalne dimenzije su: 40 (dužina) x 30 (širina) x 24 (visina) cm.

Specijalne naplate za prevoz kućnog ljubimca

Usluga prevoza kućnog ljubimca se naplaćuje pre ulaska u avion. Nadoknada se primenjuje za svaki let – odvojeno za polazak i dolazak. Za usputno zaustavljanje, primenjuju se naplate za svaki let posebno.

Naplata za prevoz dve životinje iste rase u nosiljci je ista kao i naplata za samo jednu životinju.

Ukoliko putovanje uključuje kombinovani prevoz na Air Serbia letovima i letovima jedne ili više drugih avio-kompanija ili se putuje na šer letu Air Serbia gde prevoz obavlja druga kompanija, propisi za prevoz kućnih ljubimaca te druge avio-kompanije mogu biti primenjeni.

Cena putovanja sa  kućnim ljubimcem na letovima koje obavlja samo Air Serbia:

 • Između Srbije i Crne Gore/Bosne i Hercegovine/ Makedonije/ Hrvatske/ Slovenije: 35
 • Unutar Evrope osim prethodno navedenih država: 55
 • Između Evrope i Bliskog Istoka/ Afrike:75
 • Između Evrope/Bliskog Istoka i SAD:95

***Vlade pojedinih zemalja imaju stroge uslove i ograničenja u vezi sa uvozom, izvozom i tranzitom životinja u putničkoj kabini. Prevoz u kabini je dozvoljen na svim letovima Air Serbia osim na rutama do/od Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i svih država čije vlade nameću zabrane.

 

 

 

Deca bez pratnje

Za decu koja putuju sama, avio kompanija Air Serbia nudi mogućnost bezbednog ukrcavanja i prevoza deteta do krajnje tačke njegovog putovanja, gde će dete sačekati i preuzeti osoba koja je za to zvanično ovlašćena u detetovoj karti:

 • Dete od 5 do 12 godina može putovati kao dete bez pratnje isključivo u okviru Evrope i između Evrope i Bliskog Istoka (za dete mlađe od 5 godina to nije moguće, osim ukoliko ne putuje zajedno sa osobom koja ima 16 i više godina).
 • Dete od 7 do 12 godina može putovati isto kao dete bez pratnje, ali isključivo samo na letovima između Evrope i SAD (za dete mlađe od 7 godina to nije moguće, osim ukoliko ne putuje zajedno sa osobom koja ima 16 i više godina)
 • U slučaju da dete starosti od 5 do 12, tj. od 7 do 12 godina putuje bez odrasle osobe koja ima 16 i više godina, to je onda jedino moguće uz službenu pratnju.
 • Dete od 12 do 18 godina može biti uračunato kao dete bez pratnje isključivo uz podnet zahtev roditelja/staratelja.

Praćenje jednog deteta ili praćenje više braće ili sestara sa istim prezimenom i ili adresom koji putuju zajedno u okviru iste rezervacije:

 • Unutar Evrope i između Evrope i Bliskog Istoka: 55€
 • Između Evrope i SAD: 100€

Aerodromi sa kojih leti Air Serbia

Proverite sa kojih sve aerodroma u Evropi i svetu Air Serbia leti

Kliknite na naziv aerodroma i saznajte gde se nalazi, koje terminale ima, šta možete kupiti…

Tarife za Air Serbia avio karte

U zavisnosti od potreba, dužine leta, prtljaga odaberite koji tip avio karte je najbolji za vas

Pogledajte unapređene pakete usluga i izaberite najbolji za svoje putovanje. Svaki paket obuhvata određeni nivo usluga i benefita.

Economy white

Economy Blue

Economy red

Business silver

Ručni prtljag
8
Ručni prtljag napomena
8
Ručni prtljag napomena
8
Ručni prtljag napomena
8
8
Ručni prtljag napomena
Predati prtljagNePredati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
32
32
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagDoplataDoplataDoplataDa
Karta
PromenaNeDoplataDaDa
RefundacijaNeNeDaDa
Promena u višu klasuNeDoplataDoplataNe
Sakupljanje miljaDaDaDaDa
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaDoplataDoplataDaDa
ObrokDoplataDoplataDaDaikona dodatnih informacija
Čekiranje
Online Check-inDaDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDaDa
Prioritetno čekiranjeDoplataDoplataDoplataDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuDoplataDoplataDoplataDa
Prioritetno ukrcavanjeDoplataDaDoplataDa
Doček i asistencija na aerodromuDoplataDoplataDoplataDoplata
Pristup salonuDoplataDoplataDoplataDa

Air Serbia avio kompanija

Više detalja o srpskoj nacionalnoj kompaniji pročitajte u nastavku

IATA: JU

Hub: Nikola Tesla Beograd

Alijansa: Etihad Airways Partners

Frequent Flyer: Etihad Guest

Etihad Airways Partners logo

Air Serbia iz Beograda direktno leti do skoro 50 destinacija u Evropi, Mediteranu, Bliskom istoku i u Severnoj Americi, kako u putničkom, tako i u teretnom saobraćaju.


Takođe, iz Niša leti do 12 destinacija! A iz Kraljeva leti do Beča i Soluna!


Jeftine avio karte za direktne letove rezervišite online klikom na sliku destinacije gde želite da putujete u nastavku ovog teksta.


U saradnji sa kompanijom Etihad Airways možete leteti do Azije, Australije, Severne Amerike i Afrike.


pronadji-let-cta-dugme


Flota Air Serbia

U zavisnosti od krajnje destnacije možete se voziti jednim od 6 tipova aviona u okviru Air Serbia flote

air-serbia-beogradKliknite na naziv aviona i pogledajte njegove karakteristike i mapu sedišta. Prilikom rezervisanja avio karte dobićete informaciju kojim avionom se planira putovanje. Avio kompanije zadržavaju pravo izmene aviona na dan putovanja u zavisnosti od prodatih mesta na letu.

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Caja

Ne sluze alkohol na letu ali inace odlicni 🙂

5 godina ago
Balsa Lazarevic

Nikola

Udobna sedišta

5 godina ago

Kiki Kocic

Dobra avio kompanija, ali cesto se dogadja da im letovi kasne. A na vasem sajtu su avio karte za Air Serbia letove bas povoljne. Kad budem resio da putujem sigurno cu online kupiti kod vas. Pozdrav za Abago

5 godina ago

Milena Jovanovic

Za mene je Air Serbia ubedljivo najbolja avio kompanija. Malo, malo, svi nešto hejtuju i izmišljaju. Imaju odlično osoblje, avio karte su jeftine. Uveli su letove iz Niša što ljudi nisu ni svesni koliko znači za razvoj samog grada. Pokrivaju direktno iz Beograda preko 50 destinacija. Samo reči hvale za njih.

5 godina ago
aleksa

Milan

Super

5 godina ago
Anonimni

Milena Krunic

Sve pohvale. Sa Vama letim i prezadovoljna sam. Kartze su dostupne. Usluga je na visini. Sve je predivno.

4 godine ago
Nikola

Nikola

Moj komentar je da je aviokompanija solidna

4 godine ago

Review Air Serbia.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.