O aerodromu

Šota Rustaveli (Shota Rustaveli Tbilisi International Airport) je međunarodni aerodrom udaljen je 17km od centra grada Tbilisi. Ima funkcionalan i savremen dizajn. Godišnji promet putnika na aerodromu iznosi preko 3 miliona putnika.

Da pogledate red letenja, kao i da saznate do kojih sve destinacija može da se leti sa aerodroma u Tbilisiju kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

TBS

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Primeclass salon smešten je na spratu za dolaske i odlaske, otvoren je 24h/7 dana. Putnicima su dostupni brojni sadržaji: švedski sto sa grickalicama i sendvičima, piće, TV, pristup internetu, dnevna i nedeljna štampa, soba za pušače, privatna parking mesta.

ikona naslovaWiFi

wi fi logo

WI FI je besplatan duž terminala.

ikona naslovaCheck In

check-in

Na aerodromu Šota Rustaveli u Tbilisiju potrebno je započeti prijavu na letu 2h pre poletanja za međunarodne letove i 1.5h za domaće letove.

Prijava se može izvršiti na internet stranici određene aviokompanije kao i na šalterima smeštenim na aerodromu.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Na aerodromu se nalaze terminal za odlaske i terminal za dolaske. Terminali se nalaze u blizini, pa transport sa jednog na drugi terminal nije potreban.

Terminali imaju 5 gejtova, 41 šalter za prijavu na let i 35 šaltera za pasošku kontrolu. Izgradnjom novog terminala za dolaske, kapacitet putnika se znatno uvećao.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma
  • Voz –  železnička stanica je najjeftinije prevozno sredstvo koje povezuje železničku stanicu u Tbilisiju sa aerodromom. Vozovi su udobni, brzi, polazak je prepodne i popodne sa aerodroma, karta u jednom smeru iznosi 1eur
  • Autobuska linija dostupna je 24h/7 dana, autobus saobraća od aerodroma do centra Tbilisija. Cena karte u jednom smeru košta 1eur

Prevoz automobilima sa aerodroma Šota Rustaveli

  • Taksi servis dostupan je u blizini terminala, vožnja do centra grada traje od 20 do 30minuta, cena vožnje iznosi od 10-17eur
  • Automobilom se može doći do aerodroma Kakheti autoputem koji je obeležen sa određenim znakovima iz pravca grada.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom Tbilisi poseduje parking sa 1000 parking mesta u okviru dugoročnog i kratkoročnog parkinga.

Parkiranje je besplatno prvih 5 minuta, dok cena parkiranja iznosi 2eur za sat vremena do 5eur za 24h. U slučaju gubljenja kartice za parking, naplaćena će biti kazna jednaka ceni tri dana parkirnja.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

U ponudi aerodroma su duty free shopovi sa širokom ponudom gruzijskih i inostranih vina. Ovde možete kupiti razne parfeme, kozmetiku, alkoholna pića, cigarete, suvernire.

Ostali sadržaji:

  • barovi, kiosci brze hrane, kafići
  • sobe za presvlačenje beba
  • konferencijske sale

ikona naslovaLica sa invaliditetom

ikonica-invalidska-kolica

Aerodrom Tbilisi je u potpunosti dostupan sa liftovima i specijalno dizajniranim toaletima. Svaki putnik kome je potrebna specijalna asistencija potrebno je da unapred pošalje zahtev aviokompaniji.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Ina

U baru na aerodromu sam pojela najukusnije krofne, gruzijsko vino iz duty free shopa je perfektno

5 godina ago

Review Šota Rustaveli Tbilisi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *