Boeing 717

avionBoeing 717 je mlazni avion sa dvostukim motorom. Avion je prvobitno dizajnirao i prodavao McDonnell Douglas sa nazivom MD-95. Kada ga je Boeing otkupio, dao mu je nov naziv kao i niz inovacija. Elektronski sistem instrumenata, dvostruki sistem za upravljanje letom, globalni sistem pozicioniranja, savremena avionska navigacija su karakteristike ovog aviona.

Delta Airlines u svojoj floti poseduje 91 avion ovog tipa. Za više informacija kliknite ovde.

Avio kompanija Qantas Airways ima ovaj avion u svojoj floti.

Hawaiin Airlines avio kompanije poseduje ovaj tip aviona u svojoj floti.

Kapacitet Boeing 717

Razvijen je za tržište sa 100 sedišta, a može da primi do 134 putnika. Ovaj pouzdani avio poželjan je među avio kompanijama, a pokreću ga 2 Rolls Roice turbo ventilatora. Prvi let je odradio 1999. godine sa avio kompanijom Air Tran na rutama Atlanta-Orlando i Atlanta- Baltimor. Kako je prvobitna njegova namena bila da zameni popularni DC-9 koji je služio na kratkim i srednjim rutama. Prisztupačnost je ključna karakteristika u dizajnu ovog modela aviona. Zbog svoje ekonomičnosti i pouzdanosti, povećao se broj kupaca koji su želeli ovaj avion u svojoj floti. Ono što je otežavalo proces prodaje ovog modela je bila činjenica da avion nije originalno proizveden i dizajniran prema politicikompanije Boeing. Međutim jednom kad su kupili ovaj avion, hteli su još njegovih modela. Zahvaljujući malom broju putnika koje prima, avio kompanije ga zadržavaju, kao letelicu pogodnu za odrađivanje manje popunjenih letova.

avion

pronadji-let-cta-dugme

 

Proizvođač: Boeing

Model: 717

Kapacitet sedišta: 110

Dužina: 36.58m

Raspon krila: 28.45m

Brzina krstarenja: 811km/h

Visina krstarenja: 11.000m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Arsenije

Ogroman avion, ne osjeca se let uopste

5 godina ago

Review Boeing 717.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *