O aerodromu

Aerodrom Frankfurt Han (Frankfurt-Hahn Airport) udaljen je 10km od nemačkog grada Kirčberga. Sa ovog aerodroma letove obavlja Air Serbia kao i niskobudžetne aviokompanije Wizz Air i Ryanair. Godišnji promet putnika iznosi 2.5 miliona.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

HHN

ikona money

ikona naslovaLounges

lounge

VIP salon smešten je na posebnom GAT terminalu koji je namenjen privatnim i biznis avionima. Ukusna hrana, široka ponuda pića, WIFI, TV, tuševi, usluge faksa, telefona.

ikona naslovaWiFi

wi fi

WIFI je besplatan 1 sat. Nakon 1h potrebno je doplatiti za internet.

ikona naslovaCheck In

check-in

Aviokompanije savetuju da dva sata pre poletanja putnici budu na aerodromu. Broj putnika je znatno uvećan za vreme praznika pa je potrebno više vremena prilikom ukrcavanja i sigurnosne provere.

Putnici na let mogu da se prijave:

 • besplatno preko internet strane aviokompanije
 • na šalterima za prijavu na letu

Na aerodromu postoji opcija brze trake- koja nudi putnicima bržu sigurnosnu proveru i uštedu vremena prilikom ukrcavanja na letu. Usluga košta 5eur.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Terminal sadrži 22 šaltera za prijavu na let i 12 gejtova. Otvoren je 24h.

Putnicima i posetiocima je dostupan info pult za pružanje servisnih informacija, besplatan WIFI u trajanju od 1h, soba za odmor, kafiće, prodavnice, parking, asistencija za putnike sa invaliditetom.

GAT terminal je odvojeni terminal koji je napravljen zbog povećanog prometa putnika na glavnom Terminalu. Namenjen je za sletanje privatnih i biznis aviona. Sadržaji: VIP salon, ketering, široka ponuda pića, tuševi, smeštaj.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Frankfurt Han transport

 • Autobusom- od aerodroma do Frankfurta, Heidelberga, Luksemburga, Nansija, Mainza, Triera  dostupne su redovne javne autobuske liniije koje polaze po utvrđenom redu vožnje sa aerodroma. Do Frankfurta i Luksemburga mogu da se koriste usluge autobuskog prevoznika Flibco. Cena karte u jednom smeru ukoliko se kupi preko interneta iznosi 5eur, dok u autobusu 19eur. Doplata za kofer je 8eur.
 • Posebni autobuske linije koji polaze od aerodroma Franfurt Han do određenih destinacija, postoji mogućnost iznamljivanja autobusa
 • Taksi vozila smeštena ispred Terminala, gde je moguće dogovoriti vožnju
 • Automobilom je aerodrom vrlo lako pronaći zahvaljujući odličnim auto putevima i navigaciji, u zavisnosti iz kog pravca putnik putuje
 • Rent-a car vozila je moguće iznajmiti na aerodromu, gde postoji više agencija.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom Frankfurt Han parking

 • Na terminalu je moguće kratkoročno parkiranje koje je 5min besplatno, za 30min- 2,50eur, za 1h- 6eur, za dan- 45eur
 • P1 garaža namenjena je parkiranju od 1h-6eur, za dan-29,50eur, 5 dana-99eur, moguće je naplatu izvršiti u gotovini ili kreditnim karticama
 • P2  zona je na otvorenom, namenjena dugoročnom parkiranju pa 1h-4,50eur, za dan- 14,50eur i za nedelju dana- 79eur
 • P3 zona je najudaljenija od terminala, nalazi se na otvorenom i namenjena je parkiranju za nedelju dana i cena iznosi 49,50eur.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

U ponudi aerodroma su duty free shopovi sa bogatom ponudom alkoholnih i bezalkoholnih pića, cigareta, slatkiša, kozmetike, parfema, nakita, antikviteta, suvenira. Ostali sadržaji:

 • snack bar, restoran, kafei sa velikim izborom pića i ukusnih jela
 • menjačnice i bankomati
 • hoteli, turistička agencije i info pultovi

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Ukoliko je putnicima sa invaliditetom potrebna pomoć tokom boravka na aerodromu potrebno je obavestiti aviokompaniju 48h pre poletanja. Na aerodromu su dostupni posebni toaleti, označena su mesta za sedenja na terminalu kao i parking mesta.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Aca

Veoma jednostavna konekcija do centra grada

5 godina ago

Review Frankfurt Han.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *