Popularne Vueling Airlines Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite direktno putovati sa avio kompanijom Vueling Airlines

Po najpovoljnijim cenama kupite povratne avio karte za direktan let Beograd Barselona. Letovi su sezonski i mogu se kupiti karte sa i bez predatog prtljaga.

Alžir

Grad belih fasada

od 269€

Alikante

Prestonica Kosta Blanke

od 339€

Amsterdam

Grad sloboda

od 90€

Atina

Kolevka demokartije

od 99€

Barselona

Upoznajte prestonicu Katalonije

od 202€

Bari

Velika luka i studentski grad

od 139€

Bejrut

U poseti 'Parizu Istoka'

od 379€

Beograd

Prestonica na Dunavu i Savi

od 99€

Bergen

Prelepa luka Skandinavije

od 429€

Bilbao

Prestonica Baskije

od 221€

Bolonja

Upoznajte univerzitetski centar Evrope

od 28€

Bordo

Prestonica vina

od 215€

Ostale Destinacije do kojih leti Vueling Airlines iz Beograda

Klase u Vueling Airlines avionu

Upoznajte karakteristike jedinstvene klase na Vueling Airlines letovima

Ekonomska klasa

Vueling Airlines, kao nisko-budžetna avio kompanija nema različite klase putovanja već jednu koja uključuje uslugu prevoza a sve dodatne usluge se doplaćuju. Hrana i piće nisu uključeni u cenu karte, kao ni sedište po izboru.

Putnici imaju pravo na ručni prtljag 1x10kg, dimenzija 55x40x20cm, i manju dodatnu torbu dimenzija 35x20x20cm. Ručni prtljag se smešta u predgradak iznad glave dok dodatna torba ispod sedišta ispred putnika.

Predati prtljag na Basic tarifi nije uključen dok na Optima se mogu poneti 1x23kg, i na Excellence 2x23kg.

Prtljag na Vueling Airlines letu

U nastavku se možete informisati koji tipovi prtljaga su dozvoljeni na Vueling Airlines letovima

Ručni

Na letovima avio kompanije Vueling Airlines putnici mogu poneti ručni prtljag koji mora odgovarati propisanim dimenzijama i težini. U slučaju prekoračenja podleže naplati. Ručni prtljag se smešta u predgradak iznad glave dok se, u slučajevima manjeg kapaciteta aviona, smešta u prtljažnik bez naplate.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Tečnost


Putnici koji putuju Excellence tarifom imaju pravo na 1x14kg.

Takođe,  može se poneti manja dodatna torba dimenzija 35x20x20m (ručna torba, ženska tašna, akten torba i slično). Dodatna torba, kao i kesa sa bescarinskom robom moraju stati ispod sedišta ispred putnika.

Ukoliko se putuje sa bebom, sve neophodne stvari se mogu spakovati u ručni prtljag.

Tečnost: prevozi se u malim plastičnim posudama do 100ml, u kesi kapacititeta do 1l.

Predati

Količina predatog prtljaga na letovima Vueling Airlines varira u zavisnosti od kupljene tarife. Unutar Basic tarife predati prtljag nije uključen u cenu karte, dok u sledećim jeste:

Optima

Dozvoljeni prtljag

Premium

Dozvoljeni prtljag

Svaki putnik može dokupiti do 3 komada predatog prtljaga koji ne sme težiti preko 23kg. U slučaju prekoračenja težine, podleže naplati po određenoj ceni za svaki dodatni kilogram.

Maksimalna težina prtljaga je 32kg.

Muzički instrumenti

Muzički instrumenti se na letovima avio kompanije Vueling Airlines tretiraju kao specijalni prtljag. Moraju biti propisno spakovani, u tvrdoj kutiji kako bi se izbegla oštećenja.

Dodatno sedište

Može se poneti samo jedan predmet muzičke opreme kao predati specijalni prtljag. Ukoliko se oprema sastoji od 2 ili više delova i spakovani su u posebnim torbama ili kutijama, potrebno je prijaviti drugi predmet na aerodromu na šalteru za prijavu na let ili pozivom u Korisnički centar.

Na web stranici avio komanije može se prijaviti samo jedna vrsta specijalnog prtljaga po pravcu. (Na primer, sportska oprema ili muzički instrument).

Sportska oprema

Avio kompanija Vueling dozvoljava prevoz sportske opreme, kao specijalnu vrstu prtljaga, pod posebnim uslovima. Prvenstveno, potrebno je da bude propisno spakovana kako bi se izbegla oštećenja prilikom transporta.

Sportska oprema


Može se poneti samo jedan predmet sportske opreme kao predati specijalni prtljag. Ukoliko se oprema sastoji od 2 ili više delova i spakovani su u posebnim torbama ili kutijama, potrebno je prijaviti drugi predmet na aerodromu na šalteru za prijavu na let ili pozivom u Korisnički centar.

Sportska oprema koja se može prevoziti:

 • oprema za skijanje, golf, surfovanje, snowboard,
 • oprema za windsurfing i kitesurfing
 • sportsko oružje – uz sva neophodna dokumenta i licence za posedovanje istog

Na web stranici avio komanije može se prijaviti samo jedna vrsta specijalnog prtljaga po pravcu. (Na primer, sportska oprema ili muzički instrument).

Nepravilnosti sa prtljagom

U slučaju nepravilnosti sa prtljagom, potrebno je prijaviti na aerodromu odmah po dolasku, u Kancelariji za izgubljeno i nađeno.

Prtljag koji kasni


Oštećeni prtljag


Prtljag koji kasni: Nakon prijave da prtljag kasni, dobija se izveštaj o nepravilnostima gde se unose traženi podaci i opis prtljaga. Potom se dobija referentni broj i kod koji se može koristiti za buduće upite i zahteve. Putnik može na osnovu referentnog broja pratiti status prtljaga na World Tracer pretraživaču. U većini slučajeva prtljag je pronađen i dostavljen putniku u roku od 72h.

Ukoliko putnik želi da podnese zahtev za novčanu nadoknadu troškova nastalih usled kašnjenja prtljaga, može podneti isti u roku od 21 dan putem interneta na web stranici avio kompanije.

Izgubljeni prtljag: Ukoliko prtljag nije pronađen u roku od 21 dan, može se podneti zahtev za kompenzaciju. Prilaže se izveštaj o nepravilnosti, oznaka za prtljag koji se dobija prilikom prijave na let, karta za ukrcavanje i identifikacioni dokument (lična karta, pasoš…)

Oštećeni prtljag: Prtljag sa oštećenjima sa može prijaviti po dolasku na aerodrom, nakon čega se pravi izveštaj i dobija referentni broj. Kod manjih oštećenja avio kompanija se odriče odgovornosti. U slučaju da se po dostavljanju zakasnelog prtljaga primete oštećenja istog, može se podneti prijava u roku od 7 dana nakon dostave.

Višak

Ukoliko putnik poseduje više prtljaga od dozvoljenog, podleže se dodatnoj naplati na aerodromu. Visina cene za dodatni komad prtljaga zavisi od destinacije i datuma leta.

Dodatni komad prtljaga


Uz doplatu, putnici mogu kupiti najviše 3 dodatna komada prtljaga, koji ne smeju prelaziti težinu od 23kgU suprotnom, naplaćuje se određena cena po svakom dodatnom kilogramu. Maksimalna težina prtljaga je 32kg. 

U slučaju da putnik ima Basic tarifu gde prtljag nije uključen, cena za prvi komad prtljaga se kreće od 10 do 32€ prema destinaciji i datumu putovanja.

Zabranjeni predmeti

Određena lista predmeta nije dozvoljena na letovima avio kompanije Vueling. S druge strane, postoje predmeti koji se mogu prevoziti ali pod posebnim uslovima.

Zabranjeno

Vatreno oružje


Zabranjeni predmeti:

 • eksplozivi, pirotehnika, municija
 • zapaljive tečnosti i supstance
 • kompresovani gas
 • radio aktivni materijal, korozivne, toksične i infektivne supstance
 • segvej, mini segvej, hoverbord, solo točak
 • hladno oružje
 • oštri predmeti sa oštricom dužom od 6cm

Predmeti koji se mogu prevoziti u predatom prtljagu:

 • električni uređaji koji se napajaju litijum baterijama se mogu prevoziti u predatom prtljagu pod uslovom da su isključeni. Baterije moraju biti izvađene i posebno spakovane
 • sportsko i lovačko oružje, i municija do 5kg po osobi. Potrebne licence i ostala dokumenta za posedovanje
 • tupi predmeti: palice za bejzbol, softbol, kriket…
 • oštri predmeti sa oštricom do 6cm: makaze, noževi, alati ….

Čekiranje Vueling Airlines

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na Vueling Airlines let

Online check-in

Prijava na let putem interneta je moguća na web stranici avio kompanije ili putem mobilne aplikacije. Karta za ukrcavanje se može odštampati ili priložiti u elektronskoj formi.

Besplatna prijava na Vuelnig Airlines let

Putnici koji nisu rezervisali sedište prilikom rezervacije, se mogu prijaviti besplatno na let od 7 dana do 1h pred let. Ukoliko se odabere Optima, Family ili TimeFlex, može se prijaviti na let odmah i besplatno.

Specijalni zahtevi na Vueling Airlines letovima

Posebni zahtevi koje možete uputiti avio kompaniji Vueling Airlines

Deca i bebe u avionu

Avio kompanija Vueling Airlines nudi određeni broj usluga za putovanje sa decom: dečji obroci, poseban deo u avionu prilagođen za presvlačenje beba, poseban šalter za prijavu na let …

Deca do 2 godine: Novorođene bebe od 7 dana starosti i deca do 2 godine putuju u krilu odrasle osobe. Jedna odrasla osoba može putovati sa dve bebe pod uslovom da jedna 18 meseci starosti. Dete od 18 meseci starosti može potovati u auto sedištu, pod uslovom da je širine do 44cm.

Deca od 2 do 15 godina: Moraju imati rezervisano sedište koje se naplaćuje po tarifi za decu.

Prtljag:

 • Deca koja imaju rezervisano sedište imaju pravo na 1 ručni prtljag do 10kg, dimenzija 40x20x55cm i manju dodatnu trobu koja se smešta ispod sedišta ispred putnika.
 • Za bebe je dozvoljeno poneti hranu, pelene i ostale neophodne stvari unutar ručnog prtljaga.
 • Sklopiva dečja kolica, auto sedište i korpa se prevoze besplatno. Ukupno 2 predmeta se mogu prijaviti besplatno na let. Dečja kolica se smeštaju u prtljažnik.

Deca bez pratnje

Usluga za decu bez pratnje nije dostupna na letovima avio kompanije Vueling Airlines.

Deca mlađa od 12 godina moraju putovati u pratnji odrasle osobe.

Deca starosti od 12 do 16 godina (od 14 do 16 za decu italijanske nacionalnosti) mogu putovati sama.

Trudnice u avionu

Trudnice mogu putovati do 36. nedelje sa avio kompanijom Vueling Airlines.

Za trudnoću do 27. nedelje (uključujući 27. nedelju) nije potrebno lekarsko uverenje, dok za period od 28. do 35. nedelje (uključujući 35. nedelju) je neophodno lekarsko uverenje zajedno sa terminom porođaja.

Putnici sa invaliditetom

Avio kompanija Vueling Airlines pruža dodatne usluge za putnike sa umanjenom sposobnošću kretanja i drugim vidom invaliditeta. Potrebno je obavestiti unapred o vrsti pomoći koja je potrebna kako bi bila obezbeđena ista.

U zavisnosti od vremena leta, asistencija se može zatražiti na web stranici avio kompanije za više od 48h, pozivom korisničkog servisa za manje od 48h i kontaktiranjem direktno aerodroma 24h pre leta.

Pomoć mogu zatražiti putnici u invalidskim kolicima, sa oštećenim vidom i sluhom i lica sa mentalnim i kognitivnim poramećajima.

***Treba imati na umu da je broj mesta za lica sa invaliditetom ograničen, stoga se savetuje da se napravi rezervacija mnogo ranije.

Pas vodič

Putnici sa oštećenim vidom i sluhom mogu zatražiti asistenciju i neophodnu pomoć. Potrebno je samo obavestiti unapred o vrsti pomoći koja potrebna. Avio kompanija dozvoljava putovanje sa psom vodičem bez naknade. Neophodno je obavestiti prilikom rezervacije leta ili naknadno, pozivom korisničkog centra.

Uslovi za putovanje sa psom vodičem:

 • pas mora biti minimum 3 meseca star i imati mikročip
 • potrebno je posedovati potvrdu o vakcinaciji, kao i potvrdu da je vakcinisan protiv besnila u periodu od 30 dana do 12 meseci pre leta.
 • pas mora biti vezan i biti smešten između putnikovih nogu ili ispod sedišta; nikako ne sme blokirati prolaz između redova sedišta
 • potrebna je potvrda ili sertifikat da je pas obučen za psa vodiča

Kućni ljubimci

Na letovima Vueling Airlines prevoz kućnih ljubimaca je dozvoljen samo u kabini, nikako u prtljažniku. Dozvoljeni su psi, mačke, ribe, ptice (izuzev ptica grabljivica) i kornjače.

Uslovi za prevoz kućnih ljubimaca:

 • kućni ljubimac se prevozi u čvrstom transporteru dimenzija 45x39x21cm ukupne težine od 8kg zajedno sa kućnim ljubimcem.
 • ne sme biti neprijatnog mirisa
 • transporter se smešta između putnikovih nogu ili ispod sedišta ispred putnika
 • potrebna je potvrda o vakcinaciji, kao i potvrda za pse da su vakcinisani protiv besnila u period od 30 dana do 12 meseci

Potrebno je prilikom rezervacije odabrati Basic tarifu i kupiti dodatnu uslugu putovanja sa kućnim ljubimcem. Samo jedan kućni ljubimac je dozvoljen po putniku, a na jednom letu mogu putovati samo dva kućna ljubimca.

***Cena se kreće oko 40€ za domaće letove, i 50€ za međunarodne i Kanarska ostrva.

Ekstra sedište

Putnici prilikom rezervacije karte mogu izabrati sedište sa više komfora  i prostora . Samom kupovinom dodatne usluge eksta sedišta stiče se pravo na ukrcavanje sa prioritetom. U ponudi su:

 • Space One – sedište u prvom redu sa 20% više prostora, i prioritetno ukrcavanje.
 • Space Plus – sedište između drugog i četvrtog reda sa 10% više prostora, i prioritetno ukrcavanje.
 • Space – sedište sa 20% više prostora. 
 • Ekstra sedište – u prvom i zadnjem redu aviona. Može se rezervisati na web stranici avio kompanije ili pozivom korisničkog centra.

Aerodromi sa kojih leti Vueling Airlines

Aerodromi sa kojih poleće i sleće avio kompanija Vueling Airlines

Tarife za Vueling Airlines avio karte

U zavisnosti od odabrane tarife na Vueling Airlines letu imaćete i određene pogodnosti koje su prikazane u nastavku

Basic

Optima

Excellence

Ručni prtljag
10
Ručni prtljag napomena
10
Ručni prtljag napomena
10
Ručni prtljag napomena
Predati prtljagNePredati prtljag napomena
23
23
23
Prioritetni prtljagNeNeDa
Karta
PromenaNeNeikona dodatnih informacijaDa
RefundacijaNeNeDa
Promena u višu klasuNeNeNe
Sakupljanje miljaDaDaDa
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
ObrokDoplataDoplataDa
Čekiranje
Online Check-inDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDa
Prioritetno čekiranjeNeNeDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeDa
Prioritetno ukrcavanjeNeNeDa
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNe
Pristup salonuNeNeDaikona dodatnih informacija

Vueling Airlines avio kompanija

O nama

IATA: VY

Hub: Barselona El Prat

Frequent Flyer: Vueling Club

vueling-airlines-beogradVueling je španska nisko-budžetna avio kompanija. Ime potiče od španske reči “vuelo”, što u prevodu znači let. Osnovana je 2014. godine.


Sedište je u Barseloni gde se nalazi glavni aerodrom i čvorište El Prat. Predstavlja najveću avio kompaniju u Španiji po veličini flote i broju destinacija. Leti ka preko 100 destinacija u Evropi, Bliskom Istoku i Africi.


Flota Vueling Airlines

Ovde se možete informisati o avionima koji pripadaju floti avio kompanije Vueling Airlines

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Borisav

neprofesionalno i neobuceno osoblje

5 godina ago

Review Vueling Airlines.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *