Popularne French Bee Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite direktno da putujete

Poletite iz Pariza, najromantičnijeg grada Evrope, do egzotičnih ostrava u Francuskoj Polineziji. Posetite Tahiti, smešten u srcu Pacifika sa belim peščanim plažama, neverovatnim plavim lagunama i vulkanskim planinama. Možete poleteti i do Njujorka ili San Franciska, užurbanih i neodoljivih američkih metropola koja nikada ne spavaju.

Pariz

Posetite grad svetlosti

od 178€

Njujork

'Grad koji nikada ne spava'

od 369€

San Francisko

Grad na 'zlatnom' mostu

od 630€

Punta Kana

Upoznajte oazu beskrajne lepote

od 682€

Tahiti

Rajko ostrvo Pacifika

od 1556€

Klase u French Bee avionu

Karakteristike i pogodnosti putničkih klasa

Prilikom rezervacije i kupovine karte možete odabrati ekonomsku klasu sa osnovnim pogodnostima ili premium klasu gde imate pravo na odabir sedišta, ukusne obroke i niz drugih benefita.

Pogodnosti putničkih klasa možete pogledati na sledećem video klipu.

Ekonomska klasa

U okviru ekonomske klase možete poneti 12kg ručnog prtljaga. Besplatna količina predatog prtljaga iznosi 23kg. Kupovinom osnovne tarife, predati prtljag se doplaćuje.

Karakteristike ekonomske klase:

 • ergonomska, kožna sedišta dizajnirana za maksimalnu udobnost
 • sedišta imaju četiri funkcije pomeranja
 • preferirana sedišta moguća su uz doplatu
 •  HD ekran od 10 inča sa zabavnim sadržajem: filmovi, muzika, TV programi, video igrice, dokumentarci
 • WIFI na letu je dostupan
 • doplata za sendviče, grickalice i piće u okviru basic tarife
 • izborom smart tarife besplatan je ukusan obrok i piće
 • mogućnost kupovine tokom leta

Premium klasa

Premium klasa sadrži veliki broj benefita za putnika. Na letu je dozvoljeno poneti 12kg ručnog prtljaga i 2x23kg predatog prtljaga.

Karakteristike premium klase:

 • ergonomska kožna sedišta sa prostorom za noge od 91cm
 • sedišta imaju USB portove i utičnice
 • WIFI je dostupan na letu
 • HD ekrani od 12 inča sa zabavnim sadržajem programa
 • piće dobrodošlice na letu
 • obroci pripremljeni od višestruko nagrađivanih Michelinovih kuvara
 • sveži sokovi, kratka i duga alkoholna pića su besplatni na letu
 • opcija kupovine na letu
 • prioritetno čekiranje i ukrcavanje

Prtljag na French Bee letu

Saznajte sve o dozvoljenim količinama prtljaga

Količina ručnog prtljaga ista je na svim putničkim klasama. Putnici mogu dodatno poneti jedan mali predmet. Dozvoljena količina predatog prtljaga varira u zavisnosti od izbora tarife. Predati prtljag je besplatan u okviru smart i premium tarife.

Ručni prtljag

Na letovima avio kompanije French Bee dozvoljena količina ručnog prtljaga ista je na svim klasama. Ručni prtljag je potrebno smestiti u pregratku iznad glave ili ispod sedišta ispred.

Ručni

Dozvoljeni prtljag

Putnik može dodatno poneti jedan lični predmet maksimalne težine do 4kg: ruksak, žensku torbu, akten tašnu ili kameru. Dimenzije predmeta iznose 40x30x15cm.

Tečnosti, gelove, aerosoli, kupke, pafreme dozvoljeno je zapakovati u ambalaži od po 100ml maksimalne zapremine 1l.

Predati prtljag

Količina predatog prtljaga zavisi od izabrane putničke klase u kojoj se putuje kao i od uslova same avionske karte.

Basic

Dozvoljeni prtljag

Smart

Dozvoljeni prtljag

Premium

Dozvoljeni prtljag

Prtljag je moguće dokupiti on line 48h pre zakazanog poletanja po znatno jeftinijim cenama nego na aerodromu.

Drugi komad predatog prtljaga besplatan je u okviru premium tarife. U okviru smart tarife drugi komad prtljaga moguće je dokupiti 48h pre zakaznog poletanja.

Za bebe dozvoljeno je poneti 10kg predatog prtljaga kao i sklopiva dečija kolica ili auto-sedište.

Višak prtljaga

Ukoliko prtljag premašuje dozvoljene dimenzije i težinu podleže doplati. Maksimalna dozvoljena težina na letu iznosi 32kg.

Višak prtljaga


Doplata za prekomereni prtljag pre poletanja iznosi 100EUR, doplata na dan poletanja iznosi 125EUR. Prtljag je moguće doplatiti na šalteru aerodroma Orli i La Reunion, kao i posredstvom call centra avio kompanije.

Prtljag koji premašuje 32kg prevozi se u okviru kargo prevoza.

Sportska oprema

Na letovima je dozvoljeno poneti standardnu i veliku sportsku opremu. Sportsku opremu maksimalne težine 23kg moguće je zapakovati u okviru predtog prtljaga uz određenu doplatu.

Sportska oprema


Sportska oprema


Vrsta standardne sportske opreme: bicikl, oprema za golf (set palica, golf torba i par cipela), oprema za ronjenje, oprema za pecanje, oprema za skijanje na vodi.

Puške i pištolje za sportski lov i ribolov moguće je transportovati pod određenim uslovima: validna dozvola za upotrebu oružja, prazni šaržeri, municija odvojeno zapakovana u čvrstoj kutiji, dozvoljeno je 5kg municije po putniku.

Doplatu za sportsku opremu moguće je obaviti 48h pre poletanja, po znatno nižim cenama u odnosu na aerodromske cene. Ukoliko standardna sportska oprema premašuje dimezije od 158cm podleže naplati penala u iznosu od 75EUR po smeru.

Velika sportska oprema podrazumeva opremu maksimalne težine 32kg i maksimalne dužine 2.5m. Doplatu je moguće obaviti 48h pre poletanja jeftinije, kao i na aerodormu na dan poletanja gde je cena skuplja.

Vrsta velike sportske opreme: oprema za surfovanje, oprema za kajt, oprema za jedrenje na vetru kao i duge daske za ostale vrste sportova.

Zabranjeni predmeti

Zbog sigurnosti putnika na letu aviokompanije French Bee postoji spisak predmeta i materija koje su zabranjene na letu.

Litijum baterija


Zabranjeno


Spisak zabranjenih predmeta:

 • detonatori, mineri, dinamiti, bombe
 • vatromet i pirotehnička sredstva
 • oružje, municija, imitacije oružja
 • gasovi, zapaljive i hemijske supstance
 • biber sprej i sredstva za samoodbranu
 • električni hoverboard i skejtboard

Nepravilnosti sa prtljagom

Na letovima avio kompanije French Bee nepravilnosti vezana za prtljag se prijavljuje odmah po sletanju aerodromskoj službi Lost and Found.

Izgubljeni prtljag


Nakon prijave zakasnelog i izgubljenog prtljaga sastavlja se izveštaj . Avio kompanija će u roku od 24h pokušati da locira prtljag. U tom slučaju, putnici imaju pravo da naknadno,  u roku od 21 dana refundiraju novac koji potroše za kupovinu garderobe i osnovnih higijenskih sredstava zbog gubitka ili kašnjenja prtljaga. Ovo pravilo za odnosi na međunarodne letove.

Čekiranje French Bee

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje

Online check-in

Check in

Na let avio kompanije French Bee možete se prijaviti putem interneta.  Potrebno je uneti prezime, tačno kao u pasošu, broj karte ili rezervacije- potom odštampati boarding kartu. Prijava za let je dostupna 48h pre leta. Za Tahiti i SAD prijava za let otvara se 24h pre poletanja.

Specijalni zahtevi na French Bee letovima

Posebni zahtevi koje možete uputiti avio kompaniji

Možete unapred poslati zahtev avio kompaniji ukoliko želite specijalni obrok, putujete sa ljubimcem, želite određeno sedište ili vam je potrebna asistencija tokom boravka na aerodromu.

Trudnice na letu

Trudnice do šestog meseca trudnoće mogu nesmetano da lete bez lekarske potvrde na letovima avio kompanije French Bee.

Trudnice od šestog do osmog meseca trudnoće treba da poseduju odobrenje od izabranog lekara koje nije starije od 7 dana i sa kojim se potvrđuje da trudnica može da leti nesmetano. U potvrdi treba da je naveden termin trudnoće i zdravstveno stanje trudnice.

Let nije dozvoljen trudnicama posle osmog meseca trudnoće.

Deca i bebe na letu

Bebe od 0 do 2. godine mogu u lete u krilu rodtelja, staratelja ili punoletne osobe sa navršenih 18. godina. Sa dve bebe dozvoljeno je leteti ukoliko se za drugu bebe doplati sedište u avionu koje ima posebne auto-sedište.

Bebe kao i odrasli putnici putuju sa validnim putnim dokumentom. Na letu je dozvoljeno poneti korpu, u kojoj se može smestiti beba koja ima maksimalno 11kg i 70cm dužine. Dozvoljeno je besplatno poneti 10kg prtljaga za bebu kao i sklopiva kolica ili dečje sedište.

Deca od 2. do 14. godine imaju popust prilikom kupovine karte, sede u posebnom sedištu. Mogu da lete uz pratnju roditelja, startelja kao i osobe od 18. godina.

 

Specijalni obroci

Specijalne obroke moguće je rezervisati  preko interneta 48h pre poletanja. Vrhunski kuvari koju poseduju Mišelinove zvezdice pružaju putnicima kompletan gastronomski ugođaj.

Vrste specijalnih obroka:

 • veganski obroci
 • obroci sa laktozom
 • halal obrok
 • košer obrok
 • obroci za tinejdžere
 • obroci za specijalne prilike za dvoje posluženi sa šampanjcem

Nepraćena deca

Usluga nepraćenog deteta moguća je za decu od 4. do 11. godina.  Podrazumeva dodatnu asistenciju za vreme boravka na aerodromu, prilikom ukrcavanja, za vreme leta kao i prilikom sletanja.

Potrebno je dostaviti i kontakt podatke osobe koja će dovesti dete na aerodrom polaska i osobi koja će sačekati dete na aerodromu prilikom dolaska.

Deca od 12. od 17. godina mogu da lete samostalno- bez pratnje osoblja. Asistenija je moguća na zahtev roditelja ili staratelja. Usluga nije dostupna na letovima od/do Punta Kane.

Kućni ljubimci

Na letovima avio kompanije French Bee dozvoljen je transport pasa i mačaka u putničkoj kabini i u prltjažniku aviona.

U putničkoj kabini dozvoljen je prevoz kućnih ljubimaca maksimalne težine 8kg u transporteru dimezija 43x35x20cm. Transporter je potrebno da ima nepromočivu podlogu, ventilacioni otvor kao i posudu za hranu i vodu.

Postavlja se ispod sedišta. Ljubimac je potrebno da je uredno vakcinisan, da ima pasoš i čip. U okviru istog transportera mogu da se smeste dva ljubimca iz istog legla. Doplata za prevoz kućnog ljubimca u putničkoj kabini iznosi 50EUR po smeru.

U okviru prltjažnika tranportuju se kućni ljubimci maksimalne težine do 75kg. Upotreba drvenog transportera strogo je zabranjena. Kavez treba da je dovoljno prostran sa odgovarajućim dimezijama koje omogućavaju životinji da legne, da ustane i da se  okrene. Doplata za prevoz kućnog ljubimca u prtljažniku iznosi 70EUR po smeru.

Specijalna asistencija za putnike sa invaliditetom

Specijalna asistencija je moguća za putnike koji putuju sa invalidskim kolicima, putnicima sa otežanim kretanjem, slabovidim putnicima, putnicima sa oštećenim sluhom.

Ukoliko putnici putuju sa bocom kiseonika potrebno je da unapred pošalju zahtev avio kompaniji. Avio kompanija dozvoljava i putovanje u pratnji psa vodiča.

Asistenciju je moguće rezervisati preko intereneta, posredstvom putničkih agencija, kao i na aerodromu.

Ekstra sedište

Na letovima avio kompanije French Bee moguće je odabrati različite vrste sedišta za vreme kupovine avionske karte kao i na aerodromu.

Dostupne su sledeće vrste sedišta:

 • Standardna sedišta- doplata u ekonomskoj klasi iznosi 15EUR, sedišta su besplatna u premium klasi. Moguća je doplata 48h pre poletanja.
 • Sedišta pored prozora- doplata u ekonomskoj klasi iznosi 20EUR, moguća je 48h preko interneta pre poletanja. Besplatna u premium klasi.
 • Maxi sedišta sa više prostora za noge- doplata iznosi 35EUR preko interneta 48h pre poletanja.
 • Sedište u okviru privatne kabine- doplata iznosi 25EUR preko interneta 48h pre poletanja.
 • Maxi sedište sa više prostora za noge u okviru privatne kabine- doplata iznosi 40EUR preko interneta 48h pre poletanja.

Aerodromi sa kojih leti French Bee

Aerodromi sa kojih leti ova avio kompanija

Tarife za French Bee avio karte

U zavisnosti od potreba, dužine leta i prtljaga, odaberite tip avio karte

Economy Basic

Economy Smart

Premium

Ručni prtljag
12
Ručni prtljag napomena
12
Ručni prtljag napomena
12
Ručni prtljag napomena
Predati prtljagDoplataPredati prtljag napomena
23
23
23
Prioritetni prtljagDoplataDoplataDa
Karta
PromenaNeDoplataDa
RefundacijaNeNeDoplataikona dodatnih informacija
Promena u višu klasuDoplataDoplataNe
Sakupljanje miljaNeNeNe
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaDoplataikona dodatnih informacijaDoplataikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
ObrokDoplataDaDa
Čekiranje
Online Check-inDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDa
Prioritetno čekiranjeDoplataDoplataDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuDoplataDoplataDa
Prioritetno ukrcavanjeDoplataDoplataDa
Doček i asistencija na aerodromuDoplataDoplataDoplata
Pristup salonuDoplataDoplataDoplata

French Bee avio kompanija

O nama

IATA: BF

Hub: Orli Pariz

avio-kompanijaFrench Bee je francuska niskobužetna avio kompanija sa sedištem u Parizu. Obavlja kratkolinijske i dugolinijske letove iz francuske prestonice do atraktivnih destinacija. Glavni aerodrom je Orli.      


Pripada Dubreuil grupi koja je dugo godina u Francuskoj pozanata kao jedan od lidera u sektoru distribucije,  transporta i hotelijerstva.


Flota French Bee

Avioni kojima saobraća avio kompanija

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Loreen

Obozavam let sa French Bee, imaju udobna sediste, ukusne obroke, ljubazno osoblje! Svako leto idem do Dominikanske Republike.

5 godina ago

Review French Bee.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *