Popularne Fastjet Destinacije

Izaberite destinaciju gde želite da putujete

Posetite Harare i Johanezburg, upoznajte duh i kulturu afričkog kontinenta. Opustite se u sunčanim metropolama, fantastičnom koloritu pejzaža, posetite zanimljiva mesta i upoznajte se bogatom tradicijom i istorijom.

U okviru Zimbabvea obavljaju se i letovi Harare-Viktorijini Vodopadi, kao i Harare-Bulavajo.

Harare

Prestonica Zimbabvea

od 888€

Johanezburg

Grad zlata

od 418€

Klase u Fastjet avionu

Karakteristike putničke klase

Uživajte u pogodnostima jedinstvene ekonomske klase (kliknite na ovaj link i pogledajte kratak video materijal), kao i udobnim sedištima uz ukusne sendviče i grickalice.

Ekonomska klasa

U okviru jedinstvene ekonomske klase možete poneti 7kg ručnog prtljaga i 23kg predatog prtljaga besplatno. Izborom fleksi tarife, putnik može besplatno poneti 2x23kg predatog prtljaga.

Ostale karakteristike:

 • udobna i postavljena sedišta sa funkcijom nagiba
 • iznad sedišta su dugmad za podešavanje klime i količine osvetljenja
 • piće i sendviči se služe tokom leta
 • dostupni su magazini i novine

Prtljag na Fastjet letu

Saznajte o dozvoljenim količinama prtljaga

Besplatna količina predatog prtljaga zavisi od uslova avionske karte. Izborom fleksibilne tarife putnik može poneti više prtljaga u odnosu na osnovu tarifu.

Ručni prtljag

Ručni prtljag dozvoljeno je smestiti u pregratku iznad glave. Dozvoljene dimenzije ručnog prtljaga iznose 55x35x20cm.

Ručni

Dozvoljeni prtljag

Putnik može poneti manju ručnu torbu ili lap top dimenzija 40x30x15cm koje je potrebno smestiti ispod sedišta ispred putnika. Na letu je dozvoljeno poneti i hranu za bebu koje se može koristiti tokom leta.

Predati prtljag

Dozvoljena količina predatog prtjaga zavisi od uslova avionske karte, odnosno od izabrane tarife.

Value Flyer

Dozvoljeni prtljag

Flexi Flyer

Dozvoljeni prtljag

Na letu je dozvoljeno poneti dečja sklopiva kolica i dva ortopedska pomagala besplatno. Ortopedska pomagala uključuju: štapovi i štake za hodanje, sklopiva invalidska kolica, medicinska pomagala za pokretljivost.

Višak prtljaga

Prtljag koji premašuje navedene dimenzije i težinu podleže doplati. Maksimalna dozvoljena težina prtljaga po komadu je 32kg.

Višak prtljaga


Višak predatog prtljaga moguće je doplatiti po jeftinijim cenama preko interneta u odnosu na aerodromske cene.

Dodatan komad prtljaga moguće je dokupiti 3h pre poletanja preko interenta jeftinije u odnosu na plaćanje pre poletanja na aerodromu.

Sportska oprema

Sportsku opremu dozvoljeno je poneti u okviru besplatne količine predatog prtljaga. Ukoliko sportska oprema premašuje dozvoljenu besplatnu količinu, podleže doplati.

Sportska oprema


Spisak dozvoljene sportske opreme na letu: bickl, golf oprema, surfbord oprema, oprema za jedrenje na vetru i za kite, oprema za ribolov i pecanje. Sportsku opremu je potrebno zapakovati u čvrstoj kutiji.

Doplatu je potrebno izvršiti ukoliko sportska oprema premašuje 23kg ili 2x23kg shodno izabranoj tarifi. U tom slučaju potrebno je dokupiti dodatnu torbu preko interneta ili direktno na aerodromu.

Muzički instrumenti

Muzički instrumenti mogu se prevoziti u sklopu predatog prtljaga u okviru besplatne dozvoljene težine.

U sklopu predatog prtljaga


Ukoliko je težina muzičkog instrumenta veća od 23kg podleže posebnoj doplati. Muzičke instrumente potrebno je zapakovati u čvrstoj kutiji, u suprotnom neće biti prihvaćeni na letu.

Zabranjeni predmeti

Zbog bezbednosti i sigurnosti putnika aviokompanija FastJet zabranjuje unos određenih predmeta i materija na letu.

Litijum baterija

Tečnost

Spisak zabranjenih materija i predmeta:

 • tečni kiseonik i generatori kiseonika
 • omamljivači: tizer, biber sprej
 • diplomatske torbe
 • invalidska kolica koja imaju akumulator
 • upaljač i šibice
 • ekspolozivi, zapaljive materije i uređaji
 • hemijske i otrovne materije
 • hoverbord i segvej

Tečnosti, aerosoli i gelove dozvoljeno je poneti u ambalaži od po 100ml, maksimalne zapremine 1l. Potrebno ih je zapakovati u providnoj vrećici dimenzija 20x20cm.

Sportske puške, pištolje, noževe, mačeve dozvoljeno je poneti u sklopu predatog prtljaga, u ručnom prtljagu prevoz istih je zabranjen.

Čekiranje Fastjet

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje

Online check-in

Check in

Za prijavu na let avio kompanije Fastjet putem interneta potrebno je uneti prezime, tačno kao u pasošu, broj karte ili rezervacije. Nakon čekiranja, potrebno je odštampati boarding kartu. Prijava za online čekiranje se otvara 48h pre poletanja, zatvara se 30min pre poletanja.

Specijalni zahtevi na Fastjet letovima

Specijalni zahevi koje možete uputiti aviokompaniji

Putnici mogu poslati različite specijalne zahteve kako bi za vreme leta imali maksimalnu sigurnost i udobnost. Postoje različiti specijalni zahtevi: za nepraćenu decu, za putovanje sa psom vodičem…

Trudnice na letu

Trudnice sa jednopolnom trudnoćom mogu da lete nesmetano do kraja 35. nedelje trudnoće. Aviokompanija savetuje da se putnica pre leta konsultuje sa lekarom.

Trudnice sa višepolnom trudnoćom mogu da lete do kraja 32. nedelje trudnoće. Pre putovanja potrebno je posavetovati se sa lekarom.

Nakon 28. nedelje potrebno je da trudnica poseduje odobrenje od lekara ili babice u kome je naveden termin trudnoće, zdravstvno stanje trudnice i termin porođaja. U suprotnom aviokompanija ne dozvoljava ukrcavanje na letu.

Deca i bebe na letu

Bebe do 2. godine sede u krilu roditelja ili staratelja za vreme leta. Po putniku je dozvoljena jedna beba. Zbog sigurnosnih razloga putnicima sa bebom nije dozvoljeno da sede u exit sedištima.

Uz ručni prtljag, putnik može poneti malu torbu koja sadrži pelene i hranu za bebe. Dozvoljeno je besplatno poneti dečija kolica koja će nakon čekiranja biti smeštene u prtljažniku aviona.

Deca od 2. do 12. godine sede u posebnom sedištu u pratnji roditelja ili staratelja. Mogu poneti istu količinu predatog prtljaga kao i odrasle osobe.

Nepraćena deca

Na letovima aviokompanije Fastjet moguća je usluga nepraćenog deteta za decu uzrasta od 12. do 15. godina koja putuju bez pratnje roditelja ili staratelja.

Aviokompaniji je potrebno dostaviti ovlašćenje-pristanak roditelja ili staratelja za putovanje deteta u vidu pisma ili izjave za putovanje na domaćim letovima kao i na letovima u okviru Afrike. 

Potrebno je dostaviti i kontakt podatke osobe koja će dovesti dete na aerodrom polaska i osobi koja će sačekati dete na aerodromu prilikom dolaska.

Putnici sa invaliditetom

Putnici kojima je potrebna specijalna asistencija za vreme leta- potrebno je da aviokompaniji pošalju zahtev unapred. Ukoliko putnik putuje u invalidskim kolicima potrebno je da navede dimenziju u težinu invalidskih kolica.

Ako putnik putuje sa električnim kolicima- potrebno je da prethodno navede vrstu i dimenzije baterija. Baterije je potrebno isključiti, polove izolovati.

Putnicima sa oštečenim vidim i sluhom potrebna je specijalna asistencija prilikom prijave na letu, predavanja prtljaga, prolaska kroz gejt i ukrcavanja. Treba unapred obavestiti aviokompaniju- tako što se naznači koja vrsta asistencije je potrebna i dostave se lični podaci.

Pas vodič

Putovanje u pratnji psa vodiča je besplatno. Psa vodiča potrebno je smestiti u putničkoj kabini, pored putnikovih nogu i na povocu. Dozvoljeni su samo na domaćim letovima.

Putnici sa oštećenim vidom i sluhom mogu zatražiti pomoć i asistenciju od osoblja avio kompanije i aerodroma.

Potrebno je da ima identifikacioni pojas ili udicu, i da sedi pored putnikovih nogu. Putnik takođe mora imati sertifikat da je pas prošao obuku kao i neophodna dokumenta.

Aerodromi sa kojih leti Fastjet

Proverite sa kojih aerodroma leti avio kompanija

Tarife za Fastjet avio karte

U zavisnosti od potreba, dužine leta, prtljaga odaberite koji tip avio karte je najbolji za vas

Možete izabarati osnovnu tarifu u okviru koje imate ručni i predati prtljag, kao i lagani obrok. Izborom fleksi tarife, možete poneti više predatog prtljaga, imate mogućnost na prioritetnu prijavu na letu, ukrcavanje i korišćenje brze trake.

Value Flyer

Flexi Flyer

Ručni prtljag
7
7
Predati prtljag
23
23
23
Prioritetni prtljagNeDa
Karta
PromenaDoplataDa
RefundacijaNeNe
Promena u višu klasuDoplataNe
Sakupljanje miljaNeNe
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaDaDa
ObrokDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
Čekiranje
Online Check-inDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDa
Prioritetno čekiranjeNeDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeDa
Prioritetno ukrcavanjeNeDa
Doček i asistencija na aerodromuNeDa
Pristup salonuNeDa

Fastjet avio kompanija

O nama

Fastjet je od strane Skytrax proglašena je za najbolju low cost avio kompaniju na tlu Afrike. Najprometniji let između Zimbabvea i Južne Afrike je Harare-Johanezburg.


avio-kompanija-Fastjet


Aviokompanija ima promet od 3.5 miliona domaćih i inostranih putnika. Fastjet je pouzdana, pristupačna i efikasna aviokompanija koja pruža odličnu uslugu putnicima.


Flota Fastjet

Avioni kojima saobraća avio kompanija

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Ulemi Sara

Posecujem redovno Afriku- letim Fastjetom do Viktorijinih Vodopada gde je priroda savrsena. Sto se tice aviona i osoblja- sve pohvale za ljubaznost i paznju.

4 godine ago

Review Fastjet.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.