Popularne Royal Air Morocco Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite da putujete avio kompanijom Royal Air Morocco

Dubai

Biser Persijskog zaliva

od 269€

Abu Dabi

Grad bisera

od 399€

Kairo

Grad faraona

od 259€

Bejrut

U poseti 'Parizu Istoka'

od 379€

Kuvajt

'Tvrđava pored mora'

od 284€

Bahrein

Biser Arabije

od 380€

Njujork

'Grad koji nikada ne spava'

od 369€

Ostin

Prestonica Teksasa

od 776€

Boston

Zeleni grad Amerike

od 489€

Orlando

Prestonica zabavnih parkova

od 524€

Los Anđeles

Grad anđela, Sunca i filma

od 509€

San Francisko

Grad na 'zlatnom' mostu

od 630€

Ostale Destinacije

Klase u Royal Air Morocco avionu

Klase na letovima Royal Air Morocco

Da vidite biznis klasu na letu KazablankaDoha Dreamilner B787 avionom kliknite ovde

Ekonomska klasa

Kabine ekonomske klase su opremljene po novim standardima. Na dugolinijskim letovima, kabine su opremljene sa ergonomskim kožnim sedištima, putnici dobijaju jastuk i ćebe.
Svaki putnik može uživati u ekranima od 8.9 inča sa velikim izborom muzike i igrica. Tokom leta su u ponudi dva obroka i dezert, kao i kafa i čaj. Po želji, putnici mogu zahtevati i neki od specijalnih obroka, koji nisu u sklopu regularnog menija.

Na kratkolinijskim i srednjelinijskim letovima putnici se mogu zabaviti magazinima ove avio kompanije kao i kratkim filmovima koji se prikazuju na glavnom ekranu. Na letovima kraćim od 2h, posluženje je u vidu grickalica i pića, dok na letovima dužim od 2h putnici dobijaju topli obrok.

Biznis klasa

Na dugolinijskim letovima putovati biznis klasom je pravo zadovoljstvo. Sedišta se mogu podesiti po želji putnika, mogu se i spustiti kako bi se moglo spavati na njima. Sedišta poseduju i masažer. Neseser koji putnici dobijaju sadrži proizvode inspirisane Marokanskom tradicijom – hidrantne kreme na bazi agranovog ulja i vodu sa ukusom pomoranže. Neseser takođe sadrži četkicu za zube, pastu, masku za oči, antibakterijski gel za ruke, peškir, čarape itd. Da bi se zabavili tokom leta, putnici imaju u ponudi preko 45 programa sa filmovima raznih žarnova, dokumentarce i serije.
Putnici dobijaju dva obroka na letu, servirana na porcelanskom posuđu.

Prtljag na Royal Air Morocco letu

Informacije o tipovima prtljaga su dozvoljeni na Royal Air Morocco letovima

Ručni prtljag

U kabini se može uneti ručni prtljag težine do 10kg, nevezano kojom se klasom leti.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Ukupne dozvoljene dimenzije ručnog prtljaga su 115cm. Iz siguronosnih razloga ručni prtljag se može prevoziti kao predati. Putnicima se savetuje da u ručnom prtljagu nose vredne stvari kao što su dokumenta, lap top, nakit, telefon i slično.

Predati prtljag

Zavisno od klase kojom se leti i same destinacije leta zavisi i količina predatog prtljaga koji se može poneti.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Do sledećih destinacija se može poneti 2 komada predatog prtljaga po 23kg, u sklopu Ekonomske klase: SAD, Kanada, Afrika, Egipat, Saudijska Arabija, Liban, Turska, Brazil i Katar.

Putinici Biznis klase mogu poneti 3 komada predatog prtljaga do 23kg do sledećih destinacija: SAD, Kanada, Afrika, Egipat, Saudijska Arabija, Liban, Turska i Brazil. Do Katara mogu poneti 2 komada prtljaga po 32kg prtljaga.

Članovi programa lojalnosti ove avio kompanije imaju pravo na dodatni komad predatog prtljaga bez doplate.

Višak prtljaga

Cene za višak prtljaga zavise od destinacije leta i količine prtljaga koji se nosi preko propisane količine.

Višak prtljaga


Zavisno od destinacije i količine prekomernog prtljaga (da li je jedan, dva i tri komada) variraju same cene. Za letove iz Evrope ka Maroku i obrnuto, prvi komad prekomernog prtljaga iznosi 70€, svaki naredni od 150€. Za letove između Afrike i Turske se kreću od 120€, itd.

Sportska oprema

Zavisno od destinacije leta i težine, odnosno veličine sporte opreme varira i cena prevoza.

Sportska oprema


Na letovima ove avio kompanije se može prevoziti:

 • golf oprema
 • oprema za pecanje
 • ronilačka oprema
 • paraglajderi
 • oprema za skijanje po vodi
 • kanu
 • oprema za surfovanje
 • bicikl

Prevoz oružja i municije

Oružje i municija se mogu prevoziti samo kao predati prtljag, u prtljažnom delu aviona.

Municija za oružje


Ovo pravilo se odnosi na svo oružje i municiju, uključujući i oružje i municiju koji su namenjeni za sport i lov. Još jedan uslov za prevoz je da oružje ne sadrži municiju, kao i da oružje i municija budu odvojeno spakovani.

Zabranjeni predmeti

Iz siguronosnih razloga postoji lista predmeta koja je zabranjena na letovima Royal Air Morocco avio kompanije.

Zabranjeno


Predmeti koji se ne mogu nositi na letovima ove avio kompanije:

 • eksplozivi, vatrometi
 • toksični produkti
 • radioaktivne supstance
 • magnetisani materijali
 • korozivne ili oksidirajuće materije
 • kompresovani gas

  U kabini aviona je zabranjeno uneti vatrno oružje, noževe ili bilo koju drugu vrstu oštrih predmeta.

Nepravilnosti sa prtljagom

U slučaju da prtljag na stigne na destinaciiju, putnicima se savetuje da se obrate na šalteru avio kompanije, po samom sletanju.

Nepravilnosti sa prtljagom


Nakon prijave o nestalom prtljagu, putnici dobijaju pisanu potvrdu o svojoj izjavi i referentni broj. Referentni broj posle pomaže za praćenje situacije sa koferom online. Prilikom davanja izjave, potrebno je  avio kompaniji pružiti što više moguće informacija o koferu, kako bi ga što pre pronašli. Isti princip je i slučaju oštećenja prtljaga – potrebno je prijaviti odmah na aerodromu.

Čekiranje Royal Air Morocco

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na Royal Air Morocco let

Online check-in

Online check in na letu ove avio kompanije se može obaviti 48h pred planirani let.

Royal Air Maroko online čekiranje

Putnici se najkasnije 2h pred let mogu čekirati na ovaj način. Za povratni let se može čekirati 24h pre. Prilikom online čekiranja putnici mogu izabrati mesto gde hoće da sede. Neophpdno je da putnik poseduje važeći putni dokument (pasoš) važnosti minimum 6 meseci nakon isteka povratnog leta, broj elektronske karte i šifru rezervacije.

Specijalni zahtevi na Royal Air Morocco letovima

Specijalni zahevi koje možete uputiti aviokompani Royal Air Morocco

Nepraćena deca

Usluga ‘Nepraćena deca’ je obavezna za decu od između 4 i 12 godina koja putuju sama. Za decu između 12 i 16 godina nije obavezna, ali se po želji može zahtevati od avio kompanije. Ovu uslugu je potrebno zatražiti minimum 48h pred planirani let. Kada su u pitanju domaći letovi ova usluga se ne naplaćuje, dok se za internacionalne letove naplaćuje. Članovi programa lojalnosti mogu svojim miljama platiti uslugu. Osoblje avio kompanije vodi računa o detetu prilikom čekiranja, ukrcavanja, kao i tokom samog boravka u avionu. Tokom leta dete dobija set igrački kako bi mu let prošao što ugodnije, a zavisno od trajanja leta u ponudi su i kratki filmovi i crtani filmovi. Može se i poručiti obrok za dete.

Trudnice na letu

Na letovima ove avio kompanije, trudnice mogu leteti do 8. meseca trudnoće. Da bi mogle leteti moraju imati medicinski sertifikat. Taj sertifikat mora biti izdat od strane ginekologa, i njime se potrvrđuje u kojem je mesecu trudnoće je putnica.

Putnici sa invaliditetom

Ova avio kompanija posebnu pažnju obraća na putnike sa invaliditetom, kako bi im put prošao što ugodnije. Potrebno je obavestiti avio kompaniju o vidu asistencije koji je potreban minimum 48h pred planirani let, ukoliko je potreban medicinski kiseonik, on se mora zahtevati 72h pre leta. Putnici koji moraju putovati na nosilima, kojima je potreban medicinski kiseonik, koji imaju neku zaraznu bolest, ili čije medicinsko stanje zahteva asistenciju moraju imati medicinski sertifikat kao potvrdu.

Pas vodič

Psi za asistenciju namenjeni putnicima koji imaju neki vid invaliditeta, mogu se prevoziti u kabini ove avio kompanije. Njihov prevoz je besplatan, a putnik je u obavezi da mu obezbedi hranu.

Prevoz kućnih ljubimaca

Na letovima ove avio kompanije, u kabini se mogu prevoziti psi, mačke i ptice. Prilikom pravljenja same rezervacije, putnici su u obavezi da naglase da putuju sa ljubimcima. Kućni ljubimci se prevoze u transporterima ukupnih dimenzija do 115cm. Transporter mora imati otvore za vazduh i njegova težina, (zajedno sa ljubimcem) ne sme prelaziti 5kg. Prilikom putovanja putnici moraju obezbediti validnu dokumentaciju, kao što je sertifikati koji potvrđuje zdravlje ljubimca i njegovu vakcinaciju.

U prtljažniku aviona se prevoze ljubimci teži od 75kg. Da bi se prevozili u prtljažniku, transporter mora biti izdržljiv, imati mogućnost zaključavanja, kao i nepromočivo dno.

Na letovima do Velike Britanije prevoz ljubimaca nije dozvoljen, kao i na codeshare letovima sa Qatar Airways avio kompanijom.

Specijalni obroci

Na letovima ove avio kompanije putnici mogu zatražiti obrok po želji 48h pred let. Zavisno od destinacije, može se desiti da neki od obroka ne budu u ponudi. Takođe, na većini domaćih leta se ne mogu poručiti specijalni obroci.

Neki od specijalnih obroka koji se mogu poručiti:

 • jela bez glutena
 • vegeterijanski obroci
 • Hindu obrok
 • obroci za decu i bebe
 • neslani obroci
 • obroci za dijabetičare

Aerodromi sa kojih leti Royal Air Morocco

Aerodromi sa kojih poleće i sleće Royal Air Morocco

Tarife za Royal Air Morocco avio karte

U zavisnosti od svojih potreba, odaberite koji tip avio karte je najbolji za vas

Odaberite tarifu avio karte koja vam najviše odgovara. Essential je najjeftinija, ali ima i najviše ograničenja. Business Flex je najskuplja, ali veoma fleksibilna i nudi vam potpunu udobnost tokom leta.

Essential

Classic

Eco Flex

Eco Serenity

Business Essential

Business Flex

Business Serenity

Ručni prtljag
10
Ručni prtljag napomena
10
Ručni prtljag napomena
10
Ručni prtljag napomena
10
Ručni prtljag napomena
10
Ručni prtljag napomena
10
Ručni prtljag napomena
10
Ručni prtljag napomena
Predati prtljagNePredati prtljag napomenaNePredati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
23
23
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagNeNeNeNeNeNeNe
Karta
PromenaNeNeDaikona dodatnih informacijaDaDaikona dodatnih informacijaDaDaikona dodatnih informacija
RefundacijaNeNeDaikona dodatnih informacijaDaNeDoplataikona dodatnih informacijaNeikona dodatnih informacija
Promena u višu klasuNeNeDaDaDaDaNe
Sakupljanje miljaNeDaDaDaDaDaDa
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaNeNeDaDaDaDaDa
ObrokDaDaDaDaDaDaDa
Čekiranje
Online Check-inDaDaDaDaDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDaDaDaDaDa
Prioritetno čekiranjeNeNeNeNeDaDaDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeNeNeNeDaDa
Prioritetno ukrcavanjeNeNeNeNeDaDaDa
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNeNeNeNeNe
Pristup salonuNeNeNeNeDaDaDa

Royal Air Morocco avio kompanija

O nama

IATA: AT

Hub: Muhamed V Kazablanka

Alijansa: One World

Frequent Flyer: Safar Flyer

One World logo

Royal-Air-Morocco-letoviRoyal Air Morocco, poznatiji kao RAM, je nacionalni prevoznik Maroka.

Ovo je najveća avio kompanija u Maroku, ujedno i njen nacionalni prevoznik. Sa svoga čvorišta na Mohammed Internacional aerodromu, poseduje domaće letove kroz Maroko kao i internacionalne letove ka Aziji, Evropi, Severnoj i Južnoj Americi.


Flota Royal Air Morocco

Upoznajte flotu Royal Air Morocco avio kompanije

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Jelena Seratlic

Ana

Ljubazno osoblje

5 godina ago

Review Royal Air Morocco.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *