Popularne FlyDubai Beograd Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite direktno da putujete flydubai avio kompanijom

Na našem sajtu, po najnižoj ceni možete online kupiti avio karte za direktan let Beograd Dubai.

Adis Abeba

'Novi cvet'

od 571€

Zanzibar

Grad na rajskom ostrvu

od 599€

Jerevan

Prestonica u podnožju Ararata

od 299€

Baku

'Prestonica vatre'

od 388€

Tbilisi

'Grad toplih izvora'

od 204€

Almati

Grad 'bogat jabukama'

od 419€

Nursultan

'Prestonica'

od 453€

Beč

Uživajte u carskoj prestonici

od 20€

Sarajevo

Mesto gde se istok susreće sa zapadom

od 173€

Sofija

'Grad koji raste, a ne stari'

od 118€

Dubrovnik

Grad republika

od 125€

Zagreb

Drugo ime dobrodošlice

od 85€

Ostale destinacije do kojih leti flydubai iz Beograda

Klase u FlyDubai Beograd avionu

Informišite se o klasama i njihovim pogodnostima na flydubai letovima

Ekonomska klasa

Leteći ekonomskom klasom Fly Dubai avio kompanije, putnici mogu uživati u udobnom a povoljnom putovanju. Kabina ekonomske klase je prostrana i svetla što putnicima pruža ugodnu atmosferu tokom leta.

Sedišta u ekonomskoj klasi su visokog kvaliteta i ergonomskog dizajna, a uz doplatu se mogu dobiti i sedišta sa više prostora za noge. Avio kompanija Fly Dubai se pobrinula da putnicima let prođe zabavno, tako da svako sedište ima HD ekrane na dodir (tač), gde putnici mogu da biraju u kojem će filmu, seriji ili muzici uživati. Na letu je dostupan WiFi uz doplatu kao i uživo praćenje televizije.

Putnici ekonomske klase imaju pravo na 7kg ručnog i 20kg predatog prtljaga. Na letu postoji širok izbor grickalica, pića i hrane. Željeno jelo se može zatražiti prilikom same rezervacije karte ili tokom leta, dostupno je uz doplatu.

Biznis klasa

Biranjem biznis klase na letovima Fly Dubai avio kompanije putnici će biti u prilici da iskuse superiorno iskustvo putovanja, od trenutka kada dođu na aerodrom, pa sve do momenta kada slete na željenu destinaciju. Postojanje biznis klase kod niskobudžetnih avio kompanija nije česta pojava, što dovodi do zaključka da Fly Dubai nastoji da svim putnicima učini put što ugodnijim. Putnici biznis klase imaju pravo na 7kg ručnog i 40kg predatog prtljaga.

Sedišta biznis klase su prostranija, nude više prostora za noge i izrađena su od italijanske kože. U avionu Boeing 737 Max 8 sedište se može ispružiti kako bi putnici mogli spavati, takođe imaju i opciju da pomoću preklopnog stola naprave mali ofis ukoliko moraju raditi tokom leta. Svako sedište ima HD ekrane kako bi putnici uživali u raznom zabavnom programu dok traje let.

Jos neke od privilegija biznis klase:

 • odvojen šalter za prijavu na let
 • brži prolazak kroz bezbedonosne kontrole
 • prioritet pri preuzimanja prtljaga
 • korišćenje biznis salona

Prtljag na FlyDubai Beograd letu

Dozvoljene količine i vrste prtljaga koje možete poneti na flydubai letovima

Ručni prtljag

Zavisno od klase putovanja, na letovima Fly Dubai avio kompanije se može poneti:

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Na letovima u Ekonomskoj klasi putnici pored ručnog prtljaga mogu poneti jednu torbu sa lap topom, ili ručnu torbicu maksimalnih dimenzija 25x33x20cm. Svi predmeti zajedno ne smeju prelaziti 10kg. Ako je ručni prtljag pretežak ili prevelik, biće tretiran kao predati prtljag.

Putnici koji putuju sa bebom mogu poneti dodatnih 10kg predatog prtljaga i 5kg ručnog prtljaga. Dozvoljene dimenzije ručnog prtljaga su 55x38x20cm.

Predati prtljag

Dozvoljena količina predatog prtljaga na letovima Fly Dubai avio kompanije:

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Određene karte (tarife) mogu da imaju uračunat dozvoljen prtljag. Međutim, na skoro svim letovima ove avio kompanije, putnici koji putuju ekonomskom klasom unapred plaćaju predati prtljag. Ukoliko je putniku potrebna veća količina predatog prtljaga, takođe uz doplatu, može se poneti 30kg ili 40kg prtljaga. Maksimalno 3 prtljaga su dozvoljena, sve dok njihova zajednička težina ne prelazi težinu koja je navedena u karti.

Putnici biznis klase mogu poneti do 3 komada prtljaga čija zbirna težina ne prelazi 40kg. Svaki komad prtljaga ne sme težiti više od 32kg, i ne sme prelaziti dimenzije od 75x55x35cm.

 

Višak prtljaga

Ukoliko putnik poseduje više prtljaga od dozvoljenog, podleže se dodatnoj naplati na aerodromu.

Dodatni komad prtljaga


Fly Dubai svoje destinacije deli u 4 zone, zavisno od toga se i naplaćuje višak prtljaga:

 • zona 1- od 3€ do 14€
 • zona 2- od 2€ do 6€
 • zona 3- od 9€ do 24€
 • zona 4- od 14€ do 28€

 

Muzički instrumenti

Na letovima Fly Dubai se mogu prevoziti muzički instrumenti kao ručni prtljag ukoliko ne prelaze dozvoljene dimenzije.

Dodatno sedište


Ukoliko putnik ima dragoceni muzički intrument koji želi prevoziti a on prelazi dozvoljene dimenzije, za njega je potrebno platiti dodatno sedište. Muzički instrumenti se mogu prevoziti i kao predati prtljag i ta usluga se doplaćuje.

Putnicima u Ekonomskoj klasi je dozvoljeno da ponesu jedan instrument težine do 7kg, dimenzija 55x38x20cm. Na letovima u Biznis klasi je dozvoljeno poneti dva ručna prtljaga do 14kg, dimenzija 55x38x20cm.

Sportska oprema

Određena sportska oprema se može prevoziti kao ručni prtljag na letovima Fly Dubai kompanije:

Golf palice


U kabinu, kao ručni prtljag, dozvoljeno je poneti:

 • rekete za tenis
 • rekete za badminton
 • skvoš rekete

Sva ostala oprema koja se može smatrati opasnom kao što su bejzbol ili golf palice, tvrde sportske lopte itd, se prevoze kao predati prtljag.

Nepravilnosti sa prtljagom

Prtljag koji kasni

Izgubljeni


Prtljag koji kasni

U slučaju kašnjenja prtljaga, putnicima se savetuje da odmah prijave problem zaposlenima na Fly Dubai šalteru na aerodromu. Oni povezuju putnike sa agentom koji će se pobrinuti da prtljag dođe do putnika što pre. U situaciji da se prljag pojavi u roku od 5 dana agent će to prijaviti putniku, a ako kasni više od 5 dana Fly Dubai servis za prtljage preuzima problem. Nadoknada u slučaju kašnjena prtljaga od strane avio kompanije putniku je 50$ dnevno, maksimalno 3 dana.

Izgubljeni prtljag

Prtljag koji se ne pronađe u roku od 21. dan se smatra izgubljenim. U slučaju da se prtljag ne pronađe, Fly Dubai će putniku platiti novi prtljag i njegov sadržaj do određenog iznosa. Tada se šalje mail Fly Dubai servisu za prtljag. Mail koji putnik šalje mora sadržati sledeće informacije:

 • referentni broj iz izveštaja o nestalom prtljagu koji je putnik dobio od strane agenta na aerodromu
 • skenirana kopija izveštaja o nestalom prtljagu
 • broj telefona putnika
 • broj rezervacije leta Fly Dubai, gde je torba nestala

Oštećeni prtljag

Ako se prtljag ošteti prilikom leta putnik o nastaloj šteti mora obavestiti odmah po dolasku na aerodrom, na šalteru ove avio kompanije. Zaposleni na aerodromu će spojiti putnika sa agentom koji će mu dati izveštaj o šteti. U roku od 1 mesec putnik treba poslati mail Fly Dubai servisu za prtljag, koji treba da sadrži sledeće informacije:

 • skenirani izveštaj o šteti, dobijen od strane agenta
 • kopiju oznake za prtljag
 • ukoliko je prtjag doplaćen, dokaz o uplati
 • kopija karte za ukrcavanje
 • račun za popravku prtljaga
 • fotografija oštećenog prtljaga

U slučaju da se prtljag ne može popraviti, potreban je dokaz o tome od strane prodavnice. Fly Dubai će platiti da se prtljag zameni ili popravi, ukoliko zahtev za naknadu štete bude prihvaćen.

Zabranjeni predmeti

Kako bi putnici na letu bili bezbedni, avio kompanija Fly Dubai ima pravila šta se sme a šta ne sme nositi. Na svim letovima Fly Dubai avio kompanije je zabranjeno nositi predmete koji mogu povrediti putnike na letu ili napraviti štetu samom avionu.

Zabranjeno


Zabranjeno


Predmeti koji nisu dozvoljeni u ručnom prtljagu:

 • oružje (pravo, replika ili igračka)
 • oštri predmeti kao što su noževi ili makaze
 • hipodermične igle (osim ako putnik nema medicinski serifikat koji potvrđuje da su mu potrebne)
 • sportske palice

Predmeti koji nisu dozvoljeni u predatom prtljagu:

 • Osetljivi i lomljivi predmeti
 • vredne stvari kao što su novac i nakit
 • lap topovi ili računari koji sadrže lične podatke
 • medikamenti koji su putniku potrebni tokom leta
 • bitni dokumenti kao što su pasoši i vize
 • elektronske cigarete

Čekiranje FlyDubai Beograd

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje

Online check-in

Online check in se može obaviti na web sajtu flydubai avio kompanije ili putem njihove mobilne aplikacije. Čekiranje na ovaj način je moguće od 24h do 90 minuta pre leta.

fly dubai prijava na let

Svi putnici koji su se online čekirali mogu ići direktno do siguronosne provere ukoliko nemaju ništa od robe za prijavljivanje ili im nije potrebna viza.

Specijalni zahtevi na FlyDubai Beograd letovima

Specijalni zahtevi koje možete uputiti aviokompaniji flydubai

Trudnice u avionu

Trudnice mogu regularno leteti avio kompanijom Fly Dubai do kraja 28.nedelje trudnoće. Nakon 28.nedelje trudnoće, potrebno je dostaviti medicinski izveštaj ili pismo (overno od strane doktora ili babice), koji sadrže sledeće infromacije:

 • datum do kada je trudnica sposobna da putuje i da je u dobrom zdravstvenom stanju
 • tačan broj nedelja trudnoće
 • očekivani datum porođaja
 • potvrda da je trudnoća bez komplikacija

Nakon 36.nedelje trudnoće trudnicima nije dozvoljeno da lete. Ukoliko imaju povratni let, on se mora završiti do 36.nedelje trudnoće.

Putnice koje imaju višeplodnu trudnoću, mogu leteti do kraja 28. nedelje bez medicinskog izveštaja. Nakon 32. nedelje trudnoće letenje ovom avio kompanijom nije dozvoljeno.

Nepraćena deca

Avio kompanija Fly Dubai ne pruža uslugu ‘Nepraćena deca’ na svojim letovima. Deca mlađa od 12 godina ne mogu leteti sama, moraju biti u društvu roditelja ili staratelja koji ima minimum 16 godina.

Kućni ljubimci

Prevoz kućnih ljubimaca na letovima avio kompanije Fly Dubai nije dozvoljen, ni kao ručni ni kao predati prtljag. Dva izuzetka ovom pravilu su psi vodiči i sokoli. Psi vodiči se se prihvataju samo na letovima između Amerike i Evrope, i to ako je u pitanju code-share let sa Emirates avio kompanijom, a kada let izvodi Fly Dubai samostalno, nije dozvoljeno. Za prevoz sokola je putnicima potrebno specijalno odobrenje.

Obroci

Putujući biznis klasom na letovima Fly Dubai putnici imaju veliki izbor u piću, hrani i grickalicama. Na meniju tokom leta se mogu naći razna jela inspirisana destinacijom gde se leti. Na nekim letovima u Ekonomskoj klasi obrok se ne naplaćuje, dok se na nekim mora poručiti unapred.

Medicinska oprema

Invalidska kolica ili druga pomagala koja se napajaju baterijom se mogu nositi samo ukoliko su namenjena za putnika kojem su potrebna na letu. Putnici koji imaju nameru da putuju sa kolicima koja se napajaju baterijama moraju o svojoj potrebi obavestiti minimum 48h pred let. Potrebno je dostaviti informacije o dimenzijama invalidskih kolica, težini i vrsti baterije. Invalidska kolica na baterije ili električni pogon se prevoze kao predati prtljag i njihov prevoz se ne naplaćuje.

Prilikom pakovanja baterija za kolica se moraju poštovati određena pravila:

 • baterije ne smeju biti oštećene ili da cure
 • moraju biti isključene ili uklonjene iz kolica
 • baterija se ne sme aktivirati tokom leta ili izazvati kratki spoj
 • moraju se spakovati u kutiju za baterije iz koje ne sme iscuriti
 • kolica se ne smeju aktivirati tokom leta

Ukoliko se kolica napajaju litijum baterijom, potrebno je znati da baterija ne smije biti jača 300Wh, a u slučaju da sadrži dve baterije, po bateriji ne sme prelaziti 160Wh. Može se poneti maksimalno jedna rezervna baterija.

 

Aerodromi sa kojih leti FlyDubai Beograd

Aerodromi na kojim flydubai saobraća

Tarife za FlyDubai Beograd avio karte

Zavisno od izabrane tarife na letu flyubai imaćete i određene povoljnosti koje su prikazane u nastavku

Lite

Value

Flex

Business

Ručni prtljag
7
Ručni prtljag napomena
7
Ručni prtljag napomena
7
Ručni prtljag napomena
14
Ručni prtljag napomena
Predati prtljagNePredati prtljag napomena
20
Predati prtljag napomena
20
Predati prtljag napomena
40
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagNeNeNeDaikona dodatnih informacija
Karta
PromenaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
RefundacijaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
Promena u višu klasuDoplataDoplataDoplataDa
Sakupljanje miljaDaDaDaDa
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaDa
ObrokDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
Čekiranje
Online Check-inDaDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDaDaikona dodatnih informacija
Prioritetno čekiranjeNeNeNeDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeNeDa
Prioritetno ukrcavanjeNeNeNeDaikona dodatnih informacija
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNeNe
Pristup salonuNeNeNeDa

FlyDubai Beograd avio kompanija

O nama

IATA: FZ

Hub: Dubai

Alijansa: Arab Air Carriers Organization

Frequent Flyer: Skywards

Arab Air Carriers Organization logo

fly-dubai-beogradflydubai je niskobudžetna avio kompanija, osnovana 2008.godine od strane vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sedište ove avio kompanije i glavna vazdušna luka (hub) se nalaze na Terminalu 2 međunarodnog aerodroma Dubai.


U početku je saobraćala samo na Bliskom Istoku, a kasnije se proširila i na područja Severne Afrike, Indije, Azije, Rusije i Balkana. Iako posluje po low-cost sistemu, ona ima većinu karakteristika tradicionalne avio kompanije (biznis klasa, code-share letovi, itd).


Flota FlyDubai Beograd

Upoznajte se avionima koji čine flyubai flotu

Ako želite da vidite kako se razvijala ova niskobudžetna avio kompanija u proteklih desetak godina i kojim sve avionima raspolaže, kliknite na link flydubai fleet i pogledajte kratak video materijal o floti.

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Borislav

odlicni avioni

5 godina ago

Review FlyDubai.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *