O aerodromu

Aerodrom Mančester (Manchester Airport) je internacionalni aerodrom, koji se nalazi u Ringveju, udaljenom 14km od grada Mančestera.

Ovaj aerodrom je treći po posećenosti u Engleskoj. Oficijalno je otvoren 25. juna 1938. godine.

Osnovne informacije

ikona airport

MAN

ikona money

GBP

ikona naslovaLounges

Lounge

Aerodrom poseduje dva salona:

 • Escape salon

Boravak u ovom salonu se može rezervisati unapred. Putnicima su u ponudi topla jela i pića, WiFi, novine, magazini i TV. Boravak je ograničen na najviše 3h. Postoje 3 Escape salona u sklopu sva tri terminala.

Ako želite da pogledate kako izgleda unutrašnjost ovog salona, kliknite ovde.

 • 1903 salon

Uvek sveža hrana koja se priprema svakodnevno, kao i impresivna ponuda alkoholnih pića, sokova, kafe i čaja. Aerodrom raspolaže sa dva ovakva salona. Ulaz je moguć za sve putnike, nevezano kojom klasom ili avio prevoznikom lete, cena ulaznice iznosi oko 30€.

ikona naslovaWiFi

Wifi

Korišćenje WiFi signala je besplatno 4h. Kako bi koristili WiFi, putnici se moraju prikačiti na _FreeWifi mrežu. Ukoliko vam je potreban premium servis, odnosno bolji protokol, ponuda je sledeća: na 1h, na dan i na mesec dana. Cene se kreću od 5€ do 30€.

ikona naslovaCheck In

Check in

Treba ispoštovati pravila avio kompanija kada je u pitanju check in. Generalno je uvek savet da se na aerodromu bude 2h pre početka leta, kako bi se sve procedure završile na vreme.

Pored check in šaltera, putnici se mogu čekirati i na interaktivnim kioscima.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Ovaj aerodrom ima tri terminala:

Terminal 1

Terminal raspolaže sa 107 check in šaltera, koji se nalaze na prvom spratu. Za domaće letove se putnicima savetuje da dođu 90min pre, za evropske 2h, dok se za internacionalne  letove savetuje dolazak 3h pre leta.

Neki od avio prevoznika koji saobraćaju na ovom terminalu su: Aegean AirlinesNorwegian Air, Eurowings, Turkish Airlines itd.

Terminal 2

Ovaj terminal raspolaže sa 80 šaltera za čekiranje. Pored toga ima dosta prodavnica nakita, obuće i odeće. Neki od prevoznika koji saobraćaju na ovom terminalu su: Air Malta, Delta Airlines, Belavia Airlines itd.

Terminal 3

Najmanji terminal aerodroma. Sastavljen je od 47 šaltera za čekiranje. Osim šaltera za čekiranje, terminal poseduje restoran, bar, šaltere za informisanje itd.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport sa aerodroma

Za prevoz sa aerodroma do centra grada, putnici mogu koristiti sledeće vrste transporta:

 • Autobus

Autobus Skyline 43 saobraća 24h dnevno sa aerodroma do centra grada. Vreme putovanja je 60 minuta, a cena karte 2.90£. Sa aerodroma postoje direktne linije ka mnogim lokalnim oblastima i drugim većim gradovima.

National Express autobus saobraća do međunarodnih odredišta širom Ujedinjenog Kraljevstva.

 • Voz

Stanica (the Station) je ujedno autobuska i železnička stanica, a povezana je sa sva tri terminal Skylink pokretnim stazama. Vozovi saobraćaju sa i do aerodroma sa mnogih stanica u severnoj i centralnoj Engleskoj. Postoji linija od aerodroma do centra grada na svakih 20 minuta. Cena karte je 4£.

 • Taxi

Ispred svakog terminala se nalaze registrovana taxi vozila više kompanija. Cena se obračunava na osnovu taksimetra. Vreme putovanja do centra grada je od 25 do 45 minuta u zavisnosti od saobraćaja. Cena karte se kreće od 20£.

 • Rent-a car

Kancelarije više rent-a car kompanija se nalaze u posebnoj zgradi nedaleko od terminala. Povezani su besplatnim aerodromskim prevozom.

ikona naslovaParking i garaža

Parking

Aerodrom raspolaže sa preko 20.000 parking mesta. Višespratni kratkoročni parking se nalazi u blizini Terminala 1, 2 i 3 – dostupne su niže cene ukoliko se razerviše online.

Postoji shuttle prevoz koji saobraća svakodnevno od dugoročnog parkinga do terminala.

Usluga parkiranja auta je dostupna na zahtev.

ikona naslovaFree Shop

free-shop

Svi terminali imaju odličan izbor restorana, kafića i barova. Neki od njih su otvoreni 24h dnevno. Većina se nalazi u delu za odlaske, ali se određeni deo nalazi i u delu za dolaske i prijave na let. Ukoliko putnici žele da sebi ili dragoj osobi kupe lepi poklon, to mogu učiniti u nekoj od radnji i butika sa brendiranom robom, parfemima, kozmetikom, suvenirima i sl. Putnicima su na raspolaganju i:

 •   banke i menjačnice
 •   medicinski centar
 •   prostorija za molitvu
 •   igraonice za decu
 •   prostorije za presvlačenje beba
 •   pošta

ikona naslovaLica sa invaliditetom

Lica-sa-invaliditetom

Postoje pristupačni toaleti i telefoni, rampe i liftovi širom terminala. Svi telefoni imaju indukcijske petlje, a radni sto na Terminalu 1 opremljen je sa Minicom sistemom.

Na svim parkinzima su predviđena parking mesta za putnike sa invaliditetom, a autobusi koji povezuju ova područja su potpuno dostupni.

Putnici kojima su potrebna invalidska kolica ili posebna pomoć, trebalo bi da se obrate svoj avio kompaniji najmanje 48h pe leta.

ikona naslovaMapa aerodroma

Mapa aerodroma Mančester

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Bozidar

Sa ekipom idem svake godine da bodrimo Mančester Junajted! Aerodom ima bar sa prvoklasnim pivom. Ma tu maksimalno uživamo nakon sletanja!

5 godina ago

Review Mančester.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *