Popularne Belavia Airlines Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite direktno da putujete Belavia Airlines avio kompanijom

Tirana

Grad vedrih boja

od 105€

Jerevan

Prestonica u podnožju Ararata

od 299€

Beč

Uživajte u carskoj prestonici

od 20€

Baku

'Prestonica vatre'

od 388€

Minsk

Prestonica mira i ćistoće

od 239€

Burgas

Crnomorska metropola

od 219€

Larnaka

Kristalno plavo more i plaže

od 169€

Kairo

Grad faraona

od 259€

Hurgada

Biser Crvenog mora

od 481€

Talin

Grad iz bajke

od 210€

Helsinki

Najsevernija evropska prestonica

od 189€

Pariz

Posetite grad svetlosti

od 178€

Ostale destinacije do kojih leti Belavia Airlines iz Beograda

Klase u Belavia Airlines avionu

Upoznajte se sa mogućnostima klasa kako bi izabrali odgovarajuću

Ova avio kompanija nudi vam mogućnost da putujete ekonomskom ili biznis klasom. Na vama je da se upoznat sa karakteristikama obe i sprav svog budžeta odlučite za koju klasu ćete kupiti avio karte na Abago.com.

Ekonomska klasa

Putnici ekonomske klase imaju pravo na 8kg ručnog prtljaga, kao i na 23kg predatog prtljaga. Zavisno od karte kojom leti (birane tarife) zavisi i ponuda. Tako da npr. Ekonomska fleksibilna tarifa nudi menjanje karte, refundaciju pre ili posle leta, dok Ekonomska restriktivna tarifa tu opciju nudi uz novčanu nadoknadu. Na letovima je putnicima dostupan velik izbor hrane i pića, udobna sedišta, kao i razni magazini kako bi im let što ugodnije prošao.

Biznis klasa

Putnicima biznis klase na letovima Belavia Airlines dozvoljeno je poneti 12kg ručnog prtljaga, dimenzija 55x40x20cm. Što se tiče predatog prtljaga, može se poneti dva puta do 32kg prtljaga. Na letu postoji širok izbor grickalica i jela u kojima putnici mogu uživati, a dok borave na aerodromu imaju pristup VIP uslugama. Na određenim letovima se dobijaju pokrivači i jastuci. Biznis klasa je dosta fleksibilna u smislu da dozvoljava promenu karte pre i nakon započinjanja leta, takođe dozvoljava i refundacije bez novčane nadoknade.

Prtljag na Belavia Airlines letu

Dozvoljene količine koje možete poneti na Belavia Airlines letovima

Ručni prtljag

Zavisno od klase putovanja su i određene dimenzije, odnosno težina ručnog prtljaga na letovima Belavia Airlines avio kompanije:

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Pored dozvoljenog ručnog prtljaga, putnicima je u kabinu dozvoljeno poneti i sledeće predmete:

 • 1 akt-tašna ili 1 ranac ili 1 torba za laptop (težina ne sme prelazi 5kg a dimenzije ne smeju prelaziti 40x30x10cm)
 • 1 kaput li jaknu
 • 1 odelo u torbi za odela
 • 1 kišobran
 • 1 štap ili štake ili druga ortodetska pomagala

Putnici koji putuju sa bebama ispod 2 godine mogu poneti njihovu hranu kao i odeću. Težina dodatnog komada ne bi smela da prelazi 8kg.

Savetuje se da bitne predmete putnici prevoze u ručnom prtljagu. Ti predmeti mogu biti novac, nakit, ključevi, pasoš itd.

Predati prtljag

Zavisno od klase putovanja ili statusa članstva u Belavia programu lojalnosti, varira i dozvoljena količina predatog prtljaga.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Deca od 2 do 12 godina imaju isto pravo po pitanju prtljaga kao odrasli putnici. Bebe do 2 godine (koje plaćaju 10% od karte koju plaća odrasli putnik), imaju pravo na jedan komad predatog prtljaga koji ne prelazi ukupne dimenzije od 115cm, i težinu od 10kg. Takođe mogu poneti sigurnosno sedište ili sklopljiva kolica.

Članovi Silver nivoa Belavia Leader programa lojalnosti, imaju pravo na još jedan komad predatog prtljaga koji ne sme prelaziti 23kg.

Putnici koji su članovi Gold nivoa isto mogu poneti jedan komad predatog prtljaga više, čija težina ne sme prelaziti 32kg.

Višak prtljaga

U slučaju da prtljag prelazi dozvoljena ograničenja po pitanju težine ili dimenzija, on podleže određenoj novčanoj doplati.

Višak prtljaga


Prtljag koji prelazi ograničenja u više kategorija se naplaćuje kao zbir tih kategorija. To znači da putnici čiji prtljag npr. premašuje dozvoljene dimenzije i težinu, moraju izvršiti dve doplate.

 

Muzički instrumenti

Manji muzički instrumenti koji ne prelaze dozvoljenu težinu i dimenzije određene klasom putovanja, mogu se prevoziti u kabini. Taj instrument ne spada u dozvoljeni ručni prtljag i prevozi se kao dodatni prtljag.

Dodatno sedište


U slučaju da putnikov ručni prtljag zajedno sa muzičkim instrumentom ne prelazi dozvoljenu količinu besplatnog ručnog prtljaga, prevoz instrumenta se ne naplaćuje. U suprotnom je potrebna novčana nadoknada.

U situacijama kada se muzički instrument ne može prevoziti kao ručni prtljag ili dodatni prtljag, on se prevozi na dodatnom sedištu. Muzički instrumenti koji se prevoze na dodatnom sedištu ne mogu prelaziti dimenzije 135x50x30cm i težinu 84kg. 

Prevoz instrumenata u prtljažnom delu aviona vrši se u skladu sa pravilima za prekomerni prtljag, koja se donose u skladu sa klasom kojom se leti.

 

 

Prevoz oružja i municije

Na letovima Belavia Airlines avio kompanije se može prevoziti oružje.

Oružje


Može se prevoziti jedan set oružja koji sadrži jedan transporter sa pištoljem (ili nekoliko pušaka koje pripadaju jednom putniku) kao i jedan transporter sa municijom. Težina oružja ne sme prelaziti 23kg, dok težina municije ne sme prelaziti 5kg po putniku.

Za prevoz oružja je neophodno odobrenje avio prevoznika i naplaćuje se. Putniku je potrebna dozvola nadležnih organa koja potvrđuje da ima pravo posedovnja i korišćenja oružja, kao i dozvolu koja potvrđuje da se oružje može izvoziti odnosno uvoziti.

 

Sportska oprema

Sportska oprema se može prevoziti besplatno, ukoliko ispoštuje ustanovljene dimenzije i težinu besplatnog prtljaga u sklopu date klase.

Sportska oprema


Besplatno može prevoziti jedan set sportske opreme, propisno zapakovan u jednoj torbi. Težina te sportske opreme ne sme prelaziti 23kg ni ukupne dimenzije 210cm. Sva sportska oprema koje premašuje date regulative podleže naplati kao i sva dodatna oprema koju putnik prevozi.

Sportska oprema koju putnici mogu prevoziti:

 • biciklo – biciklo ne sme imati motor
 • golf oprema do – jedno pakovanje za golf opremu, lopte i obuća za golf
 • skijaška oprema  – jedan par skija, jedan par skijaških štapova i jedan par obuće za skijanje
 • tandem biciklo
 • oprema za skijanje po vodi
 • snowboard oprema – 1 snowboard i jedan par obuće
 • oprema za pecanje – 2 štapa za pecanje, obuća za pecanje, mreža za pecanje
 • oprema za ronjenje – 1 maska za ronjenje, neoprensko odelo, lampa
 • daska za surfovanje – do 2 metra dužine
 • oprema za mačevanje

Zabranjeni predmeti

Iz sigurnonosnih razloga, Belavia Airlines avio kompanija ima listu predmeta koje je zabranjeno posedovati na njihovim letovima.

Zabranjeno


Predmeti koji se ne mogu prevoziti u predatom prtljagu:

 • vatreno oružje i hladno oružje
 • eksplozivi, municija
 • kompresovani i tečni gasovi
 • korozivne i oksidujuće materije i tečnosti
 • zapaljive materije i tečnosti
 • otrovne, toksične i iritantne supstance
 • magneti
 • elektronske cigarete
 • radioaktivni materijali
 • živa i predmeti sličnih karakteristika

Predmeti koji se ne mogu prevoziti u ručnom prtljagu:

 • predmeti koji simuliraju pravo oružje (igračke, plastični ili metalni modeli)
 • svi oštri predmeti  (noževi, makaze, igle i slično.)
 • pribor za jelo (noževi, viljuške, itd.)
 • alat (noževi, čekići, odvijači itd.)
 • špricevi ( putnici kojima su potrebni špricevi tokom leta moraju imati lekarsko uverenje)
 • zapaljive materije i tečnosti
 • otrovne, toksične i iritante supstance

Nepravilnosti sa prtljagom

Odgovornost avio kompanije Belavia Airlines je ograničena u slučaju gubljenja, kašnjenja ili oštećenja prtljaga. Prtljag se može unapred prijaviti kao vredan, što se dodatno plaća.

Nepravilnosti sa prtljagom


Za većinu internacionalnih letova, ova avio kompanija daje određenu novčanu sumu u slučaju nepravilnosti sa koferom. U slučaju kašnjenja prtljaga, detalji vezani za njega se šalju svetskom sistemu praćenja prtljaga. Da bi putnici dobili informacije o svom prtljagu, potrebno je da unesu svoj referentni broj, koji se dobija slanjem mejla ili pozivom avio prevoznika.

Čekiranje Belavia Airlines

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na Belavia Airlines letove

Online check-in

Online check in na sajtu Belavia Airlines je omogućen putnicima od 24h do 2h pred planirani let. Nakon prijave se dobija karta za ukrcavanje, koju putnici mogu ištampati ili poslati sebi na e-mail.

Čekiranje

Prilikom cekiranja potrebno je da ispred sebe imate pasoš i da svi podaci budu uneti identično kao što su u pasošu.

Specijalni zahtevi na Belavia Airlines letovima

Informacije o posebnim zahtevima koje možete uputiti avio kompaniji Belavia Airways

Nepraćena deca

Nepraćena deca na letu Belavia Airlines avio kompanije su deca od 5 do 11 godina koja putuju sama. Ova usluga nije obavezna za decu od 12 do 15 godina koja putuju sama, međutim na zahtev roditelja se može rezervisati. Da bi ova usluga bila moguća, potrebno je ispuniti traženu aplikaciju, platiti pun iznos karte i uslugu same pratnje. Od tipa aviona zavisi i koliko nepraćene dece može biti na jednom letu, tako da bi najpoželjnije bilo što pre rezervisati.

Putnici sa invaliditetom

Belavia Airlines prevozi putnike čije fizičko ili psihičko stanje zahteva posebnu pažnju. Za prevoz bolesnih ili putnika sa umanjenom sposobnošću odnosno invalida, potreban je medicinski serifikat. U tom medicinskom serifikatu je ujedno potrebno i navesti koji posebni zahtev putnik zahteva.

Putnici koji se prevoze u nosilima mogu putovati samo sa pratiocem, uz određenu novčanu nadoknadu. Sa obzirom na to da je broj putnika sa invaliditetom ograničen na letu iz siguronosnih razloga, potrebno je prilikom same rezervacije naglasiti svoje potrebe.

Za prevoz slepih ili gluvih putnika Belavia može zahtevati odgovarajući dokument i prisustvo pratioca. Prevoz psa vodiča je besplatan. Da bi putovao potreban je dokument koji potvrđuje da je specijalno obučen, tokom leta on boravi kod putnikovih nogu.

Trudnice na letu

Pre leta se trudnicama savetuje da se konsultuju sa svojim lekarom. Trudnice mogu putovati najkasnije do 4 nedelje pre očekivanog porođaja. Potreban je medicinski serifikat koji potvrđuje da ne može doći do ranijeg porođaja, a taj serifikat ne može biti stariji od 7 dana. Ukoliko putnice nemaju serifikat koji avio kompanija zahteva, njihov prevoz može biti odbijen.

Specijalni obroci

Na letovima Belavia Airlines avio kompanije specijalne obroke je moguće zatražiti samo ukoliko se putuje biznis klasom. Putnicima je u ponudi jelo za decu i vegeterijansko jelo.

Prevoz kućnih ljubimaca

Prevoz kućnih ljubimaca na letovima Belavia avio kompanije je moguć za ljubimce koji nisu mlađi od 3 meseca i nisu trudni. Da bi ljubimci mogli da putuju moraju imati prozračni transporter sa nepromočivim dnom. Još jedna od potrebnih stvari kako bi ljubimac mogao da putuje jesu validni serifikat o vakcinisanju, mikročip i pasoš ljubimca.

U kabini se prihvataju psi, mačke i i drugi manji ljubimci. Zbir tri dimenzija transportera ne sme prelaziti 115cm a težina zajedno sa ljubimcem ne sme prelaziti 8kg. U prtljažniku se takođe prihvataju psi I mačke. Ljubimci koji sa transporterom imaju više od 70kg se ne mogu prevoziti.

Cene prevoza ljubimaca zavise od njegove težine i od toga da li prevozi u kabini ili prtljažniku.

Aerodromi sa kojih leti Belavia Airlines

Aerodromi na kojim Belavia Airlines saobraća

Tarife za Belavia Airlines avio karte

Izaberite tarifu koja odgovara vašim potrebama

Svaka od četiri navedene tarife ima određenu fleksibilnost, odnosno restrikcije. U zavisnosti od vaših potreba odaberite onu pravu koja će u potpunosti ispuniti vaše zahteve.

Economy Promotion

Economy Restricted

Economy Semi-Flexible

Economy Flexible

Business

Ručni prtljag
8
Ručni prtljag napomena
8
Ručni prtljag napomena
8
Ručni prtljag napomena
8
Ručni prtljag napomena
12
Ručni prtljag napomena
Predati prtljag
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
32
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagNeNeNeNeDa
Karta
PromenaNeikona dodatnih informacijaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
RefundacijaNeikona dodatnih informacijaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
Promena u višu klasuNeDaDaDaNe
Sakupljanje miljaDaDaDaDaDa
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaNeNeDaDaDa
ObrokDaDaDaDaDa
Čekiranje
Online Check-inDaDaDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDaDaDaikona dodatnih informacija
Prioritetno čekiranjeNeNeNeNeDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeNeNeDa
Prioritetno ukrcavanjeNeNeNeNeDa
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNeNeDa
Pristup salonuNeNeNeNeDa

Belavia Airlines avio kompanija

O nama

IATA: B2

Hub: Minsk

Frequent Flyer: Belavia Leader

belavia-airlines-beogradBelavia je nacionalna avio kompanija Belorusije. Sedište joj je u Minsku, a nastala je 1996. godine. Iz Minska ova avio kompanija uglavnom saobraća ka Zajednicama Nezavisnih Država, i ka pojedinim destinacijama na Bliskom Istoku.


Avioni ove avio kompanije su prepoznatljivi putnicima zbog crno-naranžastog dizajna sa reklamama za World Tanks igricu.


Flota Belavia Airlines

Upoznajte se avionima koji su deo flote Belavia Airways avio kompanije

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Blaza

U biznis klasi im je odlican ketering

5 godina ago

Review Belavia Airlines.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *