Glavni i najveći grad savezne američke države Džordžije, Atlanta, kroz koji protiče reka Čatahuči, smešten je na obroncima Apačkih planina, na jugoistoku ove prostrane zemlje.

Avio karte Beograd Atlanta – rezervacija

Ukoliko se odlučite za putovanje na relaciji Beograd Atlanta, avio karte možete kupiti online na našem sajtu. Najbolje konekcije i cene ima Lufthansa avio kompanija.

Metropola u kojoj je rođen Martin Luter King i nastala Coca-Cola, prepoznatljiva je po brojnim filmskim i muzičkim festivalima i najprometnijem svetskom aerodromu.

Nekadašnji domaćin Letnjih olimpijskih igara, kulturni je ekonomski i turistički centar regiona, a krase ga uređeni parkovi puni zelenila, brojni muzeji, neboderi, poznata južnjačka kuhinja i gostoprimljivost.

Sjedinjene Američke DržaveDržava
Severna AmerikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Najpopularnija obeležja po kojima je Atlanta poznata su:

  • Atlanta History Center
  • High Museum of Art
  • The Fox Theatre
  • Georgia Aquarium
  • Piedmont Park

ikona naslovaShopping

Šoping

Unikatne predmete i autentične suvenire koji će vas podsećati na odmor u Atlanti možete kupiti šetajući kroz njen popularan kraj Buckhead. U četvrti Bennett Street District nalaze se neke od najboljih umetničkih galerija i antikvarnica po kojima je ova metropola čuvena.

Ekskluzivnu garderobu poznatih modnih dizajnera, svetske robne brendove i juvelirnice potražite u nekom od tržnih centara koji su jako posećeni. Preporučujemo vam da posetite: Lenox Square Mall, Phipps Plazza i North Georgia Premium Outlets.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Pre posete prestonici Džordžije i olimpijskom gradu, najpristupačnije cene smeštaja možete naći na linku  hoteli u Atlanti. Naravno, tu su i apartmani mogućnost iznajmljivanja stanova.

ikona naslovaTransport

transport

Dobro je poznata činjenica da je Atlanta vozački grad. Sa svojim bezbrojnim vinogradima, umetničkim galerijama i aktivnostima na otvorenom, izbor pravog prevoza je veoma važan.

Vožnja sa jednog kraja grada na drugi može potrajati satima, a javni prijevoz i parkiranje mogu biti ograničeni, posebno za vreme praznika ili kada su neki posebni događaji. Najbolja varijanta je da koristite Atlanta limo uslugu.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

USD

ikona language

Engleski

ikona time-zone

GMT -5:00

ikona plug

100 - 127 V
(Tip A)

ikona airport

ATL

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Atlanta

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Jasmina Opić

Jasmina Opić

Igrom slučaja sam ostala u Atlanti – kasnio mi je let, pa sam imala vremena da posetim grad. Nikada ne bi rekla da je tako lep

5 godina ago

Review Atlanta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *