O aerodromu

Linate je jedan od dva međunarodna aerodroma koji se nalaze u Milanu. Nalazi se u Istočnom Milanu, 8km od centra. Dobio je ime po malom selu gde se nalazi.

Da pogledate red letenja aerodroma Linate kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

LIN

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Na aerodromu Linate postoje dva salona: Casa Alitalia piazza della scala i Casa Alitalia piazza degli affari. Nalaze se u zoni za ukrcavanje na Šengenske letove u zoni 1 i 0. Rade svakog dana od 5 ujutru do 10 uveče.

ikona naslovaWiFi

wifi

Postoji nekoliko WiFi opcija na Linate aerodromu:

 • WiFi Free –  besplatan internet do 300mb dnevno, brzine  512 kbps
 • WiFi Plus Free – besplatan internet do 500mb dnevno, brzine 2 mbps
 • WiFi Premium – ova usluga se plaća,  brzina interneta je do 8mbps
 • WiFi Roaming – postoji i WiFi roming, ukoliko imate nalog kod BOING , B-TEL o I-PASS kompanija.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let

 • Aerodrom: direktno na šalteru ili nekom od interaktivnih kioska, savetuje se makar dva sata pred let.
 • Internet: Online check in se može izvršiti na stranici avio kompanije i putem mobilne aplikacije. Moguće je prijaviti se, odštampati bording kartu i promeniti mesto do 2 sata pre polaska za međunarodne i do 1 sat za domaće letove. Nakon prijave na let, bording karta se može dobiti putem mejla, telefona, na aerodromu ili preuzeti na interaktivnom kiosku.
 • Tele check in – usluga koju imaju samo članovi ekskluzivnog kluba. Ovo je posebna usluga kojom se može izbeći čekanje na aerodromu. Dostupna je za Ulisse i Freccia Alata članove. Ova usluga se može koristiti samo kada putnik putuje sa ručnim prtljagom, u vremenskom intervalu od 4 sata do 40 minuta pre domaćeg, odnosno 60 minuta do međunarodnog leta.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Transport od i do aerodroma

 • Taksi – Fiksna cena od aerodroma Linate do centra Milana je 50€. Taksi stajalište se nalazi kod izlaza broj 5, u odeljku za dolaske
 • Autobus – Do centra Milana se može doći autobusom, koji saobraća svakog dana, na svakih 10 minuta. Cena prevoza je 1.5€.
 • Autobus u sklopu aerodroma: Postoje dvije autobuske kompanije koje voze do centra, tačnije do centralne stanice u Milanu. Karta u jednom pravcu iznosi 5€, postoji opcija da se uzme povratna karta i tada košta 9€. Autobus kreće na svakih 30 minuta, put traje otprilike 25minuta
 • Rentiranje auta – rentiranje auta se može obaviti putem interneta. Svi rentirani prevoznici se nalaze ispred aerodroma.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom Linate ima tri vrste parkiga na raspolaganju:

 • P1 – Top Class – Ima 1.300 raspoloživih parking mesta. Direktno je spojen sa šalterima za prijavu na let, koji se nalaze na drugom spratu
 • P2 – Executive – ima 2.000 raspoloživih parking mesta, do šaltera za prijavu na let se stiže direktno kroz tunel.
 • P2 – Holiday – ima 500 parking mesta, predviđen je auta koja će se zadržatii minimum 4 dana.

ikona naslovaFree Shop

Free-shop

Free shop na aerodromu

U sklopu aerodroma postoji Dufry Main Store. Ovde mogu pristupiti putnici sa bording kartama. U ponudi imaju parfeme, alkohol, hranu itd. Takođe postoji mnogo butika na aerodromu, kao što su Burberry, Hugo Boss itd, kao i veliki broj restorana i kafića.

Menjačnice – postoje tri menjačnice, od kojih se jedna nalazi na prizemlju u odeljku za dolaske. Druge dve se nalaze na prvom spratu, u odeljku za čekiranje i odeljku za odlaske. Sve tri rade od 8 ujutru do 10 uveče.

Banke – na aerodromu postoji par banki, pošti kao i bankomata

Banca Popolare di Milano – Ova banka kao i njen bankomat se nalaze na prizemlju, u odeljku za dolazak

Deutsche bank – Deutsche banka ima tri bankomata na Linete aerodromu. Jedan se nalazi na prizemlju u odeljku za dolazak, druga dva bankomata su na prvom spratu u odeljku za prijavu na let.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Na aerodromu su dostupni toaleti za lica sa invaliditetom, liftovi na svim spratovima i posebna parking mesta. Sala Amica smeštena je na prvom spratu za putnike kojima je potrebna asistencija. Za pristup sali potrebno je napraviti rezervaciju. Putnici koji koriste invalidska kolica ili asistenciju na letu treba da unapred obaveste avio kompaniju.

ikona naslovaMapa aerodroma

mapa aerodroma linate

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Cvetanka

Odvojene sobe za pusace

5 godina ago

Review Linate Milano.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *