Popularne SpiceJet Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite direktno da putujete

Poletite do Delhija i Mumbaja, posetite drevne hramove, predivne pejzaže i brojna kulturna odredišta. Užurban i neodoljiv šarm gradova mami uzdahe turista. Vožnja rikšama uskim ulicama, plantaže čajeva, tržnica začina su karakteristike prelepe i neverovatne Indije.

Kabul

Prestonica u planinama

od 690€

Delhi

Mistična prestonica

od 535€

Goa

Turistički biser Indije

od 759€

Mumbaj

Grad snova

od 551€

Maldivi

Raj u Indijskom okeanu

od 531€

Muskat

Prestonica isklesana u stenama

od 471€

Kolombo

'Morska luka'

od 596€

Bangkok

Prestonica najdužeg imena

od 469€

Dubai

Biser Persijskog zaliva

od 269€

Hong Kong

'Mirisna luka'

od 547€

Klase u SpiceJet avionu

Saznajte više o dostupnim klasama

Uživajte u udobnim sedištima ekonomske klase. Ukoliko je vaš izbor SpiceMax premium klasa- imate pravo na dodatne pogodnosti. Jedna od njih je prioritetno čekiranje i ukrcavanje. Biznis klasa pruža maksimalne benefite.

Pogodnosti SpiceMax premium klase pogledajte u ovom kratkom video klipu.

Ekonomska klasa

U okviru ekonomske klase na domaćim letovima dozvoljeno je besplatno poneti 7kg ručnog i 15kg predatog prtljaga.

Karakteristike ekonomske klase:

 • udobna sedišta sa funkcijom opuštanja
 • minimalna doplata za sendvič ili obrok
 • doplata za piće
 • štampa na letu

SpiceMax premium klasa

Uživajte u premium uslugama na domaćim i međunarodnim letovima. Možete poneti 7kg ručnog prtljaga i 15kg predatog prtljaga na domaćim letova. Na međunarodnim letovima besplatna količina predatog prtljaga zavisi od destinacije u kojoj letite.

Karakteristike SpiceMax premium klase:

 • udobna sedišta sa više prostora za noge
 • obrok i piće na domaćim letovima
 • obrok sa sokovima i alkoholnim pićem na međunarodnim letovima
 • ćebe i jastuk za vreme leta- dostupni na međunarodnim letovima
 • na nekim interkontinentalnim letovima dostupni su piće dobrodošlice i peškir
 • prioritetno ukracavanje, čekiranje, brza traka, prtljag
 • usluge brze kontrole dostupne su u okviru aerodroma Delhi i Koči

SpiceBiz klasa

U biznis klasi putnici mogu uživati u maksimalnim benefitima i pogodnostima. Možete poneti 7kg ručnog prtljaga na međunarodnm letovima, 10kg ručnog na domaćim letovima. Količina predatog prtljaga zavisi od izabrane destinacije.

Karakteristike SpizeBiz klase:

 • privatni prostor sa dva kožna i komforna sedišta
 • jelovnik sa ukusnim oborcima za vreme leta
 • piće dobrodošlice, peškir, jastuk, ćebe
 • biznis novine i magazini tokom leta
 • usluge salona
 • prioritetno ukrcavanje, čekiranje, prtljag

Prtljag na SpiceJet letu

Saznajte sve o dozvoljenim količinama prtljaga

Količina ručnog prtljaga zavisi od odabira putničke klase. Dozvoljena količina predatog prtljaga zavisi od izbora domaće ili međunarodne destinacije.

Ručni prtljag

Besplatna količina ručnog prtljaga zavisi od izabrane putničke klase i rute leta. Ručni prtljag potrebno je smestiti u pregratku iznad glave.

Na domaćim letovima:

Ekonomska klasa

Dozvoljeni prtljag

Biznis klasa

Dozvoljeni prtljag

Na međunarodnim letovima:

Ručni

Dozvoljeni prtljag

Putnici koji lete sa bebom mogu dodatno da ponesu 7kg ručnog prtljaga na domaćim i međunarodnim letovima.

Predati prtljag

Dozvoljena količina predatog prtljaga zavisi od izabrane putničke klase kao i destinacije prema kojoj se leti.

Domaći letovi:

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Međunarodni letovi:

Predati prtljag

Dozvoljeni prtljag

Predati prtljag

Dozvoljeni prtljag

Avio kompanija ne prihvata odgovornost za prtljag koji nije čvrsto zapakovan i koji je podložan oštećenju i habanju.

Ukoliko prtljag premašuje navedene dimenzije i težinu, podleže doplati.

Višak prtljaga

Prtljag koji premašuje navedene dimenzije i težinu podleže doplati. Moguće je izvršiti doplatiu za više ručnog i za više predatog prtljaga.

Višak prtljaga


U putičkoj kabini moguće je poneti 5kg dodatno ručnog prtjaga. Doplata je moguće izvršiti na aerodromu prilikom prijave na letu.

Višak predatog prtljaga moguće je doplatiti po jeftinijim cenama preko interneta u odnosu na aerodromske cene.

Dodatan komad prtljaga moguće je dokupiti 6h pre poletanja preko interenta jeftinije u odnosu na plaćanje pre poletanja na aerodromu.  Na domaćim letovima doplatu je moguće izvršiti doplatu 5kg, 10kg, 15kg, 20kg, 30kg. Na međunarodnim letovima moguće je dokupiti torbu od 5kg i 10kg.

Sportska oprema

Sportsku opremu dozvoljeno je poneti u okviru dozvoljene količine predatog prtljaga uz određenu nadoknadu. Sportska oprema koja premašuje dozvoljenu količinu, podleže doplati.

Sportska oprema


Spisak dozvoljene sportske opreme na letu: oprema za skijanje, oprema za golf torbu, bicikl, oprema za surfovanje. Sportsku opremu je potrebno zapakovati u čvrstoj kutiji.

Zabranjeni predmeti

Za maksimalnu sigurnost putnika avio kompanija SpiceJet zabranjuje unos određenih predmeta i materija na letu.

Tečnost

Spisak zabranjenih materija i predmeta:

 • omamljivači: tizer, biber sprej
 • ekspolozivi, zapaljive materije i uređaji
 • hemijske i otrovne materije
 • hoverbord i segvej

Dozvoljeno je poneti 5l alkoholnog pića po putniku koji sadrži od 24% do 70% alkohola u okviru predatog prtljaga. Alkohol je zabranjen na domaćim letovima.

Sportske puške i pištolje dozvoljeno je poneti u sklopu predatog prtljaga. Potrebno je prethodno odobrenje za nošenje oružja uz određenu doplatu.

Izgubljeni i oštećeni prtljag

Svaka nepravilnost vezana za prtljag se prijavljuje odmah po sletanju aerodromskoj službi Lost and Found.

Izgubljeni prtljag


Nakon prijave zakasnelog i izgubljenog prtljaga sastavlja se izveštaj i dobija referentni broj na osnovu kog se može pratiti status prtljaga. Ukoliko prtljag nije pronađen nakon 7 dana smatra se da je izgubljen pa avio kompanija će refundirati deo novca putnika.

Čekiranje SpiceJet

Prijavite se za let preko interneta i ubrzajte ukrcavanje

Online check-in

Check in

Ukoliko želite da se prijavite na domaći let kompanije SpiceJet putem interneta, potrebno je uneti prezime, tačno kao u pasošu, broj karte ili rezervacije. Nakon čekiranja, neophodno je odštampati boarding kartu. Prijava se zatvara dva sata pre poletanja. Online čekiranje nije dostupno za međunarodne letove. 

Specijalni zahtevi na SpiceJet letovima

Specijalni zahtevi koje možete uputiti avio kompaniji

Možete unapred poslati zahtev avio kompaniji ukoliko želite specijalni obrok, ukoliko putujete sa psom ili mačkom ili vam je potrebna asistencja za vreme boravka na aerodromu ili tokom leta.

Trudnice na letu

Trudnice mogu da lete do kraja 36. nedelje trudnoće. Avio kompanija savetuje da se putnica pre leta konsultuje sa lekarom.

Od 28. do 36. nedelje potrebno je da trudnica poseduje odobrenje od lekara sa navedenim terminom trudnoće, zdravstvnim stanjem trudnice i terminom porođaja. U suprotnom avio kompanija ne dozvoljava ukrcavanje na letu.

Odobrenje ne sme biti starije od 2 nedelje. Ukoliko je u pitanju višepolna trudnoća ili postoje komplikacije tokom jednopolne trudnoće- uverenje ne sme biti starije od 48h. Trudnicama nakon 37. nedelje nije dozvoljeno da lete.

Deca i bebe na letu

Bebe od 7 dana do 2. godine sede u krilu roditelja ili staratelja za vreme leta. Po putniku je dozvoljena jedna beba.

Na domaćim letovima predati prtljag za bebe se doplaćuje. Na interkontinentalnim letovima predati prtljag se doplaćuje, osim leta do Dubai- gde bebe mogu poneti 3kg. U putničkoj kabini nije dozvoljeno poneti dečija kolica kao ni dečje sedište.

Deca od 2. do 12. godine sede u posebnom sedištu u pratnji roditelja ili staratelja. Mogu poneti istu količinu predatog prtljaga kao i odrasle osobe.

Specijalni obroci

Specijalne obroke putnici mogu naručiti 24h pred let. Avio kompanija naplaćuje ovu uslugu dodatno.

Vrste specijalnih obroka na letovima:

 • Vegeterijanski obroci
 • Obroci sa mesom
 • Hindu obroci
 • Đain obroci
 • Navratri obroci
 • Halal obroci
 • Obroci za dijabetičare
 • Obroci bez glutena

Putnici sa invaliditetom

SpiceJet pruža pomoć putnicima sa invaliditetom koji imaju poteškoća da lete samostalno usled određenih fizičkih ili psihičkih problema. Potrebno je unapred poslati zahtev avio kompaniji.

Pomoć je dostupna putnicima sa oštećenim vidom i sluhom prilikom prijave na letu kao i prilikom ukrcavanja. Ukoliko je putnika potrebna pomoć prilikom ishrane, uzimanja lekova i odlaska u toaletu potrebno je da putnik samostalno angažuje asistenta.

Ukoliko su putnicima potrebna invalidska kolica za vreme boravka na aerodromu- potrebno je da unapred pošalju zahtev aviokompaniji. Posebno obučeno osoblje pruža pomoć prilikom prijave na letu, prolaska imigracione i pasoške kontrole kao i za vreme ukrcavanja.

Putnicima je dozvoljeno da koriste sopstvene štake, proteze kao i druga ortopedska pomagala- koje mogu poneti sa sobom u putničkoj kabini.

Invalidska kolica moguće je koristiti do momenta ukrcavanja, potom ih predati osoblju koje će ih odložiti u prtljažniku. U slučaju koriščenja električnih invalidskih kolica potrebno je ukloniti baterije pre poletanja.

Kućni ljubimci

Na letovima je dozvoljeno poneti pse, mačke i druge ljubimce u okviru prtljažnika sa odgovarajućim propisama i kontrolom temerature prostora u kome se nalaze. Prevoz životinja u okviru putničke kabine nije dozvoljen.

Kućnog ljubimca je prilikom leta potrebno smestiti u transporteru koji je napravljen od čvrstog materijala sa glatkim ivicama, sa ventilacionom otvorom i nepremočivom podlogom. Dimenzije transporetra potrebno je da odgovaraju dimenziji i težini životinje.

Putnici koji planiraju da putuju sa ljubimcima, treba da ranije obaveste avio kompaniju i moraju posedovati validne potvrde da je ljubimac dobrog zdravstvenog stanja.

Na letu su zabranjeni agresivni psi, psi kratke njuške, hibridni psi/ mačke, ženke sa štencima/ mačićima mlađim od 12 nedelja. Putnik može poneti na letu maksimalno tri transportera.

Aerodromi sa kojih leti SpiceJet

Proverite sa kojih aerodroma leti aviokompanija

SpiceJet avio kompanija

O nama

IATA: SG

Hub: Indira Gandi Delhi

Frequent Flyer: Spice Club

avio-kompanija


SpiceJet je niskobudžentna avio kompanija sa sedištem u indijskom gradu Gurgaonu. Dnevno obavi 312 letova do 45 destinacija u Indiji i 10 međunarodnih letova.


SpiceJet je osnovana 2005. godine. Glavni aerodrom nalazi se u Delhiju, a poleće sa i  sa aerodroma u Kalkuti, Mumbaju i Hiderabadu.


Flota SpiceJet

Avioni kojima saobraća avio kompanija

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Brahmi

Ljubazne i nasmejane stjuardese, hrana veoma ukusna. Sedišta su veoma komotna.

5 godina ago

Review SpiceJet.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *