Rezervišite avio karte na liniji Beograd Sarajevo i upoznajte glavni i najveći grad Bosne i Hercegovine. Okružen planinama, na reci Miljackoj, predstavlja mesto susreta istoka i zapada, različitih vera i nacija.

Prestonica burne prošlosti, sa velikim uticajem i na svetsku istoriju, poznata po održavanju Zimskih olimpijskih igara i predivnoj prirodi, danas ponovo pruža nezaboravan užitak brojnim posetiocima.

Beograd Sarajevo kupovina avio karte

Iz Beograda do Sarajeva postoji direktan let avio kompanije Air Serbia, a kompanija Croatia Airlines saobraća do mnogih gradova u regionu.

Popunite formu za pretragu letova na početku stranice. Za Beograd unesite BEG, a za Sarajevo SJJ. Odaberite datume putovanja i kliknite na dugme Pretraži letove. Cena karata zavisi od klase i popunjenosti aviona.

Red letenja Air Serbia

Avio kompanije Air Serbia poleće svakog dana iz Beograda u 13:50h, osim četvrtkom kada kreće u 07h. Prosečno trajanje leta avionom je 55 minuta. Povratak iz Sarajeva je u 15:15h, sem četvrtkom kada avion poleće u 08:25h.

Bosna i HercegovinaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Kada obezbedite avio karte do prestonice BiH, preporučujemo da izdvojite malo vremena i obiđete grad i okolinu.

Avio karte Beograd Sarajevo – Znamenitosti

  • Baščaršija

Istorijski i kulturni centar grada, nastao za vreme turske vladavine, danas je glavna turistička destinacija. Dominiraju jedinstvena zdanja islamske arhitektura sa hanovima, bezistanima i džamijama od kojih je najznačajnija Baščaršijska. U samom srcu nalazi se Sebilj, poznati trg sa česmom koja je uvek okružena golubovima, jedan od najupečatljivijih simbola Sarajeva. Ovo je pravo mesto za predah i kafu u nekoj od brojnih kafedžinica.

  • Marijin dvor

Jedna je od prvih palata po kojoj je čitav deo grada dobio ime, konačno je završena krajem XIX veka. Austrijski industrijalac i preduzetnik August Braun, je u znak ljubavi prema svojoj ženi Mariji naručio izgradnju ovog zdanja impozantne veličine i izgleda. Nekada najveći stambeni objekat sa ogromnim unutrašnjim dvorištem, tokom istorije je više puta menjao svoju namenu, a pre desetak godina proglašen je nacionalnim spomenikom.

  • Begova džamija

Smatra se najznačajnijim spomenikom islamske arhitekture na Balkanu i glavna je gradska džamija. U njenom dvorištu nalazi se prelepa česma za koju se vezuju brojne legende, a po jednoj od njih, svako ko se napije vode uvek će se sećati Sarajeva. Nedaleko se uzdiže i Sahat kula, poznata po pozlaćenim kazaljkama i brojevima i lunarnom računanju vremena.

  • Gradska većnica

Najimpresivnija i jedna od najlepših prestoničkih zdanja specifičkog orijentalnog karaktera nastala je u austrougarskom periodu, kada se i sam grad najviše modernizovao. Neposredno pre atentata, ovde je boravio Franc Ferdinand sa svojom suprugom i državnom delegacijom. U blizini se nalazi glavna pešačka ulica Ferdahija, pravi primer multikulturalnosti, gde ćete u par stotina metara videti džamiju, katerdalu, sabornu crkvu i sinagogu.

  • Zemaljski muzej

Grandiozni kompleks u kome za kratak vremenski period možete proći i upoznati celokupnu istoriju Bosne i Hercegovine. Bogata postavka podeljena u tri paviljona (arheološki, prirodnjački i etnografski) privlači veliki broj turista sa punim pravom. Unutar samog muzeja, u dvorišnom delu, smeštena je mala botanička bašta sa velikim brojem endemskih vrsta.

ikona naslovaShopping

kupovina-beograd-sarajevo-avio-karte

Baščaršija je, između ostalog omiljena i zbog brojnih dućana sa autentičnim proizvodima gde možete kupiti suverire, antikvitete ili unikatne predmete. Jedna od najlepših i najstarijih ulica Kazandžiluk, poznata je po zanatlijama i radnjama sa ručno rađenim bakarnim posuđem.

Gazi Husrev begova ulica sadrži juvelirnice sa unikatnim nakitom. Ulica Čurčiluk nudi vam tradicionalnu odeću i ručno rađene tepihe.

Garderobu ekskluzivnih svetskih brednova i sve drugo što vam je neophodno, možete naći u nekom od shopping mall-ova od kojih su najpoznatiji: Sarajevo City Center, Alta Shopping Center, BBI Center.

Hrana (restorani)

beograd-sarajevo-avio-karte-hrana

U Sarajevu se nalazi veliki broj buregdžinica, aščinica, ćevabdžinica i restorana u kojima možete uživati u jako ukusnoj nacionalnoj kuhinji koja se bazira na mesu i jelima od testa.

Specijaliteti

Svakako najpopularniji su sarajevski ćevapi, specijalitet od telećeg i ovčijeg mesa, koji se poslužuju u somunu sa crnim lukom i kajmakom.

Predlažemo da obavezno probate burek ili sirnicu, jer kako kažu lokalci: ‘Burek je sa mesom, sve ostalo su pite’. Tradicionalno i poznato jelo je i bosanski lonac, meso dugo kuvano sa povrćem i začinima u zemljanoj posudi.

Baklava ili bademi u čokoladi omiljena su poslastica, a obrok završite bosanskom kafom uz rahat lokum.

Rezervišite avio karte što pre i uživajte u ukusnim jelima.

ikona naslovaHoteli

hotel

U prestonici Bosne i Hercegovine možete naći sve više hostela i apartmana koji se izdaju na dnevnom nivou.

Smeštaj u Sarajevu

Najveći izbor i najpovoljnije cene potražite na linku hoteli u Sarajevu. Pored jeftine avio karte, sigurni smo da ćete uspeti da pronađete i adekvatan smeštaj u samom centru grada.

ikona naslovaTransport

Transport sa aerodroma

Prevoz sa aerodroma do centra Sarajeva

Aerodromski autobus – Ovaj vid prevoza sinhronizovan je sa letovima. Cena karte u jednom smeru je 2.5€, a povratne 5€.

Taxi – Do gradskog jezgra ili do vaše željene lokacije stižete po ceni od 7do 10€.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

BAM

ikona language

Bošnjački, Srpski i Hrvatski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

SJJ

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Sarajevo

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Lena

Dugo smo setali gradom, vreme je bilo sjajno, kafa u kaficima onako

5 godina ago

Selina Hamzić

Potrebna mi je jeftina, najjeftinija avionska karta za let iz Beograda za Sarajevo u nedelju 29. septembra. Da li imate neke promotivne cene za ovaj datum? Let bi bio u jednom smeru. Molim vas pošaljite mi instrukcije za uplatu i uradite rezervaciju na ime Selina Hamzić.

5 godina ago

Review Sarajevo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *