O aerodromu

Orli je međunarodni aerodrom u Francuskoj, udaljen oko 13km od Pariza. Služi kao alternativa za letove Air France-a na lokalnim i međunarodnim linijama, kao i početna baza za avio kompaniju Transavia. Do otvaranja aerodroma Šarl de Gol 1974. godine, bio glavni aerodrom u francuskoj prestonici. Sastoji se od 4 terminala.

pronadji-let-cta-dugme

Osnovne informacije

ikona airport

ORY

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

Lounge-salon-na-aerodromu

Lounge saloni

Icare lounge – Terminal 4, kontrolna oblast, područje za međunarodna poletanja (van Šengena), 1. sprat, sala A. Poseduje: klima uređaje, alkoholna/bezalkoholna pića, faks, informacioni monitor za letove. internet/WiFi, dnevnu štampu/magazine, grickalice, prostoriju za pušače, telefonske govornice, TV.

Premium Traveller Lounge – Terminal 1, kontrolna oblast, šengenska zona, prizemlje, sala 1. Poseduje: klimu, alkoholna/bezalkoholna pića, pristup osobama sa invaliditetom, informacioni monitor za letove, internet/WiFi, dnevnu štampu/magazine, grickalice, TV.

ikona naslovaWiFi

Wifi

Na aerodromu Orli dostupan je neograničen besplatni WiFi.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnici moraju biti najmanje 2 sata pre leta na aerodromu, kako bi se na vreme prijavili. Ukrcavanje se zatvara 60 minuta pre polaska, osim za Air France letove (15 minuta pred polazak za lokalne letove, odnosno 30-45 minuta za međunarodne).

Na ovom linku možete videti sve današnje odlaske, a na ovoj stranici sve današnje dolaske na aerodrom.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Putnici koji imaju presedanje sa jednog na drugi lokalni let, imaju najmanje 50 minuta da pređu iz jednog aviona u drugi, dok za presedanje između ostalih letova najmanje potrebno vreme za ukrcavanje iznosi 1 sat.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Gradski prevoz

Autobus – frekventni RATP autobusi saobraćaju do različitih delova grada (vreme putovanja je 60 ​​minuta, a cena karte 2€).

Šatl – autobusi direktno povezuju aerodrom sa centrom grada (vreme putovanja 30 minuta, cena karte 7.70€). Aerodromskim šatlom Val d’Europe (VEA) možete doći do Disneyland zabavnog parka (vreme putovanja 45 minuta, cena 20€).

Tramvaj – T7 saobraća između aerodroma i metro stanice. Putovanje traje oko 35 minuta, a karta košta 1.80€.

Taxi – Postoji više taksi udruženja. Cene se kreću od 40 do 50€ do centra grada, a vreme varira u zavisnosti od destinacije i gustine saobraćaja.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Svi terminali imaju kratkoročna parkirališta koja se nalaze nedaleko od ulaza. Između dugoročnih parkirališta i terminala saobraća besplatni autobus.

ikona naslovaFree Shop

Free-shop

Duty-free prodavnice sa širokom ponudom proizvoda nalaze se u okviru terminala. Postoji više bankomata kao i menjačnica.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

Lica-sa-invaliditetom

Aerodrom Orli je potpuno dostupan osobama sa invaliditetom spuštenim bankomatima i javnim telefonima, te prilagođenim toaletima. Parking mesta sa invalide nalaze se na svim parkiralištima aerodroma. Svim putnicima kojima je potrebna dodatna pomoć savetuje se da se obrate svojoj avio kompaniji pre putovanja.

ikona naslovaMapa aerodroma

Orli-mapa-aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Marko Bajcetic

Nedjo

Mnogo manji aerodrom od Šarl De Gola i bliži centru grada

5 godina ago

Review Orli Pariz.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *