Popularne Red Wings Airlines Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite direktno da putujete avio kompanijom Red Wings Airlines

Jerevan

Prestonica u podnožju Ararata

od 299€

Tivat

Romantična crnogorska luka

od 63€

Krasnodar

Prestonica ruskog juga

od 279€

Moskva

Najveći grad Evrope

od 180€

Novosibirsk

Najveći grad Sibira

od 520€

Sankt Peterburg

"Craski grad"

od 175€

Barselona

Upoznajte prestonicu Katalonije

od 202€

Antalija

Prestonica turske rivijere

od 224€

Dalaman

Rajska oblast Male Azije

od 256€

Dubai

Biser Persijskog zaliva

od 269€

Klase u Red Wings Airlines avionu

Informišite se o klasama i njihovim razlikama na Red Wings Airlines letovima

Ekonomska klasa

Avio kompanija Red Wings Airlines ima jedinstvenu ekonomsku klasu čiji paket usluga zavisi od nivoa tarifa unutar karte:

 • ručni prtljag 1x5kg, 40x30x20cm za Light tarifu, 5kg, 55x40x20cm za Basic, 10 kg, 55x40x20cm za Standard; putnici dodatno mogu poneti manju torbu poput lične ženske ili muške torbe do 3kg
 • predati prtljag nije uključen za Light tarifu, dok za Basic je dozvoljeno 1x23kg, a Standard 2x23kg, ukupnih dimenzija 158cm
 • hrana i piće su kuljučeni u cenu karte; ponuda zavisi od dužine leta.

Prtljag na Red Wings Airlines letu

Koje su dozvoljene količine prtljaga koje možete poneti na Red Wings Airlines letovima

Ručni

Ručni prtljag na letovima avio kompanije Red Wings Airlines mora odgovarati propisanim dimenzijama i težini koje zavise od tarife unutar klase putovanja. Smešta se u predgradak iznad glave ili ispod sedišta ispred putnikovih nogu.

Light

Dozvoljeni prtljag

Standard

Dozvoljeni prtljag

Basic

Dozvoljeni prtljag

Dodatno se može poneti manja torba do 3kg. To može biti ženska tašna, akten ili torba za lap top.

Takođe, može se poneti i hrana za bebe u količini prilagođenoj dužini trajanja leta, vreća za odelo ili haljinu, korpa ili auto sedište, lekovi, štake ili drugo protetičko pomagalo.

Bescarinska roba mora biti spakovana u providnoj kesi dimenzija ne većih od 40x30x20cm, i težine do 2kg.

Predati

Predati prtljag na letovima avio kompanije Red Wings Airlines zavisi od tarife unutar klase putovanja. Mora odgovarati propisanim dimenzijama i težini. U suprotnom podleže naplati za višak prtljaga.

Light

Dozvoljeni prtljag

Standard

Dozvoljeni prtljag

Basic

Dozvoljeni prtljag

Bebe do 2 godine koje putuju u krilu odrasle osobe, imaju pravo na predati prtljag 1x10kg, ukupnih dimenzija 115cm.  Takođe, besplatno se može poneti korpa, auto sedište i sklopiva dečja kolica (do 12kg).

Muzički

Muzički instrumenti na letovima avio kompanije Red Wings Airlines se mogu prevoziti kao ručni prtljag, predati ili na posebnom sedištu. Potrebno je obavestiti unapred.

Na dodatnom sedištu


Manji muzički instrumenti se mogu prevoziti u kabini kao ručni prtljag pod uslovom da su odgovarajućih dimenzija i da se mogu smestiti u predgradak iznad glave. Takođe, mogu se prevoziti i na dodatom sedištu gde se plaća karta po tarifi za putnika.

Veći muzički instrumenti se prevoze u prtljažniku kao predati prtljag. Ukoliko se prekoračuju dimenzije i težina primjenjuje se posebna naplata  za muzičke instrumente koja se kreće od 2500 rubalja.

Treba imati na umu da je potrebno da su muzički instrumenti propisno spakovani. U suprotnom, avio kompoanija ne odgovara za oštećenja.

Sportska oprema

Sportska oprema na letovima Red Wing Airlines se prevozi kao predati prtljag i u tom slučaju ne podleže naplati. Ukoliko prekoračuje dozvoljene dimenzije i težinu podleže posebnoj naplati.

Sportska oprema


Light


Sportska oprema koja se prevozi:

 • bicikl
 • oprema za skijanje
 • oprema za hokej, golf i sl.

Cena za prevoz sportske opreme usled prekoračenja dimenzija ili težine, ili i jednog i drugog se kreće od 2500 rubalja.

Nepravilnosti sa prtljagom

Ukoliko se desi da dođe do bilo kakvih nepravilnosti sa prtljagom, potrebno je prijaviti po dolasku na aerodrom. Avio kompanija Red Wings Airlines će preduzeti sve neophodne mere za rešavanje date situacije.

Kašnjenje


U slučaju kašnjenja prtljaga prijava se podnosi na aerodomu. Dostavljaju se traženi podaci o prtljagu i adresa za dostavljanje istog. Avio kompanija dostavlja prtljag na navedenu lokaciju bez novčane naknade. Ukoliko prtljag nije pronađen u roku od 21 dan, putnik stiče pravo da podnese zahtev za kompenzaciju.

Kod manjih oštećenja nastalih usled prenatrpanosti prtljaga, ogrebotina i udubljenja, avio kompanija se odriče odgovornosti.

Višak

Dodatni komad prtljaga na letovima Red Wing Airlines se može unapred kupiti online i time uštedeti vreme na aerodromu. Potrebno je tokom rezervacije odabrati potreban broj komada dodatnog prtljaga.

Dodatni komad prtljaga


Takođe, naplata za višak prtljag u slučaju prekoračenja težine ili dimenzija se može obaviti putem interneta do 24h pre leta, ili na aerodromu. U zavisnosti od vrste prekoračenja cena se kreće od 1500 rubalja.

Zabranjeni predmeti

Kako bi se osigurala sigurnost letenja određeni predmeti nisu dozvoljeni na Red Wing Airlines letovima ili je njihov prevoz moguć pod određenim uslovima.

Litijum baterije


Tečnost


Sledeći predmeti su zabranjeni:

 • vatreno oružje, lovačke patrone, eksplozivi, pirotehnika, baklje
 • materijali i supstance koje oksidišu i peroksidi organskog porekla
 • izbeljivači i setovi alata za popravak staklenih vlakana
 • kompresovani gasovi, butan, kiseonik, propan i ronilače boce sa kiseonikom
 • otrovi, insekticidi, arsen, cijanidi
 • infektivne supstance, živa, kiseline. alkalije, mokre baterije
 • zapaljive tečnosti i čvrsti materijali
 • benzin za upaljače i peći, boje i sve vrste šibica
 • radioaktivni materijali

Predmeti koji su dozvoljeni samo u ručnom prtljagu:

 • upaljač za jednokratnu upotrebu
 • suvi led, do 2kg po putniku
 • elektronski uređaji za ličnu upotrebu – laptop, kamera, telefon, fotoaparat i sl.
 • termometar i toplomer – 1 po putniku
 • tečnost, gelovi u malim plastičnim bočicama, u kesi kapaciteta do 1l, dimenzija 20x20cm

Predmeti koji se prevoze isključivo u predatom prtljagu:

 • tupi predmeti kao što su pendreci, palice za bejzbol, softbol i sl.
 • oštri predmeti: noževi, makaze, sečiva
 • alati puput bušilica, lemilica itd.

Čekiranje Red Wings Airlines

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na Red Wings Ailrines let

Online check-in

Red Wings Airlines Web Check In

Prijava na let putem interneta je moguća na web stranici avio kompanije od 24h do 3h pre leta. Kartu za ukrcavanje je potrebno odštampati. Putnici koji imaju samo ručni prtljag mogu ići direktno na ukrcavanje, ali svakako moraju da poseduju bording kartu.

Za čekiranje je neophodno da posedujete pasoš, broj elektronske avionske karte ili šifru rezervacije.

Specijalni zahtevi na Red Wings Airlines letovima

Specijalni zahtevi koje možete uputiti avio kompaniji Red Wings Airlines

Deca i bebe u avionu

Avio kompanija Red Wings Airlines nudi određeni broj usluga i povoljnosti za putovanje sa decom i bebom.

Deca do 2 godine putuju u krilu odrasle osobe besplatno. U tom slučaju može se poneti jedan prtljag do 10kg, zbirnih dimenzija 115cm. Za njih se takođe može rezervisati posebno sedište koje se plaća po ceni karte primenljivoj za decu. U tom slučaju je potrebno imati propisno auto sedište.

Deca od 2 do 12 godina imaju rezervisano sedište i putuju po tarifi za decu. Imaju pravo na prtljag kao i odrasli putnici.

Dodatno se mogu poneti sklopiva dečja kolica besplatno,  i hrana za bebe prilagođenoj dužini trajanja leta.

Deca bez pratnje

Kao deca bez pratnje na Red Wings Airlines letovima mogu putovati deca uzrasta od 6 do 12 godina. Takođe, ova usluga je dostupna i za decu uzrasta od 12 do 16 godina, na zahtev roditelja.

Deca bez pratnje mogu putovati samo na direktnim letovima unutar teritorije Ruske federacije, tj. domaćim letovima. Nije moguće putovati na čarter i trensfer letovima.

Potrebno je da roditelji ili zakonski stratelji popune i potpišu ugovor o prevozu deteta bez pratnje, koji se može dobiti u svim prodajnim kancelarijama, na aerodromu. Takođe, zahtev za prevoz deteta bez pratnje i izjavu o odgovornosti popunjavalju roditelji ili zakonski staratelji i predaju na aerodromu u 5 kopija.

Pored navedenih dokumenata, dostavljaju se podaci osobe koja prati dete i one koja ga čeka na krajnjoj destinaciji putovanja. Osoba koja prati dete mora ostati na aerodromu do poletanja aviona.

Trudnice u avionu

Trudnice mogu putovati avio kompanijom Red Wings Airlines do 28. nedelje bez lekarskog uverenja. Nakon 28. nedelje, potrebno je imati overeno lekarsko uverenje da je u pitanju zdrava bez komplikacija trudnoća i da se može putovati avionom. Uverenje ne sme biti starije od 7 dana.

Putnici sa invaliditetom

Putnici sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja imaju na raspolaganju pomoć i asistenciju na aerodromu, tokom ukrcavanja, iskrcavanja i leta. Potrebno je obavestiti prilikom rezervacije o vrsti pomoći koja je potrebna kako bi bila obezbeđena ista. Takođe, potrebno je obavestiti osoblje aerodroma odlaska.

Lična invalidska kolica se transportuju besplatno. Neophodno je obavestiti o težini i dimenzijama kao i vrsti invalidskih kolica. Ukoliko su u pitanju električna kolica, o vrsti baterije kojom se napajaju. U tom sluičaju, baterije moraju biti uklonjenje i posebno spakovane.

Putnici imaju pravi i na besplatan prevoz štaka ili drugih protetičkih pomagala.

Pas vodič

Avio kompanija Red Wings Airlines nudi pomoć i sistenciju putnicima sa oštećenim sluhom i vidom. Potrebno je obavestiti unapred.

Pas vodič se transportuje u kabinu besplatno. Potrebno je posedovati odgovarajuća dokumenta i potvrde od veterinara o redovnoj vakcinaciji, kao i setrifikat da je pas prošao obuku.

Pas vodič mora imati brnjicu, biti vezan i sedi pored putnikovih nogu.

Kućni ljubimci

Na letovima Red Wings Airlines kućni ljubimci se transportuju u putničkoj kabini i prtljažniku. Prihvataju se male domaće životinje. Potrebno je obavestiti unapred o nameri putovanja sa kućnim ljubimcem, najkasnije 48h pre leta.

Uslovi za prevoz kućnog ljubimca:

 • težina trasnportera i kućnog ljubimca zbirno do 8kg 
 • zbirne dimenzije transportera 115cm
 • transporter mora imati ventilaciju, nepromočivo dno i biti od čvrstog mateijala
 • kućni ljubimac mora imati dovoljno prostora da ustane, legne i okrene se
 • ukoliko je u pitanju kavez sa pticom, on mora biti prekriven
 • potrebno je imati propisana dokumenta i potvrde o vakcinaciji

U prtljažniku se prevoze životinje teže od 8kg do 50kg maksimum. Cena za prevoz je određena u zavisnosti od toga da li se kućni ljubimac prevozi u kabini ili prtljažniku, i težini i dimezniji kućnog ljubimca i transportera.

Ekstra sedište

Ekstra sedište ili sedište sa više prostora putnik može rezervisati ukoliko želi više komfora ili za prevoz određene sportske opreme, osetljivih i lomljivih predmeta kao i muzičkih instrumenata.

Visina doplate kreće u zavisnosti od dužine trajanja leta i može se platiti na aerodromu. Cena se kreće od 100 do 1000 rublji.

Aerodromi sa kojih leti Red Wings Airlines

Aerodromi sa kojih poleće i sleće avio kompanija Red Wings Airlines

Tarife za Red Wings Airlines avio karte

U zavisnosti od odabrane tarife na Red Wings Airlines letu imaćete i određene pogodnosti koje su prikazane u nastavku

Light

Standard

Basic

Ručni prtljag
5
Ručni prtljag napomena
5
Ručni prtljag napomena
10
Ručni prtljag napomena
Predati prtljagDoplata
23
Predati prtljag napomena
23
23
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagNeNeNe
Karta
PromenaNeNeDa
RefundacijaNeDoplataikona dodatnih informacijaDoplataikona dodatnih informacija
Promena u višu klasuNeNeDoplata
Sakupljanje miljaNeNeNe
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaDoplataDoplataNe
ObrokDaDaDa
Čekiranje
Online Check-inDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDa
Prioritetno čekiranjeNeNeNe
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeNe
Prioritetno ukrcavanjeNeNeNe
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNe
Pristup salonuNeNeNe

Red Wings Airlines avio kompanija

Saznajte više o aviokompaniji

red-wings-airlines-beogradRed Wings Airlines je niskobudžetna avio kompanija smeštena u Moskvi. Osnovana je 1999. pod imenom VARZ-400, a preimenovana u Airlines 400 2001. godine. Današnje ime je usvojila 2007. godine. Pruža usluge redovnih letova i kargo čarter letova. Glavno čvorište je aerodrom Domededovo.


Red Wings ima kod šer letove sa ruskom avio kompanijom Nordavia. Sporazum je sklopljen kada je vlasnik kupio Nordaviju.


Prvobitni plan je bio da se Red Wings Airlines letovi i Nordavia spoje u jednu avio kompaniju koja bi upravljala pod novim imenom i identitetom. Međutim, kasnije je odlučeno da spajanje neće ići.


Flota Red Wings Airlines

Upoznajte Red Wings Airlines flotu i njene karakteristike

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Antonina

Stalno se vozim sa ovom avio kompanijom i uvijek su fini utisci

5 godina ago
Anonimni

Emilija

odlican

4 godine ago

Review Red Wings Airlines.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.