Popularne Jet2.com Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite direktno da putujete avio kompanijom Jet2.com

Alikante

Prestonica Kosta Blanke

od 339€

Almerija

Najsunčanija metropola Španije

od 999€

Amsterdam

Grad sloboda

od 90€

Antalija

Prestonica turske rivijere

od 224€

Barselona

Upoznajte prestonicu Katalonije

od 202€

Belfast

Prestonica Severne Irske

od 321€

Berlin

Grad sa sto lica

od 15€

Birmingem

‘Grad sa hiljadu zanata’

od 333€

Bodrum

Najlepše tursko letovalište

od 249€

Budimpešta

Prestonica Panonije

od 158€

Burgas

Crnomorska metropola

od 219€

Kopenhagen

U poseti gradu bajki

od 240€

Ostale Destinacije

Klase u Jet2.com avionu

Saznajte o dostupnoj klasi na Jet2.com letu

Ekonomska klasa

Ekonomska klasa avio kompanije Jet2.com pruža putnicima odličnu uslugu po ekonomičnim cenama. Dozvoljena količina besplatnog ručnog prtljaga je 10kg, dozvoljena količina predatog prtljaga je 22kg i doplaćuje se.

Karakteristike ekonomske klase:

 • sedišta se dodeljuju pre prijave na letu
 • minimalna doplata za omiljeno sedište
 • opcija izbora sedište sa više prostora za noge
 • izbor od 11 ukusnih obroka za odrasle i 4 obroka za decu
 • različita ponuda kafa, bezalkoholnih i alkoholnih pića, dezerti
 • opcija poručivanja šampanjca tokom leta za različite proslave
 • kupovina tokom leta: parfema, kozmetike, nakita, suvenira

Prtljag na Jet2.com letu

Saznajte o dozvoljenim količinama prtljaga na Jet2.com

Ručni prtljag

Ručni prtljag je potrebno smestiti u pregratku iznad glave. Na letu je dozvoljeno poneti i jedan mali lični predmet.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Tečnost


Mali lični predmet može biti: ženska tašna, lap top torba, proizvodi kupljeni u duty free shopu na aerodromu koje je potrebno smestiti ispod sedišta.

U okviru ručnog prtljaga dozvoljeno je poneti gelove i tečnosti u bočicama po 100ml, maksimalne zapremine 1l spakovane u providnoj kesi. Ukoliko zapremina premašuje 1l, gelovi i bočice moraju se preneti u predatom prtljagu.

Predati prtljag

Predati prtljag nije uključen u cenu karte već se može poneti uz doplatu na letovima avio kompanije Jet2.com.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Ukupno se mogu poneti 3 torbe po 22kg. Predati prtljag moguće je platiti 50% jeftinije preko interneta u odnosu na kupovinu na aerodromu.

Sklopiva dečja kolica i sedišta maksimalne težine do 10kg se mogu besplatno poneti na let ukoliko postoji raspoloživog slobodnog mesta u prtljažniku aviona.

Višak prtljaga

Na letovima aviokompanije Jet2.com dozvoljeno je poneti 3 prtljaga po 22kg. Svaki prtljag koji prelazi dozvoljenu kilažu podleže naplati.

Višak prtljaga


Doplata za višak prtljaga iznosi 14eur po kilogramu. Prtljag ne sme biti teži od 32kg.

Ukoliko na dan poletanja putnik želi da prijavi dodatan predmet, potrebno je da da doplati 52eur zajedno sa doplatom za višak prtljaga.

Višak prtljaga je moguće doplatiti preko interneta, znatno jeftinije nego na aerodromu na dan poletanja.

Sportska oprema

Sportsku opremu dozvoljeno je poneti na letovima aviokompanije Jet2.com uz određenu doplatu.

Sportska oprema


Vrste sportske opreme koju možete poneti:

 • oprema za golf
 • oprema za ronjenje
 • oprema za skijanje i snoubord

Prtljažnik aviona je ograničen, pa aviokompanija nije u mogućnosti da prihvati prevoz sportske opreme ako nije prethodno napravljena rezervacija.

Maksimalna težina sportske opreme iznosi 22kg, izuzev bicikla sa maksimalnom težinom 32kg, koji mora biti upakovan u posebnoj kutiji sa skinutim pedalama.

Muzički instrumenti

Muzičke instrumenate je moguće poneti besplatno kao deo ručnog prtljaga, uz doplatu kao predati prtljag ili u kabini na dodatnom sedištu koje je potrebno ranije rezervisati uz doplatu.

Na dodatnom sedištu


Muzičke instrumente koji se prevoze u sklopu predatog prtljaga potrebno je propisno zapakovati i zaštiti. Doplata iznosi 35eur. Maksimalna težina iznosi 22kg, u slučaju da je instrument veći vrši se doplata po principu viška prtljaga.

Kabasti muzički instrumenti kao što su gitara i violončelo mogu se prevoziti u kabini na dodatnom sedištu uz određenu doplatu. Muzički instrument ne sme biti teži od 65kg, potrebno je da bude pričvršćen u sedištu.

Zabranjeni predmeti

Neki predmeti su zabranjeni na letu Jet2.com ili je njihova upotreba ograničena jer mogu predstavljati rizik za sigurnost putnika i osoblja na letu.

Litijum baterija


Zabranjeno


Lista zabranjenih predmeta:

 • hoverbord
 • sportsko i lovačko oružje
 • pištolji, puške, noževi, makaze, imitacija oružja
 • mine, detonatori, fuzeri, vatrometi i ostala pirotehnička sredstva
 • biber sprej i ostala sredstva za omamljivanje
 • diplomatske torbe

Lista predmeta koji su dozvoljneni na letu po određenim merama:

 • električne cigarete
 • litijumske baterije za elektronske uređaje
 • cilindri za gas
 • toksične, zapaljive i korozivne materije

Izgubljeni i oštećeni prtljag

Ukoliko prtljag kasni, izgubljen je ili oštećen potrebno je prijaviti na šalteru aerodroma u što kraćem vremenskom roku, popuniti izveštaj kako bi aviokompanija mogla da proceni i nadoknadi nastalu štetu.

Izgubljeni prtljag


Oštećeni prtljag


Prtljag koji kasni/ Izgubljeni prtljag putnik dobija referentni broj sa kojim prati status prtljaga preko interneta. Ukoliko prtljag kasni, nakon pronalaska aviokompanija će ga dostaviti na kućnu adresu putnika. U slučaju da se prtljag ne pronađe u roku od 5 dana, centralna služba za prtljag će biti odgovorna za pronalaženje istog.

Oštećeni prtljag: Aviokompanija ne preuzima odgovornost na oštećenja nastala usled habanja predmeta koja se nalaze unutar prtljaga ili ukoliko je kofer lošeg kvaliteta. Ako aviokompanija proceni da je kofer znatno oštećen tokom leta, putnik će dobiti novi kofer besplatno.

Čekiranje Jet2.com

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na Jet2.com

Online check-in

Za prijavu na let avio kompanije Jet2.com putem interneta potrebno je uneti prezime, tačno kao u pasošu, broj karte ili rezervacije, potom odštampati boarding kartu. Prilikom čekiranja putnik ima mogućnost da izabere sedište. Prijava za let je dostupna 28 dana pre poletanja.

Jet2.com čekiranje avio karte

Na let se možete prijaviti i na aerodromu. Potrebno je da imate putni dokument kod sebe (pasoš ili ličnu kartu), kao i elektronsku kartu. Proverite svakako pre leta, da li je čekiranje na aerodromu besplatno kako bi ste izbegli dodatne nepotrebne troškove.

Specijalni zahtevi na Jet2.com letovima

Specijalni zahevi koje možete uputiti aviokompaniji Jet2.com

U nastavku su napisana pravila kompanije za slučaj da želite dete samo da pošaljete na put. Ukoliko postoje putnici sa posebnim potrebama zahtev za dodatnom asistenscijom možete da nam pošaljete na mail, kao i obaveštenje da li možd sa njim putuje pas vodič.

Deca i bebe na letu

Na letovima Jet2.com bebe sede u krilu roditelja ili staratelja i mogu da lete 14 dana nakon rođenja. Dozvoljeno je besplatno poneti sklopiva kolica ili dečje auto sedište sa ukupnom težinom 10kg. Prekomerna težina biće naplaćena.

Zbog bezbednosti tokom leta aviokompanija zadržava pravo da odbije dozvolu za korišćenje određenih vrsta dečijih sedišta. U tom slučaju beba će biti u krilu roditelja.

Deca starija od 2 godine plaćaju kartu kao odrasli putnici, imaju posebno sedište tokom leta. Aviokompanija zahteva maksimalnu odgovornost roditelja ili staratelja za bezbednost dece tokom leta.

Nepraćena deca

Na letovima Jet2.com potrebno je rezervisati uslugu za nepraćenu decu koja su starija od 14. godina. Deca mlađa od 14. godina mogu putovati samo ako su u pratnji osobe starije od 16 ili više godina koja će preuzeti punu odgovornost za njih tokom leta.

Tokom leta detetu se pruža asistencija prilikom prolaska kroz gejt, ukrcavanja u avionu i preuzimanja prtljaga. Aviokompaniji je potrebno dostaviti pasoš, ovlašćenje roditelja ili staratelja za putovanje deteta, kontakt podatke osobe koja će dovesti dete na aerodrom polaska i osobi koja će sačekati dete na aerodromu prilikom dolaska.

Trudnice na letu

Na letovima Jet2.com trudnice koje imaju normalnu trudnoću kao i trudnice sa višepolnom trudnoćom bez prethodnih komplikacija mogu da lete nesmetano do 27. nedelje.

Trudnice koje imaju trudnoću od 28. do 35. nedelje ili trudnice sa višepolnom trudnoćom od 28. do 33. nedelje mogu da lete ako aviokompaniji dostave overeni lekarski obrazac koji ne sme biti stariji od 7 dana od odlaska, odnosno 16 dana od povratka.

Putovanje trudnicama ja zabranjeno posle 36. nedelje trudnoće, odnosno 34. nedelje ako je u pitanju višepolna trudnoća.

Kućni ljubimci

Psi vodiči putuju bez doplate na letovima Jet2.com.  Potrebno je obavestiti aviokompaniju unapred o putovanju sa psom vodičem.

Psi vodiči smeštaju se u putničkoj kabini pored putnikovih nogu na povocu.  Potrebno je da imaju mikročip, da su uredno vakcinisani kao i da poseduju sertifikat da su dresirani.

Neophodni su kao asistencija tokom leta ili kao emocionalna pomoć putnicima sa drugim vrstama zdravstvenih problema.

Putnici sa invaliditetom

Na letovima aviokompanije Jet2.com potrebno je obavestiti 48h unapred o vrsti asistencije koja je potrebna tokom leta.

Na letu je dozvoljeno poneti dva pomagala besplatno. Pomagala je potrebno prijaviti na letu i predati osoblju prilikom ulaska u avionu.

Ako putnici koriste električna invalidska kolica potrebno je da dostave podatke vezane za: tip baterije, broj baterija za kolica, broj rezervnih baterija, težina i dimenzije kolica.

Baterije je neophodno isključiti, a polove izolovati tokom leta kako ne bi došlo do nepredviđenih sitiuacija. Ukoliko aviokompanija proceni da invalidska kolica nisu bezbedna, ima pravo da odbije prevoz.

Ekstra sedište

Na letovima avikompanije Jet2.com možete unapred rezervisati sedišta uz određenu doplatu. Ukoliko putnik ne rezerviše sedište, aviokompanija će mu dodeliti neko od slobodnih sedišta prilikom prijave na let.

Exit sedišta i sedišta sa više prostora za noge mogu biti dodeljena osobama starijim od 14 godina, ali njih ne mogu rezervisati trudnice, putnici sa invaliditetom kao i putnici sa određenim povredama.

Ekstra sedište za dodatnu udobnost ili za smeštanje muzičkog instrumenta možete unapred rezervisati u željenoj zoni.

Aerodromi sa kojih leti Jet2.com

Proverite sa kojih aerodroma leti Jet2.com

Jet2.com avio kompanija

O nama

jet2.com-avio-karteJet2.com je niskobudžetna aviokompanija koja leti na preko 216 destinacija širom Evrope. Čvorište aviokompanije je na aerodromu Belfast. Poleće i sa aerodroma: Leds Bradford, Mančester, Edinburg, Glazgov.


Poseduje flotu od 59 aviona. Četvrta je aviokompanija po veličini u Velikoj Britaniji.


Flota Jet2.com

Avioni kojima leti Jet2.com

U svojoj floti kompanija ima četiri aviona. Kliknite na naziv svakog od njih i informišite se o karakteristikama i kapacitetu.

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Adam

Imaju mnogo lepe stjuardese

5 godina ago

Review Jet2.com.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *