O aerodromu

Berlin Tegel (Otto Lilienthal) je glavni međunarodni aerodrom u Berlinu. Glavno je čvorište za avio kompanije kao što su EasyJet, Eurowings i Germania. Smešten je u Tegelu, na 8km severozapadno od Berlina.

Prepoznatljiv po svojoj heksagonalnoj glavnoj zgradi na otvorenom oko otvorenog kvadrata, što skraćuje razdaljinu od aviona do izlaza na terminal na 30m.

Kliknite ovde i pogledajte red letenja.

Osnovne informacije

ikona airport

TXL

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

C-Lounge – smešten je na unutrašnjoj strani, u području Šengen zone kod Terminala C. Otvoren je svakog dana od 06:30h do poslednjeg leta. Članovi lojaliti programa nekih od partnerskih kompanija i oni koji imaju priority pass imaju besplatan pristup, dok za korišćenje usluge salona se može kupiti propusnica na tri sata. Na raspolaganju su: tople i hladne grickalice, topli napici, bezalkoholna i alkoholna pića, wi fi, međunarodna štampa i časopisi, TV, posebna prostorija za pušače, terasa .

Conference & Business – veliki broj sala za konferenciju i sastanke opremljene najsavremenijom tehnologijom.

ikona naslovaWiFi

wifi

U svakom delu aerodroma postoji wi fi koji je besplatan.

ikona naslovaCheck In

check-in

Šalteri za prijavu na let – nalaze se na svih 5 terminala. Potrebna je lična karta, pasoš i avio karta. U zavisnosti od destinacije, potrebno je prijaviti se od 2 do 3 sata pre leta.

Interaktivni kiosk – može se prijaviti na let, odštampati karta za ukrcavanje.

Putem interneta – na web stranici avio kompanije, ili putem mobilne aplikacije. Potrebno je uneti ime i prezime, broj avio karte, ili kartice programa lojalnosti.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom Berlin Transfer Zona

Za transfer sa jednog leta na drugi potrebno je 45 minuta. Međutim, ukoliko je potrebno proći siguronosne kontrole potrebno je više vremena. Na aerodromu se nalazi 5 terminala: A, B, C, D i E.

Terminal A i B – nalaze se u sklopu glavne zgrade heksagonalnog oblika. U unutrašnjosti se nalaze parking, taxi i autobuska stajališta. Terminal A je namenjen za letove ka evropskim destinacijama.

Terminal C – služi kao tranzitna zona.

Terminal D – jedini deo aerodroma koji radi čitavu noć.

Terminal E – deo za dolaske.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Berlin Transport

  • The TXL JetExpressBus – najbrži način da se dođe do centra grada. Linija ide do glavne železničke stanice, metro stanice i centra grada. Stajališta se nalaze ispred Terminala A i B.
  • Taxi – vozila se nalaze u unutrašnjem delu Terminala A, i ispred terminala C i E. Cena vožnje su po utvrđenoj tarifi. Ukoliko je u pitanju vožnja do daljih destinacija, postoje dodatne naplate za dodatni prtljag, veći broj putnika i slično.
  • Rent-a car – vozila su smeštena na donjem spratu kod Terminala E i parking zone P2. Na nekom od šaltera različitih rent-a car agencija se može iznajmiti auto.
  • Carsharing –  operateri kod kojih putnici mogu deliti vožnju. Nalaze se na parking zoni P2.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom Berlin-Tegel ima oko 2500 parking mesta smeštenih blizu terminala. Pored višenamenskog parkinga postoji i parking  za kratkotrajnio zadržavanje i parking zona na prizemlju. Parking za osobe sa invaliditetom je smešten u zoni PK, P2 i P5.

PK zona – nalaze se dve P1 i P2 parking garaže. Namenjen je za kratkotrajno zadržavanje.

P5 zona – na prizemlju i višespratni parking kod terminala C. U pitanju je višenamenski parking.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Na aerodromu se nalazi veliki broj kafića, restorana, bistroa, kioska sa štampom, butika i radnji sa kozmetičkim proizvodima.

  • Menjačnice
  • Pošta – nalazi se na Terminalu A
  • Služba prve pomoći – na Terminalu B, naspram kontrolnih šaltera
  • Napcabs – kabine za spavanje koje se mogu iznajmiti na sat. Nalaze se na Terminalu B, treći sprat
  • igraonica za decu na Terminalu C

 

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Objekti za putnike sa invaliditetom uključuju rampe za invalidska kolica, liftove, i posebno opremljene sanitarne prostorije. Parking mesta se nalaze u parkirnim garažama P2 i P5. Putnicima kojima je potrebna pomoć i asistencija na aerodromu, potrebno je obavestiti avio kompaniju ili službe aerodroma najmanje 48h pre leta.

ikona naslovaMapa aerodroma

Berlin Tegel mapa

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bratislava

Izuzetno cist aerodrom

5 godina ago

Review Tegel Berlin.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *