Popularne Hawaiian Airlines Destinacije

Izaberite destinaciju sa koje želite da letite sa ovom avio kompanijom

Odaberite neku od destinacija u ponudi i putujte avio kompanijom Hawaiian Airlines.

Bilo da se odlučite za Los Anđeles, Boston, San Dijego, Tokio, nećete zažaliti.

Boston

Zeleni grad Amerike

od 489€

Honolulu

Raj na vulkanskim ostrvima

od 985€

Las Vegas

Grad greha

od 519€

Los Anđeles

Grad anđela, Sunca i filma

od 509€

Njujork

'Grad koji nikada ne spava'

od 369€

Okland

Novozelandska metropola

od 994€

Finiks

Najsunčaniji grad na svetu

od 628€

Portland

Najlepši grad Oregona

od 494€

San Dijego

Savršeni grad

od 515€

San Francisko

Grad na 'zlatnom' mostu

od 630€

San Hoze

Prestonica Kostarike

od 894€

Sijetl

'Smaragdni grad'

od 630€

Ostale Destinacije

Klase u Hawaiian Airlines avionu

Saznajte sve o benefitima izabrane klase

U ekonomskoj klasi putnici mogu da uživaju u više prostora u okviru sedišta, ekranima za zabavu, ukusnom obroku i ponudi pića.

Prva klasa pružaju putnicima maksimalan komfor na letu. Pored sedišta koji se pretvaraju u ravan krevet, na raspologanju su jela pripremljena po tradicionalnoj havajskoj recepturi.

U sledećem linku možete pogledati sve benefite koje nudi avio kompanija tokom leta.

Ekonomska klasa

U okviru ekonomske klase, putnicima su na raspolaganju udobna sedišta, putnici mogu poneti sa sobom ručni prtljag do 12kg i jedan lični predmet. Predati prtljag iznosi 2x23kg.

Karakteristike ekonomske klase:

 • Grickalice i obrok za vreme leta
 • Raznovrsna ponuda pića
 • HD ekrani sa raznovrsnim zabavnim sadržajem

Extra comfort

Premium usluga dostupna je u avionima Airbus A330 I A321 neo. Putnici tokom leta uživaju u maskimalnim povoljnostima.

Karakteristike extra comfort:

 • Komforna sedišta sa više prostora za noge
 • Prioritetno čekiranje i ukrcavanje
 • Sedišta imaju utičnice i USB portove
 • Nesiser sa kozmetikom
 • Obroci pripremljeni po havajskoj recepturi
 • Široka ponuda pića
 • HD ekrani sa muzikom, filovima, dokumentaricma

Prva klasa

Ako želite maksimalan komfor i benefite na letu, svakako je izbor Prva klasa. Sedišta su podesiva, pa se pretvraju u ravan krevet sa maksimlanim fokusom na odmor i relaskaciju putnika.

Karakteristike prve klase:

 • Prioritetno čekiranje, ukrcavanje i predaja prljaga
 • Pristup salonu
 • Više predatog prtljaga
 • Set kozmetike na letu
 • Gastronomski delikatesi
 • Raznovrsna ponuda pića
 • HD ekrani sa višesatnim sadržajem zabavnog programa

Prtljag na Hawaiian Airlines letu

Dozvoljena količina prtljaga

U zavisnosti od klase putovanja imaćete manje ili više dozvoljenog prtljaga. Takođe, možete poneti vašu omiljenu sportsku opremu ili drugi vid specijalnog prtljaga. Prevoziće se u predatom ili ručnom prtljagu u zavisnosti od veličine i težine.

Ručni prtljag

Ručni prtljag i jedan lični predmet moguće je smestiti u pregratku iznad glave ili ispod sedišta ispred putnika.

Ručni

Dozvoljeni prtljag

Lični predmet uključuje: ženska tašna, jaknu, kišobran, torba sa pelenama, lap top, kesa sa duty free proizvodima, ortopedska pomagala.

Tečnosti i gelove moguće je zapakovati u providnoj kesi dimenzija 20x20cm u bočicama od po 100ml, maksimalne zapremine 1l.

Predati prtljag

Na letovima Hawaiin Airlines primenjuje se komadni koncept predatog prtljaga. Dozvoljeno je poneti dva komada predatog prtljaga.

Na domaćim letovima dozvoljeno je poneti:

Domaći letovi

Dozvoljeni prtljag

Na međunarodnim letovima od SAD prema drugim kontinentima besplatna količina predatog prtljaga zavisi od destinacije.

 • Između SAD i Australije/Novog Zelanda- 32kg u svim klasama
 • Između SAD i Japana/Koreje/ Kine- 23kg u ekonomskoj, 32kg u biznis/prvoj klasi.

Višak prtljaga

U slučaju da dozvoljena količina predatog prtljaga prekoračuje težinu ili dimenzije, primenjuje se naplata viška prtljaga.

Višak prtljaga


Doplata za treći, dodatan komad prtljaga zavisi od destinacije prema kojoj se leti, pa iznosi 50USD za ostrva u blizni, 100USD za letove prema Severnoj Americi, kao i 150USD za ostale međunarodne letove.

Doplata za višak prltjaga je različita, pa iznosi od 50USD do 200USD u zavisnosti od destinacije leta, dok se doplata za prtljag koji premašuje dozvoljene dimenzije iznosi od 35USD do 150USD.

Sportska oprema

Sportsku opremu moguće je poneti u sklopu dozvoljene količine predatog prtljaga. Ukoliko sportska oprema premašuje dozvoljene dimenzije i težinu podleže doplati.

Sportska oprema


Vrsta dozvoljene sportske opreme:

 • bicikl, skije, oprema za golf
 • oprema za pecanje, oprema za hokej i lakros

Za sportsku opremu koja prekoračuje propisane dimenzije i težinu primenjuje se naplata viška prtljaga.

Za putovanja između SAD/ Australije ili Novog Zelanda,  sportska oprema je uključena u okviru predatog prtljaga kada je let direktan  ili povezan. Za sportsku opremu poput kajaka, kanua vrši se doplata.

Zabranjeni predmeti

Avio kompanija Hawaiin Airlines zabranjuje transport određenih predmeta i materija zbog bezbednosnih i sigurnosnih razloga i propisuje precizna pravila za prevoz.

Litijum baterija

Zabranjeni predmeti: 

 • supstance za izbeljivanje, upaljače, šibice
 • pirotehnika, eksplozivi, oružje i municija
 • zapaljive tečnosti i supstance
 • toksične, radioaktivne materije
 • korozivne supstance i oksidirajuće supstance
 • magnetisani predmeti i materijali
 • predmete sa oštrim sečivom i oštrim ivicama
 • oružje, replike i imitacije oružja

Nepravilnosti sa prtljagom

Nepravilnosti vezana za prtljag se prijavljuje odmah po sletanju aerodromskoj službi Lost and Found i preko pisma se dostavlja na adresu avio kompanije.

Izgubljeni prtljag


Nakon prijave zakasnelog prtljaga sastavlja se izveštaj. Prtljag dobija referentni broj, pomoću kojeg se vrši pretraga kroz pretraživač. Avio kompanija će refundirati putniku kupovinu osnovnih sredstva za ličnu higijenu i odeće. Kao dokaz je potrebno dostaviti račune od kupovine. Ukoliko prtljag nije pronađen u roku od 7 dana smatra se da je izgubljen.

Savetuje da se predati prtljag označi sa imenom i prezimenom putnika, kao i da stvari i predmeti u prtljagu budu prikladno zapakovani. U slučaju oštećenja prtljaga, neophodno je prijaviti štetu pri sletanju.

Avio kompanija ne vrši refundaciju novca za oštećenje krhkih i lomljivih stvari- naime putnicima savetuje da iste ne transportuju u okviru predatog prtljaga.

Čekiranje Hawaiian Airlines

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na let

Online check-in

Prijava na let

Check in se može obaviti na web stranici avio kompanije od 24h pre leta. Postoji mogućnost izbora sedišta kao i doplate za prtljag. Prilikom prijave na letu potrebno je uneti broj rezervacije i prezime. Bording karta stiže na mejl. Može se odštampati ili zadržati u elektronskoj formi.

Specijalni zahtevi na Hawaiian Airlines letovima

Specijalni zahtevi koji se mogu proslediti avio kompaniji

Potrebno je unapred obavestiti avio kompaniju ukoliko putnik ima određeni specijalni zahtev.

Trudnice treba da poseduju lekarsko uverenje kako bi neometano mogle da lete.

Manje kućne ljubimce moguće je prevoziti u transporteru u okviru kabine, dok se veći kućni ljubimci prevoze u prtljažnom delu aviona.

Deca i bebe na letu

Bebe do 2. godine sede u krilo roditelja ili staratelja koja je punoletna osoba. Ukoliko putnik leti sa dve bebe, potrebno je da za drugu bebu dokupi sedište u koje će je smestiti. Neophodno je u okviru sedišta postaviti dečje auto sedište za sigurnost i bezbednost tokom leta..

Za bebu je moguće poneti sklopiva dečja kolica. Ukoliko putnik želi kolevku potrebno je unapred poslati zahtev avio kompaniji.

Deca uzrasta od 2. godine pa nadalje mogu da putuju u pratnji rodtelja ili staratelja u posebnom sedištu. Obračunava se 75% popusta za decu prilikom kupovine karte. Deca imaju pravo na istu količinu predatog prtljaga kao odrasli putnici.

Trudnice na letu

Trudnice mogu leteti sa lekarskim odobrenjem koje nije starije od 7. dana. Lekarsko uverenje treba da sadrži opšte zdravstveno stanje trudnice kao i termin porođaja.

Ukoliko je neophodno putovanje u devetom mesecu trudnoće potrebna je pismena potvrda lekara u kojoj se navodi da je putnica zdravstveno sposobna za putovanje. Uverenje ne sme biti starije od 3. dana, pre zakazanog putovanja.

Nepraćena deca

Deca uzrasta od 5. do 14. godina mogu da lete u pratnji kabinskog osoblja uz prethodni zahtev i odobrenje roditelja ili staratelja.  Zahtev za uslugu nepraćenog deteta potrebno poslati avio kompaniji pre zakazanog poletanja.

Za domaće letove, deca od 5. do 11. godina imaju kompletnu uslugu nepraćenog detata, dok za decu stariju od 11. godina ova usluga je opcionalna.

Roditelj ili staratelj popunjava obrazac u kome navodi ime  i kontakt osobe koja ispaća dete na aerodromu, ime i kontakt osobe koja dočekuje dete na aerodormu.

Usluga uključuje doček deteta na aerodromu, asistencija prlikom čekiranja, prolaska sigurnosne i bezbedonosne kontrole, ukrcavanje na letu.

Nepraćena deca mogu da lete na direktnim letovima kao i na letovima sa jednim presedanjem. Na međunarodnim letovima ova usluga nije dostupna.

Kućni ljubimci

Na letovima Hawaiin Ailrines mogu se prevoziti psi, mačke i ptice.  Potrebno je unapred poslati zahtev avio kompaniji kako bi se ova usluga rezervisala.

Na domaćim letovima kao i odlaznim letovima sa Havaja kućni ljubimci mogu da se prevoze u kabini aviona. Dimenije transportera potrebno je da iznose 64x26x26cm, maksimalna težina ljubimca sa transporterom iznosi 12kg.

Transporter mora biti od čvrstog materojala, imati dobru izolaciju i nepromočivo dno, ventilacioni otvor. Putnik mora da poseduje dozvolu o redovnoj vakcinaciji.

Na međunarodnim letovima kućni ljubimci se prevoze u prtljažnom delu aviona. Maksimalna težina ljubimca može da iznosi 32kg sa transporterom. Ustanovljena je posebna doplata za prevoz kućnih ljubimaca.

Pas vodič

Putnici sa oštećnim vidom i sluhom imaju pravo asistenciju na aerodromu, tokom ukrcavanja, iskrcavana i oko prtljaga. Potrebno je obavestiti unapred obavestiti avio kompaniju za putovanje u pratnji psa vodiča.

Pas vodič se transportuje besplatno u putničku kabinu. Emocionalni psi se takođe prihvataju na letovima kako bi putnici osećali maksimalnu sigurnost i podršku.

Potrebno je posedovati sertifikat da je pas prošao obuku, potvrdu da je redovno vakcinisan kao i potvrdu od doktora o neophodnosti putovanja sa emocionalnim psom.

Putnici sa invaliditetom

Putnici sa invaliditetom i posebnim potrebama mogu da rezervišu asistenciju pre zakaznog poletanja. Putnicima se pruža pomoć od dolasku na aerodromu do ulaska u avionu.

Moguća je usluga korišćenja invalidskih kolica besplatno. Putnici mogu sa sobom poneti besplatno ortopedska pomagala i smestiti ih u putničkoj kabini ispod sedišta ispred putnika.

U slučaju putovanja sa električnim kolicima, potrebno je izvaditi baterije i postaviti ih u uspranom položaju kao i izolovati polove.

Putnici sa oslabljenim vidom ili sa oštećenim sluhom kao i sa određenim metalnim problemima dozvoljeno je da lete u pratnji druge osobe koja će im pružiti pomoć tokom leta.

Aerodromi sa kojih leti Hawaiian Airlines

Aerodromi sa kojih polece i sleće avio kompanija

Hawaiian Airlines avio kompanija

O nama

IATA: HA

Hub: Danijel K Inuje Honolulu

Frequent Flyer: Hawaiian Miles

Hawaiian Airlines je nacionalni avio prevoznik avio kompanijaameričke države Havaji. Centralni je hub Danijel K Inuje u Honolulu.


Jedna je od najstarijih američkih avio kompanija koja se nalazi na vrhu liste prevoznika sa najmanjim brojem otlazanih letova.


Avio kompanija leti prema destinacijama u okviru azijskog dela Pacifika. Pored toga letovi se obavljaju prema šest međunarodnih destinacija. Program lojalnosti je Hawaiian Miles.


Flota Hawaiian Airlines

Avioni sa kojima poleće i sleće avio kompanija

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Marija Markovic

Želja mi je da letim do Havaja, da se suncam na belim i peskovitim plažama, uživam uz koktele. Kolega mi je rekao da odaberem upravo ovu avio kompaniju, posto su maksimalno profesionalni i organizovani.

4 godine ago

Review Hawaiian Airlines.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *