Najveće ostrvo Francuske Polinezije, Tahiti, smešteno u južnom Pacifiku, deo je arhipelaga Društvenih ostrva, gotovo podjednako udaljeno od Australije, Antarktika i Južne Amerike.

Rajsku destinaciju, na kojoj vlada večito leto, tokom XVIII veka zauzeli su evropski kolonizatori i moreplovci i opisivali kao mesto srećnih, nasmejanih i neiskvarenih ljudi.

Egzotično turističko odredište, na kome je živeo i stvarao čuveni slikar Pol Gogen, prepoznatljivo je po bujnoj vegetaciji, crnim biserima, predivnoj prirodi, muzici i plesu.

Gde da kupite avio karte za Tahiti?

Bilo da letite iz Beograda ili Podgorice, avionske karte za Tahiti možete da kupite na našem sajtu. Letovi su sa minimum dva međusletanja, a najkraće se putuje ukoliko kombinujete Air France i Air Serbia avio kompanije.

Francuska PolinezijaDržava
AustralijaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Najpopularnije znamenitosti i simboli Tahitija su:

  • Grad Papeete
  • Muzej Gogena
  • Plaže Maui, Papenoo i Taharuu
  • Vodopad Fautaua
  • Ostrvo Moorea

ikona naslovaShopping

Šoping

Kupovina avio karte za Tahiti i šoping

Kada obezbedite jeftine avio karte znajte da se na ostrvu nalazi veliki broj juvelirnica sa ponudom crnih bisera koje privlače turiste širom sveta koje posete Tahti.

Crni biseri se mogu kuputi u draguljarnicama kao i na plažama. Postoje različite kategorije bisera: A, B, C, D itd. Kategorija A podrazumeva izuzetan kvalitet, dok kategorija D znači da biser poseduje ogromna oštećenja i udubljenja. Preporočuje se kupovina sa dobijenim sertifikatom.

Pored crnih bisera mogu se kupiti Tiki totemi sa biserom u obliku priveska. Tiki totemi su statue bogova, kojima su se domoroci klanjali i koje su obožavali, a Gogenu su bili inspiracija u slikarstvu.

Hrana (restorani)

Hrana

Tokom boravka na Tahitiju, možete posetite raznovrsne restorane u kojima se poslužuje uglavnom francuska i novozelandska kuhinja. U restoranima možete pronaći: pice, paste, karpaćo, ribu, meso.

Pogodnost tropske klime uslovila je bogatstvo sa raznovrsnim tropskim voćem koje se može kupiti na pijaci. Kokos je najrasprostranjeniji proizvod, koji se koristi u lokalnoj ishrani kao i u pripremanju kozmetičkih proizvoda.

Jedan od najpoznatih specijaliteta od kokosa je kokosov hleb- koji je napunjen sa čokoladnim čipsom i predstavlja izvrstan lokalni delikates.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko vaš odmor želite da provedete na rajskom ostrvu usred Pacifika, veliki izbor smeštaja po povoljnim i pristupačnim cenama potražite na linku hoteli na Tahitiju.

ikona naslovaTransport

transport-sa-aerodroma

Mnogobrojni turisti sleću na Međunarodni aerodrom Fa, udaljen 3 milje od glavnog grada Papeeta.

Vrste transporta:

  • Taksi je veoma skupo prevozno sredstvo, cena vožnja od svega nekoliko milja košta oko 33USD.
  • Rent-a car je moguće iznajmiti po dolasku na aerodromu, u međunarodnim predstavnštvima Avisa, Budgeta, Hertza.
  • Bicikl je moguće iznajmiti na samom ostrvu, preporučuje se ljubiteljima sporta kao i onima koji žele da istraže živopisni pejzaž ostrva.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

XPF

ikona language

Francuski

ikona time-zone

GMT -10:00

ikona plug

100 - 127 V
(Tip A)

ikona airport

PPT

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Adam

Ukoliko je potrebno da menjate novac, ucinite to u banci (nemojte na ulici u menjacnicama)

5 godina ago

Review Tahiti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *