O aerodromu

Šeremetjevo Aleksandar Puškin (Sheremetyevo Alexander S. Pushkin) međunarodni aerodrom se nalazi u Moskovskoj oblasti.

Šeremetjevo je najveći aerodrom posle aerodroma Domodedovo Mihail Lomonosov Moskva. Aerodrom je sačinjen od dva terminala (jedan je za međunarodni, drugi za domaći saobraćaj).

Da pogledate red letenja ovog aerodroma kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

SVO

ikona money

RUB

ikona naslovaLounges

lounge

Saloni na aerodromu Sheremetyevo Alexander S. Pushkin

Na aerodromu Šeremetjevo Aleksandar Puškin postoji 18 salona, podeljeni su u dvije vrste, VIP saloni i Biznis saloni.

The Gallery Lounge – nalazi na trećem i četvrtom spratu kod terminala D. Ovo je dvospratni biznis salon, na prvom spratu se primaju i registruju gosti, na drugom spratu putnici mogu uživati u panoramskom pogledu. U ponudi su grickalice, sokovi i alkohol, stolice za masažu, tuš kabine itd.

The Classic lounge – salon koji se nalazi na trećem spratu kod terminala D. Posetici ovog salona mogu uživati u ukusima Evropske kuhinje. Za najmlađe putnike ovaj salon ima igraonicu. U ponudi su takođe sokovi, grickalice, alkohol, TV, Wifi, tuš kabina, itd.

Ekskluzivni saloni

The Mastercard Lounge – ovaj eksluzivni salon se nalazi na trećem spratu kod terminala E. Dobitnik je prestižne nagrade kao najbolji biznis salon na Business Traveller Russia i CIS nagradama 2017. godine. Salon je podeljen na više funkcionalnih prostora: restoran, vrt, salon, biblioteka i tuš kabina.

The Rublev Lounge – Prostrani salon koji može primiti 456 osoba. Dizajniran je po elementima ruske arhitektonske baštine zbog čega je smatran jednim od najbolje urađenih salona u Evropi. Rublev salon je ušao u Ginisovu knjigu rekorda po najdužem švedskom stolu (34m). Nalazi se na trećem spratu kod terminala B.

ikona naslovaWiFi

wifi

_Sheremetyevo Wi-Fi mreža je dostupa svim putnicima na aerodromu. Jednostavnom i brzom prijavom se može pristupiti na WiFi u bilo kojem delu aerodroma, internet je dovoljno brz da se mogu koristiti socijalne mreže.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnici se mogu prijaviti online na svoj let 24h pre poletanja. Takođe se mogu prijaviti na interaktivnim kiocima na aerodromu ili na check in šalterima.

Za uspešno čekiranje su potrebni pasoš i karta. Ukoliko putnik ima elektronsku kartu potreban je samo pasoš.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom Šeremetjevo Aleksandar Puškin ima ukupno 5 terminala, od kojih su 4 putnički terminali, dok je jedan terminal predviđen za privatne i poslovne letove. Svi terminali su podeljeni u dve grupe: Severni i južni.

Severni terminali (A, B i C) – Terminal A je predviđen za privatnu i poslovnu avijaciju. Terminal B je za niskobudžetne avio kompanije i kargo letove. Terminal C je predviđen za čarter letove, povezan je sa višespratnim parkingom.

Južni terminali (D, E, F) – Terminal D se nalazi pored terminala F. Sa parkingom se povezuje preko mosta. Terminal E se koristi za međunarodne letove (prvenstveno za letove Skyteam avio kompanija članica i Aeroflot kompanije). Terminal F je rezervisan za međunarodne i domaće letove.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Od aerodroma Šeremetjevo do centra grada putnici mogu stići na više načina:

Prevoz vozom

Aeroexpress – kreće sa Belorussky železničkog terminala svakih 30 minuta. Pauza u prevozu je od 00:30am do 05:30am. U proseku je potrebno od 35 do 40 minuta da se stigne do aerodroma.

Sa stanice Okruzhnaya je potrebno oko 20 minuta. Karta se može kupiti na stanici, na aerodromu ili online na sajtu Aeroexpress.

Prevoz automobilom

Taxi – taksijem od aerodroma do centra grada je potrebno otprilike 45 minuta, cena je oko 20€.

Rentiranje auta – sve glavne kompanije za iznamljivanje automobila se mogu naći na Šeremetjevo aerodromu. Automobil se može iznajmiti online.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking na aerodromu Šeremetjevo je besplatan za putnike sa invaliditetom, ostali putnici se mogu na parkingu zadržati 15 minuta bez plaćanja.

Parking mesta su raspoređena po terminalima: Parking terminala D, parking terminala B, P3 parking (parking za terminale E i F), P12 parking (zatvoreni parking za terminale D, E i F), itd.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Aerodrom Šeremetjevo ima veliki izbor prodavnica za nakit, odeću, kozmetiku, suvenire, itd. U Duty free prodavnicama se može naći alkohol, cigarete, kozmetika, obuća i odeća.

Na terminalima D, E i F se mogu pronaći menjačnice gde putnici mogu menjati ruske rublje za željenu valutu i obrnuto.

Na prvom spratu kod terminala B se nalazi Sberbank, koja radi svakog dana. Bankomati se mogu naći na svakom spratu.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Aerodrom Šeremetjevo posebnu pažnju obraća na putnike sa invaliditetom. Svim putnicima kojima je potrebna asistencija na aerodromu se savetuje da zatraže tu uslugu minimum 48h pred let.

Usluga se može zatražiti na web sajtu Sheremetyevo Alexander S. Pushkin International Airport, putem mobilne aplikacije ili kontaktirajući call centar Šeremetjevo aerodroma. Osoblje aerodroma pomaže putnicima sa invaliditetom pri dolasku i odlasku sa aerodroma, ulasku i izlasku iz aviona, obezbeđuje invalidska kolica (ukoliko je to potrebno), pomažu sa dokumentima, ostavljanjem prtljaga, čekiranja itd.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bozidar

Stanica gradskog prevoza je na minut od aerodroma

5 godina ago

Review Šeremetjevo Aleksandar Puškin Moskva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *