Popularne Pegasus Airlines Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite direktno da putujete avio kompanijom Pegasus Airlines

Odaberite destinaciju sa liste u nastavku i rezervišite promotivne avio karte iz Beograda do Istanbula za željeni datum putovanja.

Abu Dabi

Grad bisera

od 399€

Amsterdam

Grad sloboda

od 90€

Atina

Kolevka demokartije

od 99€

Bari

Velika luka i studentski grad

od 139€

Beograd

Prestonica na Dunavu i Savi

od 99€

Bodrum

Najlepše tursko letovalište

od 249€

Kairo

Grad faraona

od 259€

Dizeldorf

Proverite zašto ga zovu "Mali Pariz"

od 189€

Ženeva

Prestonica satova

od 99€

Kuvajt

'Tvrđava pored mora'

od 284€

Lion

Posetite sedište interpola

od 392€

Marsej

Najveća francuska luka

od 203€

Ostale Destinacije do kojih leti Pegasus Airlines

Klase u Pegasus Airlines avionu

Saznajte o dostupnim klasama na Pegasus Airlines

Ekonomska klasa

Ekonomska klasa avio kompanije Pegasus Airlines pruža putnicima kvalitetnu usluga. Dozvoljena količina besplatnog ručnog prtljaga je  8kg, izuzetak su putnici sa business flex tarifom koji mogu poneti 12kg ručnog prtljaga. Količina predatog prtljaga zavisi od izabrane tarife.

Sedište nije uključeno u cenu karte pa se može izvršiti doplata za izbor:

 • sedišta sa više prostora za noge od 13USD
 • sedišta u prednjim redovima od 12USD
 • sedišta do prozora od 7USD
 • sedišta do prolaza od 7USD
 • ostala sedišta od 5USD

Široka ponuda hrane i pića pa na letovima u okviru Pegasus Cafe, uz doplatu je moguće poručiti: salate, glavno jelo, doručak ili specijalne obroke.

Prtljag na Pegasus Airlines letu

Saznajte o dozvoljenim količinama prtljaga na Pegasus Airlines letovima

Ručni prtljag

U okviru tarifa dozvoljeno je poneti 8kg ručnog prtljaga dimenzija 55x40x20cm kao i malu lap top ili ručnu torbu na domaćim i međunarodnim letovima.

Ručni prtljag

Dozvoljeni prtljag

Ručni prtljag

Dozvoljeni prtljag

Ukoliko putnik na letovima koji poleću van Turske ima više ručnog prtljaga u odnosu na standardnu dimeziju i težinu, doplatiti će na aerodromu 50EUR po komadu, prtljag će se tretirati kao predati.

Predati prtljag

Na letovima Pegasus Airlinesa količina predatog prtljaga zavisi od izabrane tarife na domaćim i međunarodnim letovima. U okviru Basic tarife nije uključen predati prtljag.

Količina besplatnog prtljaga na domaćim letovima/Turska i Kipar:

Predati

Dozvoljeni prtljag

Predati

Dozvoljeni prtljag

Predati

Dozvoljeni prtljag

Količina besplatnog prtljaga na međunarodnim letovima:

Predati

Dozvoljeni prtljag

Dozvoljena količina predatog prtljaga za bebe bez obzira na tarifni paket iznosi 10kg. Nosiljke ili sklopiva kolica za bebe, štake i sklapajuća invalidska kolica za putnike sa hendikepom prevoze se besplatno u prtljažnom delu aviona.

Višak prtljaga

Maksimalna težina za jedan komad predatog prtljaga na letu Pegasus Airlines iznosi 32kg uz doplatu. Prtljag se može doplatiti na web stranici avio kompanije, kod ovlašćenih turističkih agenata i na aerodromu.

Dodatni komad prtljaga


Doplata za višak prtljaga je različita između domaćih letova (u okviru Turske), Severnog Kipra i međunarodnih letova. Cena zavisi od toga koliko ranije se doplaćuje prtljag kao i od destinacije:

Cena prtljaga od 20 kg:

 • 60+ dana pre leta od 7 do 13 EUR u zavisnosti od destinacije
 • 60 do 10 dana pre leta od 10.50 do 19.50 EUR u zavisnosti od destinacije
 • 10 dana do 2 sata pre leta od 12.25 do 22.75 EUR u zavisnosti od destinacije
 • svaki dodatni kilogram preko 20 kg se doplaćuje od 3 do 8 EUR u zavisnosti od destinacije

Za letove sa konekcijom, doplata se izračunava tako što se svi segmenti na karti sabiraju. Doplata za višak prtljaga je najskuplja na aerodromu.

Sportska oprema

Sportska opema može da se preveze u kabini ili prtljažniku aviona u zavisnosti od dimenzija i težine. Postoje posebne tarife za naplatu sportske opreme u zavisnosti da li se prevozi na domaćim ili međunarodnim rutama.

Sportska oprema


Sportska opema se naplaćuje na osnovu delova koje sadrži, drugi i svaki sledeći par iste sportske opreme naplaćuje se prema utvrđenoj tarifi za domaće i međunarodne letove. Ukoliko putnik želi poneti sa sobom sportsku opremu potrebno je da unapred pošalje zahtev aviokompaniji.

Cena tarifa na međunarodnim letovima se kreću od 20-45USD.

Muzički instrumenti

Muzički instrumenata mogu se prevoziti u kabini i prtljažniku u zavisnosti od dimenzija i težine. Potrebno je unapred obavestiti aviokompaniju.

Dodatno sedište

U kabini mogu da se prevezu muzički instrumenti čije dimenzije iznose 55x40x20 cm, a nadoknada za prevoz može se platiti na šalteru za prijavu leta. Dodatno sedište je moguće kupiti za instrumente koje prelaze navedene dimanzije. Muzički instrumenti koji su glomazni za sedište prevoze se u prtljažniku aviona po utvrđenim tarifama za domaće i međunarodne letove.

Zabranjeni predmeti

Na letovima avio kompanije Pegasus Airlines određeni predmeti su zabranjeni ili su dozvoljeni po posebnim uslovima.

Zabranjeno


Zabranjeno

Zabranjeni predmeti:

 • puške i palice za omamljivanje, suzavaci, alat
 • noževi, sekire sa sečivom dužim od 6cm,  mačevi, sablje, harpuni
 • detonatori, fuseri, mineri,pirotehniička sredstva, dinamiti

Predmeti koje su dozvoljeni u predatom prtljagu pod određenim merama:

 • litijumske baterije, mobilni telefoni, lap top, tableti sa sadržajem manje od 2g litijuma
 • hemiske materije, gelovi, tečnosti
 • maslinove ulje, sirupi, med spakovani u posebnim posudama maksimalne zapremine  5l, stavljene u plastičnu kesu koja je nepremočiva
 • licencirano i sportsko oružje koje se može prevoziti samo na domaćim letovima, uz određenu doplatu na letu

Izgubljeni i oštećeni prtljag

U slučaju nepravilnosti potrebno je da putnik kontaktira servisno osoblje koje je odgovorno za Pegasus letove.

Prtljag koji kasni


Izgubljeni prtljag


Oštećeni prtljag


 

Zakasneli prtljag: Nakon što se popuni obrazac dobija se broj za praćenje prtljaga. Putnici mogu proverii status zahteva na web sajtu aviokompanije.

Oštećeni prtljag: Potrebno je prijaviti u pismenoj formi 7 dana od dolaska. Aviokompanija nema pravnu odgovornost za zahteve podnesene nakon isteka ovog roka.

Izgubljen prtljag: Ukoliko se prtlljag ne nađe u određenom roku od dana prijave, putnik ima pravo da traži naknadu za načinjenu štetu.

Preporučuje se da putnik stavi oznaku sa imenom i prezimenom na prtljagu, zbog sigurnosti i identifikacije. Aviokompanija ne prihvata odgovornost za oštećenja nastala usled neadekvatne ambalaže, vlage, oštećenja prouzrokovana od sadržaja prtljaga.

Čekiranje Pegasus Airlines

Prijavite se za let preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na Pegasus Airlines

Online check-in

Na prijavu na let avio kompanije Pegasus Airlines putem interneta i mobilne aplikacije potrebno je uneti prezime, tačno kao u pasošu, broj karte ili rezervacije, potom odštampati boarding kartu.

Pegasus Airlines Beograd prijava na let

Prijava za let je dostupna 72 sata pre leta, a a zatvara se 60 min pre poletanja. Ukoliko niste u mogućnosti da odštampate bording, možete da zapamtite sliku na telefonu ili mail i to pokažete osoblju na aerodromu prilikom ukrcavanja na let.

Specijalni zahtevi na Pegasus Airlines letovima

Specijalni zahevi koje možete uputiti aviokompaniji Pegasus Airlines

Trudnice na letu

Zbog zdravstvenih i bezbedonsonih propisa trudnice moraju dostaviti lekarski izveštaj koji nije stariji od 7 dana sa kojim se potvrđuje da mogu da lete. Putovanje nije dozvoljeno nakon 36. nedelje trudnoće, odnosno 32. nedelje ako je u pitanju blizanačka trudnoća.

Mlade majke sa bebama mogu putovati 48h nakon porođaja ukoliko ne postoji zdravstvenih problema uz odobreni lekarski izveštaj. Bebe starosti od 7 dana mogu putovati sa aviokompanijom Pegasus Airlines.

Deca i bebe na letu

Bebe mogu putovati aviokompanijom Pegasus Aiirlines od 48h sati do 7 dana nakon rođenja uz odgovarajuću potvrdu lekara. Putuju u krilu roditelja ili druge odrasle osobe, koja ima ovlašćenje od strane oba roditrelja. Postoji fiksna tarifa sa popustom za bebe od 4 EUR na domaćim letovima, pa do 50EUR na međunarodnim letovima sa konekcijom.

Deca od 2 do 12 godina putuju isključivo sa roditeljem ili sa odraslom osobom koju su ovlastila oba roditelja. Imaju posebno sedište kao i popust. Deca koja imaju više od 12 godina mogu putovati sama aviokompanijom Pegasus Airlines ali ne mogu voditi sa sobom decu ispod 12 godina.

Deca bez pratnje

Kompanija Pegasus Airlines prihvata na svojim letovima nepraćenu decu uzrasta od 6 od 12 godina. Usluga nepraćne dece se naplaćuje po specijalnoj tarifi i neophodno je predati zahtev 24h pre leta. Zahtev nije dostupan na letovima sa presedanjem.

Procedura neophodna za putovanje nepraćenog detata:

 • poseban dokument koji se popunjava na aerodromu, odobren od strane roditelja ili staratelja, pasoš deteta
 • osoblje kompanije koje asistira svim formalnostima pri polasku sa aerodroma i dolasku na aerodrom, tokom ukrcavanja i iskrcavanja i tokom leta
 • nepraćeno dete je potrebno da se prijavi na letu i da obavi sve formalnosti na aerodromu 90 min pre utvrđenog poletanja na domaćim odnosno 120 min na međunarodnim rutama

Kućni ljubimci

Na domaćim letovima aviokompanije Pegasus Airlines dozvoljeno je poneti pse, mačke i ptice, a na međunarodnim letovima pse i mačke.

Prevoz ljubimaca je potrebno najaviti prilikom pravljenja rezervacije za putnike. Broj mesta za prevoz životinja ograničen i zavisi od raspoloživosti. Na letu se pruhvataju ljubimci stariji od 3 meseca. Ne prihvataju se borbeni psi, trudne životinje, kao ni mladunci koji se hrane majčinim mlekom.

Prevoz ljubimaca u putničkoj kabini  je dozvoljen ukoliko težina ljubimca zajedno sa transporterom ne prelazi 8kg. Prevoz životinja u kabini (PETC) nije dozvoljen na letovima ka/iz Ujedinjenom Kraljevstvu, Bahreinu, Dohi, Abu Dabiu i Damamu.

Dimenzije transportera za životinje koje se prevoze u kabini iznose 32x32x50cm. U jednom transporteru mogu biti 2 mačke, 2 psa ili dve ptice pod uslovom da su iz istog legla ili da je u pitanju majka i mladunče. Ljubimac mora biti zdrav, bezopasan, bez neprijatnih mirisa sa dokumetacijom o vakcinaciji kao i sa overenim pasošom.

Životinje koje su zajedno sa transporterom teže od 8 kg –AVIH, prevoze se u prtljažnom delu aviona. Podeljene su u dve grupe:

 • male životinje od 8 do 15kg
 • velike životinje preko 15kg

Transporter u kome se ljubimac prevozi u prtljažniku mora obezbediti putnik. Napravljen je od materijala koji se lako transportuje, sa ventilacijom, dovoljno prostran da životinja može da ustane, okrene se i legne u njemu, sa hranom i vodom. Dimenzije trasnportera ne smeju prelaziti 55x40x20cm.

Cene prevoza na međunarodnim letovima:

 • ljubimci do 8kg zajedno sa transporterom- 45 USD
 • ljubimci između 8 i 15 kg sa transporterom- 70USD
 • ljubimci preko 15kg sa transporterom- 90USD

Putnici sa invaliditetom

Pegasus Airlines pruža asistenciju za putnike sa umanjenom sposobnošću kretanja, oslabljenog vida, sluha, kognitivnih funkcija, putniicma u pratnji psa vodiča. Potrebno je obavestiti najmanje 48h pre leta o vrsti pomoći koja je potrebna kako bi se zahtev prosledio aerodromskoj službi.

Pored asistencije na aerodromu, ukrcavanja i iskrcavanja, dostupna je i pomoć tokom leta. Sklopiva invalidska kolica, kolica bez baterije prevoze se besplatno u prtljažniku aviona. Postoji set bezbedonosnih mera za prevoz kolica sa baterijom. Baterije je potrebno ukloniti, osigurati, zaštiti, kolica propisno zapakovati. Putovanje sa asistentom je potrebno za putnike kojima je potrebna pomoć pri korišćenju toaleta ili prilikom jela.

Aerodromi sa kojih leti Pegasus Airlines

Aerodromi sa kojih poleće i sleće avio kompanija Pegasus Airlines

Tarife za Pegasus Airlines avio karte

Prema odabranoj tarifi možete imati određene pogodnosti na letovima avio kompanije Pegasus Airlines

Basic

Essentials

Advantage

Business Flex

Ručni prtljag
8
8
8
12
Predati prtljagNePredati prtljag napomena
20
Predati prtljag napomena
20
20
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagNeNeNeNe
Karta
PromenaDoplataikona dodatnih informacijaDoplataikona dodatnih informacijaDoplataikona dodatnih informacijaDa
RefundacijaNeNeNeDa
Promena u višu klasuNeNeNeNe
Sakupljanje miljaNeikona dodatnih informacijaNeikona dodatnih informacijaNeikona dodatnih informacijaNeikona dodatnih informacija
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaDoplataikona dodatnih informacijaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDa
ObrokDoplataikona dodatnih informacijaNeikona dodatnih informacijaNeikona dodatnih informacijaDa
Čekiranje
Online Check-inDaDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDaDa
Prioritetno čekiranjeNeNeNeNe
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeNeNe
Prioritetno ukrcavanjeNeNeNeNe
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNeNe
Pristup salonuNeNeNeNe

Pegasus Airlines avio kompanija

O nama

IATA: PC

Hub: Sabiha Gokcen Istanbul

Frequent Flyer: Pegasus Plus

pegasus-airlines-beogradPegasus Airlines avio kompanija osnovana 1990. godine kao čarter avio kompanija, a 2005. godine postala je niskobudžetna. Sedište se nalazi u Istanbulu, glavni aerodrom je Sabiha Gokcen u azijskom delu grada.


Sa svojom flotom leti ka više od 100 destinacija širom Evrope i Bliskog Istoka.


Flota Pegasus Airlines

Avioni kojima saobraća Pegasus Airlines avio kompanija

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bojan

cesto pomeraju vreme leta

5 godina ago

Milena Popović

Pegasus je sjajna avio kompanija. Let njihovim avionom je bio odličan, stjuardese kulturne i fine. A ono što je isto doboro je što je i cena avionske karte veoma povoljna. Nisu najjeftinije karte, ali mogu da kažem da su jeftine 🙂

5 godina ago

Review Pegasus Airlines.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *