O aerodromu

Međunarodni aerodrom Šarl de Gol (Paris Charles de Gaulle Airport) je najveći francuski aerodrom i jedan od najprometnijih na svetu sa više od 70 miliona putnika godišnje. Udaljen je 25km severoistočno od Pariza.

Ukoliko želite da proverite termine dolazaka i polazaka, kliknite na stranicu red letenja na aerodromu Šarl de Gol.

pronadji-let-cta-dugme

Osnovne informacije

ikona airport

CDG

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Lounge saloni na aerodromu Šarl de Gol

 

 • Star AllianceLufthansa, Icare, Sheltair, Air France – nalaze se u okviru Terminala 1, 2D (Icare), 2E (Sheltair), 2F i 2G (Air France). Na raspolaganju su prijatne klimatizovane prostorije, alkoholna i bezalkoholna pića, restoran, grickalice, wi-fi, novine i magazini, TV, telefon, tuševi, faks…
 • Air Canada Maple Leaf, Cathay Pacific Airways – nalazi se na terminalu 2A. U ovim salonima, osim već navedenih stvari, nalaze se internet centri i kafeterije…
 • Salon Paris; American Airlines Admirals Club – nalazi se na terminalu 2C. Putnici koji “nose svoj posao sa sobom” imaju na raspolaganju kopir aparate i radne prostorije…

ikona naslovaWiFi

Wifi

Internet na aerodromu Šarl de Gol je besplatan i dostupan na svim terminalima.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijavljivanje na let je moguće:

 • putem interneta ukoliko avio kompanije nude opciju prijavljivanja preko svoje web stranice. Nakon izvršene prijave putnici moraju odštampati i sa sobom poneti svoju bording kartu. Ako se prijava vrši preko mobilnog telefona, ona će biti putniku potvrđena putem SMS-a i stići će bording pass na mail.
 • na aerodromu putnici se mogu prijaviti preko samouslužnih check in terminala svojom elektronskom kartom ili direktno na šalterima za prijavljivanje.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Transfer zona

 

Putnici koji nastavljaju svoje putovanje, mogu proći do izlaza za naredni let ako imaju bording kartu. Postoji mogućnost prijave za nastavak putovanja bez napuštanja carinske zone na aerodromu.

Preporučeno minimalno vreme za konekciju za naredni let na aerodromu iznosi:

 • 70 minuta unutar svakog od terminala 1, 2 ili 3,
 • 90 minuta između terminala 1, 2 ili 3

Ova vremena se odnose samo na putnike koji imaju vezane letove, tj. već su prijavljeni za naredni let i njihov prtljag je čekiran do njihove krajnje destinacije.

Imigraciona i bezbedonosna kontrola na aerodromu:

Postoji nekoliko pravila i propisa koji se primenjuju za putnike u smislu bezbedonosne i imigracione konrole:

 • Putovanje prema zemljama koje nisu u Šengenskoj zoni zahteva bezbedonosnu kontrolu
 • Ulazak na područje Šengenske zone – mora se proći pasoška i bezbedonosna kontrola
 • Napuštanje područja Šengenske zone – samo pasoška kontrola

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Transport

 

 • RER voz je povezan sa metro stanicama. Vožnja traje nekih 40-ak minuta i iznosi 10€ za odrasle i 6€ za decu. Polazi na svakih 10 do 20 minuta sa terminala 1, 2 i 3. Ukoliko želite da dođete direktno do Diznilenda, koristite voz SNCF koji polazi sa terminala 2C-2D i 2E-2F. Vožnja traje desetak minuta.
 • Autobus više različitih linija sa terminala 1, 2 i 3 polaze na svakih 20-ak minuta. Karte se kreću od 6€ do 11.50€, a vožnaj traje 70-ak minuta.
 • Postoji u brza Le Bus Direct linija. Polazi sa terminala 1 i 2 na svakih sat vremena, a cena je 17€.
 • Taksi je najbrži i najpraktičniji transport sa aerodorma, ali i najskuplji. Cena je fiksna i iznosi 60€ do centra Pariza.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking

 

 • parking za vozila koja se zadržavaju od 10 min do 1 sat koji se nalazi ispred aerodroma blizu terminala za odlaske i dolaske – Prvih 10 minuta je besplatno, dok 1 sat parkiranja iznosi 8e.
 • kratkoročni parking je pokriven i nalazi se ispred svakog terminala. Idealan za parkiranje od par sati do nekoliko dana. Cena je 4€ po satu, a za parkiranje između 8 i 24h,cena je 32€.
 • dugoročni parking je udaljen nekoliko minuta od aerodroma i do njega vodi posebna linija voza u okviru aerodroma. Cena parkinga do nedelju dana iznosi 120€, a za svaki sledeći dan iznos se uvećava za 5€.

ikona naslovaFree Shop

Free-shop

Postoji jako veliki broj prodavnica i butika sa najrazličitijom ponudom Možete naći najkvalitetnije modne brendove, kozmetičke proizvode, nakit, raznovrsne lokalne proizvode, dnevnu štampu, mini markete…

Menjačnica se nalaze u okviru Terminala 1, 2A, 2C, 2D, 2E i 2F, a bankomati na terminalu 2D-2F.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Aerodrom je prilagođen putnicima sa invaliditetom. Ako je osobi potrebna asistencija i pomoć, neophodno je unapred obavestiti avio kompaniju o specijalnim zahtevima. Parking mesta su rezervisana u određenim zonama, a odobren je parking popust licima sa invaliditetom koja imaju oznaku na svojim vozilima.

ikona naslovaMapa aerodroma

Mapa-aerodroma-Sarl-de-Gol

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Cvetko

Aerodrom je povezan sa metro stanicom, do centra grada za 10min se stize

5 godina ago

Review Šarl de Gol Pariz.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *