Popularne JetBlue Airways Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite da putujete avio kompanijom JetBlue

Finiks

Najsunčaniji grad na svetu

od 628€

Los Anđeles

Grad anđela, Sunca i filma

od 509€

San Francisko

Grad na 'zlatnom' mostu

od 630€

Okland

Novozelandska metropola

od 994€

San Dijego

Savršeni grad

od 515€

San Hoze

Prestonica Kostarike

od 894€

Denver

'Grad visok jednu milju'

od 524€

Majami

Metropola 'sunčane' države

od 630€

Orlando

Prestonica zabavnih parkova

od 524€

Atlanta

'Grad feniksa'

od 559€

Čikago

Grad vetrova

od 499€

Portland

Najlepši grad Oregona

od 494€

Ostale destinacije gde možete putovati JetBlue aviokompanijom

Klase u JetBlue Airways avionu

Klase na letovima JetBlue

Ekonomska klasa

JetBlue je niskobudžetna avio kompanija, pa samim tim nema klasične podele na ekonomsku i biznis klasu. Putnici zavisno od ponuđenih tarifa mogu birati i samu uslugu na letu. Neke tarife podrazumevaju predati prtljag, neke ne. Nezavisno koju od opcija izaberu, svi putnici dobijaju sedišta sa više prostora za noge, besplatne grickalice i piće, besplatan DIRECTV, radio itd.

Prtljag na JetBlue Airways letu

Informacije o tipovima prtljaga su dozvoljeni na JetBlue letovima

Ručni prtljag

Na letovima JetBlue avio kompanije, dozvoljen je ručni prtljag dimenzija:

Dimenzije

prtljag sa prioritetom

Pored ručnog prtljaga u kabinu se može uneti i jedan lični predmet (laptop ili torba), čije dimenzije ne smeju prelaziti43x33x21cm.

Tokom leta, ručni prtljag je smešten u pregradi iznad putnika, dok se lični predmet smešta ispod sedišta. Ova avio kompanija nema ograničenja po pitanju težine prtljaga, ali prilikom pakovanja treba obratiti pažnju da prtljag ne bude pretežak, kako bi se mogao smestiti u pregradu.

Predati prtljag

Dozvoljene količine predatog prtljaga na letovima JetBlue avio prevoznika:

Predati

Dozvoljeni prtljag

Sa obzirom da je JetBlue niskobudžetna avio kompanija, zavisno od birane tarife (karte) zavisi i količina predatog prtljaga koji se može poneti. Tako da putnici koji su se odlučili za Blue tarifu nemaju uključen predati prljag, već ga moraju kupiti. Putnici sa Blue Plus tarifom imaju uključen jedan u cenu, dok drugi ili eventualno više prtljaga, moraju doplatiti. BlueFlex tarife dozvoljavaju 2 predata, a treći ili više prtljaga se doplaćuju.

Višak prtljaga

Ukoliko se premaši dozvoljena težina ili dimenzije, taj prtljag podleže određenoj novčanoj doplati.

Višak prtljaga


Naplate za višak prtljaga uglavnom variraju od 100$ do 150$.

Muzički instrumenti

Zavisno od veličine muzičkih instrumenata zavisi i način njihovog prevoza.

Dodatno sedište


Prevoz u kabini

U kabini se mogu prevoziti muzički instrumenti kao ručni prtljag. Moraju biti pogodni da stanu u pregradu iznad putnika ili ispod njegovog sedišta. Instrumenti se pakuju u čvrstu kutiju. Ukoliko dođe do oštećenja instrumenta koji nije propisno spakovan, avio kompanija ne snosi posledice.

Prevoz instrumenata na dodatnom sedištu i kao predati prtljag

Svi instrumenti koji se ne mogu tretirati kao ručni prtljag se prevoze na dodatnom sedištu (čelo, veće gitare, basovi i slično). Na dodatnom sedištu se ne mogu prevoziti instrumenti teži od 75kg, ne smeju imati oštre ivice, a tokom leta mora biti zavezan pojasom. Ako se prevozi kao predati prtljag, on se mora uklapati u dozvoljenu količinu prtljaga.

Sportska oprema

Na letovima JetBlue avio kompanije se sportska oprema prevozi kao predati prtljag.

Sportska oprema


Neke od oprema koja se mogu prevoziti:

 • bicikl
 • za surfovanje
 • za kitesurfing
 • za windsurfing
 • za bejzbol
 • za ronjenje
 • skejtbord
 • skije i snovbordovi

Zavisno od birane tarife (karte) se naplaćuje i prevoz sportske opreme. Cene se uglavnom kreću od 25$ do 100$. Sva oprema se prevozi na rizik putnika, avio kompanija ne odgovara u slučaju štete ili gubljenja.

Prevoz oružja municije

Prevoz oružja i municije je dozvoljen samo državnim službenicima.

Oružje


Oružje koje se prevozi mora biti zakočeno, spakovano u kutiji koja je posebno dizajnirana za to. Municija se prevozi u zasebnoj kutiji, a dozvoljeno je do 11kg po putniku.

Zabranjeni predmeti

Iz siguronosnih razloga postoje određeni predmeti koji se ne mogu uneti na letove ove avio kompanije.

Zabranjeno


U okviru ručnog prtljaga se ne mogu nositi:

 • oštri predmeti (noževi, sekire, mačevi, i sl.)
 • oružje i municija
 • eksplozivni materijali (vatrometi, dinamit, i sl.)
 • zapaljive materije (aerosoli, gorivo, gas itd.)
 • hemikalije (boje, kompresovani gas cilindri, predmeti sa helijumom itd.)

Čekiranje JetBlue Airways

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na JetBlue let

Online check-in

Online se putnici mogu čekirati od 24h do najkasnije 90 minuta pred planirani let. Čekiranje se može izvršiti na web sajtu ove avio kompanije ili preko njihove mobilne aplikacije.

JetBlue Airways prijava na let

Za čekiranje preko interneta ili šalteru avio kompanije neophodno je da kod sebe imate putni dokument (pasoš), broj elektronske karte i šifru rezervacije. Dovoljno je da bording kartu zapamtite na mobilnom telefonu ili je odštampate na nekom od kioska na aerodormu. Nju pokazujete prilikom ukrcavanja u avion. Obratite pažnju, veoma je važno da barcode sa karte bude čitljiv.

Specijalni zahtevi na JetBlue Airways letovima

Specijalni zahevi koje možete uputiti aviokompani JetBlue

Putovanje sa decom

Avio kompanija JetBlue posebnu pažnju obraća na svoje najmlađe putnike. Putnici koji lete sa bebama mlađim od dve godine imaju prednost pri ukrcavanju i iskrcavanju. Bebe do 2 godine ne plaćaju sedište, roditelji ili staratelji treba da dostave potrebnu dokumentaciju (pasoš ili izvod iz matične knjige rođenih).

Bebe koje tokom leta borave u krilu putnika nemaju pravo na predati prtljag. Roditelji ili staratelji za njih mogu poneti pelene, kolica i siguronosno sedište.

Za stariju decu na letu postoje razni vidovi zabave. Svako sedište ima TV, tako da deca mogu uživati u velikom izboru crtanih filmova, dok na letovima dužim od 2h mogu gledati i filmove. Tokom leta se služi neograničena količina grickalica, pića i slatkiša.

Nepraćena deca

Deca od 5 godina do 14 godina koja lete sama se smatraju nepraćenom decom. Za decu koja su napunila 14 godina a putuju sama nije potrebno bukirati ovu uslugu, međutim, ukoliko je to potrebno može se zatražiti od avio komapanije. Na letovima JetBlue avio kompanije, ovu uslugu je moguće zahtevati samo ukoliko je u pitanju let bez presedanja. Osoba koja dolazi na aerodrom po nepraćeno dete mora imati 18 godina, i mora imati validan ID. Sa obzirom na to da ova avio kompanija ne dozvoljava najviše od troje nepraćene dece po letu, potrebno je što pre bukirati uslugu.

Trudnice na letu

Trudnice čiji se porođaj očekuje u roku od nedelju dana ne mogu leteti, osim ukoliko ne dostavi serifikat od doktora (ne stariji od 72h), koji potvrđuje da je u dobrom stanju za let. Taj serifikat potvrđuje da je trudnoća bez komplikacija, i da je termin porođaja nakon završenog putovanja.

Putnici sa invaliditetom

Kognitivni poremećaji

Putnici sa autizmom na zahtev mogu dobiti posebno mesto za sedenje, imaju prednost pri ukrcavanju, kao i iscrcavanju. Ukoliko putnik ima alchajmerovu bolest ili daunov sindrom, on može zahtevati da ga članovi osoblja prate od ček in šaltera do samog gejta. Ova asistencija ne ubraja invalidska kolica, ona se moraju zasebno tražiti.

JetBlue prevozi sve tipove invalidskih kolica, a ona sa baterijom se prevoze kao predati prtljag. Putnici koji nisu u stanju da sami jedu, koriste toalet, i ispune slične potrebe sami, moraju da putuju sa asistencijom.

Kako bi svoj put proveli što ugodnije, putnicima se savetuje da unapred obaveste avio kompaniju o vidu asistencije koji im je potreban.

Specijalni obroci

Na letovima ove avio kompanije putnici mogu zatražiti neki od specijalnih obroka:

 • Jela bez glutena
 • Košer
 • Jela sa manje kalorija
 • Veganska jela

U sklopu Plane Eats menija, u ponudi je voće, tost, povrće, salate, itd.

Putovanje sa kućnim ljubimcima

JetBlue prevozi male pse i mačke u kabinu. Ljubimci se mogu prevoziti na domaćim i na internacionalnim letovima, međutim ima nekih destinacija gde prevoz nije moguć. Ljubimci se ne mogu prevoziti na codeshare letovima.

Dozvoljena težina ljubimca i transportera ne sme prelaziti 20kg.  Jedan putnik može putovati samo sa jednim ljubimcem, a on tokom leta mora boraviti kod putnikovih nogu u zatvrenom transporteru. Na internacionalnim letovima je potrebna dokumentacija o vakcinaciji.

Pas vodič

Na letovima JetBlue avio kompanije prevoz psa vodiča ili životinja za emotivnu podršku je besplatan. Prevoz je moguć samo za pse, mačke i ponije. Tokom leta pas mora boraviti kod putnikovih nogu, nije dozvoljeno da zauzme sedište. Ovu uslugu je potrebno bukirati minimum 48h pre planiranog leta. Od dokumenata je potreban medicinski izveštaj i izveštaj veterinara.

Aerodromi sa kojih leti JetBlue Airways

Aerodromi sa kojih saobraća JetBlue avio kompanija

Tarife za JetBlue Airways avio karte

U zavisnosti od svojih potreba, odaberite koji tip avio karte je najbolji za vas

Pre online kupovine avionske karte po najnižoj ceni detaljno se informišite o dostupnim tarifama.

Blue

Blue Flex

Blue Plus

Mint

Ručni prtljagNeRučni prtljag napomenaNeRučni prtljag napomenaNeRučni prtljag napomenaNeRučni prtljag napomena
Predati prtljagNePredati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagNeNeNeNe
Karta
PromenaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
RefundacijaNeNeNeDoplataikona dodatnih informacija
Promena u višu klasuDaDaDaNe
Sakupljanje miljaDaDaDaDa
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaNeNeDaDa
ObrokDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
Čekiranje
Online Check-inDaDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDaDa
Prioritetno čekiranjeNeNeNeDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeNeNe
Prioritetno ukrcavanjeNeNeNeDa
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNeNe
Pristup salonuNeNeNeDa

JetBlue Airways avio kompanija

O nama

IATA: B6

Hub: Džon F. Kenedi Njujork

Frequent Flyer: TrueBlue

JetBlue-AirwaysJetBlue Airways Corporation, poznatija kao JetBlue, je američka niskobudžetna avio kompanija sa sedištem u Njujorku. Ova avio kompanija ima redovne letove do više od 85 destinacija unutar SAD, kao i drugih destinacija u Severnoj Americi, Karibima i Južnoj Americi. Na šestom je mestu najvećih avio prevoznika u Americi.


Flota JetBlue Airways

Upoznajte flotu JetBlue avio kompanije

U svojoj floti aviokompanija ima tri aviona. Kliknite na naziv u nastavku teksta i saznajte karakteristike svakog od njih. U zavisnosti od popunjenosti mesta i kapaciteta, kompanija odlučuje koju letilicu će uposliti da prevozi putnike do određene destinacije.

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Atanasije

Cekiranje na njihovim letovima traje dugo

5 godina ago

Review JetBlue Airways.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *