Sankt Peterburg se smatra kulturnim srcem Rusije, sa više od 250 muzeja i 4.000 zaštićenih spomenika kulture.

Ovaj grad kombinuje svoje fascinantno rusko nasleđe sa izrazito evropskim izgledom.

Zbog mnogo reka, kanala i mostova poznat je kao ‘Venecija severa’. Jedan je od najvažnijih kulturnih, naučnih i industrijskih gradova u kojem se nalazi nekoliko stotina muzeja i izložbenih dvorana.

Avio karte Beograd Sankt Peterburg

Tokom sezone avio kompanija Air Serbia uvodi direktan let. Avio karte na relaciji Beograd Sankt Peterburg rezervišite na našem sajtu.

Popunite formu za pretragu letova na sledeći način. Za Beograd unesite BEG, a za Sankt Peterburg LED. Odaberite datume putovanja, broj putnika i kliknite na Pretraži letove.

Red letenja

Avion iz Beograda leti tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i subotom. Let avionom traje dva sata i 45 minuta.

RusijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Prelepi Sankt Peterburg sa svojim baroknim palatama, muzejima, širokim avenijama i kanalima, jedna je od najvećih svetskih atrakcija.

Avio karte Beograd Sankt Peterburg – Znamenitosti

  • Ermitaž jedan od najvećih muzeja u svetu sa preko tri miliona eksponata, brojne zbirke umetničkih dela iz svih istorijskih epoha. Ukoliko posetite ovaj muzej možete uživati u delima najvećih svetskih umetnika poput Rubensa, Pikasa, Da Vinčija, kao i bogatim kolekcijama ruskih predmeta koje su koristile kraljevske porodice.
  • Katarinina palata koju je Katarina Velika koristila kao letnjikovac najviše opisuje bogat način života ruskih careva i vladara. Ova palata sadrzi mnoge povezane prostorije koje odišu luksuzom, od svilom prekrivenih zidova do oslikanih i pozlaćenih plafona. Skoro svaka prostorija ove palate je ukrašena bogatim draguljima i delima slavnih umetnika. Čak je park oko ove palate fascinatan zbog svojih uređenih vrtova i arhitektonskih spomenika.
  • Crkva Svetog Isaka je najveća i najraskošnija u Sankt Peterburgu. Za uređenje ove katedrale se koristilo 43 vrste materijala, a za pozlatu kupole koristilo se oko 100 kg zlata. Katedralu krasi oko 400 skulptura, slika i mozaika. Može da primi do 14 000 ljudi.
  • Festival Bele noći predstavljaju prirodni fenomen, koji se događa u vreme najdužeg dana i najkraće noći u godini. Zbog ove pojave, organizuje se festival „Bele noći“, koji se odvija na Trgu palate koji okuplja umetnike iz sveta muzike, baleta i opere uz razne glumačke tačke pod maskama.

ikona naslovaShopping

Kupovina

Sankt Peterburg je pun tržnih centara koji su uglavnom smešteni u samom gradu.

Kupovina

  • Galeria šoping centar se nalazi u samom srcu Sankt Peterburga, na mestu gde se spajaju dve velike gradske avenije, Nevsky and Ligovsky Prospect. Ovaj šoping centar ima 5 spratova, preko 300 prodavnica, 28 restorana i 10 bioskopa.
  • Passage šoping centar nalazi se na Nevsky aveniji.

Hrana (restorani)

Beograd-Sank- Peterburg-letovi-transport

Specijaliteti

  • Boršč – supa sa povrćem i mesom.
  • Rasolnik ‘Lenjingradski’ – supa od kiselih krastavaca sa pilećim srcima.
  • Rakovi sa Altaja – rakovi se pripremaju na tradicionaln način.
  • Smuđ pod prahom od luka – file od smuđa prekriven prahom od luka.

ikona naslovaHoteli

hotel

Nakon što rezervišete avio karte i obezbedite najpovoljnije direktne letove iz Beograda, neophodno je potražiti smeštaj. Najveću ponudu po najpristupačnijim cenama možete pogledati na linku hoteli u Sankt Peterburgu.

ikona naslovaTransport

Beograd-Sank- Peterburg-letovi-transport

Pulkovo aerodrom je udaljen 23km od Sankt Peterburga, a do centra možete stići autobusom, metroom i taksijem.

Transport sa aerodroma

Autobus i metro – najbrži način da stignete do centra. Cene su prilično jeftine, karta je ispod 1€.

Taxi – ponekad zbog gužvi u saobraćaju, pogotovo u jutarnjim satima i nedeljom, biće vam potrebno oko 45 minuta da stignete do centra grada. Cena je taxija je oko 20.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

RUB

ikona language

Ruski

ikona time-zone

GMT +2:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

LED

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Sankt Peterburg

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Kostadin

Nikad bolji provod

5 godina ago

Toma Kajganić

Trebaju mi tri najjeftinije avionske karte za novu godinu! Doček u Sankt Petersburgu je meni kao iz bajke. Znam da za tad nema nikakva akcija niti promocija, ali mi je bitno da je avionska karta jeftina. Nije važno koliko se putuje i koliko presedanja ima.

5 godina ago

Una Višnjić

Kada postoji najjeftinija avio karta u jednom smeru Beograd Petersburg? Putovala bi u novembru mesecu. Da limožda u tom periodu postoje promotivne cene avionskih karata? Dajte kad ima promo cena i koja kompanija leti

5 godina ago

Review Sankt Peterburg.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *