O aerodromu

Suvarnabumi Bangkok aerodrom (Suvarnabhumi Airport) služi kao jedan od glavnih čvorišta za Aziju, sa mnogobrojnim međunarodnim i domaćim letovima. Osnovan je 2006. godine. Smešten je oko 28km istočno od centra Bangkoka. Poznat je pod nazivom Zlatna zemlja.

Trenutno je glavno čvorište za Thai Airways International, Thai Smile Airways i Bangkok Airways.

Red letenja aerodroma Suvarnabumi Bangkok

Da pogledate red letenja aerodroma kliknite ovde

Osnovne informacije

ikona airport

BKK

ikona money

THB

ikona naslovaLounges

lounge

Suvarnabumi Bangkok aerodrom raspolaže sa 16 salona, a neki od njih su:

Air France – KLM SkyLounge – smešten je na trećem spratu međunarodnog terminala. Putnicima su na raspolaganju: alkoholna i bezalkoholna pića, internet, časopisi i magazini, tuš kabine i TV. Omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. Salon je otvoren 24h dnevno.

Bangkok Airways Blue Ribbon Lounge – postoje dva salona ovog tipa za međunarodme i domaće odlaske. Na raspolaganju su: alkoholna i bezalkoholna osveženja, vrhunski obroci,grickalice i lagani obroci, tuš kabine, internet, časopisi i magazini, monitor sa redom vožnje. Salon je otvoren od 04:30 do 22:00h.

Turkish Airlines Lounge – smešten na trećem spratu međunarodnog terminala. Dostupan je samo putnicima na međunarodnom letu. U ponudi su im: alkoholna i bezalkoholna pića, TV, internet, telefon, tuš kabine, faks, prostorija za odmor, časopisi i magazini, monitor sa redom letenja. Omogućen je pristup osobama sa invaliditetom.

Suvarnabumi Bangkok aerodrom lounge za prvu klasu

Miracle Business/ First Class Lounge – 9 salona ovog tipa se nalaze na različitim lokacijama na međunarodnom terminalu. Putnici imaju u ponudi: internet, faks, TV, telefon, časopise i magazine, alkoholna i bezalkoholna pića. Salon je otvoren 24h dnevno.

ikona naslovaWiFi

wifi-suvarnabumi-bangkok

Aerodromska infrastuktura je u potpunosti pokrivena internetom. Prva dva sata korišćenja su besplatna. Postoje i na terminalu na više lokacija računari sa internetom, koji putnici mogu koristiti prvih 15 minuta besplatno.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let je moguća na web stranici avio kompanije ili putem mobilne aplikacije ukoliko to određena avio kompanija podržava.

Šalteri za prijavu na let se otvaraju 3h, a zatvaraju 40 minuta pre leta. Kapije za ukrcavanje se otvaraju 1h i 15 minuta a zatvaraju 10 minuta pre leta.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Suvarnabumi Bangkok aerodrom se sastoji od jednog putničkog terminala. Podeljen je na 4 sprata. Na prvom spratu se nalaze informacioni pultovi, kafić i restoran. Dok na samom ulazu se nalaze autobuska stajališta.

Na drugom spratu su dolasci (domaći i međunarodni) i transferi. Na trećem veliki broj radnji, butika i salona, a na četvrtom su odlasci (domaći i međunarodni).

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-suvarnabumi-bangkok-aerodrom

Od aerodroma do centra Bangkoka i njegove okoline se putnici mogu prevesti na više načina.

Javni prevoz

 • Autobus – BMTA autobus saobraća na pet različitih linija. Putovanje do centra grada traje oko 45 minuta, a cena se kreće od 24฿, odnosno od 0.70 centi. Postoji i i besplatan shuttle prevoz do drugog aerodroma u Bangkoku, Don Mueang.
 • Shuttle – javni shuttle minibus saobraća na određenim linijama u fiksnim terminima.
 • Voz – Rail Link saobraća od železničke stanice do terminala. Postoji i the Phaya Thai Express Line, koji saobraća non stop do železniške stanice.  Vreme putovanja je 17 minuta, a cena se kreće oko 150฿, odnosno 4€. Postoji i gradski voz koji saobraća do centra grada i staje na par stanica. vreme putovanja je oko 30 minuta, a cena se kreće oko 45฿, odnosno 1.30€.

  Transport kolima

 • Taxi – vozila se nalaze ispred dela za dolaske. Cena se kreće oko 300-350฿, i na to dodatnih 50฿ za vozača.
 • Rent-a car – šalter za iznajmljivanje automobila se nalazi ispred dela za međunarodne dolaske. Iznajmljeni automobili se vraćaju u Javni centar za transport.

ikona naslovaParking i garaža

Suvarnabumi-Bangkok-aerodrom-parking

Kratkoročni parking se nalazi odmah naspram glavne zgrade terminala. Dugoročni je dalje od terminala, do Javnog centra za transport.

ikona naslovaFree Shop

ikonica-cokolada-3

Aerodrom raspolaže sa radnjama koje prodaju od cveća do posebno dizajniranih odevnih komada na spratu 2, 3 i 4. Svakako postoje i duty free radnje u ovim delovima terminala. Veliki broj restorana i kafića se nalaze na četvrtom spratu. Postoje i:

 • menjačnice, bankomati
 • banke
 • pošte na spartu 2 i 4
 • javne telefonske govornice

ikona naslovaLica sa invaliditetom

Suvarnabumi-Bangkok-aerodrom-invalidi

Osobe sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja mogu zatražiti pomoć i asistenciju na aerodromu. Potrebno je obavestiti unapred.

Suvarnabumi Bangkok aerodrom je prilagođen osobama sa invalididtetom sa liftovima, rampama i toaletima.

ikona naslovaMapa aerodroma

aerodrom mapa

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Stanisic

Lena

Prelep aerodrom!!! Radnje su savršene, može da se nađe mnogo lepih stvarčica i nakita… Osoblje je ljubazno, nismo mnogo čekali za check in…

5 godina ago

Review Suvarnabumi Bangkok.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *