Popularne ANA Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite da putujete avio kompanijom ANA

Iz Beograda preko Tokija do bilo koje destinacije u svetu.

Ana rezervacija avio karte

Dovoljno je da kliknete na naziv grada u nastavku i upoznate se sa njegovim znamenitostima i atrakcijama. Na istoj strani unestote datume putovanja, odaberite broj putnika i pronađite let koji vam najviše odgovara.

Kada uradite rezervaciju plaćanje možete obaviti u bilo kojoj banci ili pošti.

Ako želite da platite Visa ili Master karticom onda to radite tokom samog procesa rezervacije tj. kupovine.

Brizbejn

Surferski raj

od 1011€

Pert

Egzotična metropola

od 1086€

Sidnej

Prestonica Južne hemisfere

od 1319€

Beč

Uživajte u carskoj prestonici

od 20€

Brisel

U poseti 'prestonici Evrope'

od 129€

Pnom Pen

Kmerska prestonica

od 863€

Kalgari

Zimska metropola

od 541€

Vankuver

Dragulj Pacifika

od 644€

Peking

'Severna prestonica'

od 476€

Guangdžou

'Kapija Kine'

od 591€

Šangaj

Metropola budućnosti

od 631€

Pariz

Posetite grad svetlosti

od 178€

Ostale Destinacije

Klase u ANA avionu

Klase na letovima ANA avio kompanije

Ekonomska klasa

Kabine Ekonomske klase su opremljene mekim jastucima i ćebadima. Kako bi putnicima što brže prošao let, postoji veliki izbor filmova, muzike, igrica, TV programa kao i elektronskih knjiga. Sedišta u kabini Ekonomske klase nude putnicima više prostora za noge, fleksibilna su, imaju univerzalni USB port, kao i LCD monitore na dodir. Tokom leta putinicu mogu uživati u raznovrsnom meniju i tradicionalnim pićima.

Premium Ekonomska

Premium Ekonomska klasa raspolaže sa sedištima koja imaju ekstra prostora za noge i odišu komforom. U sklopu sedišta takođe ima dodatak za noge, koji je fleksibilan i može se namestiti po volji putnika. U sklopu sedišta postoji i prilagodljiva lična lampa i USB port. Meni na ovim letovima zavisi od rute, sezonalnosti i od samog aviona. U ponudi su jela sa raznovrsnog menija, kao i piće i grickalice. Tokom leta se putnici mogu zabaviti velikim brojem filmova, serija, sportskih programa itd. WiFi mreža je takođe dostupna.

Biznis klasa

U sklopu biznis klase je svako sedište je tako pozicionirano da svi putnici imaju direktan pristup izlazu. Sedišta su komforna, obezbeđuju dovoljno ličng prostora kako bi putnici mogli da odmaraju, spavaju ili rade neometano. Za što udobniji put, avio kompanija obezbeđuje jastuk, dušek i ćebe. Hrana i piće se spremaju od strane vrsnih japanskih kuvara i uglavnom je u pitanju tradicionalna japanska kuhinja. Što se tiče boravka na aerodromu, putnici koji lete biznis klasom imaju zasebne šaltere za čekiranje, imaju prednost pri preuzimanju odnosno ostavljanju prtljaga. Za što zabavniji let, putnicima je u ponudi širok izbor filmova i serija, kao i WiFi signal.

Prva klasa

Putovanje ovom klasom predstavlja pravi odmor. Sedišta su u potpunosti zagrađena visokim ‘zidovima’, što putnicima omogućava apsolutnu privatnost. Ova klasa pruža velike ekrane, (čak do 23 inča), koji su osetljivi na dodir i uz koje idu slušalice. U sklopu sedišta je sto za ručanje i koktel sto, oba su podesiva po volji putnika. Putnicima je na raspolaganju privatni satelitski telefon, univerzalni portovi i USB portovi, dosta mesta za smeštanje ličnih stvari kao i improvizovani orman za osetljivije stvari. Za ugodan boravak avio kompanija obezbeđuje ćebe, dušek, jastuk, papuče kao i pidžamu i kozmetički set za osveženje. Na letovima se služi tradicionalna japanska kuhinja sa vrhunskim vinima.

Prtljag na ANA letu

Informacije o tipovima prtljaga su dozvoljeni na ANA letovima

Ručni prtljag

Na letovima ove aviokompanije, nevezano od klase kojom se leti, može se poneti ista količina prtljaga.

Ručni prtljag

Dozvoljeni prtljag

Dozvoljen je jedan komad ručnog prtljaga, težine do 10kg, dimenzija 55x40x25cm. Pored ručnog prtljaga se može poneti neki od ličnih predmeta kao što su kišobran, kamera, torbica i slično. Ukoliko se nosi ručni prtljag zajedno sa ličnim predmetom, težina ne sme prelaziti 10kg.

Predati prtljag

Na letovima ove avio kompanije, zavisno od klase kojom se leti zavisi i koliko predatog prtljaga se može poneti.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Prva

Dozvoljeni prtljag

 

Nezavisno od klase kojom se leti, ukupne dozvoljene dimenzije predatog prtljaga su 158cm.

Bebe imaju pravo na na jedan komad predatog prtljaga, njegova težina zavisi od klase kojom se leti. Pored prtljaga imaju pravo i na sklopiva dečja kolica, auto sedište ili bebi korpu.

Deca od 2 do 12 godina imaju pravo na količinu prtljaga kao i odrasli putnici.

 

Muzički instrumenti

Muzički instrumenti se mogu prevoziti u sklopu besplatnog dozvoljenog prtljaga.

Muzički instrumenti


Ukoliko se dozvoljena količina besplatnog prtljaga prevaziđe, on podleže novčanoj doplati. Kod muzičkih instumenata od 158cm do 203cm se ne vrši doplata za višak prtljaga. Za instrumente od 203cm do 292cm se prevoz naplaćuje, dok se instrumenti preko 292cm se ne mogu prevoziti.

Sportska oprema

Sportska oprema koja ne premašuje 45kg težinu i ukupne dimenzije 292cm se može prevoziti besplatno, u sklopu dozvoljene količine prtljaga.

Sportska oprema


Ukoliko se premaše date regulative, prevoz sportske opreme se naplaćuje.

Neke od oprema koje se mogu prevoziti na letovima ove avio kompanije:

 • biciklo (mora biti propisno spakovano, u suprotnom avio prevoznik ne odgovara za posledice. Električna bicikla nisu dozvoljena)
 • tenis ili badminton reketi

Nepravilnosti sa prtljagom

Putnici koji primete bilo koje nepravilnosti sa svojim prtljagom, mogu ih prijaviti na šalteru avio kompanije na aerodromu.

Izgubljeni ili oštećen prtljag


Oštećen prtljag

Oštećenje na prtljagu je najbolje prijaviti odmah po sletanju, na šalteru ANA avio kompanije. U slučaju da putnici primete oštećenje nakon što su napustili aerodrom, prijavu mogu podneti najkasnije nedelju dana nakon sletanja. Kako bi se ustanovila količina štete na koferu, putnici su u obavezi da popune izveštaj o Oštećenom prtljagu. Kompezacija ili nadoknada za oštećeni prtljag se vrši u skladu sa količinom štete.

Izgubljen prtljag 

Izgubljeni prtljag se prijavljuje odmah po sletanju. Ukoliko se prtljag ne pronađe u roku od 30 do 45 dana, aviokompanija vrši kompezaciju.

Zabranjeni predmeti

Iz siguronosnih razloga postoji lista predmeta koja je zabranjena na letovima ove avio kompanije.

Alkoholna pića

Predmeti zabranjeni na letovima ANA avio kompanije:

 • litijum baterije
 • eksplozivi (vatrometi, petarde itd.)
 • kompresovani gasovi
 • toksične supstance
 • korozivne supstance
 • radioaktivne supstance
 • oksidirajuće supstance

Čekiranje ANA

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na ANA letove

Online check-in

Ukoliko se odluče za online čekiranje, putnici to moraju obaviti 24h pred planirani let ili najkasnije 75min pre istog na sajtu kompanije. Potrebno je da imate podatke pasoša i broj elektronske avio karte.

Međutim, za neke letove nije moguće čekiranje pred sami let, npr. internacionalne letove, tako da na to treba dodatno obratiti pažnju. Putnici koji putuju sa bebama se ne mogu online čekirati.

Specijalni zahtevi na ANA letovima

Specijalni zahevi koje možete uputiti aviokompaniji ANA

Nepraćena deca

ANA avio kompanija ima program ANA Junior Pilot, koji predstavlja uslugu ‘Nepraćena deca’. Ova usluga je predviđena za decu od 5 do 11 godina koja lete sama. Na letovima do Meksika ova usluga može biti zatražena i za decu od 5 do 13 godina. Na zahtev roditelja ili staratelja usluga može biti zatražena i za decu od 12 do 16 godina (ili od 14 do 17 za letove do Meksika). Po dolasku na aerodrom, dete preuzima osoblje avio kompanije a nakon što sa njim prođe check in kontrolu, prate ga do kabine aviona. Tokom leta dete dobija igračke kako bi mu let prošao što zanimljivije. Cena ove usluge zavisi od destinacije leta.

Putnici sa invaliditetom

Putnici sa invaliditetom mogu obavestiti avio kompaniju o svojim potrebama. Osoblje avio kompanije putnika može ispratiti do kabine i pomoći mu prilikom ukrcavanja. Avio prevoznik odobrava da putnici nose svoja invalidska kolica, a takođe se mogu zatražiti na aerodromu. Putnici kojima je potrebna asistencija pri korišćenju toaleta ili prilikom jela, moraju putovati sa pratnjom jer kabinsko osoblje ne pruža taj vid usluge.

Trudnice na letu

Ukoliko je očekivani datum porođaja za manje od 4 nedelje, odnosno 28 dana pre planiranog leta, potrebno je dostaviti medicinski sertifikat avio kompaniji. Taj sertifikat predstavlja potvrdu da nije u pitanju komplikovana trudnoća kao i očekivani datum porođaja. Ako je očekivani datum porođaja u okviru nedelju od datog leta, trudnice moraju putovati sa lekarom.

Prevoz kućnih ljubimaca

Ova avio kompanija prevozi pse, mačke i ptice. Mogu se prevoziti i ostale male životinje kao što su zečevi, hrčci i feretke. Putnici su u obavezi da sami pripreme transporter.

Postoje određena pravila vezana za transporter:

 • dno mora biti otporno na curenje
 • mora imati siguronosnu bravu, koja sprečava da ljubimac napusti transporter tokom leta
 • komotan je –  ljubimac može stajati u njemu, leći i okretati se bez problema
 • mora biti napravljen od čvrstog materijala – metal, kruta plastika, drvo i sl.
 • transporteri od kartona ili u vidu torbe se ne mogu prihvatiti na let
 • minimum 3 ventilaciona otvora su potrebna na transporteru
 • ukupne dozvoljene dimenzije transportera su 292cm, dok je ukupna dozvoljena težina transportera i ljubimca do 45kg.

Putnicima se savetuje da ponesu dovoljnu količinu hrane i vode jer je hranjenje ljubimca tokom leta i tranzita zabranjeno. Cena prevoza ljubimaca zavisi od same destinacije leta.

Pas vodič

Psima vodičima je dozvoljen prevoz na letovima ove avio kompanije i njihov prevoz se ne naplaćuje. Na letovima do Meksika i Amerike određeni psi za asistenciju se mogu prevoziti ukoliko se ispune uslovi avio kompanije. Putovanja sa psom vodičom je potrebno najaviti avio prevozniku unapred.

Obroci na letu

Zavisno od klase kojom se leti zavisi i sama ponuda hrane i pića na letu. Ponekad taj izbor zavisi i od sezonalnosti i tipa aviona. Na letovima ove avio kompanije se uglavnom služe tradicionalna japanska jela.
Putnici koji imaju neki poseban zahtev po pitanju obroka, mogu ga zatražiti od avio kompanije pre leta. Zavisno od destinacije leta, obroci se poručuju od 24 do 48h pred let.

Neki od specijalnih obroka koji se mogu zatražiti na letovima ove avio kompanije:

 • Razne vrste vegeterijanskih jela
 • Košer jelo
 • Jela bez laktoze
 • Morski plodovi
 • Jela za decu i bebe
 • Religijska jela (Hindu jelo, Muslimanski obroci)
 • Dijetalni obroci

Aerodromi sa kojih leti ANA

Aerodromi sa kojih poleće i sleće ANA avio kompanija

ANA avio kompanija

O nama

IATA: NH

Hub-ovi: Haneda Tokio Narita Tokio

Alijansa: Star Alijansa

Frequent Flyer: ANA Mileage Club

Star Alijansa logo

ana-avio-karteANA ili All Nippon Airways je najveća japanska aviokompanija, sa sedištem u Tokiju. Ova avio kompanija je nastala 1952. godine, danas leti u preko 97 destinacija, sa svojom flotom koja broji 236 aviona.


Dobitnica je velikog broja nagrada – za najbolju uslugu na aerodromu, za najljubaznije osobolje, itd. Članica je poznate Star Alijanse.


Flota ANA

Upoznajte flotu ANA avio kompanije

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Jelena Seratlic

Ksenija

Preukusna hrana, udobna sjedista. Super iskustvo

5 godina ago

Danijela Colic

Prijatno sam se iznenadila avio kompanijom ANA. Cene za avio karte su pristupacne i bas imaju dobru mrezu destinacija koje pokrivaju. Meni je inace zelja da idm u Tokijo, pa se nadam da cu online preko Abago i da kupim avionske karte za porodicu preko ove avio kompanije. Obavestavajte me molim vas o svim promocijama!

5 godina ago
marko

Marko Nikolic

Bio sam sa Ana Airways do Kjota. Preljubazno osoblje.

5 godina ago

Review ANA.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *