Avio karte Beograd Pariz rezervišite online po promotivnim cenama!

Pariz je prestonica Francuske, ujedno i njen najveći grad. Nalazi se na severu zemlje, na obalama reke Sene. Jedna je od najznačajnijih i najposećenijih turističkih destinacija na svetu. Ovo je mistična metropola sa bogatom istorijom, ispunjena glamurom i romantikom.

Avio karte Beograd Pariz – online kupovina

Do Pariza iz Beograda možete direktno leteti avio kompanijama Air SerbiaAir France i Austrian Airlines, dok iz Podgorice možete putovati kompanijom Montenegro Airlines.

Avionske karte za Pariz na našem sajtu možete platiti karticom ili preko računa.

FrancuskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

avio-karte-beograd-pariz-atrakcije

Koliko god da traje vaš boravak, uvek će biti premalo vremena za sve stvari koje želite da obiđete. Grad ima 20 okruga, gde u svakom od njih možete iskusiti nešto novo.

Avio karte Beograd Pariz – Znamenitosti

 • Ajfelova kula  toranj sagrađen na Marsovim poljima i simbol je Pariza. Sagrađen je 1889. kao eksponat za Svetski sajam u čast stogodišnjice Francuske revolucije. Ime je dobio po inženjeru koji ga je projektovao, Gustavu Ajfelu. Danas je značajna turistička atrakcija sa preko 5.5 miliona posetilica godišnje.
 •  Muzej Luvr jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja na svetu. Nalazi se na desnoj obali Sene u Parizu, u prvom arondismanu. U muzeju je izloženo skoro 35.000 predmeta iz perioda od praistorije do XIX veka.
 • Trijumfalna kapija –nalazi se na trgu Šarla de Gola, u zapadnom kraju avenije Jelisejska polja. Žan Šalgre je projektovao Trijumfalnu kapiju, a sama izgradnja trajala je od 1806. do 1836. godine. Visoka je 50 m, a široka 45 m. Ova kapija je spomenik borcima za Francusku, posebno onim iz Napoleonovih ratova. Od 1920. godine postala je i grob Neznanog junaka. Večni plamen zapaljen je prvi put 1923. godine i od tada se pali svakog dana u 18:30h.
 • Muzej Orse – jedan od najvećih muzeja umetnosti na svetu. Nalazi se u ulici Ru de la Ležion d’Onor. Poznat je u cijelom svetu po najvećoj zbirci remek dela impresionizma i postimpresionizma.

Avio karte do Pariza obezbedite što pre po najpovoljnijim cenama.

ikona naslovaShopping

Kupovina

Pariz se smatra svetskim centrom mode. Pored muzeja, atrakcija i galerija, turisti takođe dolaze kako bi kupili garderobu po poslednjem trendu.

Najpoznatije radnje

 • Carrousel du Louvre  šoping centar sa 60 radnji i brojnim restoranima. Otvoren je svakog dana osim utorka.
 • Luvr i Tujler četvrt – u ovom kvartu se može kupiti odeća najboljih dizajnera, nameštaj za kuću i kvalitetna kozmetika. Glavne ulice za šoping su Ru du Faborg Sen Onor, Ru Sen Onor, Ru de la Paj i Plejs Vendom. Ovde se nalaze i čuvene modne marke kao što su Versace, Hermes i Yves Saint Laurent.
 • Le Bon Marche  tržni centar smešten u Ru de Sevre, osnovan je 1852. godine, a danas su u njemu zastupljeni dizajneri kao što su Jean Paul Gaultier, Burberry, Yves Saint Laurent, Chloé itd.
 • Sen Uen najveća buvlja pijaca, koja potiče iz XIX veka. Ovde možete pronaći bilo šta, od polovne odeće i cipela do antikviteta i sitnica koje ne možete nigde drugde da nađete. Ona se nalazi na severnom kraju Pariza.

Hrana (restorani)

Hrana

Ako ste veliki gurman, Pariz je grad u kome ćete uživati.

Specijaliteti

 • Baget – za Pariz se sa pravom može reći da je mesto na kom možete pronaći najkvalitetnije bagete na svetu.
 • Krok Mesje (Croque-monsieur) – sendvič od propržene šunke i sira. On se najčešće pravi od brioša, francuskog hleba sa puterom i jajima i obično u sebi sadrži bešamel sos.
 • Kroasan  pored koje god pekare da prođete u Parizu, sigurno ćete osetiti miris svežih kroasana. Bilo da volite prazne ili punjene šunkom, sirom ili pak nekim slatkim kremom, ne zaboravite da kao pravi Francuz uz kroasan naručite i šoljicu kafe.
 • Zanatski sir od sirovog mleka – u Parizu se na svakom ćošku mogu pronaći prodavnice sireva a izbor je fantastičan. Uvek pitajte prodavce šta vam preporučuju, jer se zanatski sir uglavnom priprema sezonski.

ikona naslovaHoteli

hotel

Pariz je vrlo kompaktna prestonica, tako da ćete, bez obzira gde odlučite da odsednete, uvek biti u mogućnosti da istražite ceo grad bez problema.

Najbolje ponude smeštaja sa najprostupačnijim cenama pogledajte na linku hoteli u Parizu.

ikona naslovaTransport

Transport sa aerodroma

Prevoz od aerodroma do centra Pariza

Pariski aerodrom Šarl de Gol je odlično povezan svim vidovima prevoza sa gradom: vozom, autobusom, taksijem…

 • Voz – RER B povezuje Pariz i predgrađa sa terminalom 1. Vozovi saobraćaju na svakih 15-20 minuta. Vožnja traje 30 minuta, a cena karte je 9.75 eur.
 • Autobus – prevoz autobusom “Roissybus’ traje oko 60 minuta, u zavisnosti od gužve, a cena karte je 10 eur. Prevoz autobusima Air France traje takodje oko 60 minuta a cena karte je 17eur.
 • Lokalni autobusi – shuttle bus 350 povezuje Gare de L’Est i Gare de Nord sa svim terminalima osim 2G. Linija 351 – Povezuje stanicu National sa svim terminalima osim 2G i 3. Cena karte je 6 eur, a putovanje traje od 60 do 90 minuta.
 • Taxi – prevoz traje u proseku  od 40 do 60 minuta, zavisno od doba dana i saobraćajne guzve. Cena vožnje je 50–60 eur.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Francuski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip E)

ikona airport

PAR

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Pariz

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Zaljubljena

Ja sam zaljubljena u Pariz!!! Bila sam nekoliko puta i prenosim vam svoje uticke oko kupovine avionskih karata na Abago! Odmah da kažem – sjajno iskustvo!
Jedino što je meni dolazilo u obzir je Air Serbia direktan let.. Cena avionske karte mi je bila jako važna i uvek sam gledala da li postoji neka akcija! Regularne cene se kreću oko 300 eura pa na gore, što je za mene nogo jer im je i smaštaj skup, pa izađe putovanje avionom za vikend skoro 1000eur. Zato sam čekala da startuje promocija i uspela da nahvatam najjeftinije karte :). Obratite pažnju na red letenja jer u toku dana avion leti tri puta. Može da se desi da su jutarnji letovi papareni, a ovi u sred dana povoljniji. Pa izbaberite promo letove jer stignete malo kasnije, a uštedite dosta. Tako da je meni, avionska karta izašla 179eur sa svim taksama i predatim prtljagom. Da ne poveruješ – sjajna cena!!! I stvarno, upoređivala sam sajtove druge sa vama, najjeftinija cena je bila na Abago.

5 godina ago

Tamara Kekić

Gde mogu da nađem promotivne avio karte Beograd Pariz za novembar mesec? Mužu mi je rođendan pa bi da ga iznenadim. Ako ima neka jeftina pošaljite mi ponudu na mail adresu.

5 godina ago

Review Pariz.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *