O aerodromu

Međunarodni aerodrom Hanover  (Hannover Airport) je smešten 11km severno od centra grada Hanovera. Deveti je po veličini u Nemačkoj.

Osnovan je 1952. godine zamenjujući stari aerodrom. 1973. su otvorena dva moderna terminala koji su postali poznati zbog svog kompaktnog dizajna – postali su arhetip za međunarodni aerodrom Šeremetjevo u Moskvi. Ovi terminali A i B su i dalje u upotrebi.

Da pogledate kada su polasci i dolasci na ovaj aerodrom, kao i red letenja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

HAJ

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Hannover Club Lounge na aerodromu Hanover

Smešten na Terminalu C, preko puta kapija 13 i 14. Putnicima su na raspolaganju alkoholna i bezalkoholna pića, TV, internet, fax, telefon, časopisi i magazini. Omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. Radno vreme je od 05:00 do 21:00h. Maksimalno vreme boravka je 3 sata.

Karl-Jatho Lounge

Smešten u javnom prostoru Terminala A, tačnije između Terminala A i B. Putnici u tranzitu bi morali da prođu bezebedonosnu zonu ukoliko žele da koriste usluge salona. U ponudi su: raznovrsna osveženja i alkoholna pića, časopisi, magazini, TV, fax, monitor sa redom letenja, internet i pristup osobama sa invaliditetom. Otvoren je 24h, 7 dana u nedelji.

Lufthansa Business Lounge

Nalazi se na terminalu A, blizu kapije A6. Dostupan je samo putnicima sa elitnim statusom, nije moguće kupiti propusnicu. Na raspolaganju su im: alkoholna i bezalkoholna pića, grickalice, švedski sto sa raznovrsnim toplim i hladnim obrocima, internet i TV. Radno vreme od 05:10 do 20:15h ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, i od 05:10 do 20:30h utorkom, četvrtkom i subotom.

ikona naslovaWiFi

wi fi

Internet pokriva kompletan aerodrom i dostupan je svim putnicima prva tri sata besplatno. Potrebno je  povezati se na “FreeWifi@HAJ ”.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let je moguća online na web stranici relevantne avio kompanije i putem mobilne aplikacije. Takođe moguća je i na aerodromu na nekom od interaktivnih kiosaka, ili na nekom od šaltera za prijavu na let. Potrebno je stići od 3 do 2 sata pre leta.

Za avio kompanije Lufthansa, Condor i Bulgaria Air je moguća prijava na let noć pre leta.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom Hanover ima tri terminala Terminal A, B i C. Dolasci su na prvom spratu terminala a odlasci na drugom.

Terminali na aerodromu Hanover

Terminal A: Air France, Brussels Airlines, KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Swiss Air.

Terminal B: Aeroflot, Air Arabia Egypt, Air Astana, Air Via, Belavia, Belle Air, British Airways, Bulgarian Air Charter, Corendon Airlines, Flybe, Freebird Airlines, Germania, Germanwings, Orenair, Pegasus Airlines, S7 Airlines, Sky Airlines, SunExpress, Tailwind Airlines, Tunisair, Tuskish Airlines, UTair Aviation, Vueling, Yakutia Airlines.

Teminal C: Air Berlin, Condor i TUIfly.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Od aerodroma do centra grada je moguće prevesti se na više načina:

Autobus – autobuska linija 470 saobraća više puta tokom dana od aerodroma do Langenhagen Zentrum stanice. Autobuska stanica je smeštena blizu Terminala C.

Voz – aerodrom je povezan sa glavnom železničkom stanicom preko S5 Suburban Train linijom. Vozovi saobraćaju svakih 30 minuta od 03:35 do 01:05h. Ukupno vreme putovanja u jednom pravcu je 18 minuta.

Prevoz automobilima

Taxi – vozila se nalaze ispred terminala u delu gde su dolasci. Vreme putovanja je oko 20 minuta, u zavisnosti od saobraćaja. Cena zavisi od provajdera.

Rent-a car – više kompanija za iznajmljivanje automobila se nalazi u delu za dolaske Terminala A i B.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Nasuprot svakog terminala se nalaze višespratna parking mesta, sa kratkoročnim parkingom koji se nalazi nasuprot terminalima A i B.

Dugoročno parkiranje je dostupno na Parkhaus Ost, Parkhaus Nord i P3 parking zonama. Besplatna dnevna usluga prevoza od ovih zona do terminala dostupna je 24 sata dnevno. Tokom letnjih meseci, dostupna je i parking zona P10 namenjena za dugoročno parkiranje.

Izvršni parking je dostupan na parkingu P1 i mora se rezervisati unapred.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Većina radnji i prodavnica se nalaze u delu za polaske između Terminala A i B. Postoje i neke radnje u okviru Terminala C i u salama za čekanje. Među opcijama su i dućani, prodavnice poklona i elektronskih uređaja. Kratak predah se može napraviti u nekom od restorana, kafića i barova. Također, u ponudi su i:

  • menjačnice i bankomati
  • prostorija za molitvu
  • igraonice za decu
  • prostorije za presvlačenje beba
  • apoteka
  • pultovi za punjenje mobilnih telefona

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Osobe sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja mogu dobiti pomoć i asistenciju na aerodromu. Potrebno je obavestiti unapred o vrsti pomoći, kako bi bila obezbeđena ista.

Na aerodromu se nalaze liftovi, toaleti za osobe sa invaliditetom, posebni punktovi i pristupačni javni telefoni. Na parkinng zonama P1 i P2 postoje brojna parking mesta za osobe sa invaliditetom.

ikona naslovaMapa aerodroma

Hanover mapa

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Branko

Prelazak između Terminala je baš jednostavan. Plašio sam se kako ću se snaći, a ustvari je sve odlično obeleženo

5 godina ago

Review Hanover.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *