O aerodromu

Aerodrom Azurna Obala (Nice Côte d’Azur Airport) je francuski međunarodni aerodrom, koji se nalazi 6km zapadno od Nice.

Ovaj aerodrom je na trećem mestu po prometnosti u Francuskoj. Opslužuje i jugoistok Francuske kao i Kneževinu Monako. Aerodrom poseduje dve piste i dva terminala, sa kojih svakodnevno poleće i sleće preko 50 avio prevoznika.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

NCE

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Canopy Lounge na aerodromu u Nici

Nalazi se u sklopu Terminala 1, B zona za letove izvan Šengen zone. Salon je opremljen sa WiFi signalom, novinama, televizijom, pićem (alkoholnim i bezalkoholnim) i klimom. Radi svakog dana od 05:45h.

Infinity Lounge

Ovaj salon je samo dostupan putnicima koji imaju odlazne letove sa Terminala 2 do zemalja unutar Šengen zone. Nalazi se na drugom spratu Terminala 2. Klimatizovan je, opremljen je za putnike sa invaliditetom, ima interneta, televizije, itd.

Levity Lounge

Dostupan je putnicima koji imaju odlazne letove sa Terminala 2 ka Belgiji, Holandiji, Grčkoj i zemljama koje nisu u Šengen zoni. Ulaz se može platiti na vratima i iznosi 30€.

Library Lounge

Salon – bibiloteka. Pored toga što putnici mogu uživati u velikom izboru literature, u ponudi imaju i novine, televiziju, internet, itd. Predviđen je za putnike koji imaju odlazne letove sa Terminala 1 to zemalja Šengen zone.

ikona naslovaWiFi

wifi

WiFi  na ovom aerodromu je besplatan i dostupan na svim terminalima.
Da bi pristupuli internetu, putnici treba da se konektuju sa NiceAirportFreeWifi mrežom, otvore neki od pretraživača (Internet Explorer, Mozilla ili Safari) i na početnoj strani prihvate pravila korišćenja.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnicima se preporučuje da na aerodromu budu minimum 1h ranije kako bi se na vreme čekirali.

Osim na šalteru, putnici se na aerodromu mogu prijvaiti na let i preko samouslužnih aparata – kioska.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Terminal 1

Predviđen je za Šengen, letove izvan Šengen zone, kao i domaće letove. Poseduje 25 gejtova. Neke od aviokompanija koje poleću sa ovog terminala: Norwegian, Qatar Airlines, Swiss, Ryanair itd.

Terminal 2

To je noviji terminal. Sa svojih 29 gejtova, ima kapacitet da ugosti preko 8 miliona ljudi godišnje. Terminal 2 je predviđen za letove ka svim destinacijama. Neki od avio prevoznika koji saobraćaju sa ovog terminala: Air France, Alitalia, Belavia, Delta itd.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Od centra Nice do aerodroma je svega 7km, tako da bilo kojim vidom prevoza se brzo stiže.

Autobus

Dostupan je aerodromski ekspres autobus. Karte se mogu kupiti na aerodromu kao i u samom autobusu. Cena prevoza je 6€. Postoje i lokalni autobusi koji prevoze do centra za 1.50€.

Taxi

Fiksna cena od aerodroma do centra iznosi 32€. Najčešće se plaća kešom i potrebno je nekih 20min da se stigne do centra. Isplatljivija opcija što se tiče taxija je Uber. Ovaj vid prevoza košta od 16-20€.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking mesto putnici mogu unapred rezervisati na stranici aerodroma. Aerodrom raspolaže sa nekoliko parking mesta: G1, G2, P2, P5, P3, P6 i P8.

G1 i G2 se nalaze blizu Terminala 1. Parking G2 se nalazi blizu Terminala 2. Ova dva parking mesta predstavljaju najsigurniju opciju parkiranja na duže vreme.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

U sklopu oba terminala se može videti mnoštvo prodavnica, restorana i Duty free prodavnica, knjižara itd. Putnicima je na raspolaganju i veliki broj svetskih brendova kao što su Hermes, Max Mara, Versace i sličnih.

U sklopu Terminala 1 postoje menjačnice i banke.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

ikonica-invalidska-kolica

Aerodrom je opremljen za putnike u invalidskim kolicima i putnike sa specijalnim potrebama. Šalteri za ček in, pasošku kontrolu, kao i šalteri avio kompanijama su nisko postavljeni kako bi bili pristupačniji putnicima.

Postoje posebna parking mesta za putnike sa invaliditetom, koji se nalaze u neposrednoj blizini terminala. Liftovi i toaleti su takođe prilagođeni putnicima sa invaliditetom.

Od aerodroma se može zatražiti usluga asistencije kako bi putnicima što lakše palo boravljenje na aerodromu. Ovu uslugu je potrebno zatražiti minimum 48h pred let.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Jelena Seratlic

Ana

Bas je blizu centru grada, brzo se stigne autobusom

5 godina ago
marko

Sanja

Odlično povezan sa gradom.

5 godina ago

Review Azurna Obala Nica.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *