O aerodromu

Međunarodni aerodrom Vnukovo Andrej Tupoljev (Vnukovo Andrei Tupolev International Airport), jedan od četiri aerodroma u Moskvi, je smešten 28km jugozapadno od centra grada.

To je najstariji operativni aerodrom u Moskvi. Otvoren je i korišćen za vojne operacije tokom Drugog svetskog rata, ali je nakon rata postao civilni objekat. Njegovu izgradnju je odobrila sovjetska vlada 1937. godine, a zvanično je otvoren 1941. godine.

Kliknite ovde i pogledajte kratak informativni video materijal o aerodromu.

Osnovne informacije

ikona airport

VKO

ikona money

RUB

ikona naslovaLounges

Lounge

Aerodrom Vnukovo Lounges

Business class lounge – treći sprat, Terminal A. Salon sa ugodnim ambijentom, 10 minuta hoda od odlazne kapije. U ponudi su alkoholna pića, topli napici, TV,  internet, prikaz reda letenja … Maksimalno vreme boravka je 3 sata. Otvoren je 24h dnevno, 7 dana u nedelji.

VIP Lounge – centralni deo Terminala A.  Putnici imaju besplatan parking, dostavu prtljaga, poseban ulaz i ličnu uslugu.

Tchaikovsky Lounge – drugi sprat terminala A. Na raspolaganju su: internet, TV, fax, tuš kabine, sale za sastanke, časopisi, alkoholna pića i topli napici … Maksimalno vreme boravka je 3 sata. Otvoren je 24h, 7 dana u nedelji.

Rachmaninov Lounge –  smešten u delu za dolaske domaćih letova, treći sprat Terminala A. U ponudi su: internet, TV, tuš kabine, deo za sastanke, alkoholna pića i topli napici … Maksimalno vreme boravka 3 sata. Otvoren je 24h dnevno, 7 dana u nedelji.

ikona naslovaWiFi

Wifi

Wi Fi pokriva sve prostorije aerodroma. Putnici ga mogu koristiti uz novčanu naknadu. Takođe, na aerodromu postoje internet kafei.

ikona naslovaCheck In

Check in

Prijava na let putem interneta je moguća na web stranici avio kompanije ili putem mobilne aplikacije 24h pre leta a najkasnije 45 minuta pre leta. Kartu za ukrcavanje potrebno je odštampati ili preuzeti na nekom od interaktivnih kioska.

Na aerodromu se šalteri zatvaraju 40 minuta pre leta.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Aerodrom se sastoji od tri terminala A, B i D. Vip Terminal se nalazi u posebnoj zgradi.

Terminal A – domaći i međunarodni letovi. Povezan je sa Aeroexpress železničkom stanicom u podzemlju. Na trećem spratu se nalaze kafići, restorani, VIP i Business saloni.

Terminal B – domaći i čarter letovi. Putnici mogu doći do terminala na prizemlju.

Terminal D – domaći letovi. Putnici mogu doći do terminala preko terminala B.

Vnukovo aerodrom obezbeđuje interni prevoz između terminala, uz kupljenu kartu.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport sa aerodroma

Aerodrom Vnukovo Transport

Aeroexpress – Kiev železnička stanica je povezana sa aerodromom. Stanica se nalazi na Terminalu A, a voz saobraća od 06h do ponoći. Vreme putovanja je 35 do 40 minuta. Cena karte u jednom pravcu je 470 rublji, a povratna 940.

Autobus – Autobus 611, 611k saobraća od 05h do 01h. Vreme putovanja je oko 40 minuta. Cena karte je 50 rublji dok se za 60 rublji može kupiti karta za putovanje od 90 minuta i važi i za vožnju bilo kojim javnim prevozom.

Taxi – Trans-Free taxi kompanija pruža usluge prevoza putnicima aerodroma Vnukovo. Vozila se nalaze na Terminalu A. Vreme putovanja je 45 minuta. Vozila saobraćaju od 07:00 do 22:30h.

Rent-a car – vozila više kompanije se nalaze na aerodromu i mogu se rezervisati putem interneta.

ikona naslovaParking i garaža

Parking

Aerodrom Vnukovo Parking

Aerodrom raspolaže velikim brojem parking mesta koja su raspoređena po zonama u zavisnosti od vremena zadržavanja. Karte se kupuju na terminalima aerodroma, a mogu se uzeti i putem interneta.

Višespratni parking 1 i 2 – Na aerodromu u predvorju se nalaze dva različita parkinga na više nivoa sa 350 mesta. Pored objekta nalaze se i druga parking mesta. Ne postoji vremensko ograničenje parkiranja. Prvih 15 minuta je besplatno, a svaki započeti sat je 100 rublji.

Parking 3 i 4 – 400 parking mesta, u predvorju blizu Kievskoye piste. Parking 3 je za kratkoročno parkiranje, a parking 4 za dugoročno. Cena po satu i po danu je 400 rublji.

Parking 5 i 6 – udaljeni 1km od terminala. Predviđeni su za dugoročno parkiranje, maksimalno zadržavanje 10 dana. Cena po danu je 300 rublji.

ikona naslovaFree Shop

free-shop

Na aerodromu se nalazi veliki broj kafića, restorana, butika i radnji sa kozmetikom, garderobom, tehničkom opremom, nakitom … Takođe postoje:

  • prostorije za presvlačenje beba i igraonice za decu – nalaze se na drugom spratu, Terminal A
  • prostorije za mame i decu – drugi sprat terminala D
  • Klinika – na drugom spratu Terminla A
  • Menjačnice

ikona naslovaLica sa invaliditetom

Lica-sa-invaliditetom

Objekti aerodroma su prilagođeni putnicima sa invaliditetom liftovima, rampama, toaletima. Uz zahtev, osoblje aerodroma pruža asisteniciju putnicima kojima je pomoć potrebna.

ikona naslovaMapa aerodroma

Mapa aerodroma Vnukovo

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bozidarka

sve je novo i cisto, bas dobro izgleda

5 godina ago
bojan

Saša

Baš sam bio prijatno iznenađen aerodromom, sve izgleda perfektno. Ali moram da pohvalim i ovaj tekst. Precizan je, sa puno korisnih i tačnih informacija, sve ono što treba da znate o aerodromu Vnukovo.

5 godina ago

Review Vnukovo Andrej Tupoljev Moskva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *