O aerodromu

Aerodrom Cirih (Zurich Airport) nalazi se 13km severno od centra Ciriha. Ovaj veliki međunarodni aerodrom sa koga godišnje poleti više od 25 miliona putnika, jedan je od najznačajnijih aerodroma na svetu. Poznat je i pod nazivom Kloten.

Kliknite ovde i pogledajte red letenja, polaske i dolaske.

Osnovne informacije

ikona airport

ZRH

ikona money

ikona naslovaLounges

lounge

Aerodrom Cirih Lounges

 • Aspire salon raspolaže sa 100 mesta. Putnicima je na raspolaganju restoran, kafić, wi-fi (besplatan dva sata), zona za opuštanje sa bibliotekom. Namenjen je putnicima biznis i prve klase.
 • dnata Skyview salon rezervisan je za putnike biznis i prve klase, ali je dostupan i ostalim putnicima u zavisnosti od raspoloživosti. U ponudi je restoran, besplatan internet, prostorije za odmor i tuširanje.
 • Prime class salon je dizajniran u modernom stilu. U ponudi su privatne sobe, tuševi, švedski sto, pristup internetu, novine.
 • Swiss arrival lounge je salon za putnike u dolasku nakon izlaska iz tranzitne zone. Nalazi se pored informativno-turističkog centra.
 • Swiss saloni za putnike viših klasa smešteni su po celom aerodromu. Poseduju restorane u luksuznom ambijentu sa vrhunskim specijaltetima .

ikona naslovaWiFi

wifi

Wi-Fi je besplatan dva sata na aerodromu. Nakon isteka, moguće je doplatiti internet.

ikona naslovaCheck In

check-in

Aerodrom Cirih – Check In

Putnici se mogu prijaviti na let standardno na šalteru, putem interneta (web check-in) kao i putem samouslužnih check in aparata (kioska) na aerodromu.

Preko interneta

Potrebno je pratiti uputstva na web stranici za čekiranje i nakon toga odštampati boarding kartu koju treba poneti na dan leta. Ukoliko putnici lete sa predatim prtljagom, moraju ga prijaviti na šalteru.

Samouslužni aparati (kiosci)

Na svakom terminalu u okviru aerodroma nalaze se kiosci na kojima se putnici mogu prijaviti na svoj let. Prijava se obavlja prezimenom, šifrom rezervacije ili skeniranjem pasoša.

Određene avio kompanije dozvoljavaju prijavu na let noć pre putovanja.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom poseduje tri doka i četiri zone gejtova A, B, D i E. Dok E je izdvojen i udaljen od glavnog terminala i do njega se stiže aerodromskim vozom Skymetro. Zone i gejtovi su podeljeni na šengensku i nešengensku.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Cirih – Transport

 • Voz i tramvaj – karte se mogu kupiti u SBB centru za putnike koji se nalazi u check in zoni 3, kao i na samouslužnim aparatima-kioscima smeštenim u zoni dolazaka 1 i 2. Tramvaji polaze na svakih 10-15min do Glatparka, Oerlikona i Irchela.
 • Regionalni autobusi saobraćaju na svakih 10 min do velikih regija.
 • Specijalni autobusi saobraćaju do velikih centara tokom zimske turističke sezone. Polasci su u ranim jutarnjim satima.
 • Shuttle autobusi – besplatna usluga transporta za goste hotela koji se nalaze u blizini aerodroma.
 • Taksi – vozila su smeštena ispred zgrade aerodroma. Cena vožnje do centra Ciriha košta od 50€.
 • Rent-a-car – mogućnost iznamljivanja kod ovlašćenih prevoznika.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Na aerodromu Cirih postoje različite opcije parkiranja koje je moguće rezervisati unapred i tako platiti znatno niže od redovne cene.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

U okviru aerodroma nalazi se više od 10 Duty free šopova sa vrhunskom ponudom kozmetike, parfema, cigareta, alkoholnih pića kao i autentičnih švajcarskih proizvoda.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Lica sa invaliditetom mogu nesmetano koristiti liftove, kupatila, rampe, telefonske govornice. U odlazećem delu aerodroma postoji poseban deo koju pruža specijalnu asistenciju i pomoć osobama sa invaliditetom. Potrebno je napraviti rezervaciju za invalidska kolica i specijalnu asistenciju pre poletanja.
Na parkingu se nalaze posebno označena mesta.

ikona naslovaMapa aerodroma

Cirih aerodrom

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Branko

Moze da se zapali cigareta 🙂

5 godina ago

Review Cirih.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *