O aerodromu

Frankfurt na Majni (Frankfurt am Main) je najprometniji aerodrom u Nemačkoj, treći u Evropi. Sastoji se od dva putnička terminala s kapacitetom od oko 65 miliona putnika godišnje, četiri piste i brojnih logističkih objekata. 

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

FRA

ikona money

ikona naslovaLounges

lounge

Aerodrom Frankfurt Lounges

Welcome lounge – nalazi se na terminalu 1, deo za dolaske B. Ovaj salon je dostupan interkontinentalnim putnicima koji stižu na terminal 1.  Radno vreme je od 05:00h do 13:00h.

Sky Lounge – nalazi se na terminalu 2, treći sprat tranzitne zone. Tranzitni putnici se moraju čekirati za sledeći let pre posete salonu. Oni koji putuju prvom ili biznis klasom određenih avio kompanija ne plaćaju ulaz. Za ostale, cene se kreću od 39€ za tri sata boravka do 78€ za 6 sati. Salon je otvoren svakog dana od 07:15h to 19:00h.

Primeclass Lounge – nalazi se na terminalu 2. Putnici mogu uživati u ovom luksuznom opremljenom salonu, nezavisno od toga kojom avio kompanijom ili klasom lete. U ekskluzivnom ambijentu se nudi velik izbor hrane i pića, časopisa, novina, itd. Salon je otvoren svakog dana od 06:00h do 10:30h. Cena je 30€ za boravak u trajanju 3 sata, deca ispod 6 godina ne plaćaju ulaz.

Lufthansa i Emirates saloni

Lufthansa Senator Lounge – nalazi se na terminalu 1, posle pasoške kontrole. Salon je dostupan svim putnicima terminala 1 i 2 koji ne polaze na Šengejske letove, na raspolaganju je svakog dana od 06:30h do 10:00h.

Emirates Lounge – nalazi se na terminalu 2. Predviđen je samo za Emiratove putnike. Putnicima prve i biznis klase ulaz je besplatan, kao i putnicima ekonomske klase sa Skywards Platinum i Gold karticom. Otvoren je svakog dana, od 06:00h do 10:00h ili od 11:00h do 15:00h.

ikona naslovaWiFi

wifi

Svi putnici mogu koristiti internet na aerodromu 24h dnevno. Postoji više od 300 WiFi naloga na koje se mogu zakačiti, prijavljivanje je jednostavno: Izabere se “Frankfurt-Airport” hotspot, unese se email adresa, prihvate se pravila i uslovi.

ikona naslovaCheck In

check-in

Na aerodrom treba doći 2.5 sata pre leta, a možete se prijaviti:

 • Noć pre leta: ukoliko putnik ima rani let, na nekim letovima moguće je prijaviti se za let i odabrati sedište veče pre leta.
 • Na interaktivnim kioscima: može da se izabere sedište i odštampa boarding karta.
 • Na dva Interaktivna kioska za čekiranje prtljaga
 • Na AiRail Terminalu: putnici koji dolaze vozom na aerodrom mogu da ostave prtljag za let na ovom terminalu
 • Putem interneta: na web stranici avio kompanije i putem mobilne aplikacije.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Transfer zona aerodrom Frankfurt

Na aerodromu se nalaze dva terminala koja su udaljena na 2min. Između njih saobraćaju Free Sky Line vozovi i autobusi.

Na Terminalu 1 nalazi se staza A, izgrađena isključivo za letove Lufthanse i Star Aliance partnere.

 • Transfer putnika između staza A i B na Terminalu 1 je moguć tunelom
 • Transfer putnika između Terminala 1 (staza A, B, C, Z) i Terminala 2 (staza D i E) moguć je Sky line vozom koji saobraća na svaka 3 minuta ili shuttle autobusom.

Na aerodromu se nalazi i Lufthansa Transfer Service koji pruža informacije putnicima na engleskom, nemačkom i drugim jezicima vezane za red letanja, lokaciju salona, prtljag, infrastrukturu aerodroma.

 • Transfer Service point – nalazi se u zoni dolazaka za letove iz država koje ne pripadaju EU, kao i na autobuskim stajlištima koji prevoze putnike između aerodroma i taksija.
 • Exclusive Transfer Service – namenjen isključivo za zahteve prve i biznis klase, korisnike lojaliti programa – HON Circle Members, Senators&Star Alliance Gold.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

Transport

Aerodrom Frankfurt Transport

 • voz: regionalna železnička stanica nalazi se u blizini Terminala 1. Odavde putnički vozovi, linije S8 I S9, polaze za centralnu stanicu u Frankfurtu, Ofenbahu, Hanu, Majncu, Visbadenu. Železnička stanica za brze vozove nalazi se u blizini Terminala 1, odakle vozovi polaze do centralnih stanica u Kelnu i Štutgartu, sa konekcijama za Nemačku i Evropu.
 • autobus: stajališta se nalaze ispred Terminala 1 i Terminala 2
 • shuttle linije: saobraćaju do aerodroma u Hanu, Heidelbergu, Manhajmu i Strazburu, polasci su ispred Terminala 1
 • taxi: stajalište taxi vozila se nalaze ispred oba terminala. Vožnja se naplaćuje po taksimetru i traje od 20 do 30 minuta do centra grada.

ikona naslovaParking i garaža

amerigo-vespuci-parking

Aerodrom Frankfurt Parking

 • Terminal parking – dozvoljeno je parkiranje kod Terminala 1 i Terminala 2, pola sata košta 2,50e do tri nedelje za 210e
 • Biznis parking – namenjeno putnicima biznis klase kod Terminala 1, pola sata košta 3,00e do tri nedelje za 300e
 • Short-term parking – ograničeno vreme parkiranja kod Terminala 1 -10min je besplatno dok parking za dan iznosi 39e, kod Terminala 2-10min je besplatno, sat vremena iznosi 10e
 • Drop off – parking za putnike koji ostavljaju prtljag i zadržavaju se kratko kod Terminala 1 i 2-prvih 10min je besplatno, malo preko sat vremena iznosi 10e.

Specijalne ponude 

ako putnik rezerviše parking ranije preko interneta za više dana, dobija određen popust prilikom plaćanja:

 • Parking za vreme praznika
 • Parking za vreme letnje sezone
 • Parking tokom vikenda
 • Parking za goste hotela InterCity i Sheraton
 • Parking visoke sigurnosti zaa VIP putnike
 • Parking za firme i korporacije
 • Parking za žene
 • Parking za električne automobile

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Na aerodromu Frankfurt se nalaze kafići, prodavnice, butici gde se mogu naći poznati modni brendovi, kao i restorani sa velikim izborom hrane, pića, itd.

Banke i menjačnice – brojne banke i bankomati su dostupni u terminalima 1 i 2, pre i posle siguronosnih kontrola. Mnoge nemačke banke nude usluge u svojim filijalama.

Klinike – veliki broj apoteka i klinika koja radi 24h, nalaze se u terminalu 1.

Šoping – na aerodromu se nalazi preko 230 prodavnica između terminala. U to su uključeni razni butici, duty-free outletovi (za putnike koji napuštaju EU). Postoji i tržni centar, Shopping Plaza, na drugom spratu, u terminalu 2.

 

 

 

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Aerodrom u Frankfurtu je dostupan za putnike sa invaliditetom. Putnicima je omogućen prevoz liftom, rampe, automatska vrata, kao i telefoni postavljeni nisko, kako bi im bili pristupni. Mogu se zatražiti kolica, najmanje 48h pred let.

ikona naslovaMapa aerodroma

aerodorm Frankfurt na mapi

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bratoljub

Moze da se odspava, udobne klupe 🙂

5 godina ago

Review Frankfurt na Majni.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *