Popularne Air Malta Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite da putujete avio kompanijom Air Malta

Air Malta ima destinacije za svačiji ukus!

Od mnogobrojnih destinacija, za vas izdvajamo: London, Pariz, Palermo

Katanija

Grad u podnožju Etne

od 227€

Kaljari

Prestonica Sardinije

od 239€

Milano

Modna prestonica Italije

od 129€

Rim

"Večni grad"

od 149€

Palermo

Prestonica Sicilije

od 239€

Venecija

Grad smešten na 118 ostrva

od 156€

Berlin

Grad sa sto lica

od 15€

Dizeldorf

Proverite zašto ga zovu "Mali Pariz"

od 189€

Frankfurt

Nemački Menhetn

od 169€

Minhen

Moderan grad sa dugom tradicijom i starom arhitekturom

od 185€

Bristol

Pomorska luka Bristolskog zaliva

od 519€

London

Najlepši magloviti grad na svetu

od 178€

Ostale destinacije gde leti Air Malta

Klase u Air Malta avionu

Klase na letovima Air Malta

Ekonomska klasa

Na letovima Ekonomske klase putnici mogu poneti ručni prtljag do 10kg i jedan komad predatog prtljaga do 23kg. Putnici mogu uživati u meniju koji se sastoji od preko 70 jela kao i velikom izboru pića.

Biznis klasa

Putovanje Biznis klasom predstavlja pravo zadovoljstvo. Benefiti letenja ovom klasom su korišćenje brze trake, pristup VIP salonu, prioritet pri čekiranju, specijalni meni itd. Kabine Biznis klase su zavesom odvojene od kabina Ekonomske klase, prostrane su i udobne. Karte Biznis klase su fleksibilne po pitanju menjanja datuma ili otkazivanja.

Prtljag na Air Malta letu

Informacije o tipovima prtljaga su dozvoljeni na Air Malta letovima

Upoznajte se sa pravilima vezanim za prtljag – koliko se prtljaga može poneti na let, kako se prevoze muzički instrumenti, šta se ne sme poneti na let.

Ručni prtljag

Zavisno od klase kojom se leti zavisi i sama količina ručnog prtljaga koji se može poneti na letovima ove avio kompanije.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Putnici koji su se odlučili za Just Business kartu imaju pravo na 1 komad ručnog prtljaga težine do 10kg, dok putnici sa Smart Business i Business Freedom imaju pravo na 2 ručna prtljaga do 15kg.

Putnici pored ručnog prtljaga imaju pravo i na jedan manji dodatni prtljag. Dimenzije manjeg dodatnog prtljaga ne mogu prelaziti 40x55x25cm, i težinu od 2kg. Dodatni manji prtljag podrazumeva predmete kao što su mali kišobran, torba za kameru ili mala torba.

Ručni prtljag koji prevaziđe dozvoljenu težinu i dimenzije podleže novčanoj naplati na gejtu. Naplata se vrši isključivo kreditnom karticom.

Predati prtljag

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Putnici Ekonomske klase koji imaju Go Light kartu nemaju pravo na predati prtljag, u sklopu njihove karte ulazi samo ručni prtljag. Putnici sa Go Smart i Go Flex imaju pravo na 1 komad predatog prtljaga do 23kg.

Što se tiče Biznis klase, putnici sa Just Business kartom imaju pravo na 1 predati prtljag do 32kg, dok putnici sa Smart i Business Freedom kartom imaju pravo na 2 komada predatog prtljaga do 32kg.

Bebe do 2 godine imaju pravo na 10kg predatog prtljaga. Ukoliko je u pitanju Go Light karta onda nemaju pravo na predati prtljag.

Muzički instrumenti

Muzički instrumenti se mogu prevoziti kao ručni ili kao predati prtljag.

U sklopu ručnog prtljaga


Muzički instrumenti koji se prevoze u kabini spadaju u dozvoljenu količinu ručnog prtljaga i ne smeju prelaziti 10 kg. Uglavnom su to manji instrumenti poput violine, frule, gitare i slično. Instrumenti se u kabini mogu prevoziti i na dodatnom sedištu, zavisno od njihovih dimenzija i oblika. Veći muzički instrumenti se prevoze kao predati prtljag. Muzičke instrumente je potrebno spakovati propisno u čvrstim kutijama. Prevoz instrumenata se ne naplaćuje ukoliko on ne prevazilazi dozvoljenu količinu ručnog ili predatog prtljaga.

Sportska oprema

Sportska oprema koja se prevozi na letovima ove avio kompanije se čekira odvojeno od ostatka prtljaga, u spakovana u odgovorajućoj torbi.

Sportska oprema


Sportska  oprema koja se može prevoziti:

 • biciklo
 • kugle za kuglanje
 • oprema za kriket
 • oprema za ronjenje
 • oprema za hokej
 • golf oprema
 • oprema za skijanje na vodi i penjanje po stenama
 • fudbalska oprema
 • planinarska oprema
 • oprema za tenis

Sportska oprema mora biti propisno spakovana kako bi bila prihvaćena na letu. Maksimalna težina po torbi ne sme iznositi preko 32kg.

Nepravilnosti sa prtljagom

Ukoliko predati prtljag nije stigao na krajnju destinaciju ili je stigao oštećen, taj problem je najbolje prijaviti po dolasku na šalteru ove avio kompanije.

Izgubljeni prtljag


Prtljag koji se ne pronađe u roku 21. dana se smatra izgubljenim prtljagom. U tom slučaju avio kompanija refundira troškove putniku. Putnici koji imaju lično putno osiguranje prvo treba da se obrate svojoj osiguravajućoj kući.

Putnicima koji po dolasku na aerodrom primete neko oštećenje na prljagu se savetuje da to odmah prijave na šalteru avio kompanije. U nekim specifičnim situacijama, pisani zahtev se može predati u roku od nedelju dana.

Prevoz oružja i municije

Na letovima ove avio kompanije oružje i minucija se prevoze kao predati pretljag.

Prevoz

Kada je u pitanju prevoz municije i oružja moraju se poštovati određena pravila:

 • prevoz je moguć samo u prtljažniku aviona, kao predati prtljag
 • moraju biti propisno spakovani u odgovarajućoj kutiji
 • pištolj mora imati odgovarajući sertifikat, ukoliko putnik prevozi više pištolja, svaki mora imati svoj sertifikat
 • dozvoljeno je do 5kg municije po osobi

Putovanje sa oružjem i municijom je potrebno prijaviti 72h pre planiranog leta. Potrebno je imati sva tražena dokumenta, u suprotnom avio kompanija ima pravo da odbije prevoz.

Zabranjeni predmeti

Na letovima ove avio kompanije neki predmeti su dozovoljeni u određenim količinama ili uopšte nisu dozvoljeni.

Zabranjeno


Predmeti koji su zabranjeni na letu:

 • predmeti sa oštrim ivicama – noževi i britve duži od 6cm
 • sredstva za omamljivanje – peper sprej, tizeri i sl.
 • eksplozivi – vatrometi, dinamit i ostala vrsta pirotehnike
 • tupi predmeti koji mogu izazvati povredu
 • alat za rad
 • zapaljive tečnosti
 • okisidirajuće tečnosti
 • korozivni materijali
 • otrovi

Višak prtljag

Prtljag koji prekoračuje dozvoljenu težinu i dimenzije podleže naplati za višak prtljaga.

Višak prtljaga


Višak prtljaga i dodatni prtljag se može kupiti online ili aerodromu. U slučaju da se putnici odluče za online trgovinu prtljaga, to mogu uraditi 4h pre leta.

Zavisno od birane karte i klase putovanja zavisi i sami iznos doplate.

Čekiranje Air Malta

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na Air Malta let

Online check-in

avio-kompanija-air-malta-chek-inOnline čekiranje na letovima ove avio kompanije je moguće 1h pred planirani let.

Air Malta letovi – čekiranje

Treba uzeti u obzir da iako se putnici online čekiraju, oni moraju na aerodromu biti na vreme, jer se na većini letova gejt zatvara 30min pred planirani polazak, na nekim letovima i 45min.

Specijalni zahtevi na Air Malta letovima

Specijalni zahevi koje možete uputiti aviokompani Air Malta

Avio kompanija Air Malta vam pruža mogućnost da na svakom od letova imate neki specijalan zahtev.

Taj specijalni zahtev može biti jedno od ukusnih jela koja su u ponudi na njihovim letovima. Upoznajte se sa keteringom pre leta ovde.

Trudnice na letu

Trudnice koje planiraju da lete ovom avio kompanijom moraju dostaviti medicinski dokument o njihovom zdravstvenom stanju, izdat od strane doktora. Zavisno od nedelje trudnoće zavisi i koja dokumentacija je potrebna kako bi trudnice mogle leteti.

 • Manje od 28. nedelje trudnoće – trudnice mogu leteti bez dokumentacije
 • Između 28. i 35. nedelje trudnoće – potrebna je dokumentacija kojom se potvrđuje da je putnica u dobrom zdravstvenom stanju da podnese let
 • Preko 36. nedelje trudnoće – potrebna je dozvola od strane Air Malta medicinskog doktora. Kada se pređe 36. nedelja trudnoće, putovanje nije preporučljivo.

Putovanje sa decom

Ova avio kompanija decom smatra putnike do 12 godina (ne uključujući i 12 godina). Infantima se smatraju bebe do 2 godine (takođe ne uključujući 2 godinu).

Deca na letovima u Ekonomskoj klasi imaju pravo na jedan komad prtljaga do 23kg, opet zavisno od birane karte u sklopu Ekonomske klase (npr. Go Light karta podrazumeva samo ručni prtljag). Deca koja lete Biznis klasom imaju pravo na istu količinu prtljaga kao odrasli. Bebe imaju pravo na 10kg prtljaga (osim ako nije u pitanju Go Light karta). Za bebe se može rezervisati mesto do putnika ili može putovati u krilu roditelja ili staratelja. Kada putuje u krilu primenjuju se tarife za infante, samim tim cena je manja.

Nepraćena deca

Usluga ‘Nepraćena deca’ je obavezna za decu od 7-11 godina koja lete sama (bez roditelja ili staratelja, ili osobe koja ima minimum 16 godina). Za decu od 12-16 godina je ova usluga opcionalna. Ovu uslugu je potrebno zatražiti od avio kompanije minimum 48h pred planirani let. Osoba koja prati dete na aerodrom je u obavezi da ostane dok se let ne započne (može se desiti da let bude otkazan ili odložen). Tokom leta, kabinsko osoblje vodi računa o detetu kako bi mu bilo što prijatnije i ugodnije.

Putnici sa invaliditetom

Putnici kojima su potrebna invalidska kolica ili bilo koja druga vrsta pomagala, moraju obavestiti avio kompaniju 48h pre leta. Najviše dva pomagala po putniku mogu biti tražena. Ova avio kompanija obezbijeđuje bilo koju vrstu asistencije putnicima, potrebno je samo tražiti na vreme.

Specijalni obroci

Putnici koje lete Biznis klasom  mogu uživati u u toplim ili hladnim obrocima, zavisno od dužine samog leta. Sa druge strane, pića (i topla i hladna) su u ponudi, nevezano sa dužinom leta. Ketering Ekonomske klase podrazumeva sveže, domaće obroke , širok izbor grickalica i pića.

U slučaju da putnici imaju neki posebni režim ishrane ili neku želju po pitanju obroka, mogu poslati zahtev avio kompaniji 48h pred let.

Obroci koji se mogu zahtevati:

 • Halal obrok
 • Dečiji obrok
 • Obrok za dijabetičare
 • Jela bez laktoze
 • Bezglutenska jela
 • Veganski obroci
 • Morski obroci
 • Jela sa manje masti ili soli
 • Obroci sa manje kalorija
 • Voćni tanjir

Pas vodič

Psi vodiči se prevoze besplatno na letovima ove avio kompanije. Putnici su u obavezi da ponesu hranu za psa vodiča. Prilikom čekiranja je potrebno priložiti sertifikat koji potvrđuje da je u pitanju trenirani pas za asistenciju.

Prevoz kućnih ljubimaca

Postoje tri načina prevoza kućnih ljubimaca na letovima ove avio kompanije:

U kabini aviona

U kabini aviona se mogu prevoziti samo psi i mačke do 10kg (uključujući i transporter). Dozvoljene dimenzije transportera su 40x34x20cm. Transporter mora biti dovoljno prostran kako bi ljubimac mogao ustati, okretati se i leći. Takođe, transporter mora imati ventilaciju, mora biti čvrst i vodootporan. Ljubimci moraju biti makar 15 nedelja stari i odviknuti od sisanja. U transporteru se mogu prevoziti i dva ljubimca – uslov je da su iste rase i da zajedno nisu teži od 10kg. Po putniku na letu je dozvoljen jedan transporter.

U prtljažniku aviona 

U prtljažniku aviona se mogu prevoziti ljubimci koji imaju pasoš ili dokumentaciju koja je potrebna (zavisno od destinacije). U prtljažniku se mogu prevoziti psi, mačke, feretke i zečevi.

Ekstra sedište

Sedište po želji se može birati prilikom pravljena same rezervacije, takođe može i naknadno. Putnici mogu birati da li žele mesto do prozora, mesto za više prostora za noge itd. Neke karte podrazumevaju besplatno biranje sedišta, dok se na nekim ova usluga mora doplatiti.

Zavisno od željenog sedišta i karte zavise i cene.

 

Aerodromi sa kojih leti Air Malta

Aerodromi sa kojih poleće i sleće Air Malta

Tarife za Air Malta avio karte

U zavisnosti od svojih potreba, odaberite koji tip avio karte je najbolji za vas

Go Light

Go Smart

Go Flex

Just Business

Smart Business

Business Freedom

Ručni prtljag
10
Ručni prtljag napomena
10
Ručni prtljag napomena
10
Ručni prtljag napomena
10
Ručni prtljag napomena
15
15
Ručni prtljag napomena
15
15
Ručni prtljag napomena
Predati prtljagNePredati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
32
Predati prtljag napomena
32
32
Predati prtljag napomena
32
32
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagNeNeNeDaDaDa
Karta
PromenaNeikona dodatnih informacijaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
RefundacijaNeikona dodatnih informacijaNeikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaNeikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDa
Promena u višu klasuDaDaDaDaDaNe
Sakupljanje miljaDaDaDaDaDaDa
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaDoplataikona dodatnih informacijaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
ObrokDaDaDaDaDaDa
Čekiranje
Online Check-inDaDaDaDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDaDaDaDa
Prioritetno čekiranjeNeNeNeDaDaDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeNeDaDaDa
Prioritetno ukrcavanjeNeNeNeDaDaDa
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNeDaDaDa
Pristup salonuNeNeNeDaDaDa

Air Malta avio kompanija

O nama

IATA: KM

Hub: Aerodrom Malta

Frequent Flyer: Flypass

Air-Malta-letoviAvio kompanija Air Malta je nacionalni prevoznik Malte. Nastala 1973. godine, a njeno čvorište je na aerodromu Malta.


Uglavnom saobraća unutar Evrope, Severne Afrike i Bliskog Istoka.


Flota Air Malta

Upoznajte flotu Air Malta avio kompanije

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Jelena Seratlic

Dunja

Prostran avion, super osoblje

5 godina ago
Jelena Seratlic

Petra

Letela sam u ekonomskoj klasi, super im je hrana

5 godina ago

Review Air Malta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *