Popularne United Airlines Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite da putujete United Airlines avio kompanijom

Baza ove avio kompanije je Čikago. Imajte u vidu, da ako odaberete neku od destinacija sa liste uvek ćete imati međusletanje na aerodrom O Hare. Ukoliko je pauza duža od 8 sati preporučujemo vam da obiđete centar grada koji meštani zovu Down Town.

Abidžan

Grad zelenila i peščanih plaža

od 709€

Adis Abeba

'Novi cvet'

od 571€

Adelaida

Grad crkava

od 1090€

Amsterdam

Grad sloboda

od 90€

Aruba

Ostrvo večitog leta

od 756€

Atina

Kolevka demokartije

od 99€

Atlanta

'Grad feniksa'

od 559€

Baltimor

Metropola Merilenda

od 472€

Barselona

Upoznajte prestonicu Katalonije

od 202€

Berlin

Grad sa sto lica

od 15€

Birmingem

‘Grad sa hiljadu zanata’

od 333€

Bogota

Putovanje za mirisom kafe

od 579€

Ostale destinacije

Boston ikona linka

Najjeftiniji letovi

Klivlend ikona linka

Letovi

Čikago ikona linka

Avio karte

Denver ikona linka

Povoljni letovi

Delhi ikona linka

Avionska karta

Detroit ikona linka

Najjeftiniji letovi

Dablin ikona linka

Let

Akapulko ikona linka

Najjeftinije karte

Bristol ikona linka

Direktan let

Buenos Ajres ikona linka

Let

Cirih ikona linka

Jeftina avio karta

Dalas ikona linka

Avionske karte

Edinburg ikona linka

Najjeftinije avio karte

Dubai ikona linka

Najjeftiniji letovi

Edmonton ikona linka

Jeftina avio karta

Filadelfija ikona linka

Avio karte

Finiks ikona linka

Avionska karta

Frankfurt ikona linka

Aviokarte

Glazgov ikona linka

Let

Gvadalahara ikona linka

Aviokarte

Đenova ikona linka

Avionska karta

Hjuston ikona linka

Avionska karta

Honolulu ikona linka

Direktno

Kalgari ikona linka

Najjeftiniji let

Hamburg ikona linka

Direktni letovi

Havana ikona linka

Avio karta

Kankun ikona linka

Avio karte

Las Vegas ikona linka

Jeftine karte

Lisabon ikona linka

Avionske karte

Los Anđeles ikona linka

Direktno i jeftino

Madrid ikona linka

Cene avio karata

Mančester ikona linka

Jeftine karte

Melburn ikona linka

Jeftina avio karta

Meksiko Siti ikona linka

Najjeftiniji letovi

Majami ikona linka

Cene avio karata

Milano ikona linka

Jeftine karte

Minhen ikona linka

Avionske karte

Montreal ikona linka

Let

Mumbaj ikona linka

Najjeftinije avio karte

Njujork ikona linka

Direktno i jeftino

Okland ikona linka

Letovi

Osaka ikona linka

Direktno i jeftino

Otava ikona linka

Najjeftinije karte

Orlando ikona linka

Povoljni letovi

Panama ikona linka

Letovi

Pariz ikona linka

Direktno i jeftino

Porto ikona linka

Direktno

Rim ikona linka

Direktno

Rio de Žaneiro ikona linka

Aviokarte

San Dijego ikona linka

Avionska karta

San Francisko ikona linka

Najjeftiniji letovi

San Hoze ikona linka

Jeftine karte

Sankt Peterburg ikona linka

Direktan let

Santo Domingo ikona linka

Najjeftiniji let

Sao Paulo ikona linka

Cene avio karata

Seul ikona linka

Najjeftiniji let

Sidnej ikona linka

Najjeftiniji letovi

Sijetl ikona linka

Povoljni letovi

Singapur ikona linka

Direktno i jeftino

Stokholm ikona linka

Povoljni letovi

Rejkjavik ikona linka

Najjeftinije avio karte

Tajpej ikona linka

Jeftini letovi

Tel Aviv ikona linka

Povoljni letovi

Tokio ikona linka

Najjeftinije avio karte

Toronto ikona linka

Jeftini letovi

Vankuver ikona linka

Jeftina avio karta

Venecija ikona linka

Let

Klase u United Airlines avionu

Informišite se o klasama i njihovim uslovima na United Airlines letovima

Ekonomska klasa

Ekonomska klasa na letovima United Airlines podrazumeva tri kategorije:

 • Basic Economy – najjeftinija opcija putovanja United Airlines avio kompanijom. Ona omogućava većinu usluga i pogodnosti koje su dostupne na standardnoj United Economy tarifi, kao što su hrana i piće, sisteme za zabavu, internet itd. Sa druge strane, opcija biranja sedišta unapred i prelazak na višu klasu nije moguć. Putnicima sa Basic Economy kartom nije dozvoljeno da nose standardni ručni prtljag u kabinu, već se on prevozi kao predati prtljag, što se dodatno plaća. U kabinu je moguće uneti samo jedan manji ručni predmet koji može stati ispred sedišta ispred, maksimalnih dimenzija 22x25x43cm. Medicinska prostetika i slična pomagala su takođe dozvoljena bez doplate.

Standard Economy – Standardne ekonomske karte nemaju ograničenja kao Basic Economy. Bez doplate se može uneti standardna ručna torba u kabinu, kao i manji ručni predmet.

Economy Plus – Economy Plus predstavlja opciju koja putniku donosi mogućnost biranja sedišta unapred, kao i biranje sedišta sa više prostora za noge, u prednjem delu aviona.

United First klasa

United First je klasa koja se može birati kada se putuje u okviru SAD i između SAD i Kanade. Putnici United First klase pre svega imaju pravo na korišćenje Premier Access usluge, koja podrazumeva da imaju posebne šaltere za ček in, prioritet pri ukrcavanju, prioritet pri ostavljanju odnosno preuzimanju prtljaga itd. Sedišta u United First kabini su prostrana, udobna i kožna. Oko sedišta imaju dosta prostora za putnikove lične stvari, uključujući i podesivi deo za lap top ili tablet. Putnicima ove klase je omogućen DirectTv sa preko 100 televizijskih kanala, takođe se i dobijaju slušalice za slušanje radija. U zavisnosti od trajanja leta je i ponuda hrane, od pića putici mogu zatražiti kafu, sokove, alkohol, koktele itd. Korišćenje interneta tokom leta je moguće zahvaljujući WiFi mreži, u ponudi su i magazini tokom leta.

United Business

United Business klasa je raspoloživa putnicima koji putuju između SAD i Latinske Amerike ili Kariba. Kabina United Business su prostrana i komforna, opremljena kožnim sedištima a naslon za glavu je podesiv po potrebi putnika. U sklopu kabine ima dosta ličnog prostora gde se mogu odložiti stvari, podesivi naslon za ruke ili lap top. U sklopu sedišta postoji utičnica za punjač gde putnici mogu puniti svoje uređaje tokom leta. Na letu postoje razni ekrani za zabavu, televizija sa preko 100 programa, Wifi, kao i magazini. Tokom leta putnici se mogu osvežiti raznom ponudom pića, kao i uživati u hrani i grickalicama. Putnici koji putuju United Business klasom imaju pravo na korišćenje Premier Access usluge, koja im ubrzava proces ukrcavanja odnosno iskracavanja.

United Polaris

Putovanje United Polaris klasom na letovima United Airlines avio kompanijom predstavlja najkomotniji način putovanja.Putnici United Polaris klase pre svega imaju pravo na korišćenje Premier Access usluge. To podrazumeva da imaju posebne šaltere za ček in, posebne siguronosne kontrole, prioritet pri ukrcavanju, prioritet pri ostavljanju odnosno preuzimanju prtljaga. Putovanje ovom klasom je moguće na interkontinentalnim letovima. Napredna sedišta u ovoj kabini mogu da se spuštaju i time putnici dobijaju ležaj dug 198.12cm, širok 58.42cm. Kako bi putnici koji lete ovom klasom imali što bolji san, u ponudi su im dve vrste ćebeta, a dodatni jastuci su takođe dostupni na zahtev. U kompletu za udobnost koji se dobija na letovima u United Polaris klasi spadaju i kreme, papuče, čepove za uši, maske za oči, kao i jastuci sa gelom.

Prtljag na United Airlines letu

Dozvoljene količine prtljaga na letovima United Airlines avio kompanije

Ručni

Većina putnika na letovima United Airlines avio kompanije mogu poneti jedan komad ručnog prtljaga i jedan lični predmet.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Ukoliko putnik ima Based Economy kartu a u pitanju je prekookeanski let, biće mu dozvoljeno da ponese ručni prtljag i jedan lični predmet. Isto se odnosi na putnike koji su Premier članovi ili imaju MileagePlus kreditnu karticu. Svi ostali putnici koji lete Based Economy kartom imaju pravo da ponesu samo jedan lični predmet.

Lični predmet podrazumeva stvari kao što su ženska torba, lap top torba i predmeti slične veličine. Dozvoljene dimenzije ličnog predmeta su 22x25x43cm. 

Pored ručnog prtljaga i ličnog predmeta u kabinu aviona se takođe mogu poneti predmeti kao što su jakna, kišobran, knjiga, kamera, medicinska pomagala, sedište za decu, itd.

Predati

Dozvoljena količina predatog prtljaga na letovima United Airlines avio kompanije zavisi od dva faktora.

United Economy

Dozvoljeni prtljag

United Business

Dozvoljeni prtljag

Dozvoljena težina predatog prtljaga na letovima United Arilines zavisi od klase putovanja ili putnikovog statusa u MileagePlus programu lojalnosti.

Putnici koji lete United First, United Bussines, United Polaris i United Business klasom imaju pravo na 32kg predatog prtljaga.

Na osnovu statusa u MileagePlus programa lojalnosti se takođe određuje dozvoljena količina predatog prtljaga. Putnici sa Premier Silver statusom imaju pravo na 23kg predatog prtljaga, dok putnici sa Premier Gold, Platinum, 1K i pripadnici Star Alijanse – Gold statusa imaju pravo na 32kg predatog prtljaga.

Maksimalne ukupne dimenzije predatog prtljaga su 158cm. Prtljag čiji zbir dimenzija iznosi preko 292cm neće biti prihvaćen kao predati prtljag.

 

Muzički instrumenti

Na letovima United Airlines avio kompanije muzički instrumenti se prevoze u kabini ili kao predati prtljag, zavisno od dimenzija instrumenta.

Dodatno sedište


Putnici koje lete Basic Economy kartom a članovi su MileagePlus programa lojalnosti, Star Alijance Gold članovi, kao i putnici koji imaju MileagePlus kreditnu karticu, mogu poneti u kabinu manji muzički instrument pored ručnog prtljaga i dodatnog ličnog predmeta. To su uglavnom muzički instrumenti kao što su violina, gitara i instrumenti njima slični, koji mogu stati u predgradak iznad putnika.

Još jedna od opcija prevoza muzičkih instrumenata jeste da se kupi dodatno sedište za njih. Na dodatnom sedištu se uglavnom prevoze muzički instrumenti koji su previše glomazni ili krhki da bi se prevozili kao predati prtljag. Na dodatnom sedištu se prevoze instrumenti do 75kg. Tokom leta instrument mora biti propisno zapakovan, zavezan pojasom za sedište, i ne sme sadržati opasne materije.

Muzički instrument koji se prevozi kao predati prtljag mora biti u čvrstoj kutiji. Za muzičke instrumente težine preko 23kg je potrebna doplata, a za prevoz se prihvataju instrumenti do 75kg.

Sportska oprema

Većina sportske opreme se prihvata na letovima United Airlines avio kompanije, prevozi se kao predati prtljag.

Sportska oprema


Sportska oprema koja se može prevoziti:

 • oprema za streljaštvo
 • oprema za bejzbol
 • biciklo
 • oprema za kuglanje
 • oprema za kampovanje
 • oprema za kendo
 • oprema za pecanje
 • oprema za golf
 • gimnastičarska oprema

Usluga prevoza sportske opreme se ne može platiti prilikom online čekiranja, plaća se isključivo na aerodromu.

Za više informacija, obratite nam se na [email protected]

Višak prljaga

Predati prtljag koji prelazi propisane dimenzije i težinu podleže plaćanju posebnih naknada.

Višak prtljaga


Maksimalne dozvoljene dimenzije standardnog predatog prtljaga su 158cm. Težina do koje može ići predati prtljag zavisi od klase putovanja i statusa u programu lojalnosti ove avio kompanije. Svaki prtljag koji premašuje dozvoljene dimenzije ili težinu podleže doplati. Doplata se vrši tako što se pojedinačno naplaćuje segment koji premašuje dozvoljene regulative. Postoje određene destinacije gde prtljag koji premašuje dozvoljene dimenzije ili težinu ne može biti prihvaćen.

Nepravilnosti sa prtljagom

U slučaju nepravilnosti sa prtljagom potrebno je prijaviti odmah po dolasku na aerodrom, ili na web stranici avio kompanije nakon napuštanja aerodroma.

Kašnjenje


Oštećen prtljag

U slučaju da dođe do štete na koferu prilikom putovanja, putnici mogu poslati mail United Airlines avio kompaniji. Avio kompanija se odriče odgovornosti ukoliko je kofer već bio oštećen, prenatrpan, i generalno slabog kvaliteta. Putnici koji na aerodromu primete da je kofer oštećen, mogu prijaviti štetu u Baggage Service kancelariji koja se nalazi odmah dela za preuzimanje kofera. Prilikom prijave štete od putnika će se zahtevati da popuni formular o šteti. Ako je putnik primetio štetu na koferu nakon što je napustio aerodrom, zavisno od destinacije leta je i rok za prijavu oštećenog prtljaga. Za neke destinacije je rok 24h za prijavu oštećenog kofera, za neke do 7 dana.

Prtljag koji kasni

Odmah po prijavi o kašnjenju prtljaga se započinje potraga. Sve novosti vezane za traženje prtljaga putnicima stižu na email ili telefon. Ukoliko se prtljag ne nađe u roku od tri dana, United Airlines avio kompanija putniku daje iznos od 1.500$ za prtljag i sadržaj prtljaga, bez dokumentacije. Ako prtljag i njegov sadržaj vrede više od 1.500$,  potrebna je dokumentaija koja će to potvrditi. United Airlines maksimalno daje 3.500$ za izgubljeni prtljag.

Čekiranje United Airlines

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na United Airlines letovima

Online check-in

Online check in je dostupan putnicima 24h pre započinjanja leta. Zahtevano vreme za čekiranje, čekiranje prtljaga i za ukrcavanje varira zavisno od aerodroma sa kojeg se let započinje i gde se završava.

United Airlines pravila čekiranja

Postoje određena pravila vezana za online check in kao što su da putnici koji su zatražili bilo koji specijalni zahtev od avio kompanije se ne mogu čekirati, kao ni putnici sa Basic Economy kartom.

Specijalni zahtevi na United Airlines letovima

Specijalni zahtevi koje možete uputiti aviokompaniji United Airlines

Nepraćena deca

Deca od 5 do 14 godina koja putuju sama na letovima United Airlines avio kompanije se smatraju nepraćenom. Kako bi mogli putovati sami neophodno je zatražiti uslugu ‘Nepraćena deca’.

Uslovi ove usluge:

 • nepraćena deca mogu putovati samo na direktnim United letovima. Pratnju nije moguće dobiti na code-share letovima i na letovima gde postoji kombinacija sa partnerskim avio kompanijama.
 • deca ispod 5 godina ne mogu putovati kao nepraćena
 • usluga pratnje nije raspoloživa za decu od 15 godina i stariju, pa tako deca od 15-17 godina mogu putovati sama

U slučaju da dvoje ili više dece trebaju putovati kao nepraćena deca, broj godina mlađeg deteta određuje da li ova deca mogu da putuju bez pratnje roditelja ili staratelja. Ako mlađe dete ima manje od 5 godina prevoz nije moguć. U slučaju da mlađe dete ima od 5-14 godina, a starije između 15-17, mlađe dete se i dalje smatra nepraćenim i za njega se mora zatražiti usluga pratnje. Online check in nije moguć kada se koristi ova usluga.

Trudnice na letu

Do 36. nedelje trudnoće sve trudnice mogu putovati United Airlines avio kompanijom bez medicinskih serifikata. Trudnice u 36. nedelji i posle 36. nedelje moraju imati original i dve kopije medicinskog izveštaja koji mora biti izdat minimum 72h pred let. Medicinski izveštaj mora sadržati potvrdu da je trudnica u dobrom fizičkom stanju da putuje u vremenskom intervalu kada je let. Ako je na karti više letova, svi letovi se moraju završiti do očekivanog datuma porođaja. Trudnice na check in šalteru treba da predaju originalni serifikat, kopije nose sa sobom na let.

Prevoz kućnih ljubimaca

United Airlines na većini svojih letova u okviru Amerike prihvata mačke, pse, zečeve i kućne ptice (izuzev kakadua), da putuju sa svojim vlasnicima u kabini. Transporter sa ljubimcem ide u kabinu sa dozvoljenim ručnim prtljagom. Ova usluga se plaća zavisno od rute, a ukoliko je let sa konekcijama cena će zavisiti od dužine pauze između letova itd.

Prevoz ljubimaca u kabini: 

 • ljubimac mora ostati u transporteru tokom celog trajanja putovanja
 • transporter mora stajati na zemlji ispod sedišta ispred, pa prema tome ne sme prelaziti dimenzije od 44x30x19cm ako je napravljen od čvrstog materijala, odnosno 46x28x28cm ako je napravljen od mekog materijala
 • ptice mogu putovati u paru u jednom transporteru, ostali ljubimci putuju odvojeno

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti zahteva da svi psi koji ulaze u Ameriku budu vakcinisani protiv besnila. Vakcinisanje mora biti izvršeno minimum 30 dana pre ulaska u Ameriku. Potvrda o datumu izvršenja vakcine i kada vakcina ističe je neophodna. Mačke ne moraju imati potvrdu o vakcinisanju osim ako to ne zahteva država u koju putuju. Uslugu prevoza ljubimica je potrebno unapred rezervisati. Psi i mačke moraju imati minimum 4 meseca da bi putovali. United Airlines ne prevozi kućne ljubimce do nekih destinacija (Australija, Havaji, Novi Zeland).

Svi ljubimci koji se ne mogu prevoziti u kabini se prevoze u prtljažniku, u pitanju je PetSafe usluga ove avio kompanije. PetSafe uslugom se prevoze kućni ljubimci do 300 destinacija, članovi ovog tima su specijalno obučeni ljudi koji brinu o ljubimcima tokom celog puta.

Za više informacija o prevozu vašeg ljubimca, pošaljite nam upit na [email protected].

Pas vodič

Obučene životinje za pomoć ljudima sa invaliditetom mogu biti psi, mačke i minijaturni konji. Ove specijalno obučene životinje pomažu putnicima sa invaliditetom, gluvim, slepim, putnicima sa umanjenom sposobnošću kretanja, itd. Tokom leta oni borave ispred sedišta putnika, takođe mogu boraviti u odgovarajućem transporteru. Nije im dozvoljeno da se kreću po avionu, moraju slušati naredbe svog vlasnika. Ako je u pitanju internacionalni let, moguće je da se zahteva određena dokumentacija za njihov prevoz.

Životinje koje pružaju emotivnu i psihičku podršku putnicima sa invaliditetom mogu a i ne moraju biti specijalno obučeni u te svrhe. Međutim, da bi bili prihvaćeni na letovima ove avio kompanije potrebno je unapred dostaviti određene informacije i dokumentaciju. Pored pružanja tražene dokumentacije, United Airlines zahteva i potvrdu od veterinara da je životinja zdrava, vakcinisana i adekvatno obučena za ponašanje na javnom mestu. Na letu je dozvoljena jedna životinja za emotivnu podršku, može biti pas ili mačka, čija težina ne sme prelaziti 30kg. Jedan putnik sa sobom ne može povesti više od jedne životinje kao emotivnu podršku. Putovanje sa životinjama za emotivnu podršku je potrebno najaviti minimum 48h pred let. Na letovima koji traju 8h i duže životinje za emotivnu podršku nisu dozvoljene.

 

 

Specijalni obroci

Obrok na letu United Airlines avio kompanije je potrebno zatražiti minimum 24h pre leta. Obroci su dostupni na određenim internacionalnim letovima.

Jela koja putnici mogu zatražiti:

 • Azijsko vegeterijnsko – vegeterijansko jelo pripremljeno u indijskom stilu, bez mesa, ribe itd. Može sadržati mlečne proizvode.
 • Hindu – vegeterijansko začinjeno jelo bez mesa ili morskih plodova.
 • Veganski obrok – isključivo veganski obrok, uopšte ne sadrži namirnice životinjskog porekla
 • Obrok za decu – obrok dostupan za decu od 2-12 godina.
 • Jelo bez glutena – jela koja ne sadrže gluten
 • Muslimanski obrok – obrok bez svinjetine, šunke, tragova alkohola itd.
 • Košer – ovo jelo se može zatražiti na letovima između Amerike i Tel Aviva i Izraela
 • Japanski obroci – tradicionalno japansko jelo sa rižom, koje se servira uz čaj
 • Đain – obrok je pripremljen na azijski način. Ne sadrži krtolasto povrće i meso odnosno prerađevine od mesa. Služi se samo na letovima od i do Indije

Extra sedište

Putnik koji leti u Ekonomskoj klasi a nije u mogućnosti da se komotno smesti u jedno sedište, mora kupiti još jedno sedište. Drugo sedište se može kupiti po ceni kao i prvo, pod uslovom da je kupljeno istovremeno. Putnik koji ne kupi dodatno mesto unapred, možda će morati to da učini na dan odlaska po ceni koja je dostupna tog dana.

Ukoliko ne može propisno zavezati pojas, ne može sedeti sa spuštenim naslonima za ruke ili previše zalazi u prostor putnika na susednom sedištu, putnik je dužan kupiti dodatno sedište. United Airlines ima pravo da odbije ukrcavanje putnika kome je potrebno dodatno sedište a on ga ne želi kupiti.

Putnici ne putuju običnom ekonomskom kartom mogu zatražiti Economy Plus uslugu koja nudi sedište sa više prostora za noge.

Aerodromi sa kojih leti United Airlines

Aerodromi na kojim United Airlines saobraća

Tarife za United Airlines avio karte

Zavisno od izabrane tarife na letu United Airlines imaćete i određene povoljnosti koje su prikazane u nastavku

Basic Economy

Standard Economy

Economy Plus

Ručni prtljag
7
Ručni prtljag napomena
NeRučni prtljag napomenaNeRučni prtljag napomena
Predati prtljag
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagNeNeNe
Karta
PromenaNeDaNe
RefundacijaNeNeNe
Promena u višu klasuNeDaNe
Sakupljanje miljaDaDaDa
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaNeNeDaikona dodatnih informacija
ObrokDaDaDa
Čekiranje
Online Check-inDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDa
Prioritetno čekiranjeNeNeNe
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeNe
Prioritetno ukrcavanjeNeNeNe
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNe
Pristup salonuNeNeNe

United Airlines avio kompanija

O nama

IATA: UA

Hub: O'Hare Čikago

Alijansa: Star Alijansa

Frequent Flyer: MileagePlus

Star Alijansa logo

united-airlines-srbijaUnited Airlines je jedna od najvećih avio kompanija u Americi. Nastala je spajanjem avio kompanija United Airlines i Continental Airlines, početkom 2010. godine. Svakog dana poleće preko 300 aviona ove avio kompanije prema različitim svetskim destinacijama. United Airlines je prva kompanija iz Amerike koja je počela da koristi biogorivo na svojim redovim letovima.


Flota United Airlines

Upoznajte se avionima koji su deo flote United Airlines avio kompanije

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bogoljub

dobar servis na letu

5 godina ago

Review United Airlines.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *