O aerodromu

Getvik (Gatwick) je međunarodni aerodrom, udaljen 45km južno od Londona. Drugi je najprometniji aerodrom u Londonu i u Ujedinjenom Kraljevstvu, odmah posle aerodroma Hitrou. Čine ga 2 terminala: južnim i severnim.

Da pogledate red letenja, kada su polasci, a kada sletanja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

LGW

ikona money

GBP

ikona naslovaLounges

lounge

Aerodrom Getvik Saloni

Na aerodromu Gatwick postoji nekoliko salona na kojima se putnici mogu opustiti pre ili posle putovanja:

 • No1 saloni nude razne usluge svim putnicima koji polaze sa bilo kojeg terminala na aerodromu: topla i hladna sveže pripremljena jela, razne vrste alkoholnih i bezalkoholnih pića, prelep pogled na pistu, sportski odeljak za prikazivanje aktuelnih sportskih događaja, besplatan internet, raznolika štampa i magazini, besplatan ulaz u Premium Security ukoliko se ulazak unapred rezerviše preko zvaničnog sajta. Ulaz za odrasle iznosi 40£, a za decu od 8 do 11 godina 20£. Ulaz za bebe je besplatan
 • Clubrooms – ovi saloni, dizajnirani u stilu modernih privatnih članskih klubova, nude sveže pripremljena ukusna jela, vina, razne koktele… Ulaz košta 50£

Ostali saloni

 • My Lounge su saloni najviše napravljeni za ležerne putnike, i nude gostima razna alkoholna i bezalkoholna pića, kafu, čaj… kao i kuhinjski šank, gde putnici mogu nešto pojesti. U okviru salona se nalazi i TV, iMacs, PlayStation,  WiFi, stoni fudbal, razna štampa i magazini kao i dosta utičnica za punjenje elektornskih uređaja. Isto tako, jedini je salon koji ima terasu (salon u južnom Terminalu). Ulaz za odrasle je 30£ a za decu od 2 do 11 godina 15£. Ulaz za bebe je besplatan

Ovi saloni se nalaze u južnom i severnom Terminalu.

 • Club Aspire Lounge je salon koji je otvoren za sve putnike, nezavisno od klase putovanje i sa kojom kompanijom putuje, i ulaz je besplatan. U ponudi su razna topla i hladna jela, grickalice, alkoholna i bezalkoholna pića, štampa i magazini, WiFi… Nalazi se u severnom Terminalu.
 • Biznis salon – služi više za poslovne ljude, potpuno opremljen, koji ima posebne prostorije za sastanke, kao i tuš kabine. Nalazi se u južnom Terminalu.

ikona naslovaWiFi

wifi

Za putnike na aerodromu je internet besplatan.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnici se mogu prijaviti na let na:

 • aerodromskom šalteru
 • samouslužnim kioscima na aerodromu
 • preko interneta

Zone za čekiranje na aerodromu su jasno naznačene na svakom od Terminala. Putnici trebaju pratiti na monitorima informacije kako bi pronašli svoj šalter za čekiranje. Putnici se savetuju da budu 2 sata pred putovanje na aerodromu.

Online check in

Mnoge kompanije nude čekiranje na let preko interneta od 2 do 24 sata pred putovanje. Putnici se svakako savetuju da provere sa kompanijom sa kojom putuju uslove za čekiranje preko interneta. Putnici mogu izabrati sedište i odštampati svoju bording kartu i poneti je sa sobom na let, ili je sačuvati na svom elektronskom uređaju.

Nekoliko avio kompanija pružaju mogućnost prijave na let putem samouslužnih kioska na aerodromu, na kojima se putnici mogu isto obaviti čekiranje i ubrzati proceduru.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Postoji besplatni šatl voz 24/7, koji povezuje južni i severni terminal.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Gatwick Transport

Voz – železnička stanica se nalazi u blizini južnog Terminala.

 • The Gatwick Express saobraća regularno do London Victoria stanice, i putovanje traje 30 minuta.
 • The Thameslink ide do stanice London St Pancras International i drugih stanica (putovanje traje 50 minuta), pre nego se uputi severno za Luton i Bedford
 • Southern povezuje aerodrom sa stanicom London Victoria i južnom obalom

Prevoz autobusom sa aerodroma Getvik

Autobus – postoji više od 400 autobuskih servisa koji saobraćaju svakodnevno sa autobuskih stanica na svakom od Terminala. Glavna autobuska stanica se nalazi u prizemlju južnog Terminala, sa većinom servisa koji saobraćaju sa te stanice. Na svakom od terminala se nalaze šalteri koji pružaju informaciju i prodaju karte.

 • EasyBus pruža usluge prevoze do Earl’s Court-a
 • National Express saobraća do aerodroma Hitrou i centralnog Londona
 • The National Express Shuttle coach povezuje aerodrom, putem 25 konekcija, sa London Victoria stanicom
 • Oxford Bus saobraća do Oksforda
 • The Gatwick Flyer saobraća do destinacija istočno od Londona, sa polaskom sa južnog Terminala

Taksi – šalteri za naručivanje taksi usluga se nalaze na severnom Terminalu u zoni za dolaske i na severnom ulazu južnog Terminala. Taksi vozila se nalaze ispred Terminala. Vozila se isto tako mogu rezervisati preko aerodromskog sajta.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Svaki terminal poseduje kratkoročni parking koji su povezani natkrivenim pešačkim stazama.

Dugoročni parkinzi su povezani sa terminalima besplatnim šatl autobusom.

Omogućeni su i valet parkinzi.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Menjačnice i bankomati su dostupni u okviru zona za polaske i dolaske na oba Terminala.

Postoji mnogo prodavnica na ovom aerodromu, uključujući modne butike, suvenirnice, free shop-ove i sl.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Specijalna asistencija je dostupna putnicima sa invaliditetom. Postoje rampe i specijalni liftovi gde je neophodno, toaleti, indukcione petlje i posebna mesta za sedenje. Poseban parking prostor je obezbeđen za kratkoročan boravak.

Asistencija putnicima sa invalidskim kolicima i pomoć sa prtljagom je moguća na zahtev, za šta su putnici dužni obavestiti svoju kompaniju.

ikona naslovaMapa aerodroma

Mapa aerodroma Gatwick

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bogdan

Nije mi se vidjela prostorija za pusace – prljava

5 godina ago

Englez

Englezi ko Englezi – sterilni i hladni

5 godina ago

Review Getvik London.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *