Smešten na jugu Skandinavskog poluostrva, glavni i najveći grad Kraljevine Norveške, Oslo, nalazi se na obali istoimenog fjorda koji se uliva u Severno more.

Ova luka okružema ostrvima i brojnim jezerima, kulturni je, naučni i turistički centar jedne od najrazvijenijih zemalja na svetu.

Jedinstveni arhitektonski spoj tradicionalnog i modernog, uz izuzetne muzeje, galerije i brojne aktivnosti u prirodi, učiniće vaš boravak nezaboravnim iskustvom.

Rezeracija online Beograd Oslo avio karte

Najbolje konekcije i cene ima Lufthansa avio kompanija, za letove preko Minhena u oba smera.

Popunite formu za pretragu letova na početku stranice na sledeći način: BEG unesite za Beograd, a OSL za Oslo. Odaberite datum putovanja, broj putnika i kliknite na dugme Pretraži letove.

NorveškaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Najznačajnija obeležja i prepoznatljivi simboli Osla koje predlažemo da obiđete su:

  • Zgrada opere
  • Kvart Aker Brygge
  • Nobelov centar
  • Kraljevska palata
  • Muzej Edvarda Munka

ikona naslovaShopping

Šoping

Autentične suvenire, umetničke galerije i predmete koji će vas podsećati na boravak u Oslu potražite u četvrti Frogner i ulici Bogstadveien.

Radnje i tržni centri

Garderobu i domaće brendove pogledajte u ulici Møllergata, dok radnje sa ekskluzivnim robnim markama i poznate juvelirnice možete naći u ulici Akersgata.

Najpoznatiji tržni centar u kome se sve što želite nalazi na jednom mestu je Eger, ali ne propustite priliku da obiđete GlasMagasinet i Aker Brygge.

Hrana (restorani)

Riba je omiljena hrana ove nacije. Jede se sirova, soljena ili sušena, a omiljene vrste su: haringa, dimljeni losos, usoljeni i osušeni losos (gravlaks), pastrmka, sardela, bakalar, list…

Uz sušenje i dimljenje, ribe se često obrađuju uz dodatak šećera i sirćeta. Norvežani su odani raži, ječmu, ovsu i pšenici, kao izvorima ugljenih hidrata, a omiljeni hlebovi su ravni hleb, francuski beli i hleb od krompira.

Obavezno probajte gammelost – ljuti sir od kravljeg mleka, smeđožute boje i zrele arome.

Jarlsberg je čuveni polutvrdi, srednje masni sir s rupama, a poznati su i delikatesi od kozjeg mleka: brunost (smeđi slatki sir), kao i nigeitost (jak sir specifičnog, slatkog karamel ukusa).

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko želite da upoznate drevni grad Vikinga i norvešku prestonicu, veliki izbor povoljnog i pristupačnog smeštaja potražite na linku hoteli u Oslu.

Naravno pre toga, obezbedite jeftine avio karte na relaciji Beograd Oslo na našem sajtu. Za svaki vid asistencije možete nas kontaktirati.

ikona naslovaTransport

Mrežu javnog prevoza u Oslu čine autobusi, tramvaji i metro. Centar grada je mali i do cilja možete doći i peške.

Javni prevoz koordinira komapnija Ruter AS.

Autobus

Postoje dve vrste javnog autobuskog prevoza koje se razlikuju po boji:

  • Crveni – lokalni i omogućavaju transport u delovima Osla u kojima ne postoji drugi vidovi gradskog prevoza. Ulazak može biti na bilo kaja vrata i tom prilikom je potrebno skenirati kartu ako je potrebno da potvrdite period vožnje ili da platite za jedno putovanje.
  • Zeleni – su regionalni. Oni kreću i završavaju sa autobuskog terminala u Oslu. Prilikom ulaska u zelene autobuse ulazi se na prednja vrata i tom prilikom pokazujete kartu, navodeći ako putujete dalje od gradskih granica.

Tramvaj

Tramvaj (trikken na norveškom) je stari, sporiji sistem kretanja, ali dobro povezuje mnoge delove grada. Popularne destinacije do koje dolazi tramvaj uključuju Vigeland Sculpture Park, Bislett Stadion, Aker Brygge, Grünerløkka i većinu atrakcija u centru grada.

Metro

U okviru sistema T-Bane postoji 6 metro linija označenih brojem od 1 do 6. Sve linije prolaze kroz centar grada u zajedničkom tunelu, tako da iz stanica Majorstuen, Nationaltheatret, Stortinget, Jernbanetorget, Grønland i Tøien možete koristiti bilo koju liniju T-Bane.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

NOK

ikona language

Norveški

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

OSL

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Oslo

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jelenko

Zelena oaza u centru grada, predivno

5 godina ago

Review Oslo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *