Star Alliance je globalna alijansa sa najvećim brojem članica (28), dnevnih letova i lokacija. Osnovana je 1997. godine od strane sledećih avio kompanija: Scandinavian Airlines, Thai Airways International, Air Canada, Lufthansa i United Airlines.

pronadji-let-cta-dugme

Članice ove alijanse koordinišu svoje redove letenja kako bi prevoz bio lakši i kako bi se smanjilo vreme putovanja za putnike koji u svojoj avionskoj karti imaju kombinaciju letova više avio kompanija. Putnici koji su članovi nekog programa lojalnosti (neke od Star Alliance članica), prikupljaju milje za letove svih prevoznika alijanse.

Star Alliance Gold povlastice:

  • više od 1000 salona širom sveta
  • prioritetna prijava na let, ukrcavanje i dostavljanje prtljaga
  • putnici članovi alijanse su na listi čekanja ispred drugih, ukoliko nema slobodnih mesta na željenom letu
  • prednost na rezervacijskoj listi čekanja 4

Star Alliance Book and Fly

Star Alliance Book and Fly omogućava putnicima da sami kreiraju svoj put oko sveta i da  sami biraju putovanje prema sopstvenim interesovanjima (arhitektura, sport, prirodne lepote … ). Putnici mogu putovanje započeti na lokaciji koja im je najbliža i sami napraviti plan daljeg leta.

Spisak svih članica Star Aliance pogledajte ovde.

Kliknite na naziv avio kompanije i informišite se o destinacijama, uslovima i programima lojalnosti: Aegean, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, Egypt Air, Eva Air, LOT, Lufthansa, SAS, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Swiss, Tap Portugal, Thai, Turkish Airlines, United Airlines.

Benefiti letenja članicama Star Alijanse

Ukoliko letite kompanijama članicama Star Alijanse imate mogućnost da uđete u više od 1000 VIP salona širom sveta. Svi ovi benefiti zavise od vašeg statusa i sakupljenih milja.

Ukoliko ste zlatan član Star Alijanse na više od 150 lokacija možete da koristite traku za brzo ukrcavanje u avion bez ikakvog čekanja. Ona je poznata pod imenom Zlatna traka. Na nekim aerodromima se zove i drugačije, pa vam preporučujemo da kliknete ovde i unapred proverite gde se tačno nalazi taj prolaz na aerodromu preko koga letite.

Aviokompanije članice

Programi lojalnosti

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Jovanka Peric

Jos malo mi treba letova i da menjam milje za avio karte.

6 godina ago
Aleksandra Urosevic

Najbolja alijansa!!!! Gold memeber sam Lufthansa i imaju najbolje uslove i najbolju uslugu

5 godina ago
Filip Popadic

Kombinujem Croatia Airlines i Lufhansa i koristim maksimalno zarađene milje..

5 godina ago
Maja Karic

Razočarali su me kad je LH štrajkovala. Mogli su malo bolje da se organizuju, da mi nedužni putnici ne ispaštamo..

5 godina ago
Dejan Jovic

Po meni, najbolja alijansa i najbolje avio kompanije na jednom mestu. Ponosim se time što imam njihove kartice lojalnosti i što mogu da koristim razne benefite

5 godina ago
Petar

Letim Austrian i Swiss kompanijama redovno i mogu vam reci da su najbolji, a samim tim i alijansa kojoj pripadaju 🙂

5 godina ago

Review Star Alijansa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *