Popularne China Airlines Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite da putujete

Iz Beograda do svih destinacija sveta. Kliknite na naziv grada, upoznajte njegove znamenitosti, unesite datume putovanja i pronađite let koji vam najviše odgovara.

Abu Dabi

Grad bisera

od 399€

Amsterdam

Grad sloboda

od 90€

Atlanta

'Grad feniksa'

od 559€

Bangkok

Prestonica najdužeg imena

od 469€

Peking

'Severna prestonica'

od 476€

Boston

Zeleni grad Amerike

od 489€

Brizbejn

Surferski raj

od 1011€

Kairo

Grad faraona

od 259€

Kalgari

Zimska metropola

od 541€

Čikago

Grad vetrova

od 499€

Kolombo

'Morska luka'

od 596€

Dalas

Prestonica industrije

od 659€

Ostale Destinacije

Klase u China Airlines avionu

Klase na letovima

U okviru ove avio kompanije možete da letite ekonomskom, premium ekonomskom i biznis klasom. Svaka od njih nudi određenu fleksibilnost i udobnost. Uporedite cene i odlučite kojom klasom želite da putujete. Ponekad je razlika u ceni mala u odnosu na ono što viša klasa omogućava.

Ekonomska klasa

Kabine ekonomske klase obiluju elementima orijentalne estetike. Cela unutrašnjost aviona podseća na tradicionalne kineske slike pejzaža. Kako bi putnicima što zanimljivije protekao let, svako sedište je opremljeno HD monitorima za zabavu. Nove, unapređene kabine, nude elegantna i udobnija sedišta sa više prostora za noge. Putnici mogu poneti jedan komad ručnog prtljaga, težine do 7kg, dok predatog prtljaga mogu poneti 30kg ili dva puta po 23kg, zavisno od destinacije.

Premium ekonomska klasa

Premium ekonomska klasa ove avio kompanije nudi puticima besprekorne uslove putovanja. Ova klasa nudi mnogo više ličnog prostora, tako da putnici mogu komotnije putovati. U sklopu sedišta je multi-funkcionalni sto, sa koga putnici mogu jesti, raditi ili čitati. Sedišta takođe nude USB port i utičnicu, a svako je opremeljeno sa HD monitorima. Na dugolinijskim letovima putnici dobijaju kozmetički set kako bi se mogli osvežiti tokom puta. Dozvoljeno je poneti 7kg ručnog prtljaga, predatog prtljaga se može poneti 35kg ili dva prtljaga po 28kg, zavisno od destinacije.

Biznis klasa

Biznis klasa nudi moderno dizajniranu i elegantnu kabinu, sa elementima orijentalne estetike i tradicionalne kulture. Ergonomska sedišta pružaju maksimalni komfor, mogu se spustiti za 180 stepeni. Kabina je opremljena sa ličnim stonim lampama, TV monitorima, kao i multifunkcionalnim ličnim prostorom. Putnici se mogu relaksirati u Sky Lounge baru, gde mogu uživati u hrani, piću i raznoj literaturi. Tokom leta dobijaju set sa kozmetikom, grickalice i napitke, kao i specijalno dizajnirani meni. Putnici mogu poneti 7kg ručnog prtljaga, predatog prtljaga mogu poneti 40kg ili dva prtlaga po 32kg, zavisno od destinacije.

Prtljag na China Airlines letu

Informacije o tipovima prtljaga na letovima

Da bi izbegli dodatne i nepotrebne troškove u nastavku možete da prčitate pravila o dozvoljenom ručnom i predatom prtljagu. Takođe, ukoliko noste muzičke instrumente, sportsku opremu ili su torbe teže od propisane kilaže pravila prevoza na letu su u nastavku.

Ručni prtljag

Na letovima ove avio kompanije dozvoljena količina ručnog prtljaga je ista za sve klase.

Ručni prtljag

Dozvoljeni prtljag

Prtljag mora stajati u pregradi iznad putnika, tako da ne može biti pretežak ili prevelik.

Pored ručnog prtljaga u kabinu se mogu uneti i lični predmeti:

 • torba
 • kamera
 • kišobran
 • lap top
 • knjiga

Predati prtljag

Dozvoljena količina predatog prtljaga zavisi od klase kojom se leti i destinacije.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Premium

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Ekonomska klasa: Izvan Amerike i Kanade mogu poneti do 30kg prtljaga, dok putnici koji lete do Amerike i Kanade mogu poneti 2 komada predatog prtljaga po 23kg. Dozvoljene ukupne dimenzije jednog prtljaga od 30kg su 158cm, dok su za dva prtljaga dozvoljene 273cm.

Premimum Ekonomska klasa: Na letovima izvan Amerike i Kanade je dozvoljeno poneti 35kg, dok za letove do Amerike i Kanade je dozvoljeno poneti 2 prtljaga po 28kg. Dozvoljene dimenzije jednog prtljaga su 158cm, za dva prtljaga su 273cm.

Biznis klasa: U okviru Amerike i Kanade se mogu poneti dva prtljaga po 32kg, dok se za letove izvan Amerike i Kanade može poneti jedan komad do 40kg. Dozvoljene ukupne dimenzije su 158cm.

Višak prtljaga

Zavisno od destinacije leta i vrste prekoračenja se vrši i doplata viška prtljaga.

Dodatni komad


Za letove izvan Amerike i Kanade svaki predati prtljag koji prekoračuje dozvoljene dimenzije se naplaćuje po kilogramu. Komadni koncept se primenjuje za sve letove unutar Amerike i Kanade.

Za više informacija o pravilima i cenama, pošaljite nam upit na [email protected].

Muzički instrumenti

Na China Airlines letovima se muzički instrumenti mogu prevoziti kao ručni ili predati prtljag. Takođe se mogu prevoziti na dodatnom sedištu.

Na dodatnom sedištu


Kao dio ručnog prtljaga se prevoze manji muzički instrumenti kao što su flauta ili violina. Dozvoljene dimenzije su 100x36x23cm, a težina ne sme prelaziti 7kg . Dozvoljena težina se računa sa kutijom u kojoj je instrument, a tokom leta se smešta u pregradi za prtljag iznad putnika ili ispod sedišta.

Instrumenti koji prevazilaze dovoljene dimenzije i težinu, ne mogu se prevoziti kao ručni prtljag, već se prevoze na dodatnom sedištu. Istrumenti koji su preveliki da bi se prevozili na dodatnom sedištu se prevoze kao predati prtljag.

Sportska oprema

Prevoz sportske opreme zavisi od destinacije leta.

Ekonomska klasa


Za letove izvan Amerike i Kanade važi težinski koncept. Nema ograničenja u smislu dimenzija, jedino se doplaćuje ukoliko je prtljag pretežak.

Komadni koncept se primenjuje za letove unutar Amerike i Kanade. Zavisno od klase kojom se putuje zavisi i težina sportske opreme koja se može poneti, kao i njene dimenzije. Putnici koji lete Ekonomskom klasom mogu poneti 23kg, Premium ekonomskom 28kg, dok putnici Biznis klase mogu poneti 32kg. Ukupne dimenzije variraju od 158cm do 203cm. Oprema do 158cm se ne naplaćuje.

Za informacije o cenama i vrsti sportske opreme koja se može prevoziti, pošaljite nam upit na [email protected].

Nepravilnosti sa prtljagom

Ukoliko je prtljag oštećen, kasni ili je nestao, to je najbolje prijaviti odmah po dolasku na aerodrom. U većini slučajeva prtljag koji kasni stigne na destinaciju gde je putnik sledećim letom.

Izgubljeni prtljag


Putnici kojima se desi neki vid nepravilnosti sa prtljagom popunjavaju izveštaj, koji kasnije pomaže pri rešavanju problema. O statusu izgubljenog prtljaga putnici se mogu informisati koristeći svetski sistem za praćenje prtljaga.

U slučaju oštećenja prtljaga ova avio kompanija menja ili popravlja prtljag.

 

Zabranjeni predmeti

Iz siguronosnih razloga, na letovima ove avio kompanije su zabranjeni određeni predmeti.

Litijum baterije


Neki od predmeta koji su zabranjeni u ručnom prtljagu:

 • Noževi (ručni, za lov, džepni itd.)
 • Makaze i slični oštri predmeti
 • Oružje kao što su nunčake, bičevi, pendreci i sl.
 • Igračke pištolji, lisice
 • Sportska oprema – štapovi za hokej, bilijar, golf itd.

Neki od predmeta zabranjenih u predatom prtljagu:

 • Eksplozivi, vatrometi, municija, i sl.
 • Sefovi koji sadrže litijum baterije
 • Kerozin
 • Kompresovani gasovi
 • Zapaljive tečnosti poput lepka i boja
 • Sredstva za omamljivanje – peper sprej, tizeri
 • Radioaktivne materije

Čekiranje China Airlines

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na let

Online check-in

Online check in se može obaviti od 24h do 90min pre planiranog leta.
Čekiranje je predviđeno za sve internacionalne letove, izuzev code-share letova.

Prijava na let

Za čekiranje kako na sajtu, tako i na aerodromu ili interaktivnom kiosku neophodno je da imate putni dokument kod sebe (pasoš ili ličnu kartu), broj elektronske avio karte i šifru rezervacije.

Specijalni zahtevi na China Airlines letovima

Specijalni zahevi koje možete uputiti

Minimum 48h pre leta potrebno je da nam pošaljete specijalan zahtev ukoliko ga imate. Mi ćemo kontaktirati avio kompaniju i blagovremeno javiti da li su odobrili zahtev, kao i da li postoje neki dodatni troškovi.

Kućni ljubimci

Letovi izvan Amerike i Kanade

Ljubimci stariji od 6 meseci i teži od 14kg se mogu se prevoze pojedinačno u transporteru ili najviše dva ljubimca slične veličine u jednom.

Ljubimci mlađi od 6 meseci i lakši od 14kg – najviše tri ljubimca u jednom transporteru.

Letovi do Amerike i Kanade

Ljubimci stariji od 6 meseci i teži od 9kg putuju sami u transporteru.

Najviše dva ljubimca sličnih osobina mogu putovati u jednom transporteru, ukoliko su mlađi od 6 meseci i lakši od 9kg.

Pravila vezana za transporter:

 • transporter mora biti od tvrde plastike, sa jednim vratima za ulazak odnosno izlazak
 • mora biti dovoljno komotan kako bi ljubimac u njemu mogao stajati
 • mora imati ventilacione otvore sa tri strane
 • u transporteru mora biti hrane i vode
 • podloga transportera mora bit upijajuća

Za informacije o cenama ili prevozu ljubimaca kao predati prtljag, pošajite nam upit na [email protected].

Nepraćena deca

Ova avio kompanija nudi uslugu ‘Nepraćena deca’ svoj deci od 5 do 12 godina, koja putuju sama. Rezervaciju je potrebno izvršiti 72h pre planiranog leta. Zavisno od godišta deta variraju i same cene prevoza, a deci ispod 5 godina se ne naplaćuje. Ukoliko je potrebno, uslugu ‘Nepraćena deca’ mogu zatražiti i tinejdžeri od 12 do 18 godina.

Pas vodič

Provoz psa vodiča se ne naplaćuje. Tokom leta pas vodič boravi između putnikovih nogu, na povodcu. Potreban je veterinarski sertifikat koji potvrđuje da je u pitanju trenirani pas za pomoć ljudima sa invaliditetom. Putovanje sa psom vodičem je potrebno najaviti minimum 48h pred let. Pas za emotivnu podršku se takođe može prevoziti, a za njega je potrebno dostaviti pismo od strane psihijatra ili psihologa.

Putnici sa invaliditetom

Većina aviona ovog avio prevoznika je opremljena invalidskim kolicima kako bi putnicima sa invaliditetom olakšali kretanje kroz avion. Kabinsko osoblje pomaže pri ostavljanju i preuzimanju prtljaga, smeštanjem na sedište i odlaskom do toaleta. Putnici kojima je potrebna pomoć pri ishrani ili korišćenju samog toaleta moraju putovati sa medicinskom sestrom. U slučaju da su putniku potrebna invalidska kolica, može ih zatražiti od avio prevoznika – minimum 48h pre leta.

Specijalni obroci

Na letovima China Airlines avio kompanije putnicima su u ponudi sledeći obroci:

 • Vegeterijanska jela – vgeterijansko orijentalno jelo, vegansko jelo, vegeterijanska jela sa mlečnim proizvodima, indijsko vegeterijansko jelo, voćna jela i vegeterijanska sirova jela
 • Jela na religijskoj osnovi – bez govedine, Hindu obrok, Košer, Halal.
 • Jela za decu i bebe – za bebe su u ponudi kašice, dok deca dobijaju odgovarajući obrok za svoje godine
 • Jela iz zdravstvenih razloga – jela bez glutena, jela sa malo kalorija ili masti, dijetalna jela, itd.

Trudnice na letu

Na letovima ove avio kompanije se prihvataju trudnice sa nekomplikovanom trudnoćom do 35. nedelje, dok trudnice sa višeplodnom trudnoćom mogu leteti do 31. nedelje.

Trudnice koje su prešle 28. nedelju trudnoće, 48h pre planiranog leta moraju podneti medicinski izveštaj koji sadrži očekivani datum porođaja, ne stariji od nedelju dana.

Aerodromi sa kojih leti China Airlines

Aerodromi sa kojih saobraća ova aviokompanija

China Airlines avio kompanija

O Avio kompaniji

IATA: CI

Hub: Taojuan Tajpeji

Alijansa: Sky Team alijansa

Frequent Flyer: The Dynasty Flyer

Sky Team alijansa logo

china-airlinesChina Airlines je nacionalni avio prevoznik Kine, osnovan 1959. godine. Sa svojim sedištem u Tajvanu, ova avio kompanija nudi neprestane letove ka više od 90 gradova unutar Azije, Evrope, Severne Amerike i Okeanije.


Flota China Airlines

Upoznajte flotu

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Andja

Moj drug kad je letio sa njima dali su mu samo mrsavi kolacic i bocicu vode

5 godina ago

Review China Airlines.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *