O aerodromu

Međunarodni aerodrom Odesa treći je najveći aerodrom u Ukrajini koji je udaljen 7km severozapadno od centra istoimenog grada Odese.

Sa aerodroma možete leteti ka gotovo 40 različitih evropskih destinacija. Najpopularniji letovi su ka Istanbulu, Kijevu, Šarm el Šeiku, Tel Avivu i Beču. Godišnje promet putnika iznosi preko 1.5 miliona.

Osnovne informacije

ikona airport

ODS

ikona money

UAH

ikona naslovaLounges

Lounge-salon-na-aerodromu

U VIP salonu je, pored bogate ponude ukusnih jela u restoranu i širokog izbora alkoholnih i bezalkoholnih pića, putnicima na raspologanju konferencijska sala, besplatan WIFI, TV, faks i aparat za fotokopiranje. Salon se nalazi u okviru VIP terminala gde putnici imaju mogućnost privatnog prioritetnog čekiranja, korišćenja brze trake, odnosno maksimalnu privatnost tokom boravka na aerodromu.

ikona naslovaWiFi

wifi

WIFI je besplatan u potpunosti na aerodromu.

ikona naslovaCheck In

aerodrom-check-in

Čekiranje je moguće obaviti:

 • Preko web strane određenih avio kompanija. Za međunarodne letove – čekiranje je dostupno 2h pre poletanja, zatvara se od 40 do 60 minuta pre poletanja. Za domaće letove – čekiranje je dostupno 1.5h pre poletanja, zatvara se 30min pre poletanja.
 • Na šalterima za prijavu za međunarodne letove (označeni su od 1-24), kao i na šaletrima za prijavu na domaćim letovima.

Više informacija o polascima i odlascima i redu letenja možete pogledati na ovom linku.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Terminal aerodroma namenjen je sa domaće i međunarodne letove, pa može da opsluži oko 400 putnika po satu. Sadrži brojne usluge, kao i pasošku i sigurnosnu kontrolu.

Uskoro će aerodrom Odesa dobiti novi Terminal sa 26 šaltera za čekiranje, pa će tokom  jednig sata biti opsluženo oko 1000 putnika.  Pored toga imaće 8 gejtova, novi sistem za signalizaciju i prizemljenje aviona.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport
 • Rent-a car usluge je moguće iznajmiti na aerodromu, gde se nalaze poslovnice odnosno vodeća predstvništva: Hertz, Avis, Sixt, Budget.
 • Taksi vozila smeštena su ispred zgrade Terminala. Po dolasku putnici imaju mogućnost da naruče taksi od operatera za pultom. Moguća je vožnja do centra Odese ili do željene adrese.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Na aerodromu se nalazi pet parking mesta za 405 vozila. Parking se naplaćuje po satu ili po danu. Prvih 15min parkiranja je besplatno.

Cene parkiranja:

 • Parking 1 – po satu 40UAH, po danu 160UAH
 • Parking 2 – po satu 40UAH, po danu 960UAH
 • Parking 3 – po satu 40UAH, po danu 960UAH
 • Parking 4 – po satu 40UAH, po danu 960UAH
 • Parking 5 – po satu 40UAH, po danu 960UAH

ikona naslovaFree Shop

Free-shop

Na aerodromu postoji restoran kao i sneck bar sa raznovrsnom ponudom jela. Nalaze se i dva kafića sa širokim izborom pića i toplih napitaka.

Ostali sadržaji:

 • Duty free prodavnica sa pićem, suvenirima, slatkišima, kozmetikom
 • knjižara i kiosk za prodaju domaće i strane štampe
 • bankomati, banke i menjačnice
 • soba za bebe
 • ambulanta za prvu pomoć

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Putnici sa umanjenom pokretljivošću moraju unapred poslati zahtev avio kompaniji kako bi se obezbedila neophodna asistencija na aerodromu.

Dostupna su posebna parking mesta, rampe za invalidska kolica, liftovi i posebni toaleti. Osoblje pruža asistenciju putniku prilikom čekiranja, prolaska sigurnsne i bezbedonosne kontrole. Putnici koju putuju u invalidskim kolicima mogu ih koristiti do momenta ukrcavanja u avion.

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Ksenija Bilic

Redovno letim do Odese, kod rođaka. Aerodrom je jednostavan za snalaženje, nema gužvi. Imaju odlična peciva i likere.

4 godine ago

Review Odesa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *