O aerodromu

Aerodrom Dablin (Dublin Airport) je najprometniji aerodrom u Irskoj. Nalazi se na 9.6km severno od centra grada.

Kliknite ovde da pogledate red letenja.

Osnovne informacije

ikona airport

DUB

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Saloni na Dablin aerodromu

  • Executive Lounge – smešten u sklopu terminala 1, blizu siguronosnih provera. Salon je podeljen na dve oblasti, obe su otvorenog tipa i imaju sličnu ponudu. Salon je na raspolaganju putnicima koji putuju biznis klasom avio kompanija Turkish Airlines, British Airways i Air France.

  • Salon terminal 1 – nalazi se na drugom spratu, a do njega se može stići liftom ili stepenicama. Radno vreme salona je od 04:30h do 21:15h

  • Salon terminal 2 – se nalazi unutar dela za siguronosnu proveru, radno vreme drugog salona je od 05h do 21h.

Oba salona na terminalima 1 i 2 svojim putnicima nude mirno, komforno i klimatizovano okruženje. U ponudi su pića, grickalice, novine i časopisi. Postoji i poseban deo za poslovne ljude gde imaju pristup računarima.

ikona naslovaWiFi

wifi

WiFi na aerodromu Dablin je besplatan, neograničen i dostupan svim putnicima. Nije potrebno prijavljivanje, već samo povezivanje sa Dublin Airport Free Wi-Fi mrežom.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnicima se savetuje da budu na aerodromu minimum 90 minuta pre leta. Check in oblasti na aerodromu Dablin se nalaze u sklopu terminala 1 i 2.

U zgradi terminala 1 check in se nalazi na prvom spratu, dok se check in terminala 2 nalazi na prizemlju. Čekiranje pomoću interaktivnih kioska je dosupano putnicima koji napuštaju aerodrom, putujući sa određenim avio kompanijama.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom Dablin Terminali

  • Terminal 1 – podeljen je na tri nivoa: prizemlje, prvi sprat i krov. Na prizemlju se nalaze razni šalteri za informacije, bankomati, knjižare, banke, menjačnice itd. Prvi sprat je predviđen za odlaske, gde se nalaze šalteri za čekiranje, kao i šalteri mnogih avio kompanija. Kad se prođe check in zona putnici imaju pristup restoranima, menjačnicama i ostalim uslugama.
  • Terminal 2 – terminal 2 aerodroma Dablin predstavlja glavno čvorište za dugolinijske letove između Evrope i Amerike, kao i Evrope i Bliskog Istoka. Podeljen je u dva nivoa, odlasci i dolasci. Na nivou za dolaske se nalaze se: Američka Carinska i granična kontrola, interaktivni kiosci za čekiranje, siguronosna provera itd. Takođe putnici ovde mogu sve informacije vezane za prevoz (taksi, autobus). U sklopu nivoa za odlaske postoji 18 šaltera raznih avio kompanija, 26 gejtova za ukrcavanje, kao i 58 check in šaltera.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Transport na aerodrom Dablin

  • Autobus espresso Airlink – espresso Airlink saobraća od aerodroma do glavne autobuske stanice u Dablinu, do O’Connell ulice u centru grada kao i do glavne željezniče stanice Heuston. Kreće sa aerodroma na svakih 15-20 minuta, staje ispred izlaza iz grade terminala 1. Karta za jednu osobu u jednom smeru iznosi 6€, za decu 3€.
  • Bus espresso Aircoach – aktivan je 24h, prevozi putnike do centra, periferije kao i do drugih irskih gradova. Broj autobusa koji prevozi do centra je 700 i kreće na svakih 15 minuta. Nalazi se ispred zgrade terminala 1, karta u jednom pravcu iznosi 7€.
  • Javni prevoz (Dublin Bus) – predstavlja najjeftiniji način prevoza sa aerodroma do centra grada. Lako ih je prepoznati jer su žuti dvospratni autobusi. Broj autobusa koji ide do centra je 41. Putnike kupi kod terminala 1 na svakih 10 minuta, cena karte je 3.30€.
  • Taksi – Taksi udruženja se mogu naći ispred zgrade terminala 1. Cena prevoza taksijem je od 25€ do 30€, vožnja do centra grada traje oko pola sata.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking na Aerodrom Dablin

Kratkoročno parkiranje – parking koji se nalazi pored terminala 1 i 2, poseduje 4.000 parking mesta. Sa obzirom na to da je blizu zgrada terminala, smatra se najboljom parking opcijom na aerodromu. Sastavljen je iz nekoliko manjih parkinga (parking A, C, itd). Cene se kreću od 3€ za prvi sat parkiranja do maksimalno 40€ za ceo dan. Najpovoljnije cene se dobijaju ukoliko se parking mesto unapred rezerviše online.

Dugoročno parkiranje – aerodrom ima 3 parkinga predviđena za dugoročno parkiranje. Sa ukupno 18.600 parking mesta, opslužuje oba terminala. Putnicima se savetuje da dođu 40 minuta ranije pre vremena za čekiranje, kako bi se na vreme parkirali i prevezli autobusom do terminala.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Oba terminala aerodroma Dablin u ponudi imaju veliki izbor poznatih svetskih i domaćih brendova. Neki objekti se nalaze pre siguronosne kontrole, neki posle. Takođe je i velik izbor restorana gde putnici mogu birati od brze hrane do tradicionalne irske kuhinje.

Menjačnice se mogu naći u sklopu oba terminala. Terminal 1 raspolaže sa 5 menjačnica, terminal 2 sa 3 menjačnice. Banke se takođe nalaze u sklopu oba terminala. Aerodrom Dablin raspolaže sa velikim brojem bankomata, raspoređenih u sklopu oba terminala, posle siguronosnih kontrola.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Putnicima sa invaliditetom kojima je potrebna asistencija na aerodromu se savetuje da zatraže tu uslugu minimum 48h pred let. Po dolasku na aerodrom putnici mogu prići jednom od mnogobrojnih Help Points šaltera kako bi dobili željenu asistenciju.

Aerodrom Dablin je opremljen kako bi putnicima sa umanjenom sposobnošću kretanja olakšali boravak na aerodromu i ukrcavanje na let – za njih postoje posebno prilagođeni toaleti, liftovi, parking mesta, sobe za odmor itd.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Borisav

odlicna povezanost sa okolnim gradovima

5 godina ago

Review Dablin.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *