O aerodromu

Aerodrom Dizeldorf (Dusseldorf International Airport) je otvoren 1927. godine. Ovo je treći najposećeniji aeodrom po broju putnika u Nemačkoj, a nalazi se 9 km od centra grada.

Svakog dana sa ovog aerodroma poleti i sleti oko 700 aviona, od preko 70 različitih avio prevoznika.

Da pogledate red letenja kliknite ovde. Tu ćete videti sva sletanja i poletanja sa aerodroma na dnevnom nivou u realnom vremenu.

Osnovne informacije

ikona airport

DUS

ikona money

ikona naslovaLounges

lounge

Aerodrom Dizeldorf saloni

 • Emirates lounge – Ovaj salon je na raspolaganju u oblasti C, blizu gejta. Radi svakog dana, od 12:00 do 15:00 ili od 18:00 do 21:00. Putnicima su u ponudi grickalice, topli obroci, tuš kabine, Wifi, novine itd.
 • Hugo Junkers Lounge – salon koji se nalazi na drugom spratu, kod gejta br. 5. Ovaj prostrani salon u ponudi ima pića, magazine, novine, tuš kabine itd.
 • Lufthansa Business Lounge – nalazi se u oblasti A. Ovaj salon je pogodan za sve putnike čije letove obavlja Lufthansa, Germanwings ili neke od avio kompanija koje su njihove partnerke. U sklopu ovog salona postoje radne oblasti, opreljene štampačima.
 • Open Sky Lounge – nalazi se u C oblasti, u sklopu gejta. Radi svakog dana od 17:00 do 21:00. Deca do 2 godine ne plaćaju ulaz. Plaćanje u kešu nije moguće, samo kreditnom karticom. Raspolaže sa televizijom, WiFi mrežom, novinama itd.

ikona naslovaWiFi

wifi

Na aerodromu postoji besplatan Wifi koji je dostupan svim putnicima. Takođe postoji i opcija da se bukira premium verzija, tako da se može koristiti maksimalna brzina interneta. Zavisno od vremena korišćenja interneta zavise i same cene.

ikona naslovaCheck In

check-in

Avio kompanije uglavnom savetuju putnicima da na aerodrom dođu 2h pred let. Na aerodromu u Dizeldorfu, putnici se mogu čekirati uz pomoć interaktivnog kioska ili na šalterima za čekiranje.

Da bi se uspešno prijavili putem interaktivnih kioska potrebna je kreditna kartica, kartica frequent flyer programa, ili pasoš koji interaktivni kiosk može skenirati.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom Dizeldorf Transfer Zona

Glavna sala na aerodromu ima tri terminala (terminali A, B i C).

 • Terminal A – na terminalu A saobraćaju Lufthansa i Germanwings avio prevoznici. Terminal je sastavljen iz tri nivoa: na prizemlju se nalaze menjačnice, šalteri za informacije, banke, restorani itd. Na drugom nivou se nalaze gejtovi za ukrcavanje, a na trećem nivou se saloni.
 • Terminal B – predviđen je za domaće i regionalne letove. U sklopu terminala B postoje četri nivoa.  Prva tri nivoa su sadržajno ista kao kod terminala A, dok se na četvrtom nivou može uživati u panoramskom pogledu.
 • Terminal C – ovaj terminal je uglavnom predviđen za dugolinijske letove. Sa terminala C putnici direktno mogu pristupiti hotelu aerodroma i salonima.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Postoje razni načini kako doći od aerodroma do centra grada:

 • Sky train – konektuje terminale sa parkingom kao i sa Dusseldorf Airport Railway stanicom.
 • Voz – jedna od najbržih i najjednostavnijih opcija do centra grada je prevoz vozom. Stanica koja vodi do centra se nalazi u blizini terminala C.
 • Taxi – taksijem do centra grada je potrebno oko 15 minuta, cena vožnje je 30€ .

ikona naslovaParking i garaža

parking

Na aerodromu postoji nekoliko vrsta parkinga, zavisno od dužine boravka.

 • Parking 1 – poseduje 780 parking mesta. Ovo je podzemni parking koji se nalazi ispod zgrade terminala. Idealan je za krača zadržavanja. Cena parkinga za 1h boravka iznosi 5€ dok je cena dnevnog parkiranja 34€.
 • Parking 2 – u sklopu ovog parkinga postoji oko 800 parking mesta. Ovo je parking na više spratova. Otvoren je 24h, karta se može platiti kreditnom karticom.
 • Parking 7 – nalazi se blizu terminala A, raspolože sa preko 3.000 parking mesta. Svoje parking mesto putnici mogu bukirati online.

Na aerodromu se takođe može naći nekoliko parkinga za dugoročno parkiranje.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

U sklopu aerodroma se nalazi veliki broj butika, parfimerija, cvećara, suvenirnica, itd. Banke se nalaze u delu za dolaske kao i u delu za odlaske, rade svakog dana. Bankomati se mogu naći manje više svuda po aerodromu.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Aerodrom Dizeldorf je u potpunosti opremljen kako bi putnicima sa umanjenom sposobnošću kretanja boravak bio što ugodniji. Za prevoz na razne spratove u terminalnim zgradama, postoje posebno opremljene rampe i liftovi.

Toaleti, restorani, kao i većina objekata na aerodromu su pogodni za putnike u kolicima. U slučaju da je putnicima na aerodromu potreban bio koji vid asistencije, oni mogu poslati zahtev.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Avram

Mali aerodrom a prevelike guzve

5 godina ago

Review Dizeldorf.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *