Kupite avio karte za Marakeš i uživajte u jednom od četiri ‘kraljevska grada’, smeštenom u podnožju planine Atlas, na jugozapadu Kraljevine Maroko.

Metropola, karakteristična po crvenim fasadama, srednjevekovnim zidinama i bogatom kulturnom nasleđu, predstavlja turistički centar u ovom delu afričkog kontinenta.

Vrtovi, prostrani trgovi, stare uske ulice pune zanatlija i široki bulevari sa drvoredima palmi privlače posetioce iz čitavog sveta.

Kako jednostavno rezervisati avio karte za Marakeš?

Na početku stranice se nalaze dva prazna polja za unos destinacija. Neophodno je upisati troslovne kodove gradova (BEG za Beograd – polazna destinacija i RAK za Marakeš – dolazna).

Kada odredite broj putnika i datume polaska i povratka, kliknite na Pronađi let. Nakon što odaberete odgovarajući let, možete besplatno završiti rezervaciju.

MarokoDržava
AfrikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ukoliko rezervišete avio karte za Marakeš, predlažemo da obavezno obiđete:

  • Trg Djemaa el Fna
  • Vrt Majorelle
  • Džamiju Koutoubia
  • Medinu
  • Palatu Bahia

Kompanije Turkish Airlines i Air France svakodnevno prevoze putnike za Marakeš, a jeftine i povoljne cene letova potražite na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Šoping

Čuvene ručno rađene tepihe pogledajte na pijaci Bazar chichaoua, a umetnine, tradicionalnu nošnju i posuđe od srebra i bakra u ulici Rue de la Liberté. Juvelirnice možete videti u Rue Mouassine i istoimenoj četvrti, a galerije u Rue Yogouslavie.

Garderobu popularnih svetskih brendova i ekskluzivne modne brendove potražite duž Rue Yves Saint Laurent i blizini vrta Majorelle. Najposećeniji tržni centri u kojima sve neophodno možete nabaviti na jednom mestu su Carré Eden Shopping Center, Al Mazar Commercial Centre i Menara Mall.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ako poželite da upoznate ‘Crveni grad’ i njegove lepote, najveći izbor smeštaja sa povoljnim i pristupačnim cenama nalazi se na linku hoteli u Marakešu.

Idealno vreme za putvanje je od marta do maja. Najveće gužve i najtoplije je od jula do avgusta. Ako planirate da provedete noć u pustinji tokom zimskog perioda, znajte da vas čekaju veliki kontrasti. Naime, tokom dana je veoma toplo, ali noću dolazi do pada temperature, pa su vam potrebne jakne i ćebad. To nije slučaj u letnjem periodu.

ikona naslovaTransport

transport

U Marakešu moćeyte da se vozite: vozom, autobusom, kombijem, džipovima, kvadovima, tuk-tukom, pa čak i kamilama.

Železnički saobraćaj je pod upravom državne kompanije ONCF (Organisation National des Chemins de Fer), bezbedan je i udoban.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

MAD

ikona language

Arapski i Berberski

ikona time-zone

GMT

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

RAK

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Egenija

Grad ima dosta parkova

5 godina ago

Review Marakeš.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *