O aerodromu

Međunarodni aerodrom Čampino (Ciampino) je drugi aerodrom po veličini u Rimu nakon aerodroma Fiumicino “Leonardo da Vinci”. Otvoren je davne 1916 godine i predstavlja jedan od najstarijih aerodroma koji su i dalje u funkciji. Nalazi se svega 12km jugoistočno od centra Rima.

Red letenja aerodroma Čampino

Veoma je bitno čvorište za dosta niskobzdžetnih avio kompanija, posebno za Ryanair.

Da vidite red letenja kliknite ovde. Kada pronađete let koji vam odgovara možete online kupiti avio karte.

Osnovne informacije

ikona airport

CIA

ikona money

EUR

ikona naslovaWiFi

internet logo

Postoji internet na aerodromu koji pokriva svaki njegov kutak. Putnici i posetioci moraju platiti kako bi surfovali internetom. Takođe, na aerodromu se nalaze i internet kiosci koji se nalaze na više lokacija.

ikona naslovaCheck In

kiampino-cekiranje

Generalno, savetuje se da putnici dođu 2h pre leta kako bi se na vreme prijavili na let.

Ukoliko su se putnici prijavili online, na web stranici određene avio kompanije, potrebno je da odštampaju kartu za ukrcavanje.

ikona naslovaTransfer Zona

kiampino-transfer

Aerodrom se sastoji od jednog putničkog terminala koji je na jednom nivou. Podeljen je na dolaske i odlaske.

Deo za odlaske se sastoji od 31 check in šaltera i 16 kapija. Deo za dolaske ima poseban ulaz i sastoji se od nekolicine uslužnih šaltera.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

kiampino-transport

Postoji više mogućnosti prevoza od aerodroma do centra grada:

AutobusTerravision autobusi saobraćaju od aerodroma do Rome Tranini železničke stanice u centru grada. Poklapaju se sa letovima devet avio kompanija. Vreme putovanja je 55 minuta, a cena karte 4€. Postoje i autobusi koji saobraćaju svakih 40 minuta do Anagnmina Metro stanice. Od metro stanice do centra grada su polasci svakih 10 minuta. Takođe, postoji i opcija transporta do aerodroma Fiumicino svakih 45 minuta.  Svakako postoji ograničen broj konekcija svakog dana.

VozLeonardo Express vozovi polaze sa aerodroma svakih 15 do 20 minuta. Saobraćaju do Rome Termini stanice gde je vreme putovanja oko 15 minuta, a cena karte 5€.

Transport kolima

Taxi – vozila se nalaze naspram dela za dolaske. Preporučuju se autorizovana taksi vozila. Potrebno je od 35 do 50 minuta do centra Rima, u zavisnosti od saobraćaja. Cena se kreće od 30 do 40€.

Rent-a car – nekoliko operatera se nalazi na aerodromu. Kancelarije su im smeštene u blizini parkinga P8.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Nekoliko parking zona se nalazi svega par minuta hoda od terminala. Cena zavisi od toga da li je u pitanju kratkoročni ili dugoročni parkirng.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Mnogo radnji i butika poznatih brendova, parfema, kozmetike, tradicionalnih proizvoda i sl. se nalazi na aerodromu. Putnici mogu takođe uživati u nekom od restorana, kafića, barova … U ponudi su i:

  • menjačnice i bankomati – u delu za odlaske i dolaske
  • dve banke – u delu za odlaske
  • služba hitne pomoći – 24h dnevno na raspolaganju
  • multifunkcionalna prostorija – za poslovne sastanke i konferencije
  • apoteka

ikona naslovaLica sa invaliditetom

kiampino-hendikepirani

Putnici sa invaliditetom mogu zatražiti asiostenciju i pomoć. Potrebno je samo obavestiti na vreme. Obično, do 48h pre leta.

Aerodrom je prilagođen potrebama osoba sa invaliditetom i pristupačan je u potpunosti, sa rampama, liftovima i adaptiranim toaletima. Postoje i rezervisana parking mesta kao i invalidska kolica koja se mogu zatražiti.

ikona naslovaMapa aerodroma

mapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Stanisic

Marko

Prošle godine smo leteli sa Ryanair do Rima. Aerodrom je mali ali dobro organzovan. Nema salona ali ih mogu zameniti kafići i restorani koji imaju dobru ponudi. Odlična stvar je što je parking veoma blizu.

5 godina ago

Review Čampino Rim.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *