Dablin, glavni i najveći grad Republike Irske, smešten na istočnoj obali istoimenog ostrva, nalazi se na ušću reke Lifi u Irsko more.

Tokom vekova, književnost i umetnost su imali izuzetno značajnu ulogu u kulturnom razvitku prestonice u kojoj su rođeni velikani poput Džejmsa Džojsa i Berdarda Šoa.

Pored crkava, prostranih zelenih parkova, prelepih zdanja i muzeja, ovu metropolu krase izuzetni srednjevekovni dvorci i srdačni i nasmejani ljudi.

Kako rezervisati Beograd Dablin avio karte online?

Beograd Dablin avio karte rezervišite online popunjavanjem forme na početku stranice. Za Beograd unesite BEG, a za Dablin DUB. Preporučujemo vam Swiss letove u oba smera preko Ciriha jer najkraće traju i imaju najbolje cene.

IrskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Prepoznatljivi simboli i obeležja Dablina koja vam preporučujemo da posetite su:

  • Dablinski dvorac
  • Trinity College
  • Nacionalni muzej
  • Temple Bar
  • Ulica O’Connell

ikona naslovaShopping

Šoping

Autentične i ručno rađene predmete ili umetnine možete kupiti u nekoj od suvenirnica koje ćete sresti dok šetate centralnim gradskim trgovima.

Dve omiljene ulice u kojima se nalaze juvelirnice, umetničke galerije i radnje sa najpoznatijim svetskim brendovima su Grafton Street i Henry Street.

Za posetioce koji kupovinu vole da obave na jednom mestu, postoje brojni tržni centri, a neki od njih su: Stephen’s Green, Jeris i Powerscourt.

Hrana (restorani)

Predlažemo vam da dan započnete ” Ulster fry” doručkom (prženi doručak) koji kombinuje nešto ili sve od navedenog:  jaja (pržena ili kajgana), kobasice, slaninu, crne i bele pudinge (tip kobasice) , pečurke, pečeni pasulj, paradajz na roštilju, krompir i prženi hleb. Uz to ide i parče tosta, džema, marmelade, neki sos i velika količina čaja ili kafe.

Za ručak se preferira losos koji se služi sa graškom i krompirom. I prženi dimljen losos su jednako popularni.

Tu su i ostrige koje se služe na ledu pomoću morske alge, hrane koja ne pada.

Dubblin Cuddle je njihovo tradicionalno jelo sastavljeno od seckanih kobasica i slanine kuvane zajedno s lukom i sveobuhvatnim krompirom.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko želite da upoznate ‘Zeleni grad’ i svoj odmor provedete u irskoj prestonici, najveći izbor povoljnog i pristupačnog smeštaja potražite na linku hoteli u Dablinu.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Irski i Engleski

ikona time-zone

GMT

ikona plug

220 - 240 V
(Tip G)

ikona airport

DUB

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Dablin

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jelisavka

Vrlo cist grad

5 godina ago

Review Dablin.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *