Popularne Air Baltic Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite direktno da putujete avio kompanijom Air Baltic

Abu Dabi

Grad bisera

od 399€

Amsterdam

Grad sloboda

od 90€

Almati

Grad 'bogat jabukama'

od 419€

Atina

Kolevka demokartije

od 99€

Baku

'Prestonica vatre'

od 388€

Barselona

Upoznajte prestonicu Katalonije

od 202€

Berlin

Grad sa sto lica

od 15€

Budimpešta

Prestonica Panonije

od 158€

Bordo

Prestonica vina

od 215€

Bilund

Lego fabrika

od 221€

Brisel

U poseti 'prestonici Evrope'

od 129€

Katanija

Grad u podnožju Etne

od 227€

Ostale Destinacije do kojih leti Air Baltic

Klase u Air Baltic avionu

Informišite se o klasama i njihovim razlikama na Air Baltic letovima

Ekonomska klasa

Putnici ekonomske klase na Air Baltic letovima mogu uživati u određenim povoljnostima na letu, dok većinu usluga doplaćuju. U ponudi su:

 • udobna i komforna sedišta
 • magazini, časopisi
 • obroci – mogu se poručiti tokom leta ili unapred uz doplatu
 • ručni prtljag 1x8kg, 55x40x23cm; dodatno se može poneti manja lična tašna ili torba dimenzija 30x40x10cm
 • predati prtljag nije uključen na basic tarifi, dok na premium je moguće poneti 1x20kg, 100x50x80cm

Rezervacija sedišta uključena u cenu premium karte kao i prijava na let na aerodromu, i prijava na let sa prioritetom – samo na Air Baltic letovima.

Biznis klasa

Putnici biznis klase imaju veliki broj privilegija i povoljnosti ne samo tokom leta već i nakon i pre leta:

 • udobna, podesiva sedišta sa više prostora
 • najnovija štampa, časopisi i magazini
 • ukusni obroci po posebnoj recepturi, sa predjelom, glavnim jelom i dezertom.
 • ručni prtljag 2x8kg, 55x40x23cm; dodatno se može poneti manja lična tašna ili torba dimenzija 30x40x10cm
 • predati prtljag 2x20kg, 100x50x80cm
 • jedna sportska oprema je uključena u cenu karte

Putnici mogu uživati u nekom od biznis salona pre ili nakon leta. Imaju pravo na besplatnu rezervaciju sedišta, prijavu na let sa prioritetom i  korišćenje brze trake.

Prtljag na Air Baltic letu

Koje su dozvoljene količine prtljaga koje možete poneti na Air Baltic letovima

Ručni

Na Air Baltic letovima ručni prtljag je uvek uključen u cenu karte bez obzira na klasu putovanja. Količina dozvoljenog ručnog prtljaga zavisi upravo od klase putovanja.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Dodatno se može poneti jedna manja torba dimenzija 30x40x10cm. To može biti lična tašna, akten ili torba za laptop i sl.

Ukoliko ručni prtljag prekoračuje dozvoljene dimenzije ili težinu prumenjuje se naplata za višak prtljaga. Isto tako, putnik može kupiti dodatna 4kg za ručni prtljag po određenoj ceni.

Predati

Dozvoljena količina predatog prtljaga zavisi od klase putovanja. Mora odgovarati propisanim dimenzijama i težini, u suprotnom podleže naplati viška prtljaga.

Basic

Dozvoljeni prtljag

Premium

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Ukoliko prtljag nije uključen u cenu karte, može se dokupiti na web stranici avio kompanije, putem agencije ili naknadno na aerodromu.

Sklopiva dečja kolica, auto sedište ili bebi korpa se mogu besplatno transportovati. Deca do 2 godine koja putuju u krilu roditelja, imaju pravo na 1x10kg predatog prtljaga.

Muzički intsrumenti

Muzički instrumenti se mogu prevoziti u kabini ili na dodatnom sedištu, uz doplatu. Kako bi prevoz bio odobren potrebno je obavestiti unapred, najmanje 24h pre leta.

Muzički instrumenti


Manji muzički instrumenti  koji ne prelaze 8kg, i dimenzija do 44x40x23cm se mogu prevoziti kao ručni prtljag uz doplatu. Naplata se primenjuje bez obzira da li putnik ima već jedan ručni prtljag ili ne.

Osetljivi muzički instrumenti i oni većih dimenzija kao što su čelo, gitara i sl. se mogu prevoziti na dodatnom uz kupovinu posebne karte. Maksimalna težina je 32kg, a dimenzije u zavisnosti od tipa aviona:

Treba imati na umu da se karte za instrumente na dodatnom sedištu ne mogu rezervisati online, već ih je potrebno uzeti kod korisničke službe avio kompanije ili agencije.

Sportska oprema

Sportska oprema se može prevoziti na Air Baltic letovima. Mora biti propisno spakovana kako bi se izbegla oštećenja.

Ekonomska


Biznis


Za putnike ekonomske  klase visina doplate varira u zavisnosti da li je kupljena na web stranici avio kompanije, agenciji ili na aerodromu.

Sportska oprema koja se prevozi:

 • bicikli – pod uslovom da su točkovi, pedala i upravljači odvojeni, a gume ispumpane
 • oprema za ronjenje i pecanje
 • golf, hokej oprema
 • oprema za surfovanje, snowboarding, windsurfing, skijanje.

Nepravilnosti sa prtljagom

U slučaju nepravilnosti sa prtljagom potrebno je pratiti smernice avio kompanije kako bi prtljag bio vraćen i nadoknađeni troškovi za nastalu štetu.

Kašnjenje


Oštećeni


Prtljag koji kasni: U slučaju da prtljag kasni potrebno je prijaviti po dolasku na aerodrom u kancelariji za izgubljeno nađeno. Može se prijaviti i naknadno. Nakon prijave se dobija referentni broj koji nudi mogućnost praćenja stanja prtljaga na World Tracer pretraživaču. Ukoliko nije pronađen u roku od 5 dana može popuniti online obrazac sa dodatnim informacijama. Avio kompanija Air Baltic nudi mogućnost kupovine esecijalnih prouzvoda dok se prtljag traga. Potrebno je sačuvati i podneti sve račune kako bi dati troškovi bili nadoknađeni.

Izgubljeni prtljag: Ukoliko prtljag nije pronađenu u roku od 21 dana, stiče se pravo da se podnese zahtev za kompenzaciju. Potrebno je zajedno sa prijavom podneti i listu izgublljenih artikala i njihovom vrednošću kao i sve potvrde o kupovini koja je ubavljena u dato vreme. Podnosi se odeljenju za odnose sa klijentima putem online obrasca.

Oštećeni prtljag: Prijava se podnosi odmah po dolasku na aerodrom, ili naknadno. Air Baltic nudi mogućnost sanacije štete u nekoj od svojih radionica  a ukoliko je nemoguće popraviti štetu, onda će dostaviti novi prtljag iste vrednosti. Avio kompanija se odriče odgovornosti kod manjih oštećenja, udubljenja, ogrebotina i sl.

Višak

Ukoliko bilo koji deo predatog prtljaga premašuje 20kg, primenjuje se naplata za višak prtljaga. Visina doplate zavisi od prekoračenja i destinacije.

Višak prtljaga


Dodatni komad predatog prtljaga se može kupiti prilikom rezervacije, naknadno online ili po dolasku na aerodrom.

Ukoliko prtljag premašuje broj komada i dozvoljenu težinu i dimenzije, primenjuju se obe naknade istovremeno (za dodatni komad i za višak prtljaga).

Zabranjeni predmeti

Neki predmeti se ne mogu prevoziti na Air Baltic letovima dok se određeni mogu prevoziti uz posebne uslove iz bezbedonosnih razloga.

Litijum baterija


Upaljač


Zabranjeni predmeti:

 • zapaljive supstance i tečnosti
 • organski peroksidi
 • magneti
 • šibice
 • eksplozivi, municija, pirotehnika, oružje
 • hoverbord, segvej, solo točak i sl.
 • radio aktivni i korozivni materijali
 • instrumenti koji sadrže živu
 • infektivne supstance

Prevoz u predatom prtljagu:

 • oštri predmeti poput sečiva, makaza i sl.
 • tupi predmeti kao što su palice za softbol, bejzbol itd.
 • alati, bušilice, lemilice

Tešnost se prevozi u malim plastičnim posudama do 100ml, u providnoj kesi zapremine do 1l, dimenzija 20x20cm.

Čekiranje Air Baltic

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na Air Baltic let

Online check-in

Prijava na let je moguća na web stranici avio kompanije od 5 dana pre leta ukoliko su putnici rezervisali sedište. Za putnike ekonomske klase koji nisu rezervisali sedište, od 36h pre leta. Za kod-šer letove prijava na let je moguća od 24h pre leta. Karta za ukrcavanje se može odštampati ili zadržati u elektrinskoj formi.

Air Baltic Beograd čekiranje

Za prijavu na letu, kako na šalteru na aerodromu, tako i na sajtu avio kompanije potrebno je da posedujete validan putni dokument (da važi minimum 6 meseci nakon isteka povratnog putovanja) i elektronsku avio kartu.

Specijalni zahtevi na Air Baltic letovima

Posebni zahtevi koje možete uputiti avio kompaniji Air Baltic

Deca i bebe u avionu

Deca do 2 godine putuju u krilu odrasle osobe po specijalnoj ceni karte. U tom slučaju imaju pravo na predati prtljag 1x10kg. Može putovati i na dodatnom sedištu. Tada se primenjuje cena karte za decu. Svakako se savetuje da tokom poletanja i sletanja beba bude u krilu odrasle osobe, jer auto sedište nije dozvoljeno u kabini već se smešta u prtljažnik. Jedna odrasla osoba može putovati sa jednom bebom.

Deca starija od 2 godine putuju po ceni karte primenljivoj za decu. Imaju pravo na  prtljag kao i odrasli putnici.

Sklopiva dečja kolica, auto sedište ili bebi korpa se mogu dodatno poneti.

Deca bez pratnje

Usluga za decu bez pratnje je dostupna na Air Baltic letovima za decu uzrasta od 5 i više godina, ako to dozvoljava zakonodavstvo zemlje u kojoj se dete nalazi.

Za decu od 5 do 11 godina ova usluga je obavezna, dok za decu od 12 do 17 godina usluga je moguća na zahtev roditelja.

Usluga omogućava da dete bude pod nadzorom avio kompanije tokom prijave na let, ukrcavanja, leta, iskrcavanja sve dok ga na krajnjem odredištu ne preuzme osoba koja je naznačena u formularu.

Potrebno je tokom rezervacije dostaviti sve neophodne podatke o osobi koja prati i koja dočekuje dete. Osoba koja prati dete mora ostati na aeorodromu do poletanja.

Trudnice u avionu

Trudnice mogu letiti avio kompanijom Air Baltic do 28. nedelje trudnoće bez lekarskog uverenja ukoliko je u pitanju trudnoća bez komplikacija. Avio kompanija svakako savetuje da se ponese sa sobom pisani dokument gde pored imena i prezimena treba biti navedena nedelja trudnoće.

Kod jednoplodne trudnoće od 28. do 36. nedelje i višeplodne od 28. do 31. nedelje trudnoće neophodno je imati overeno lekarsko uverenje sa terminom porođaja, koje ne sme biti starije od 2 nedelje.

Nije dozvoljeno letenje nakon 37. nedelje kod jednoplodne trudnoće i 32. kod višeplodne.

Putnici sa invaliditetom

Putnici sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja mogu dobiti pomoć i asistenciju na aerodromu, tokom ukrcavanja i iskrcavanja. Potrebno je obavestiti unapred, najkasnije 48h pre leta. 

Dva pomagala po putniku se prevoze besplatno. To mogu biti invalidska kolica, štake i sl. Za prevoz invalidskih kolica potrebno je obavestiti o vrsti, dimenzijama i težini. Ukoliko su u pitanju kolica na pogon, o vrsti baterija kojim se napajaju. Smeštaju se u prtljažnik.

Treba imati na umu da osoblje avio kompanije nije u obavezi da pomaže putniku oko hranjena, kretanja i sl. Ukoliko je stanje putnika takvo da zahteva asistenciju tokom leta, potrebno je putovati sa pratiocem.

Pas vodič

Avio kompanija Air Baltic nudi osobama sa invaliditetom pomoć i asistenciju na aerodromu, tokom ukrcavanja i iskrcavanja. Potrebno je obavestiti unapred, najkasnije 48h pre leta.

Pas vodič se transportuje besplatno. Sedi pored putnikovih nogu i ne sme ometati prolaz ili bilo koje drugo područje koje mora ostati slobodno u slučaju evakuacije. Iz tog razloga, putnicima sa psom vodičem je zabranjeno sediti u redu pored izlaza.

Treba imati na umu da je ograničen broj servisnih živitinja na letu i stoga rezervisati na vreme.

Kućni ljubimci

Samo psi i mačke se prihvataju na Air Baltic letovima. Prevoze se u kabini ili u prtljažniku u zavisnosti od veličine i težine. Životinje druge vrste se mogu prevoziti samo kao kargo. Za putovanje sa kućnim ljubimcem potrebno je obavestiti unapred, najkasnije 48h pre leta.

Prihvataju se kućni ljubimci od 15 meseci i stariji. Od dokumenata je potrebno imati potvrdu od veterinara o redovnoj vakcinaciji, naročito protiv besnila, pasoš i mikročip za identifikaciju.

Prevoz u kabini:

 • transporter dimenzija 55x40x23cm, ukupne težine sa klućnim ljubimcem do 8kg
 • jedan transporter je dozvoljen po putniku
 • najviše dva manja kućna ljubimca mogu biti u jednom transporteru, pod uslovom da su iste rase
 • transporter mora imati dobru ventilaciju i dovoljno prostora da kućni ljubimac može da ustane, okrene se i legne

Prevoz u prtljažniku:

 • trasporter dimenzija 80x156x86cm, ukupne težine sa kućnim ljubimcem do 75kg
 • svaki transporter teži od 32kg mora imati dve ručke za nošenje
 • dve životinje iste rase, težine od po 14kg mogu biti smeštene u jednom transportru
 • tri manja kućna ljubimca do 6 meseci starosti mogu biti smeštena u istom transporteru
 • transporter mora imati dobru ventilaciju i dovoljno prostora

Kućni ljubimci teži od 75kg se prevoze kao kargo. Visina doplate zavisi od destinacije i načina prevoza kućnog ljubimca.

Ekstra sedište

Ukoliko želite da putujete sa više prostora ili privatnosti možete rezervisati sedište u željenoj zoni (pored prozora, prvom redu ili pored prolaza). Takođe, može se rezervisati ekstra sedište za prevoz osetljivih predmeta, instrumenata ili jednostavno zarad više privatnosti i komfora. Visina doplate zavisi od sedišta koje se rezerviše.

Rezervacija sedišta omogućava rani online check in, od 5 dana pre leta.

Aerodromi sa kojih leti Air Baltic

Aerodromi sa kojih poleće i sleće avio kompanija Air Baltic

Tarife za Air Baltic avio karte

U zavisnosti od odabrane tarife na letu Air Baltic imaćete i određene povoljnosti koje su prikazane u nastavku

Basic

Premium

Business

Ručni prtljag
8
Ručni prtljag napomena
8
Ručni prtljag napomena
8
8
Ručni prtljag napomena
Predati prtljagDoplata
20
Predati prtljag napomena
20
20
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagNeNeNe
Karta
PromenaDaDoplataDa
RefundacijaNeDoplataikona dodatnih informacijaDa
Promena u višu klasuNeDoplataNe
Sakupljanje miljaDaDaDa
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaDoplataDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
ObrokDoplataDoplataDa
Čekiranje
Online Check-inDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDoplataDaDa
Prioritetno čekiranjeDoplataDoplataDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuDoplataDoplataDa
Prioritetno ukrcavanjeNeNeNe
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNe
Pristup salonuNeNeDa

Air Baltic avio kompanija

Više o Air Baltic avio kompaniji

IATA: BT

Hub: Riga

Frequent Flyer: PINS

Air-Baltic-BeogradAir Baltic je avio kompanija Letonije. Osnovana je 28. avgusta 1995. godine potpisivanjem zajedničkog poduhvata između Scandinavian Airlines i letonske države. Ima direktne i sezonske letove iz Rige, Talina i Viljniusa – uglavnom ka metropolama i atraktivnim destinacijama u Evropi. Ne saobraća na dugolinijskim letovima.


Glavno čvorište je međunarodni aerodrom Riga.


Flota Air Baltic

Ovde se možete informisati o avionima koji pripadaju floti avio kompanije Air Baltic

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Agnija

Hrana na letovima preko 2h je ukusna bas

5 godina ago

Review Air Baltic.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *