Popularne WestJet Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite da putujete

Izaberite i upoznajte neku od brojnih destinacija do kojih saobraća ova avio kompanija.

Kalgari

Zimska metropola

od 541€

Edmonton

Prestonica festivala

od 650€

Vankuver

Dragulj Pacifika

od 644€

Sidnej

Prestonica Južne hemisfere

od 1319€

London

Najlepši magloviti grad na svetu

od 178€

Otava

Prestonica raznolikosti

od 512€

Toronto

Grad srećnih i nasmejanih ljudi

od 499€

Montreal

Prestonica festivala

od 478€

Aruba

Ostrvo večitog leta

od 756€

Bahami

Biser Atlantika

od 1248€

Sveta Lucija

Rajsko ostrvo Kariba

od 1299€

Havana

Egzotika prošlih vremena

od 667€

Ostale Destinacije

Klase u WestJet avionu

Klase na letovima

Avio kompanija nudi putnicima izbor između tri klase. Izaberite klasu putovanja shodno svojim potrebama, željama i mogućnostima.

Ekonomska klasa

Na internacionalnim letovima u ekonomskoj klasi putnici mogu birati sedišta sa više prostora za noge, dok uz svako sedište dođe pokrivač i jastuk. Na kraćim letovima mogu uživati u pićima i grickalicama, dok na dugolinijskim putnici dobijaju obroke i imaju opciju poručivanja specijalnih obroka. Kako bi se zabavili tokom leta, putnici imaju pristup WiFi mreži (uz doplatu), širok izbor magazina, video igrica, svako sedište sadrži male monitore na kojima se prikazuju serije i filmvi, itd.

Premium klasa

Premium klasa na WestJet letovima pruža putnicima nezaboravno iskustvo. Putnici koji lete ovom klasom imaju prioritet pri ukrcavanju odnosno iskrcavanju, imaju pravo na dva predata prtljaga. Sedišta ove klase nude više prostora za noge, poseduju USB port. Tokom leta se putnici mogu zabaviti velikim izborom serija, filmova i televizijskog programa, takođe ima i WiFi signala. Na letovima dužim od 1h, može se birati između raznih grickalica i pića.

 

Biznis klasa

Biznis klasa nudi putnicima veću privatnost i komfornost. Sedišta su izolovana, mogu se spustiti kako bi putnici spavali, ćebe i jastuk su u sklopu istog. Po ulasku u biznis kabinu putnike čeka piće, obrok po želji, i širok izbor vina iz Kanade kao i vina iz celog sveta. Za negu putnici dobijaju neseser koji sadrži proizvode za negu lica i tela, poznatih kanadskih brendova. Još neke od blagodeti biznis klase jesu prava na dva predata prtljaga, pristup salonu na aerodromu, prioritet pri čekiranju, pri ulasku odnosno izlasku iza aviona, itd.

Prtljag na WestJet letu

Informacije o dozvoljenim tipovima prtljaga

Pre leta pogledajte koliko prtljaga možete poneti, kako se prevozi sportska oprema, a kako muzički instrumenti.

Ručni prtljag

Putnic na let mogu jedan komad ručnog prtljaga i jedan lični predmet.

Ručni prtljag

Ukoliko prtljag premašuje date dimenzije on će se prevoziti kao predati prtljag, i u toj situaciji može biti potrebna doplata.

Ručni prtljag se smešta u pregradi iznad sedišta, dok lični prtljag ide uz putnika, ili ispod sedišta. Dozvoljene dimenzije ličnog predmeta iznose 15x41x33cm. Pod ličnim predmetima se podrazumevaju predmeti kao što su lap top torba, akten tašna, torba za kameru i slično.

Predati prtljag

Predati prtljag na letovima ove avio kompanije se doplaćuje.

Predati

Dozvoljeni prtljag

Putnici mogu dokupiti od 2 do 4 prtljaga. Koliko se prtljaga može dokupiti takođe zavisi od destinacije leta, tako da je to prva stvar koju treba proveriti.

U nekim situacijama je prtljag uključen u cenu. 

Na prvi prvi prtljag bez doplate imaju putnici sa sledećim kvalifikacijama:

 • Premium, EconoFlex i Biznis putnici
 • Silver, Gold ili Platinum članovi programa lojalnosti
 • putnici koji su vlasnici WestJet RBC World Elite Mastercard kartice

Na drugi komad prtljaga imaju pravo putnici Premium i Biznis klase, Silver, Gold ili Platinum članovi programa lojalnosti ove avio kompanije. Na treći komad prtljaga  i više imaju pravo Platinum članovi programa lojalnosti.

Muzički instrumenti

Zavisno od veličine muzičkih instrumenata zavisi i sam prevoz.

Kao ručni prtljag


U kabinu, kao ručni prtljag se mogu prevoziti manji muzički instrumenti. Kao ručni prtljag se mogu prevoziti instrumenti koju mogu stati u pregradi iznad sedišta, ili ispod sedišta. Putnici koji prevoze instrument kao ručni prtljag imaju pravo da ponesu (pored njega) i jedan lični predmet.

Svi muzički instrumenti koji se ne mogu prevoziti u kabini se prevoze kao predati prtljag – koji se doplaćuje. Zavisno od dimenzija instrumenta se određuje kolika će doplata biti.

Nepravilnosti sa prtljagom

U slučaju da prtljag kasni, izgubljen je ili oštećen potrebno je prijaviti datu nepravilnost odmah po dolasku na aerodrom.

Nepravilnost sa prtljagom


Ukoliko prtljag kasni ili nije stigao na aerodrom, putnicima se savetuje da se odmah obrate zaposlenima na šalteru avio kompanije ili ih pozovu. Prtljag koji kasni se mora prijaviti najkasnije 21. dan od dana kad je avion sletio. Avio kompanija nudi novčanu nadoknadu putnicima koji čekaju da im se pronađe kofer.

Prtljag koji se ne pronađe u roku od 21. dan se smatra izgubljenim prtljagom, avio kompanija isplaćuje putniku odštetu. U slučaju da je sadržaj prtljaga oštećen, to je potrebno odmah prijaviti na šalteru, naknadno je moguće najkasnije 7 dana od preuzimanja istog. Zavisno od učinjene štete zavisi i iznos nadoknade.

Sportska oprema

Sportska oprema se prevozi kao predati prtljag, u prtljažniku aviona.

Sportska oprema


Sa obzirom da se prevozi kao prtljag, prevoz sportske se naplaćuje. Zavisno od vrste sportske opreme se i kreću cene. Na cenu može uticati više faktora – da li je u pitanju drugi komad predatog prtljaga, da li prekoračuje dozvoljene dimenzije, itd.

Neka od sportske opreme koja se može prevoziti:

 • bicikl
 • oprema za golf
 • hokej oprema
 • kajak
 • oprema za paintball
 • oprema za ronjenje
 • daska za surf
 • ronilačka oprema

Čekiranje WestJet

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na let

Online check-in

Check incheck-in

Online check in je moguć 24h pre leta. Najkasnije kada putnici mogu izvršiti čekiranje je 60 minuta pre polaska, a ukoliko je u pitanju internacionalni let, savetuje se čekiranje najkasnije 120 minuta pred let.  Za pojedine destinacije ne postoji opcija online čekiranja, već se putnici moraju čekirati na aerodromu.

Specijalni zahtevi na WestJet letovima

Specijalni zahevi koje možete uputiti kompaniji

Upoznajte se sa pravilima prevoza kućnih ljubimaca ili psa vodiča,  obrocima koje možete zatražiti, koja su pravila kada deca lete sama..

Prevoz kućnih ljubimaca

WestJet na svojim letovima prihvata prevoz ljubimaca u kabini i prtljažniku aviona. U kabini se mogu prevoziti psi, mačke i zečevi. U jednom transporteru se može prevoziti jedan kućni ljubimac. Transporter se smatra ličnim predmetom, koji ide u sklopu dozvoljenog ručnog prtljaga. Dozvoljene dimenzije transportera su 41x22x26cm, on mora biti  nepromočiv, mora biti dovoljno komforan kako bi se ljubimac u njemu mogu pomerati.

U prtljažniku aviona, kao predati prtljag, mogu se prevoziti psi, mačke, činčile, morsko prase, ježevi, i zečevi. Dozvoljene dimenzije transportera su 101x68x76cm, ukupne težine do 45kg.

Prevoz kućnih ljubimaca nije dozvoljen ka svim destinacijama, priikom planiranja puta je potrebno

Pas vodič

Avio kompanija podržava prevoz psa vodiča, bilo da je pas za emotivnu podršku ili za putnike sa fizičkim invaliditetom. Prevoz psa vodiča se ne naplaćuje, putnik može putovati sa jednim psom. Putnici moraju imati traženu dokumentaciju kako bi mogli leteti sa psom vodičem, takođe je poželjeno da o tome obaveste avio kompaniju 48h pred let.

Obroci na letu

Ponuda jela i pića na letu zavisi od klase leta, od tipa aviona, i od dužine leta. Putnici Ekonomske i Premimum klase na letovima od 1h do 4h imaju u ponudi razne vrste pića i grickalica. Na letovima dužim od 4h mogu izabrati neki od toplih obroka. Specijalni obroci se mogu zatražiti na internacionalnim letovima koji se izvode avionom Boeing 787. Putnici se mogu odlučiti izmedju 8 obroka: Dečiji obrok, obrok za dijabetičare, bezglutenska jela, Hindu i Košer obrok, veganski obrok, jela bez laktoze i muslimanski obrok.

Putnike Biznis klase će dočekati šampanjac, širok izbor kanadskih vina kao i ostalih pića. Dine anytime servis, na internacionalnim letovima, omogućava putnicima Biznis klase da biraju restoranske obroke sa datog menija, kada kod požele. Biznis putnicima je takođe dostupno 8 specijalnih obroka.

Nepraćena deca

Ova avio kompanija nudi uslugu ‘Nepraćena deca’ svim putnicima koji imaju od 8 do 17 godina, a putuju bez odrasle osobe. Deca ispod 5 godina moraju putovati sa roditeljima ili osobom koja ima minimum 16 godina.  Za decu koja su napunila 12 godina ova usluga je opcionalna, dok za decu koja putuju sama a imaju od 8 do 17 godina je obavezna. Deca koja koriste ovu uslugu trebaju biti na aerodromu minimum 90 minuta pre leta, kako bi se obavila sva papirologija vezana za let.

Avio kompanija nije u mogućnosti da ovu uslugu obezbedi za decu koja su slepa, gluva ili im je potreban pas vodič na letu.

Trudnice na letu

Putnicama čija trudnoća je duža od 36. nedelja se savetuje da pre planiranja putovanja konsultuju sa svojim lekarom. Takođe se savetuje putnicama da uzmu još jedno sedište kako bi im put prošao što komfornije. Ukoliko putnica hoće da putuje sa bebom koja je mlađa od 8 dana, potrebno je medicinsko uverenje od strane lekara, kojim se utvrđuje da novorođenče može leteti.

Aerodromi sa kojih leti WestJet

Aerodromi sa kojih poleće i sleće avio kompanija

Tarife za WestJet avio karte

Vrste tarifa

Prema svojim potrebama birajte tarifu po želji. U zavisnosti od odabrane tarife varira i sama ponuda, a pre nego što se odlučite pogledajte šta koja nudi.

Basic

Econo

Econo Flex

Premium

Premium Flex

Business

Business Flex

Ručni prtljag
Ručni prtljag napomena
NeRučni prtljag napomenaNeRučni prtljag napomenaNeRučni prtljag napomenaNeRučni prtljag napomenaNeRučni prtljag napomenaNeRučni prtljag napomena
Predati prtljag
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagNeNeNeDaDaDaDa
Karta
PromenaNeDoplataDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaDaDa
RefundacijaNeDoplataDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaDaDa
Promena u višu klasuDaDaDaDaDaDaDa
Sakupljanje miljaDaDaDaDaDaDaDa
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaNeDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
ObrokDoplataDoplataDaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
Čekiranje
Online Check-inDaDaDaDaDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDaDaDaDaDa
Prioritetno čekiranjeNeNeNeDaDaDaDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeNeDaNeDaDa
Prioritetno ukrcavanjeNeNeNeDaDaDaDa
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNeNeNeNeNe
Pristup salonuNeNeNeNeDaDaDa

WestJet avio kompanija

O nama

IATA: WS

Hub-ovi: Pirson Vankuver Kaljari Elmas

Frequent Flyer: WestJet Rewards

WestJet je niskobudžetna avio kompanija iz Kanade. Ima preko 85 redovnih destinacija i dodatne čarter letove. Svi polasci su unutar Meksika, Centralne Amerike, Evrope i Kanade. WestJet je druga najveća avio kompanija Kanade, odmah nakon nacionalnog avio prevoznika Air Canada-e. Tokom 2018. godine ova kompanija je prevezla preko 26 miliona putnika. Prvi let obavljen je februara 1996 godine, a nakon toga neprestano se širi i razvija.


Flota WestJet

Upoznajte flotu ove avio kompanije

Kanadski niskobudžetni avio prevoznik poseduje veliku flotu različitih tipova aviona. Otvorite ovu sliku i pogledajte kako izgleda najpoznatiji avion WestJet-a ukrašen Diznijevim junacima.

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Jelena Seratlic

ssss

imaju jeftine avio karte

4 godine ago

Review WestJet.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *