Popularne IcelandAir Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite direktno da putujete avio kompanijom Islandair

Iz Beograda, preko Keflavika, do bilo koje destinacije u svetu!

Rezervacije IcelandAir avio karte

Dovoljno je da unesete željene datum putovanja, broj putnika i klnete na dugme Pronađi let. Odaberite onaj koji vam najviše odgovara i online rezervišite avio karte. Plaćanje je moguće preko računa u bilo kojoj banci ili pošti, kao i Visa ili Master karticom.

Amsterdam

Grad sloboda

od 90€

Barselona

Upoznajte prestonicu Katalonije

od 202€

Bergen

Prelepa luka Skandinavije

od 429€

Berlin

Grad sa sto lica

od 15€

Bilund

Lego fabrika

od 221€

Boston

Zeleni grad Amerike

od 489€

Brisel

U poseti 'prestonici Evrope'

od 129€

Čikago

Grad vetrova

od 499€

Kopenhagen

U poseti gradu bajki

od 240€

Denver

'Grad visok jednu milju'

od 524€

Dablin

Upoznajte 'Zeleni grad'

od 298€

Dizeldorf

Proverite zašto ga zovu "Mali Pariz"

od 189€

Ostale Destinacije

Klase u IcelandAir avionu

Saznajte o dostupnim klasama na Islandair letovima

Kliknite ovde i pogledajte zašto je avio kompanija Icelanair pravi izbor za vas.

Putujte iz Rejkjavika ka čitavom svetu.

Ekonomska klasa

U okviru ekonomske klase aviokompanije Icelandair možete besplatno poneti 10kg ručnog prtljaga i 23kg predatog prtljaga, osim light tarife gde se predati prtljag doplaćuje. Pogodnosti ekonomske klase različite su u skladu sa uslovima karte.

Karakteristike ekonomske klase:

 • besplatni zabavni sadržaji: filmovi i muzike na ravnim ekranima
 • besplatni ćebe i jastuk
 • na letovima se poslužuju kafe, čajevi i voda
 • doplata za obroke i alkoholna pića
 • doplata za WIFI u light i standard tarifi, flex tarifa- nema doplate
 • saga poeni se sakupljaju na letovima

Saga Premium

U saga premium klasi možete besplatno poneti 10kg ručnog prtljaga u okviru saga premium tarife, odnosno 2x10kg u okviru saga premium flex tarife. Besplatna količina predatog prtljaga iznosi 2x32kg.

Karakteristike saga premium klase:

 • udobna i podesiva sedišta sa više prostora sa noge
 • WIFI, zabavni sadržaji na letu, slušalice
 • besplatna alkoholna pića, čajevi, kafe
 • ukusni obroci tokom leta
 • ćebe, jastuci i peškiri
 • prioritetna prijava na letu, ukrcavanje, pristup salonu
 • dodatni saga poeni za članove programa lojalnosti

Prtljag na IcelandAir letu

Saznajte o dozvoljenim količinama prtljaga na Islandair letovima

Ručni prtljag

Na letovima aviokompanije Icelandair dozvoljena količina ručnog prtljaga zavisi od uslova avionske karte. Ručni prtljag je potrebno smestiti u pregratku iznad glave.

Economy Light

Dozvoljeni prtljag

Economy Standard

Dozvoljeni prtljag

Economy Flex

Dozvoljeni prtljag

Saga Premium

Dozvoljeni prtljag

Saga Premium Flex

Dozvoljeni prtljag

Na letu je dozvoljeno poneti jedan mali lični predmet: žensku torbu, lap top torbu dimenzija 40x30x15 cm koji je potrebno smestiti ispod sedišta ispred.

Deca imaju pravo na istu količinu ručnog prtljaga kao i odrasli putnici.

Predati prtljag

Na letovima aviokompanije Icelandair besplatna količina predatog prtljaga  zavisi od putničke klase i uslova avionske karte.

Economy Light

Dozvoljeni prtljag

Economy Standard

Dozvoljeni prtljag

Economy Flex

Dozvoljeni prtljag

Saga Premium

Dozvoljeni prtljag

Saga Premium Flex

Dozvoljeni prtljag

Uz dozvoljenu besplatnu količinu predatog prtljaga deca imaju pravo na sklopiva kolica ili dečje sedište na letu, uz prethodno odobrenje aviokompanije.

Višak prtljaga

Na letovima Icelandair putnik može unapred da plati tri dodatana komada predatog prtljaga sa određenim popustom. Kada predati prtljag prelazi dozvoljenu težinu i dimenzije podleže naplati viška prtljaga.

Višak prtljaga


Doplata za dodatni komad prtljaga do 23kg:

 • Island-Evropa- od 59usd
 • Island-USA/CAN- od 69usd
 • Evropa-USA/CAN- od 95usd

Doplata za prekomereni prtljag od 23-32kg:

 • Island-Evropa- od 50usd
 • Island-USA/CAN- od 58usd
 • Evropa-USA/CAN- od 80usd

Sportska oprema

Na letovima Icelandair dozvoljeno je poneti malu, srednju i veliku sportsku opremu. Mala sportska oprema može se prevoziti besplatno u okviru predatog prtljaga, ukoliko težina ne prelazi 23kg. Sportska oprema za doplaćuje po pravcu.

Sportska oprema


Sportsku opremu je moguće kupiti unapred preko interneta sa određenim popustom.

Doplata za malu sportsku opremu po smeru iznosi od 42usd do 58usd u zavisnosti od destinacije, uključuje: oprema za skijanje i snoubord, oprema za pecanje, oprema za golf, oprema za hokej, oprema za ronjenje, oprema za skejtbord.

Doplata za srednju sportsku opremu iznosi od 83usd do 116usd u zavisnosti od destinacije, uključuje: bickl, opremu za surfovanje, oprema za zmajarenje.

Doplata za veliku sportsku opremu iznosi od 126usd do 174usd u zavisnosti od destinacije, uključuje: opremu za kajak, oprema za skok sa motkom, oprema za jedrenje na vetru.

Muzički instrumenti

Muzičke instrumente dozvoljeno je poneti na letu nakon odobrenja aviokompanije Icelandair.

Na dodatnom sedištu


Mali muzički instrumenti mogu da se transportuju u kabini u okviru ručnog prtljaga ukoliko se uklapa u navedene dimenzije.

Veliki muzički instrument može se prevoziti u kabini na dodatnom sedištu uz određenu doplatu. Maksimalne dimenzije instrumenta iznose 150x35x50cm.

Doplata za muzičke instrumente čiji zbir dimenzija iznosi 158cm, jednaka je doplati za malu sportsku opremu, dok doplata za muzičke instrumente čiji je zbir dimenzija veći od 158cm jednaka je doplati za prevoz velike sportske opreme.

Nepravilnosti sa prltjagom

U slučaju nepravilnosti sa prtljagom potrebno je obavestiti odmah po dolasku na aerodrom kako bi se napravio izveštaj o nepravilnosti i rešio problem u precizirano vreme.

Izgubljeni prtljag


Oštećeni prtljag


Ukoliko niste u mogućnosti da odmah prijavite da vam prtljag kasni ili ste primetili da je oštećen, možete to uraditi naknadno na web stranici avio kompanije, u roku od 7 dana. Potrebno je samo popuniti online obrazac.

Ukoliko je prtljag oštećen potrebno je isti odneti u specijalizovanu radnju za opravku prtljaga gde će biti procenjena nastala šteta. Ukoliko je vrednost prtljaga koji je oštećen veća od 100usd, potrebno je priložiti originalnu vrednost predmeta.

Ukoliko prtljag kasni putnik dobija referentni broj sa kojim prati status prtljaga preko interneta. U slučaju da prtljag nije pronađen u roku od 6 dana, putnik ima pravo na refundaciju novca.

Zabranjeni predmeti

Na letovima aviokompanije Icelandair postoji spisak predmeta koji su dozvoljeni pod određenim merama koje propisuje aviokompanija u okviru ručnog i predatog prtljaga. Postoje takođe predmeti i materije koje nije dozvoljeno poneti na letu.

Litijum baterija


Zabranjeno


U okviru predatog prtljaga pod restriktivnim merama na letu je moguće poneti:

 • zapaljivi, otrovni , kompresovani gasovi
 • radioaktivne, korozivne i infektivne materije
 • termometri, barometri

U okviru ručnog prtljaga pod restriktivnim merama na letu je moguće poneti:

 • vatreno oružje: pištolji, revolveri, puške, pištolji, imitacija oružja
 • sredstva za omamljivanje: tizeri, biber sprejevi
 • noževi, sečiva, makaze, mačevi, sablje, alati
 • detonatori, fuzeri, eksplozivi

Čekiranje IcelandAir

Prijavite se za let preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na Islandair

Online check-in

Avio kompanija Icelandair nudi mogućnost prijave na let putem interneta.

IcelandAir letovi – čekiranje

Potrebno je uneti prezime (tačno kao u pasošu), broj karte ili rezervacije, a potom odštampati boarding kartu. Prijava za let je dostupna 24h pre poletanja. Ukoliko niste u mogućnosti da štampate bording možete je zapamtiti u vidu slike ili maila na telefonu. Važno je da je barcode čitljiv i da lako može da se skenira prilikom ulaska u avion.

Specijalni zahtevi na IcelandAir letovima

Specijalni zahevi koje možete uputiti aviokompaniji Islandair

Deca i bebe na letu

Na letovima aviokompanije Icelandair bebe do 2. godine putuju u krilu roditelja ili staratelja. Cena karte za bebe je znatno niža u odnosu na karte za decu stariju od 2.godine. Putnicima sa bebom nije dozvoljeno da sede u exit redovima, kao ni u redu ispred ili iza od exit reda.

Za decu od 2. do 11. godine potrebno je rezervisati posebno sedište na letu. Dozvoljeno je poneti i dečje sedište. Dečje sedište treba da je dizajnirano da ispunjava posebne uslove zbog bezbednosti i sugurnosti deteta.

Obroci sa decu od 2. do 11. godine napravljeni su od svežih namirnica. Obrok za bebe kao specijalan zahtev potrebno je rezervisati 24h pre poletanja. U okviru sistema za zabavu, deci su na raspolaganju veliki broj crtanih i flmova za decu.

Trudnice na letu

Putnice do osmog meseca trudnoće mogu putovati na letovima kompanije Icelandair u prethodni lekarski sertifikat koje je mora da bude izdat 72h pre poletanja.

Kompanija ne dozvoljava let trudnicama u poslednje dve nedelje trudnoće zbog sigurnosnih i bezbedonosnih razloga.

Nepraćena deca

Nepraćena deca na letovima aviokompanije Icelandair su deca uzrasta od 5. do 15. godine koji putuju bez pratnje roditelja ili staratelja.

Uslugu za nepraćeno dete potrebno je rezervisati 48h pre zakazanog leta. Na svakom letu dozvoljeno je četvoro nepraćene dece. Aviokompaniji je potrebno dostaviti pasoš, ovlašćenje roditelja ili staratelja za putovanje deteta, kontakt podatke osobe koja će dovesti dete na aerodrom polaska i osobi koja će sačekati dete na aerodromu prilikom dolaska.

Doplata za nepraćeno dete iznosi od 75eur do 220eur u zavisnosti od destinacije leta.

Kućni ljubimci

Na letovima Icelandair mogu da se transportuju psi i mačke samo u prtljažniku aviona na domaćim i interkontinentalnim letovima. Ukoliko putujete sa ljubimcem potrebno je da se prijavite na letu minimum dva dana pre poletanja.

U prtljažniku aviona može da se transporetuje pas ili mačka čija maksimalna težina zajedno sa transporterom je 40kg, sa dimenzijama kaveza 92x64x69cm. Potrebno je da poseduju zdravstveni karton sa dokazom o vakcinaciji, ugrađen elektronski čip.

Doplata za kućne ljubimce po pravcu iznosi od 126usd do 174usd u zavisnosti od destinacije u kojoj se leti.

Putovanje sa psom vodičem

Psi vodiči i psi za emocionalnu podršku na letovima aviokompanije Icelandair su obučeni i sertifikovani psi za pomoć putnicima  sa invaliditetom kao i putnicima koji imaju problem sa sluhom ili su slabovidi. Prevoz psa vodiča je besplatan.

Smeštaju se u putničkoj kabini pored putnikovih nogu na povocu.  Potrebno je da imaju mikročip, da su uredno vakcinisani kao i da poseduju sertifikat da su dresirani. Prilikom boravka na aerodromu postoje posebne prostorije namenjenje za potrebe psa.

Putnici sa invaliditetom

Na letovima aviokompanije Icelandair potrebno je unapred poslati zahtev za specijalnu asistenciju tokom leta. Postoji više vrsta invalidskih kolica koja su dostupna putniku od aerodroma do ulaska u avionu.

Ako putnik koristi invalidska kolica, potrebno je da unapred posalje zahtev aviokompaniji. Postoje specijalne procedure u pogledu dimenzije električnih kolica i jačine litijumske baterije.

Aviokompanija savetuje da putnici tokom leta ponesu lekove u okviru ručnog prtljaga uz lekarsko odobrenje.

Aerodromi sa kojih leti IcelandAir

Aerodromi sa kojih poleće i sleće avio kompanija Islandair

Tarife za IcelandAir avio karte

U zavisnosti od potreba, dužine leta, prtljaga odaberite koji tip avio karte je najbolji za vas na letu Islandair

Economy light

Economy Standard

Economy Flex

Saga Premium

Saga Premium Flex

Ručni prtljag
10
10
10
10
10
10
Predati prtljagDoplataPredati prtljag napomena
23
23
32
32
32
32
Prioritetni prtljagNeNeNeDaDa
Karta
PromenaDoplataDoplataDaDoplataDaikona dodatnih informacija
RefundacijaNeNeDaDaDa
Promena u višu klasuDoplataDoplataDoplataDoplataNe
Sakupljanje miljaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaDaDaDaDaDa
ObrokDoplataDoplataDoplataDaDa
Čekiranje
Online Check-inDaDaDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDoplataDoplataDoplataDoplataDoplata
Prioritetno čekiranjeNeNeNeDaDa
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeNeDaDa
Prioritetno ukrcavanjeNeNeNeDaDa
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNeNeNe
Pristup salonuNeNeNeDaDa

IcelandAir avio kompanija

O nama

IATA: FI

Hub: Keflavik Rejkjavik

Frequent Flyer: Saga Club

icelandair-avio-karteAvio kompanija IcelandAir je nacionalni avioprevoznik Islanda sa glavnim sedištem na međunarodnom aerodromu Keflavik koji se nalazi u blizni Rejkjavika. Leti na 48 destinacija u okviru Evrope i Severne Amerike.


Između Beograda i Rejkajvika ne postoji direktan let aviokompanijom Icelandair, već codeshare let sa jednim stopom.


Flota IcelandAir

Avioni kojima leti Islandair

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Mirjana Mikic

Putovala sam sa suprugom do Rejkavika kod rodjaka koji tamo žive. Sedišta u avionu udobna, hrana veoma ukusna, WIFI je brz i cena je pristupačna…sledeće put biramo opet Icelandair!

5 godina ago
bojan

Kića

Jedna reč – fenomenalno. Islanđani vode računa o svemu!

5 godina ago

Marinko

Samo jos da nadjem jedtine avio karte za Rejkjavik i svet je moj

5 godina ago

Review IcelandAir.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.