Popularne Qantas Airways Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite direktno da putujete

Sidnej

Prestonica Južne hemisfere

od 1319€

Kanbera

'Mesto okupljanja’

od 1235€

Melburn

'Viktorijin grad'

od 970€

Adelaida

Grad crkava

od 1090€

Brizbejn

Surferski raj

od 1011€

Pert

Egzotična metropola

od 1086€

Buenos Ajres

Grad strasti i ljubavi

od 693€

Beč

Uživajte u carskoj prestonici

od 20€

Bahrein

Biser Arabije

od 380€

Toronto

Grad srećnih i nasmejanih ljudi

od 499€

Vankuver

Dragulj Pacifika

od 644€

Santjago de Čile

Grad vina i pesnika

od 867€

Ostale Destinacije do kojih leti avio kompanija

Klase u Qantas Airways avionu

Saznajte razlike između klasa

Pre kupovine avio karte odaberite klasu kojom želite da putujete. Da li je to ekonomska, premium, biznis ili prva to je vaša odluka. Često se desi da su cene približno iste, a udobnost neuporediva.

Ekonomska klasa

Ekonomska klasa na regionalnim, domaćim, međunarodnim i letovima ka Novom Zelandu nudi određeni broj usluga koje variraju u zavisnosti od vrste leta:

 • prostrana sedišta koja nude velikodušan prostor za noge, dobru visinu iznad glave i prostrane prtljažne prostore za skladištenje putničkog prtljaga. Svaki red sedišta takođe ima sopstveni pogled preko dobro pozicioniranih prozora.
 • lični ekran osetljiv na dodir, podesivo osvetljenje
 • jastuk i ćebe, pojedinačni USB portovi (u zavisnosti od dužine leta)
 • časopisi, magazini, veliki izbor filmova, TV emisija čija ponuda zavisi od rute i aviona, interaktivnih igrica …
 • neseser sa kozmetikom dostupan na odabranim letovima
 • savremeni meni prilagođen dobu dana koji uključuje obroke sa lokalnim uskusima; obroci su propraćeni sa nagrađivanim vinima, osveženjem po izboru i toplim napicima; može se na odabranim letovim poručiti unapred preko aplikacije, 12h pre leta
 • na određenim letovima u ponudi je samo osveženje
 • ručni prtljag: 1x7kg, 115cm ili 1 vreća za odelo ili haljinu, 185cm, 7kg (regionalni, letovi ka Novom Zelandu, i međunarodni).
 • ručni prtljag:1x10kg, ukupnih dimenzija 115cm; dva komada prtljaga dimenzija 105cm, ukupne težine do 14kg; jedan komad prtljaga dimenzija 105cm, i jedna torba za odelo 158cm, zbirno 14kg (domaći letovi)
 • predati prtljag: 30kg, ili 2x23kg, ukupnih dimenzija 158cm.

Premium ekonomska klasa

Putnici unutar premium ekonomske klase mogu uživati u luksuznom nivou prostora i pažljivoj usluzi tokom leta, posebnoj prijavi na let, prioritetnom ukrcavanju i iskrcavanju. Na raspolaganju su:

 • privatne kabine od 32 do 40 mesta
 • udobna podesiva ergonomska sedišta sa više prostora za noge, ličnim ekranom osetljivim na dodir, utičnice i podesivo osvetljenje
 • bogat zabavni sadržaj koji uključuje najnovije filmove, TV serije, interaktivne igrice itd.
 • ćebe, jastuk i neseser sa kozmetikom
 • raznovrstan meni sa penušavim vinom, koktelima i pićem. Na određenim letovima se može poručiti unapred obrok iz menija, putem aplikacije. U avionima B787-9, A380 i B747-400 postoje samouslužni barovi sa pićem i grickalicama.
 • ručni prtljag na međunarodnim letovima: 1x7kg, ukupnih dimenzija 115cm; 2x7kg, 105cm, ili 1x7kg, 105cm i jedna vreća za odelo ili haljinu 158cm
 • predati prtljag: 40kg ili 2x23kg, 158cm

Biznis klasa

Biznis klasa nudi svojim putnicima maksimalnu udobnost za putovanje u vrhunskom stilu. U zavisnosti od toga da li je u pitanju regionalni, domaći, međunarodni i let ka Novom Zelandu varira nivo usluga:

 • komforna podesiva sedišta visine od 93,9cm u B717 avionima, sa više prostora za noge, dobru visinu iznad glave i prostrane prtljažne prostore za ručni prtljag (regionalni letovi)
 • potpuno rasklopiva sedišta, sa velikim prostorom za noge, ličnim ekranom osetljivim na dodir, utičnicama i podesivim osvetljenjem, raspored sedišta je takav da imaju direktan pristup prolazu (1-2-1 konfiguracija) – domaći letovi
 • u avionima A330 se nalaze i kabine sa kofiguracijom 1-2-1, što omogućava veću privatnost, direktan pristup prolazu -to su takozvani poslovni apartmani (letovi ka Novom Zelandu)
 • odličan izbor časopisa i bogat zabavni sadržaj sa velikim izborom filmova, interaktivnih igrica, serija itd.
 • neseser sa kozmetikom, pidžama, pamučni jastuk i posteljina (međunarodni letovi)
 • meni od svežih proizvoda specijalno dizajniran i prilagođen vremenu putovanja; obroci su praćeni sa kvalitetnim vinima, toplim napicima i osveženjma
 • 1x10kg, ukupnih dimenzija 115cm; dva komada prtljaga dimenzija 105cm, ukupne težine do 14kg; jedan komad prtljaga dimenzija 105cm, i jedna torba za odelo 158cm, zbirno 14kg (regionalni)
 • predati 2x32kg, 158cm ili do 40kg ukupno (domaći i regionalni letovi)
 • ručni prtljag na međunarodnim letovima: 1x7kg, ukupnih dimenzija 115cm; 2x7kg, 105cm, ili 1x7kg, 105cm i jedna vreća za odelo ili haljinu 158cm
 • predati 3x32kg, 158cm, ili do 40kg ukupno (međunarodni)

Putnici biznis klase na međunarodnim letovima imaju pravo na prijavu na let na posebnim čalterima, ukrcavanje i iskrcavanje sa prioritetom, uslugu ličnog šofera, pristup biznis salonima širom sveta.

Prva klasa

Putnici prve klase na Qantas letovima mogu uživati u nenadmašnom luksuzu pre, tokom i nakon leta:

 • prijava na let na posebnim šalterima, ukrcavanje i iskrcavanje sa prioritetom, korišćenje brze trake, transport sa aerodroma uz ličnog šofera, pristup salonima prve klase širom sveta
 • udobna potpuno rasklopiva sedišta do 212cm, sa mogućnošću podešavanja sedišta, masažom, nivoom osvetljenja i nijanse prozora itd. Sve ovo omogućava da se apartman pretvori u luksuznu spavaću sobu.
 • pamučna posteljina, jastuk, neseser za kozmetikom, pidžama i maska za oči
 • a la carte meni, sa jelima koja se služe na zahtev, praćena vrhunskim vinima i pićima. Lagani obroci su dostupni u bilo koje vreme tokom leta.
 • bogat zabavni sadržaj sa neprikosnovenim izborom filmova, muzike, serija, video igrica itd.
 • ručni prtljag: 1x7kg, ukupnih dimenzija 115cm; 2x7kg, 105cm, ili 1x7kg, 105cm i jedna vreća za odelo ili haljinu 158cm
 • predati prtljag: 50kg ili 3x32kg, 158cm

Prtljag na Qantas Airways letu

Informišite se o dozvoljenim količinama i vrsti prtljaga

Saznajte pravila za prevoz predatog prtljaga po komadu, odnosno po težini. Takođe, ovde su definisane dimenzije i težina ručnog prtljaga, kao i smernice za prevoz sportske opreme i muzičkih instrumenata.

Ručni

Ručni prtljag na Qantas Airways letovima zavisi od klase putovanja i vrste leta. Postoji više opcija za kombinovanje ručnog prtljaga. Smešta se u predgradak iznad glave ili ispod sedišta ispred putnika. Na domaćim letovima su moguće sledeće kombinacije:

Sve klase

Dozvoljeni prtljag

Sve klase

Dozvoljeni prtljag

Sve klase

Dozvoljeni prtljag

Na međunarodnim letovima je takođe moguće kombinovati ručni prtljag na više načina:

 • premium ekonomska, biznis, prva klasa: 1x7kg, 115cm; 2x7kg, 105cm; 1x7kg, 105cm + 1x7kg, 185cm (vreća za odelo ili haljinu).
 • ekonomska klasa: 1x7kg, 105cm ili 1x7kg, 185cm (vreća za odelo ili haljinu).

Pored dozvoljenog ručnog prtljaga, na letu se može poneti i jedan mali lični predmet poput ženske tašne, torbe za laptop, kaputa, fotoaparata, materijala za čitanje itd.

Deca do 2 godine nemaju pravo na ručni prtljag, već se pelene, hrana i ostale potrebne stvari se pakuju unutar ručnog prtljaga odrasle osobe.

***Za letove za SAD ne postoji ograničenje broja komada pomagala za kretanje koja se mogu prevoziti za osobe sa invaliditetom, i ne računaju se kao dozvoljeni ručni prtljag. 

Komadni

Komadni koncept za određivanje prtljaga je baziran na broju torbi koje putnik ima u okviru prtljaga. Za međunarodne letove (uključujući Severnu i Južnu Ameriku) prema klasama:

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Premium

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Prva

Dozvoljeni prtljag

Svaki komad prtljaga ne sme preći 23 odnosno 32kg u zavisnosti klase. Ukupne dimenzije 3 komada ne smeju preći 405cm, 2 komada 270cm, a jednog komada 158cm (širina, visina, dubina prtljaga)

Na domaćim letovima za ekonomsku klasu je dozvoljeno 1x23kg, a biznis 2x32kg, 158cm.

Deca do 2 godine na domaćim nemaju pravo na predati prtljag, dok na međunarodnim imaju 1x10kg. Besplatno je poneti do tri komada bebi opreme: sklopiva dečja kolica, krevetić, korpa, auto sedište ili hranilica do 32kg ukupne težine.

Težinski prtljag

Kod težinskog koncepta ne postoji ograničenje u broju torbi dok nijedan komad ne sme preći 32kg, niti ukupne dimenzije od 158cm. Za sve međunarodne letove, izuzev letova za Južnu i Severnu Ameriku, primenjuje se sledeća dozvoljena težina:

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Premium

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Prva

Dozvoljeni prtljag

Takođe, članovi Qantas Frequent Flyer programa lojalnosti prema statusu imaju dodatnu količinu dozvoljenog prtljaga. Stoga, u zavisnosti od klase za međunarodne letove (izuzev Severne i Južne Amerike):

 • ekonomska: silver 42kg, gold 46kg, platinum 50kg
 • premium i biznis: silver 52kg, gold 56kg, platinum 60kg
 • prva: silver 62kg, gold 66kg, platinum 70kg

Treba imati na umu da ukoliko su na istoj avio karti međunarodni i domaći letovi, odobreni prtljag za međunarodni let važi i za domaći.

Muzički intsrumenti

Muzički instrumenti u zavisnosti od svoje veličine se mogu prevoziti kao ručni ili predati prtljag besplatno, ili na dodatnom sedištu uz doplatu. Potrebno je obavestiti unapred.

U kabini


Mali instrumenti poput violine, viole itd. se obično uklapaju u dozvoljene dimenzije i težinu ručnog prtljaga. Tvrda kutija sa instrumentom ne sme težiti više od 7kg, i  mora stati u predgradak iznad glave. Maksimalna dimenzija za muzički instrument je 142cm (85x34x23cm). Ukoliko su njene ukupne dimenzije 105cm ili manje, onda će biti ekvivalentno ručnom prtljagu od 105cm. Ukoliko su njegove dimenzije između 105 i 142cm onda će se smatrati ekvivalentom torbe od 115cm.

Veći muzički instrumenti poput većine gitara, se prevoze kao predati prtljag. Alternativno se može kupiti dodatno sedište za njihov prevoz.

Sportska oprema

Sportska oprema se na Qantas Airways letovima prevozi kao predati prtljag besplatno, pod uslovom da se ne prekoračuje dozvoljena količina predatog prtljaga. Mora biti propisno spakovana i ne sme prekoračiti težinu od 32kg.

Sportska oprema


Neka sportska oprema poput daske za surfovanje, skija i jedrilica se možda neće moći prevesti kao predati prtljag već kao kargo. U tom slučaju se primenjuje naplata. Dozvoljena dužina je 277cm, dok u Dash 8 avionima 240cm.

Sportska oprema koja se prevozi:

 • bicikl –  gume ispumpane, pedale uklonjene, ručke fiksirane paralelno sa okvirom, prednji točak uklonjen i fiksiran pored zadnjeg točka unutar kutije ako dužina bicikla prelazi 140cm.
 • oprema za skijanje (na vodi i snegu) i snowboard – spakovane u posebnoj vreći. Ukoliko domenzije skija prekoračuju dozvoljene, primenjuje se naplata za višak prtljaga.
 • golf oprema
 • oprema za pecanje, ronjenje

Nepravilnosti sa prtljagom

U slučaju nepravilnosti sa prtljagom potrebno je prijaviti odmah po dolasku na aerodrom ili naknadno online putem Qantas korisničke podrške.

Kašnjenje


Prtljag koji kasni: Nakon što se prijavi da prtljag nije stigao na vreme na krajnju destinaciju, dobija se referentni broj koji omogućava praćenje statusa prtljaga na World Tracer pretraživaču.

Oštećeni prtljag: Kada je prtljag oštećen potrebno je prijaviti pre napuštanja aerodroma. Avio kompanija se odriče odgovornosti kod manjih oštećenja, udubljenja i ogrebotina nastalih usled prenatrpanosti prtljaga.

Domaći letovi:

 • 3 dana nakon dostave prtljaga u slučaju oštećenja, gubitka ili uništenja samo dela predatog prtljaga
 • 21 dan od gubitka prtljaga

Međunarodni letovi:

 • 7 dana za oštećeni prtljag
 • 21 dan u slučaju kašnjenja prtljaga

Ukoliko prtljag nije dostavljen u roku od 21 dan, može se podneti zahtev za kompenzaciju. Podnosi na web stranici avio kompanije gde se može preuzeti formular.

Višak

Naplata za višak prtljaga se primenjuje na aerodromu za svaki prtljag koji prekoračuje dozvoljene dimenzije ili težinu, kao i za dodatni komad prtljaga. Nijedan komad prtljaga ne sme prelaziti 32kg kako bi bio prihvaćen na let.

Dodatni komad


Ukoliko putnik želi da ponese veći dodatni komad prtljaga, može ga dokupiti prilikom rezervacije karte, naknadno na web stranici avio kompanije ili na aerodromu. Takođe, članovi programa lojalnosti mogu iskoristiti svoje Qantas poene za doplatu.

Domaći letovi i međunarodni ka Severnoj i Južnoj Americi:

Primenjuje se komadni koncept prtljaga, gde se može kupiti do 5 dodatnih komada prtljaga šija maksimalna dozvoljena težina zavisi od klase putovanja (23/32kg).

Međunarodni letovi (izuzev Severne i Južne Amerike):

Primenjuje se težinski koncept prtljaga koji omogućava da se dokupi 5kg, 10kg, 15kg, 25kg i 35kg do ukupnih 100kg po letu.

Visina doplate zavisi od vrste viška prtljaga i destinacije. Kreće se od 20$ po kilogramu, i od 90$ po dodatnom komadu prtljaga. 

Zabranjeni predmeti

Na Qantas Airways letovima određeni predmeti se ne mogu prevoziti ili mogu pod određenim uslovima, iz bezbedonosnih razloga.

Zabranjeno


Zabranjeni predmeti:

 • izbeljivači, insekticidi i peroksidi
 • radioaktivni materijali
 • infektivne supstance i materije
 • hoverbord, mini segvej, solo točak itd.
 • eksplozivi, pirotehnika
 • alkoholna pića preko 70% alkohola
 • upaljači i šibice

Prevoz u ručnom prtljagu:

 • 20 rezervnih baterija za ličnu upotrebu po putniku – najviše 2 litijum baterije do 160WH
 • elektronske cigarete
 • tečnost: u plastičnim posudama do 100ml, u providnoj kesi

Prevoz u predatom prtljagu:

 • oružje i municija do 5kg po putniku – spakovani u posebnim siguronosnim kutijama. Potrebno je posedovati licencu za posedovanje oružja i sva neophodna dokumenta za zamjle ulaska, izlaska i tranzita.
 • peći za kampovanje
 • oštri i tupi predmeti, alati itd.
 • barometar i termometar

Prevoz elektronskih uređaja koji se napajaju litijum baterijama je ograničen na 15 po putniku, uključujući pomagala i alate.

Za prevoz suvog leda (2,5kg po putniku), ruksaka za spasavanje u slučaju lavine, prsluka za spasavanje, litijum i jonskih baterija je potrebno prethodno odobrenje avio kompanije.

Čekiranje Qantas Airways

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje

Online check-in

Prijava na let putem interneta je moguća na web stranici avio kompanije i putem mobilne aplikacije. Dostupna je od 24h do 30 minuta za domaće letove i od 24h do 90 minuta za međunarodne letove.

Čekiranje

Karta za ukrcavanje se može zadržati u elektronskoj formi, odštampati ili preuzeti na interaktivnom kiosku.

Specijalni zahtevi na Qantas Airways letovima

Specijalni zahtevi koji se mogu uputiti Qantas Airways

Deca i bebe u avionu

Avio kompanija Qantas Airways nudi određene usluge kako bi putovanje deci učinila lepšim i udobnijim. Dostupni su crtaći, audioknjige kao i interatkivno bojenje crteža. Mogu se poručiti unapred obroci prilagođeni deci.

Deca do 2 godine – putuju u krilu odrasle osobe. Za njih se može rezervisati i sedište gde se plaća karta po ceni primenljivoj za decu. U tom slučaju je potrebno imati propisno autosedište. Na domaćim letovima bebe koje putuju u krilu su na istoj karti sa roditeljima, dok na međunarodnim moraju imati svoju avio kartu. Ukoliko odrasla osoba putuje sa dve ili više beba, jedna putuje u krilu dok ostale moraju biti u propisnom autosedištu.

Deca do 2 godine nemaju pravo na ručni prtljag, već se pelene, hrana i ostale potrebne stvari se pakuju unutar ručnog prtljaga odrasle osobe. Takođe, na domaćim nemaju pravo na predati prtljag, dok na međunarodnim imaju 1x10kg. Besplatno je poneti do tri komada bebi opreme: sklopiva dečja kolica, krevetić, korpa, auto sedište ili hranica do 32kg ukupne težine.

Deca starija od 2 godine imaju pravo na ručni i predati prtljag kao i odrasle osobe.

Deca bez pratnje

Usluga za decu bez pratnje je dostupna na Qantas Airways letovima i obavezna je za decu od 5 do 11 godina. Usluga je moguća i za decu od 12 do 15 godina na zahtev roditelja. Može se rezervisati online za domaće letove, dok za međunarodne ne.

Na domaćim letovima sa presedanjem manjim od 4 sata je moguće putovati kao dete bez pratnje, i na međunarodnim kraćim od 6 sati.

Potrebno je prlikom rezervacije priložiti popunjen obrazac koji se može preuzeti sa web stranice avio kompanije kao i sva neophodna dokumenta za zemlje u koje se putuje.

Postoje posebne prostorije na određenim aerodromima namenjenje samo za decu bez pratnje.

Trudnice u avionu

Nakon 28. nedelje trudnoće potrebno je imati overenu lekarsku potvrdu koja uključuje termin porođaja, i da li je u pitanju jednoplodna ili višeplodna trudnoća kao i opšte stanje trudnice.

Letovi dužine 4 sata ili više – može se putovati do kraja 36. nedelje kod jednoplodne trudnoće i 32. nedelje kod višeplodne trudnoće.

Letovi kraći od 4 sata – može se putovati do kraja 40. nedelje kod jednoplodne trudnoće i do kraja 36. nedelje kod višeplodne trudnoće.

Putnici sa invaliditetom

Avio kompanija Qantas Airways nudi putnicima sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja pomoć i asistenciju na aerodromu, prilikom ukrcavanja i iskrcavanja i oko prtljaga. Potrebno je obavestiti unapred o vrsti pomoći, kako bi bila obezbeđena ista.

Lična invalidska kolica se prevoze besplatno. Potrebno je obavestiti unapred, prilikom rezervacije, o dimenzijama, težini i vrsti invalidskih kolica. Ukoliko su u pitanju električna invalidska kolica, o vrsti baterija kojim se napajaju.

Na međunarodnim letovima, u avionima Airbus 380 i Boeing 787, jedna sklopiva invalidska kolica se mogu smestiti u kabini. Ova usluga se može zatražiti na aerodromu. Ne smeju prekoračiti 30.9kg i dimenzije 33x91x106cm.

U ostalim tipovima aviona, se smeštaju u prtljažnik i moraju biti odgovarajućih dimenzija:

Pored invalidskih kolica besplatno se može poneti par štaka ili nekog drugog protetičkog pomagala.

Pas vodič

Putnici sa oštećenim vidom i sluhom mogu zatraćiti pomoć i asistenciju na aerodromu i tokom leta. Potrebno je obavestiti unapred kako bi bila obezbeđena ista.

Pas vodič se transportuje besplatno na svim Qantas Airways letovima. Potrebno je obavestiti prilikom rezervacije o rasi psa, težini, dimenzijama, obuci itd.

Uslovi za prevoz psa vodiča:

 • sertifikat od priznate organizacije (domaće ili međunarodne)
 • obuka ili testiranje psa obavljeni u poslednjih 12 meseci
 • težina do 45kg, a dužina do 129cm
 • nije opasan ili rase koja se ne prihvata na letovima
 • mora imati uzicu i identifikacioni dokument ili pojas
 • sedi pored putnikovih nogu, nikako na sedištu ili krilu putnika

Isti uslovi važe i za druge servisne pse (za osobe sa oštećenim sluhom, emocionalnu podršku itd.).

Kućni ljubimci

Putovanje sa kućnim ljubimcima je moguće na Qantas Airways letovima. Potrebno je obavestiti unapred o nameri putovanja sa kućnim ljubimcem.

Samo servisni psi se prihvataju u kabini, dok se ostali kućni ljubimci prevoze u prtljažniku.

Uslovi za prevoz kućnog ljubimca:

 • samo psi, mačke, zamorci, zečevi, domaće ribe i ptice (maksimum 4 ptice po kavezu)
 • transporter mora imati nepromočivo dno, dobru ventilaciju i dovoljno prostora da ustane, okrene se i legne
 • dva kućna ljubimca iste rase starija od 6 meseci mogu biti u jednom kavezu, i tri mlađa od 6 meseci
 • svaki kućni ljubimac ne sme težiti više od 14kg
 • unutar kaveza je moguće staviti 1 igračku i posudu sa vodom ukoliko je dobro pričvršćena

***Treba imati na umu da se samo 5 transportera prihvata po letu.

Specijalni obroci

Specijalni obroci se mogu poručiti 24h pre leta, izuzev Košer obroka koji se mogu poručiti 36h pre leta.

Specijalni obroci u ponudi:

Obroci iz zdravstvenih razloga: niskokalorični, bez glutena, blagog ukusa, bez soli itd.

Vegetarijanski: 

 • Azijski vegetarijanski: sadrži povrće, sveže voće i mlečne proizvoda – manje ili više začinjen. Ne sadrži meso, ribu ili jaja.
 • Vegan: voće i povrće, i ne sadrži sastojke životinjskog porekla
 • Đain: pripremljen na azijski način. Ne sadrži krtolasto povrće kao što su luk, đumbir, beli luk, krompir, šargarepe, meso/prerađevine od mesa.
 • Lakto-ovo: ne sadrži meso ili mesne proizvode bilo koje vrste, ribu, živinsko meso, proizvode sa mašću ili želatinom.

Obroci za decu i bebe:  prilagođeni uzrastu i ukusima deteta.

Obroci iz verskih razloga:

 • Košer: provereno u košer kuhinji i dvostruko zatvoreno nakon pakovanja. 
 • Hindu: meso (jagnjetina ili piletina), riba, jaja i mlečni proizvodi. Ne sadrži govedinu – manje ili više začinjen.
 • Muslim: spremljen prema zahtevima Halala i ne sadrži svinjetinu ili alkohol.

Ekstra sedište

Bilo da želite sedište pored prozora ili više volite pored prolaza, ili želite više prostora noge, možete rezvisati online, uz doplatu. Standardna sedišta su uključena u cenu karte, osim za putnike ekonomske klase na međunarodnim letovima.

Takođe, možete rezervisati dodatno sedište uz doplatu. Pogodno je za prevoz većih muzičkih instrumenata, određene sportske opreme ili glomaznih i osetljivih predmeta.

***Sedišta sa više prostora za noge su besplatna za Platinum One članove.

Aerodromi sa kojih leti Qantas Airways

Aerodromi sa kojih poleće i sleće

Tarife za Qantas Airways avio karte

Prema odabranoj tarifi možete imati određene pogodnosti na letovima

Aviokompanija nudi četiri različite tarife za kupovinu avio karte. Da li je to Red e-Deal, Saver, Flex ili Business odluka je vaša. Svaka od njih ima prednosti i ograničenja, ali verujemo da ćete pronaći onu koja ispunjava vaše potrebe.

Red e-deal

Saver

Flex

Business

Ručni prtljag
10
Ručni prtljag napomena
7
Ručni prtljag napomena
7
Ručni prtljag napomena
7
Ručni prtljag napomena
Predati prtljag
23
23
Predati prtljag napomena
23
23
Predati prtljag napomena
23
23
Predati prtljag napomena
32
32
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagNeNeNeNe
Karta
PromenaDoplataikona dodatnih informacijaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
RefundacijaDoplataikona dodatnih informacijaDoplataikona dodatnih informacijaNeikona dodatnih informacijaDa
Promena u višu klasuDoplataNeDoplataDoplata
Sakupljanje miljaDaDaDaDa
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
ObrokDaDaDaDa
Čekiranje
Online Check-inDaDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDaDa
Prioritetno čekiranjeNeDaDaDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeNeNe
Prioritetno ukrcavanjeNeDaDaDa
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNeNe
Pristup salonuNeNeNeDaikona dodatnih informacija

Qantas Airways avio kompanija

O nama

IATA: QF

Hub: Sidnej

Alijansa: One World

Frequent Flyer: Qantas Frequent Flyer

One World logo

Qantas-AirwaysQantas je australijska nacionalna avio kompanija. Osnovana je 1920. godine i predstavlja treću najstariju avio kompaniju na svetu. Jedan je od osnivača Oneworld alijanse. Glavni čvorište je aerodrom u Sidneju.


Saobraća na 20 domaćih i 21 međunarodnu destinaciju u 14 zemalja Evrope, Azije, Amerike, Afrike i Okeanije.


Flota Qantas Airways

Upoznajte flotu

Kliknite na naziv aviona i saznajte karakteristike. U zavisnosti od popunjenosti leta kompanija odlučuje koji će avion uposliti za prevoz putnika na određenoj relaciji.

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Andrija

Pregrade za prtljag su im jako male ne znam ni sam kako mi je stao prtljag

5 godina ago

Review Qantas Airways.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.